Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 71 72 74 75 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux Ubuntu ~ Download ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 145751 puta)
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia C5-00
Sta znam, meni je Unity bio na kompu jedno sat vremena i otisao u vecna lovista. Vratio sam se na 10.10 kao jedini OS na desku do daljnjeg. Na Unity verovatno necu preci nikada, a kako KDE ne volim, videcu sta cu...imam vremena da razmislim, mozda Gnome 3 na Mintu.

Држаћеш њега и кад истекне подршка?  Smile  Smile

Ја данас инсталирам, али опет 10.10 бит  Smile

Једанаестица ће да сачека мало "пеглања", бар 2 месеца, као и свака верзија до сада, бар код мене  Smile
Скинуо је за 17 минута, за 5 набацио на флешку, подигао за 2 минута, пробао... али сачекаће..  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
Ja sam instalirao Ubuntu 11.04 i utisci su ok... onda sam na to instalirao GNOME3 i njime sam bas zadovoljan s tim sto imam 3, ne toliko strasne, zamerke...
 Poboljsanje/peglanje mu sigurno predstoji ali sam koncept i ideja su prilicno dobro zamisljeni i verujem da ce biti sve bolji i bolji.
Razumem ljude kojima se to ne svidja ali ipak treba pruziti priliku novinama i podrzati ih da bi se one unapredjivale i poboljsavale. Svi imamo strah od novog, nepoznatog... I meni je bilo tesko da se naviknem na novi Unity jer i ja sam  od skoro poceo da koristim Ubuntu (10.10) i sad odjednom novi Unity pa GNOME3...  Smile

p.s. Novi Ubuntu mi pojede bateriju na lapatopa...brze je on pojede nego sedmica sa aero lukom i par gedzeta  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

...I am a man who walks alone...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2654
Zastava Bogota
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
mob
Apple iPhone 5s
Држаћеш њега и кад истекне подршка?  Smile  Smile

Smiley Jok bre, do tada ima vremena da razmislim...i onako mi Ubuntu nije prvi distro, koristio sam opensuse i mint pre, tako da ko zna, mozda se ponovo vratim na nesto od ta dva a mozda ostanem i na desetci. Probao sam i fedoru pre neki mesec, mozda i ona bude u igri. A sto se tice podrske, kakve veze ima, radice desetka savim ok i bez nje...nije da je bas nesto neophodna Smiley Mislim da se razumemo, redovno azuriram svoj Ubuntu, ali i bez toga radi ko podmazan, tako da se ne brinem zbog toga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo opusteno!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 11290
Zastava
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
Vidim da komentarišete , pa ajd malo i ja da zabiberim...  Smile  11-tica je (za sad) puna bagova, mnogi su imali raznorazne probleme (vidim po drugim forumima)... Kod mene je recimo bio problem zvuk, ulaz za mikrofon mrtav a iz zvučnika je dolazilo neko čudno pucketanje... Posle jednodnevnog mučenja vratio sam se na 10.10. A i nekako mi je bio "neprihvatljiv" taj novi izgled, pristup opcijama... Nisam mogao nikako da se prelomim na to... No dobro, to je stvar ukusa... Videćemo kad ga pokrpe, za par meseci, kako će to sve da funkcioniše.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 132
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 
Kako da namestim da mi ubuntu 10.10 vidi /home (da ne moram da je mount-ujem svaki put ) particiju koju sam zaboravio da selektujem prilikom reinstalacije ?
IP sačuvana
social share
"Premature optimization is the root of all evil"-Donald Knuth
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 407
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
$ mkdir /home
$ sudo fdisk -l

vidi ime particije koju hoćeš da mauntuješ (npr. /dev/sda1,2,3,4... ) i fajl sistem (npr. ext2,3...)

$ sudo echo "(ime particije) /home (fajl sistem) defaults 0 0" >> /etc/fstab

primer
ako je ime particije /dev/sda2 i fajl sistem ext3 onda je komanda:

$ sudo echo "/dev/sda2 /home ext3 defaults 0 0" >> /etc/fstab
IP sačuvana
social share
"Život bi bio puno lakši da imamo source code."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 132
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 
za prvu komandu: mkdir: cannot create directory `/home': File exists

za sudo echo "/dev/sda8 /home ext4 defaults 0 0" >> /etc/fstab  izbaci bash: /etc/fstab: Permission denied

kad otvorim /etc/fstab ovo mi pise

# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid -o value -s UUID' to print the universally unique identifier
# for a device; this may be used with UUID= as a more robust way to name
# devices that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    nodev,noexec,nosuid 0       0
# / was on /dev/sda6 during installation
UUID=6b031233-c996-4775-8fe1-ba94872498a7 /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# /boot was on /dev/sda5 during installation
UUID=b4008844-d6f9-4798-8a05-e82102e5a374 /boot           ext4    defaults        0       2
# swap was on /dev/sda7 during installation
UUID=bd9f16bf-dd3a-435b-9736-8a8c0e1cee95 none            swap    sw              0       0

i jel sad trebam da dodam  /dev/sda8: UUID="2b6269f5-c7db-4329-8702-173c4bf8dd92" TYPE="ext4"  (to mi je blkid izbacio pa sam kopirao )u taj fajl ?

snasao sam se,hvala gersh  Smile
dodao sam
# /dev/hda8
UUID="2b6269f5-c7db-4329-8702-173c4bf8dd92" /home ext4 defaults 0 0 i odradilo je posao Smiley...hvala opet

ps,ne radi volume dugme,stoji al kao da je iskljuceno :S

izvinjavam se što sto puta menjam post....sad sve radi normalno posto sam opet upalio komp...cudan je linux Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Screenshot-2.jpg
(11.31 KB, 520x68)
« Poslednja izmena: 20. Maj 2011, 00:30:20 od Pera_89 »
IP sačuvana
social share
"Premature optimization is the root of all evil"-Donald Knuth
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Be or not to be that is the question ^^

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 57
Zastava Banjaluka
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.1
mob
SonyEricsson k550i
skoro sam instalirao unbuntu 11.4 i nikako nemogu da namjestom wireless net a na sedmici mi sve radi normalno
Smile
« Poslednja izmena: 04. Jul 2011, 19:06:04 od mix122 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Sto se grbo rodi, vrijeme ne ispravi!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1427
Zastava ~/Belgrade\Serbia\Europe\Earth
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Apple 
ja sam na netbook (1,6dual core atome, 1giga ddr3, grafika intel 8mb, 320giga hdd) prvo instalirao ubuntu 11.04, prvo nisam bio zadovoljan kako radi compiz kao ni sa podešavanjem onog slajdera sa leve strane..

sad sam instalirao mint 11 i mogu vam reci da ubija kako radi, i compiz (cube) i drapes, i cairo dock i skype i sve sto sam probao...

sve radi što se tiče drajvera, imam update manager i poboljšan sofrware manager..

do sad sam probao svasta na raznim masinama, ubuntu, fedoru, suse, sabayon a evo sad i mint i mogu vam reći da mi se čini da je mint najbolje upeglan do sad.

mix122, meni se desilo da mi je wifi radila na live usb, a kad sam digao instalaciju nije, sa 11.04, pa je nekako posle restarta proradila..
« Poslednja izmena: 05. Jul 2011, 21:15:57 od uros80bgd »
IP sačuvana
social share
.: nema granica ljudskoj gluposti :.
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Since 06.01.2006.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6140
Zastava Bor, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Nokia Lumia 630
Pozz ljudi, je l' moze neko da mi kaze koliki je minimum za pokretanje GNOME3?
Instalirah 11.04 i ondak sam odradio update i skinuo sam i GNOME preko i onda mi je puk'o ubuntu kada sam ga pokrenuo, tj. sve one nove fancy stvarcice u se zbrkale i samo se restartovao Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 71 72 74 75 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.