Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 00:29:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ljudska dusa sa ateisticke strane...  (Pročitano 23682 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Who cares

Jes, jes, imas ti potpuno pravo, draga moja. Ljubavi ne bi bilo da nema duse. A onda, ne bi bilo ni ljubavi ni duse, e da nije boga.

Covjeku je to receno vise puta nego sto li je zora vidio; vise puta nego li je usnuo; vise puta nego li je koraka napravio itd. Pa mora to zvucati (zvecati) kao istina za covjeka,  kada je ponavljanjem brojnije i od njegovih zora, i od njegovih noci, i od njegovih koraka itd. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
A onda, ne bi bilo ni ljubavi ni duse, e da nije boga.

Ne mora da bidne. Ima i ateista koji imaju dusu i vole, bez vjere u Boga. Pa bar ja ne zivim po shablonu. Smile

Ali za svjetsku ljubav, tvrdim da vodjenje ljubavi nije niti ce kada biti presudan akt dokaza iste. A mozda je to samo sa moje "zenske" strane posmatrano. Ne tvrdim ja da vodjenje ljubavi nije potrebno, samo tvrdim da nije dokaz ljubavi.
  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A sta je to ateista? Ko je stvorio taj pojam? I sa kakvim namjerama?

Taj pojam je stvorio onaj koji je sebe htio predstaviti vjernikom. A
posto nije imao nikakav valjan nacin da to uradi (jer se ne moze),
e onda je smislio pojam koji ce predstavljati njegovu suprotnost.

Ne postoje ni vjernik ni ateista. Postoje oni koji gataju, bajaju i
caraju. I postoje oni, e koji im govore kako bajaju, gataju i caraju. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

442 do Beograda,gume shkripe bluz...

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 435
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Ljubav je osjecaj, nista od gore navedenog. Ljubav se ne moze uraditi, ona se mora prvo osjetiti. Ljubav se ne moze napraviti, ona se radja. Pitam se samo koliko ljudi u stvari zna i cjeni ljubav samu po sebi, bez cina, djela ili akta?
Ako je to potrebno za ljubav, onda smo mi svi prokleti. Kako objasnjavas svoju ljubav prema filozofiji? Sta njoj radis da joj dokazes da je volis? Ili prema samome sebi, nekome tebi bliskom - a da nije zena?
Ljubav nije samo rjec! Ona je mnogo vise od toga.
A i za ljubav treba imati dusu.  Smile
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49940
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Who cares

Po onome sto sam vidio na osnovu citiranog dijela posta rekla si samo da je ljubav osjecaj, sve ostalo su bile njene osobine. Po tome mozemo da vidimo da je ljubav nesto zagonetno, sto je stalo prisutno u covijeku.

Kada sam ja pisao o ljubavi rekao sam da je to "citava lepeza plemenitih ljudskih osjecanja, iz kojih smo nastakli, kojima u zivotu tezimo, i kojima se nakon smrti vracamo."

Who Cares, kako komentarises rijeci koje sam ja izneo u ovom postu ?       
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Magic Master

Ni tvoja definicija ljubavi nije pogresna, svodi se na isto kao i moja - OSJECAJ. Smile
Svako zeli da bude voljen, cak i oni koji tvrde suprotno. Wink
A ljubav je jako teska za analiziranje sa ljudima. Niko je nije dozivio ili je ne dozivljava na isti nacin. Razlicita iskustva ce dovesti do razlicitog zakljucka.
No da se mi ne bi udaljavali od originalne teme bas toliko mnogo, samo da kazem da su osjecaji prisutni u nama, svi smo ih svjesni ali ih niko nije vidio samim tim neko ce da tvrdi da ne postoje - isto kao i dusa. Mozda da se ljubav treba osjetiti da bi se o njoj moglo komentarisati, ali dusa je dio nas. Jeste sada da je problem da mnogo njih nikada ne otkrije samoga sebe i svoju dusu ali to je njihova greska. Covjek ima dusu, covjek je sposoban da voli i osjeca. Covjek je savrsenstvo - bilo cega, da li Boga ili prirode - u zavisnosti ko u sta vjeruje. Sada necu da ulazim u ljudske mane, to bi tek bilo za "prezivljavanje".
I moj komentar na tvoj post bi bio - Smile (zdravo razmisljanje prijatelju moj, jako zdravo).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Jes, jes, ljubav je dusa, dusa je bog, pa je onda ljubav bog; ljubav, dusa, bog; ljubav, dusa, bog; ljubav, dusa, bog... Jaslice Bluz! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mozda dopud, mozda .... ali samo za one koji nece da vide dalje i dublje od samoga AKTA!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Who cares

Pa sva podlost ljudska se i skupila da se covjeku okrene pogled od cina, djela, akta. Kako religija, tako i filozofija. Porucuje se covjeku da se on zabavlja sarenim lazama o duhu i bogu, a oni ce uzivati u ovome zivotu cinom, djelom, aktom; neka masa masta o velicanstvenosti boga i duha, gladna pri tom, a oni ce prozivjeti ovaj zivot uzivajuci cinom, djelom, aktom; neka masa trese praznu slamu o duhu i bogu, a oni ce orgijati cinom, djelom, aktom; neka se masi nametne iluzija o nekakvim nadnaravnim duhovima i bogovima, a njima ostaje naravni cin, djelo akt itd.

Iskonsko zlo je i smislilo boga/duh, a koji postoje van cina, djela, akta; iskonsko zlo je odvojilo boga/duh od cina, djela, akta itd. I bog i duh se moraju vratiti u cin, u djelo, u akt. Dosta vise bogo/duhovne tiranije nad covjekom!   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

442 do Beograda,gume shkripe bluz...

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 435
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Who cares

Pa sva podlost ljudska se i skupila da se covjeku okrene pogled od cina, djela, akta. Kako religija, tako i filozofija. Porucuje se covjeku da se on zabavlja sarenim lazama o duhu i bogu, a oni ce uzivati u ovome zivotu cinom, djelom, aktom; neka masa masta o velicanstvenosti boga i duha, gladna pri tom, a oni ce prozivjeti ovaj zivot uzivajuci cinom, djelom, aktom; neka masa trese praznu slamu o duhu i bogu, a oni ce orgijati cinom, djelom, aktom; neka se masi nametne iluzija o nekakvim nadnaravnim duhovima i bogovima, a njima ostaje naravni cin, djelo akt itd.

Iskonsko zlo je i smislilo boga/duh, a koji postoje van cina, djela, akta; iskonsko zlo je odvojilo boga/duh od cina, djela, akta itd. I bog i duh se moraju vratiti u cin, u djelo, u akt. Dosta vise bogo/duhovne tiranije nad covjekom! Smile
Zasho je to tiranija?
Nekim ljudima to nije tiranija vec zadovoljstvo i sreca...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 00:29:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.128 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.