Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux Ubuntu ~ Download ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 146454 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1620
OS
Linux
Browser
Mozilla (intrepid)
imam problem sa instaliranjem source kodova iz .tar.gz ... nisam uspio da to uradim iz terminala (komanda ./configure koja bi trebalo da nadje te kodove koliko sam ja shvatio ne radi) onda sam instalirao Kompile ali ne radi ni on dobijam sledecu gresku Kompile is unable to start sources configuration
probao sam sa vise aplikacija i kod svako prijavljuje tu gresku  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 249
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
SonyEricsson W52S
Probaj prvo:
sudo apt-get install build-essential

(mislim da ga imas i na CD-u)
IP sačuvana
social share
Nije strasno ako upadnes u septicku jamu od 20m; strasno je ako je prazna.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

I`m a good guy

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 281
Zastava Jagodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Nokia N85
Pokusavam da instaliram wireless driver na ubuntu 8.10 ali mi ne uspeva
Treba da instaliram Ndisw rapper a da bih nogao da ga instaliram,moram da instaliram ndisgtk a to nece da se instalira  Smile
Pa sad el ima ko da je resio slican problem posto vec duze vreme pokusavam da ga resim!  Smile
IP sačuvana
social share
To sto sam cuo za hitlera ne znaci da sam nacista. To sto sam cuo za marksa ne znaci da sam komunista. To sto znam da postoje govna ne znaci da cu da ih jedem. Tako ja razmisljam. Ako se vase misljenje razlikuje bojim se da imate problem.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1620
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Probaj prvo:

vec odradio  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 496
Zastava Ниш брее ...
OS
UNIX
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia E52
Probaj prvo:

vec odradio  Smile

Хвале ти међузависни пакети!!! Када покренеш ./configure шта ти у терминалу испише последње пре него што избаци грешку? Обично ту можеш видети шта ти фали од библиотека. Па затим одради као root: apt-get install xxxxxxxxxxxxxx ( x-ове замени задњим именом које ти је исписано у терминалу пре грешке коју ти јепријавио). Онда поново покрени ./configure! Ако ти поново пријави грешку- недостатак неког фајла, понови поступак горе наведен.
И тако у круг док на крају не проради ./configure, make, make install
Једноставно речено нису ти инсталиране све потребне библиотеке за компајлирање.
IP sačuvana
social share

"Са Вером у Бога, за Краља и Отаџбину"

"Чујте Срби-чувајте се себе", и "Књига о Милутину"- (http://forum.burek.com/index.php/topic,207224.170.html).

"Свето Писмо"- верзија за мобилне телефоне:http://forum.burek.com/index.php/topic,152532.70.html
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1620
OS
Linux
Browser
Mozilla (intrepid)
fixed  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
UNIX
Browser
Opera 9.63
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Jel moze neko da pomogne?
Imam Intex Tv kartu i ne znam da je namestim da radi.

lspci kaze:

Citat
01:06.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7130 Video Broadcast Decoder (rev 01)

Instalirao sam tvtime. Al nema slike.
Dodao sam saa7134 u /etc/modules i u /etc/modprobe.d/saa7134 upisao options saa7134 card=65 pa sad vidim plav ekran i pise No Signal. Problem je verovatno sto card=65 nije za moju karticu vec za neku drugu. Ali ne znam sta umesto toga da upisem. Nisam uspeo nigde da nadjem.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Nexus 5
Kako da automatski startujete programe u Kubuntu-u

Ako vam je potreban određeni program svaki put kada radite na računaru, možete da podesite  automatsko startovanje datog programa.

Evo šta je  potrebno da uradite:

1.   Otvorite  Konsole ili Terminal. Prva stvar koju treba da uradite je da pronađete program. Da biste to lako uradili upotrebite komandu "whereis". Recimo da  tražimo program Yakuake. Rezultati će vam pokazati lokaciju programa. Potreban  nam je samo binarni fajl /usr/bin/yakuake.
   2.   Sada kada imate lokaciju, potrebno je da kopirate binarni  fajl u direktorijum Autostart (/home/user/.kde/Autostart). Regularni korisnik  ne može da manipuliše sa /usr direktorijumom niti njegovim sadržajem. Zbog  toga, upotrebićete komandu "sudo". Ukucajte sledeću komandu:
          sudo cp /usr/bin/yakuake /home/user/.kde/Autostart/ .
   3.   Sada je Yakuake binarni fajl uspešno kopiran u  direktorijum Autostart. Restartujte računar i videćete da će se program, u ovom  slučaju Yakuake, automatski pokrenuti.

Izvor: KomBib

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Nexus 5
Kako da  kontrolišete temperaturu procesora na Ubuntu sistemu

Napredni korisnici često vode računa o tome da se komponente  u njihovim mašinama rade na dozvoljenim temperaturama. Neuobičajen porast  temperature procesora može da ukaže na pokvaren ventilator.

Ovaj savet će vam pokazati kako da kontrolišete temperaturu  procesora i da je prikažete u Gnome desktop panelu.

1.   Kao prvo potvrdite da imate uključen "universe"  paket.
   2.   Instalirajte lm-sensors i sensors-applet pakete. Možete  da upotrebite standardnu Synaptic alatku za upravljanje paketima ili u  terminalu ukucajte sledeću komandu:
          sudo apt-get install lm-sensors sensors-applet
   3.   Dodajte sensors applet na desktop panel. Kliknite desnim  tasterom miša na prazan prostor u panelu i izaberite Add to Panel... Zatim iz  liste izaberite Hardware Sensors Monitor.

Napomena: Ako nakon što ste izvršili navedene korake ne vidite prikaz temperature u  panelu, možda lm-sensors ne podržava određene senzore koji su dostupni na vašoj  mašini.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Nexus 5
Kako da  prikažete kalendar pomoću Terminala na Ubuntu-u

Verovatno ste bili u situaciji kada vam je brzo trebao  pristup kalendaru da biste isplanirali različite obaveze.

Pomoću Ubuntu-ovog Terminala možete brzo da izvučete  kalendar za bilo koji mesec ili godinu. Uradite sledeće:

1.   Otvorite prozro Terminala.
   2.   Da biste prikazali jedan mesec izvršite sledeću komandu  Terminala (unesite željeni mesec i godinu):
          cal december 2008
   3.   Da biste prikazali celu godinu izvršite sledeću komandu  Terminala (unesite željenu godinu):
          cal 2009
   4.   Da biste prikazali poslednji mesec, tekući mesec i  sledeći mesec izvršite sledeću komandu terminala:
          cal -3

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.