Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 12:12:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ljudska dusa sa ateisticke strane...  (Pročitano 23803 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile Smile

Da. Vratimo se na temu, bez praznih prica o dajmaloljudstveno-sti.

Danas se na na ljudstvenost pozivaju najveci podlaci i mrzitelji covjeka. Isto tako kao sto su se, u svim nasima narodnim pjesmama, na boga uvijek pozivali oni koji - lazu! Kako je, jos onda, ta  umjetnost - znala! umjela! vidjela!

Procitajte samo te nase narodne pjesme: uvijek, ama bas uvijek, u njima, onaj koji laze - kune se u boga!

Isti su to ljudi: oni koji su se, nekada, lazuci, pozivali na boga; i ovi koji se danas, isto tako, lazuci dakle, pozivaju na ljudskost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile Smile Smile Smile

Urosu

A sta ti to potpisujes? I kome uopste treba tvoj potpis? Trazio ga neko? Iskao? Vapio za njim?

Sanjas li to kako ces potpisivati nekakve velicanstvene presude, kako ce tvoj potpis odluciti?

Sanjas li to kako ces potpisivati nekakve velicanstvene razvojne planove u nekakvom velicanstvenom preduzecu, i kako ce se traziti tvoj potpis?

Itd.

"Potpisujes ono gore", kazes. Isto kao ono kada si tvrdio kako sam ja toliko zastranio u procjeni vezanoj za zlocinca, da ti zbog toga neces ni zucnuti; kako sam toliko katastrofalono zabrazdio, da neces ni progovoriti; kako sam tako fatalno pogresio, da uopste nema potrebe da ti, jelda, pricas, itd. A onda kada sam se ja opet vratio na tu stvar i pitao te opet u vezi oko toga - zanijemio si kao nadgrobni spomenik!

Dobrica koji ce - potpisivati! I time biti opcinjen! To uzeti kao nit, kao cilj zivota i zivljenja!

Karikatura je to - reklo bi prirodno ustrojstvo stvari!

Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Nesto si ljut Dopude?
Da li treba da sacekam da TI trazis moj potpis pre nego sto ga dam?
Kakve presude, kavi planovi, i kakva preduzeca?Da li si ovo napisao u nekoj vrsti transa?
Kako nas ti zamisljas?Pa nismo bas svi opsednuti vlascu i slavom...Nismo svi isti.
Kada neko napise kako "potpisuje"  nesto to znaci da se slaze sa tim sto je potpisao.Ono sto sam ja napisao znaci da delim misljenje sa autorom prethodnog posta.A ovo je forum gde ljudi trebaju iznositi svoja misljenja i diskutovati o njima a ne da skacu jedni drugima na glavu...Sta te  je tu zbunilo?

I ne moras sve da pises deset puta da bi mi primetili tvoju pismenost i tvoj bogati recnik.
A diskusiju napustam samo kad smatram  da ni ti ni ja nemamo argumenata  pa stoga ne vredi da se vecno prepucavamo.
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile Smile

Argumenti!

Pa koji si ti to svoj argument iznio? Sve sto si rekao, ti si ti odnekud, isto kao i nemam pojma, skenirao.

Pa i najveca budala moze da skenira i postuje na bilo koju temu, i tako ucestvuje u bilo kakvoj temi.

Ti i nemam pojma ste isti, oboje leprsate, skenirate i leprsate.

Samo, uz to, nemam pojma je lukaviji od tebe. On vec sada zna da je nauka potpuno zastranila. Ti toga jos nisi svjestan. A, cini mi se, neces ni biti.

I otkud ti to da se ljutim. Ladan sam kao spricer. Eh, kada bi se ja tako lako ljutio, naljutio, cini mi se da bi mi zivot prosao u ljutnji, jer toliko je gluposti danas. Bedastoca me, dakle, dragi moj ne ljuti.

Srecna ti Nova, dobrivoje!  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Skeniram?Smesno!Sve sto sam napisao smislio sam sam, i nikada nisam prepisivao tudje stvari.
Ako mislis da sam nekog pokrao navedi primere a ako mislis drugacije onda nemoj pisati svasta...
"Pa koji si ti to svoj argument iznio"
Argument ne moze da bude MOJ , za razliku od zakljucaka koje sam donosim.Ne vidim kako sam isti kao "nemam pojma" (ne verujem da bilo ko ovde to vidi) ali primicu to kao kompliment, posto je gore pomenuti pristojan i spreman ad pomogne ( a ako to smatras uvredom samo zato sto ima drugaciji pogled na svet od tebe i mene, onda treba jos mnogo da ucis...).
Kad sam rekao ljutis mislio sam burno reagujes, a znam da nisi blesav da se naljutis oko ovakvih stvari, pa ipak su ovo samo postovi i misljnja, kakvi bi mi ljudi bili kad bi se zbog toga ljutili.Smile
Srecna nova i tebi Dopude kao i svim clanovima. Smile  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Koliko je ovdje dozvoljeno da se ide u offtopic? Mislim, sta reci poslije ovih vasih postova?Jer kao sto vidim, ovaj topic je prerastao u nesto "licne prirode" ...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Ne znam mozda mi se Dopud nabacuje? Smile
Evo necemo vise(makar ja necu). ali ni ti ne mozes da ocekujes da pisemo samo striktno o temi.Ovo je ipak rasprava, koja mora ici razlicitim pravcima...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Naravno da je tako, i to je sasvim ljudski. Wink

Cilj moga posta u vezi sa starim filozofima je bio da se pokaze da su i oni spominjali duse i Boga (znam da su vjerovali u vise njih) ali ... sad da ja pitam nesto. Samo zato sto nesto ne mozes da vidis ili da objasnis logikom ili bilo kojom drugom naukom, da li to automatski znaci da je neprihvatljivo?Ili mi to sami donosimo odluke (individualno) izaberemo, dal' cemo ili necemo vjerovati u nesto?

A sto se tice filozofa, vjerujem da je sve i jedan (ako neko zeli nek mi da ime, dokazacu da sam u pravu) bar jednom u svome radu spomenili nesto vezano za dusu,Boga, spiritulizam ili nesto vezano za to. Znaci i oni ponekad prihvataju zdravo za gotovo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kao sto su, zlom poneseni, pripadnici ljudskog roda, "religijom stvorili dobrog boga", koji je, na djelu, u stvari, vrhunsko zlo, jer odvlaci pogled covjeku od sebe samoga i od svoje vlastite prirode, a i prirode uopste, isto tako je i onaj dio ljudskog roda, ponesen zlom, "filozofijom stvorio smisao(-boga)", pa skrenuo covjeku pogled od sebe samoga i vlastite prirode, kao i prirode uopste.

Religija i bog, filozofija i duh, isti je to par opanaka. Izmisljaji su to koji, nudeci covjeku "dobrotu" i "smisao", i postavljajuci ih iznad zivota i zivljenja, iznad prirode i prirodnog ustrosjtva stvari, itd. - na djelu bivaju vrhunsko zlo!

Jer svaki umisljaj kojim se covjek poziva na odvojenost od prirode, pa ma koliko on carobno zvucao, pa ma kolio on zracio ljepotom, pa ma koliko se trsio dobrotom, itd., na djelu, u stvarnosti biva - vrhunsko zlo!

Bog je izmisljaj o dobroti - koje nema!

Smisao je izmisljaj o dusi - koje nema!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Smatram da je suvise arogantno tvrditi bilo sta kada pricamo o ovim stvarima.
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 12:12:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.