Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux Ubuntu ~ Download ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 145978 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
UNIX
Browser
Opera 9.27
Tek posle ces moci lepo da izaberes rezoluciju(kad instaliras na hdd), takodje verovatno ti nije dopustio da udjes u add/remove jer nisi instalirao na hdd.
Naravno da ces moci, odmah pri startovanju racunara dolazi deo gde biras koji OS hoces i tu ce biti svi ponudjeni OS koji su trenutno na racunaru.
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Tvrdoglavi Kernel

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 427
OS
UNIX
Browser
Opera 9.51
@Growlboy ovo što si spomenuo oko raspodjele prostora, za svaku stvar pomalo da li za to posotji opcija prilkom instalacije ili se to može naknadno napraviti.

Ja sam instalirao tolike linuxe, ali nikad nisam imao priliku da napravim to da mi je na jednoj particiji / a na drugoj /home. kod mene je ona obična instalacija, a volio bih znati kako se to radi.

Prvi Linux koji sam koristio je PCLinuxOS. Dakle on mi je u live instalaciji ponudio nekoloko opcija: da instaliram Linux preko celog harda, da ručno pravim particije, da odredim broj gigabajta koji želim da ukradem od C diska za instalaciju Linuxa. Tom prilikom sam izabro ovu zadnju opciju koja je ličila na opciju pojačavanja zvuka u Winampu Smiley , dakle vrlo jednostavno. On mi je podelio disk na one  particije koje sam nabrojao.Svaki sledeći put kad sam isprobavao razne distroe (u stvari samo još Ubuntu i Mint) ja sam koristio ove particije i obeležavao ih po ovom kriterijumu u ručnom određivanju particija. U najgorem slučaju koristi Hirons(mislim da se tako zove program za deljenje hard diska). Šta god želiš ako ti nije jasno ovo do sad - pitaj.

Imam nekoliko problema: prilikom startovanja sa live dvd-ja, izaslo mi je upozorenje da ekran radi na maloj rezoluciji i da li ja to zelim da promenim. To sam potvrdio, i mogao sam da biram samo izmedju dve rezolucije - 640*480 i 600*800. Uzeo sam ovu drugu. Takodje, posle sam probao da promenim, i kada sam isao na detektuj ekrane, nista se nije desilo...
Jos jedan problem je kada sam isao na add/remove. Tu mi je izaslo da ne mogu da instaliram niti jedan program zato sto mi je racunar zasnovan na i386(valjda, nisam siguran).
I jos jedno: da li cu nakon instalacije moci da biram koji os zelim da startujem, i kako? Hvala unapred. Smile

Ne možeš da instaliraš ni jedan program dok ne instaliraš sistem na hard ,nije li logično? Smiley Grafika će se verovatno ispeglati kad instaliraš Linux i instaliraš odgovarajuće drajvere za tvoju ati ili nvidia grafičku ... koji monitor imaš?
 Nakon što si instalirao Linux moći ćeš da koristiš i Windows, imaćeš dakle nekoliko ponuđenih opcija... naravno, nemoj Linux da instaliraš preko Windowsa, nego mu nadji lepo mesto na hardu i sve će biti u redu
« Poslednja izmena: 05. Jul 2008, 03:48:42 od Growlboy »
IP sačuvana
social share
Il' si hardkor il' si smor...
no woman no grind
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 803
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia Lumia 820
Hvala vam obojici. Sad krecem u instalaciju, pa posle javljam sta sam uradio! Smile

<Edit>
Instalirao sam, sve je ok, mogu da biram rezoluciju i u add/remove..
Medjutim... Ne mogu da podesim net. Koristim wireless i asusovu pci-e karticu. na cd-u sa driverima postoji samo za xp.
Takodje, za graficku, 8500gt stoji da je nadjen driver, ali je onemogucen. Ja cekiram onu kockicu da ga omogucim, ali je i dalje isti problem. Hoce da pusti video, ali npr. ne mogu da koristim desktop efekte... Mislim da je to zbog kartice mada nisam siguran. Za sada mi je najbitniji net, kako da ga namestim...
« Poslednja izmena: 05. Jul 2008, 13:51:32 od Saniboj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Ne možeš da instaliraš ni jedan program dok ne instaliraš sistem na hard ,nije li logično? Smiley
U Knoppix-u recimo može  Smile
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Tvrdoglavi Kernel

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 427
OS
UNIX
Browser
Opera 9.51
Hvala vam obojici. Sad krecem u instalaciju, pa posle javljam sta sam uradio! Smile

<Edit>
Instalirao sam, sve je ok, mogu da biram rezoluciju i u add/remove..
Medjutim... Ne mogu da podesim net. Koristim wireless i asusovu pci-e karticu. na cd-u sa driverima postoji samo za xp.
Takodje, za graficku, 8500gt stoji da je nadjen driver, ali je onemogucen. Ja cekiram onu kockicu da ga omogucim, ali je i dalje isti problem. Hoce da pusti video, ali npr. ne mogu da koristim desktop efekte... Mislim da je to zbog kartice mada nisam siguran. Za sada mi je najbitniji net, kako da ga namestim...

Jesi li instalirao drajvere za grafičku? On se instalira preko neta, dakle upotrebi program Envy ili "restricted driver manager". Ti na kompu imaš Linuxove drajvere, moraš instalirati oficijalne preko tih programa koji će maksimalno koristiti tvoju grafičku ... Za podešavanje wirelessa koristi " windows wireless drivers" u "administration", preko njega instaliraš te drajvere koje koristiš i za XP. Mislim da toga ima u Ubuntu, u Mintu ima.
« Poslednja izmena: 05. Jul 2008, 15:25:23 od Growlboy »
IP sačuvana
social share
Il' si hardkor il' si smor...
no woman no grind
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Samsung e250,Nokia N73
E ovako: Skinuo sam ubuntu, otpakovao, narezao taj sadrzaj na disk i pokusao da ga butujem, nije htelo ?  Gde gresim?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Jel CD-ROM first boot device u BIOS-u?
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
SonyEricsson Xperia Ray
narezao taj sadrzaj na disk
Jel si ga narezao kao image fajl ili kao data disk?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Samsung e250,Nokia N73
Narezan je kao data disc (samo sam prevuko sadrzaj).

Jos sam probao da butujem XP cisto da vidim da li nisam sjebo nesto, i htelo je.

Sto nece ?   

pls help!

Citat
Jel CD-ROM first boot device u BIOS-u?
jeste
« Poslednja izmena: 13. Jul 2008, 01:36:58 od igordr »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Nece zato sto je narezan kao data a trebalo je da ga narezes kao image.
Format tog fajla koji si skinuo je .iso i on se reze kao image disk.
Preporuka za rezanje .iso fajlova http://www.imgburn.com/ ,
ali i sa Nerom to mozes da odradis bez problema.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.