Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 14:04:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 150 151 153 154 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 148508 puta)
Hronicar svakodnevice

Zakon je tu da bi bio prekrsen

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 590
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla (2009)
mob
BlackBerry 8800
Kod:
...cp: cannot create regular file `/usr/X11R6/lib/modules/drivers/via_drv.so': No such file or directory
......mkdir: cannot create directory `/usr/X11R6/lib/modules/dri': No such file or directory
cp: cannot create regular file `/usr/X11R6/lib/modules/dri/via_chrome9_dri.so': No such file or directory
.........done!
Original X config file was saved as /etc/X11/xorg.conf.viabak
Ovo sam dobio pri pokusaju da inst.
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Mozilla Gecko)
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Ne znam kako si ti pokusao da instaliras.
Kad otpakujes drajver videces README fajl u kome je postupak za instalaciju.
Ja sam sad skinuo neki drajver i pise ovo:
Citat
Installation and Uninstallation
===============================
1. How to Install/Uninstall the via Linux Driver
   1.1 uncompress the via driver package
   tar zxvf ./chrome9.83-242-sl10.1.tar.gz
   1.2  Install the via linux driver
   cd   ./chrome9.83-242-sl10.1
   sudo ./vinstall
   reboot the system
   1.3  Uninstall the via linux driver
   cd   ./chrome9.83-242-sl10.1
   sudo ./unvinstall
   reboot the system

Deluje jednostavno.
Problem je sto nema drajvera za PCLinuxOS, mozda da probas ovaj za OpenSUSE.
Njima je poslednji drajver za Ubuntu 9.04 i to pise da je neki odredjeni kernel.
Ne znam da li ces to uspeti da namestis, a ja slabije mogu da ti pomognem.
Rekao sam ti sta je problem za dalje ces morati da pitas nekog drugog.

Lazar@

Wine je emulator preko kojeg mozes da pokrenes neke programe za Windows na Linuxu.
Ako te zanima koji program i igrice rade pogledaj ovde: http://appdb.winehq.org/
Ja sam inace danas na Ubuntu 10.04 beta1 pokrenuo COD4 bez problema. Osim sto mi je obrisao Ranking  Smile . Ali ja sam pocetnik pa nisam mnogo izgubio. I znam za ubuduce da trebam da pravim bekap  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Gecko)
mob
Samsung Galaxy S10
Jesu li linuxsi slicni?Mislim slicni kao vista i win7?

Ne baš, mada su sve sličniji - na prvi pogled. Kernel je linux, ali se ostale stvari razlikuju od distribucije do distribucije, i ima razlika, za razliku od viste i 7-ice koje su vrlo slične.

Evo uradio sam ali ima 2 problema:
1.U ponudi nema pclinuxos
2I am a noob Smile , odnosno neznam kako da instaliram tar.gz

1. Otvori synaptic, pa pogledaj da u repozitorijumu možda nema odgovarajuć driver, ako ima, to ti je jedini siguran način instalacije. PCLinuxOS je različit od Ubuntu-a (po meni mnogo je bolji), i koristi rpm pakete, a ne deb kao ubuntu.
2. tar.gz ne možeš da instaliraš, to ti je arhiva, poput zip fajla, sadržaj te arhive treba da raspakuješ negde, pa onda odradiš šta si hteo po uputstvu.
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zakon je tu da bi bio prekrsen

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 590
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.0b5
mob
BlackBerry 8800
Evo ovako instalirao sam opensuse 11 i pratio sam uputsvo ali opet isto kao i kod pclinuxos-a
Citat
install the via driver!
...cp: cannot create regular file `/usr/X11R6/lib/modules/drivers/via_drv.so': No such file or directory
......mkdir: cannot create directory `/usr/X11R6/lib/modules/dri': No such file or directory
cp: cannot create regular file `/usr/X11R6/lib/modules/dri/via_chrome9_dri.so': No such file or directory
.........done!
Original X config file was saved as /etc/X11/xorg.conf.viabak

Edit ______________________________ _
Ni u Ubuntu 9.04 nece da se instalira pa sam vratio na suse.Ajde ljudi pomazite cu da bacim sve ovo kroz prozor Smile
« Poslednja izmena: 22. Mar 2010, 15:48:00 od fitosept »
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
Skinuo sam ovaj poslednji ubuntu valjda 9.10 jel? Smile Onako nije losh,ali ne mogu da provalim kako da instaliram drivere za zvuk i za grafu,ili i to moram preko wine Smile Pise mi end of central directory signature not found.Bla,bla,bla...Driveri su mi na particiju sa windowsom,ako to ima veze Smile
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Mozilla (lucid)
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Koju graficku imas? Jel ti radi zvuk?
Na Ubuntu ( a i na Linuxu uopste ) se za vecinu stvarni ne instaliraju drajveri vec oni dolaze sa sistemom.
Ubuntu ima program koji olaksava instalaciju drajvera. On ih skida sa interneta i automatski instalira.
Taj program se nalazi u System>Administration>Hardware Drivers
Imas ovde ne forumu temu koja je posvecena Ubuntu pa ako si ga vec instalirao i treba ti pomoc bolje da tamo pitas: http://forum.burek.com/linux-ubuntu-download-problemi-saveti-t350066.html
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Ako nije problem, neka mi napise neko odgovore na sledeca pitanja. .

Napisati komandu ili niz komandi koje će u radnom direktorijumu prebrojati datoteke čije se ime završava nizom znkova ″bla″ (malim slovima).

Пронађи све датотеке у директоријуму /home/blabla које су веће од 500 бајтова

Пронађи све датотеке у директоријуму /home/blabla које почињу словом А

Hvala!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU970
Pozdrav ljudi,

Ja sam Windowsow korisnik ali sam koristio i Linux Ubuntu (cinimi se 6.10) uporedo sa winom tj. dva os-a na jednom kompu, samo sto sam imao dosta bagova i rekli su mi da je moguce zato sto sam imao beta verziju tj. ne zavrsenu.
Elem, posto sam jako iznerviran Winom jer sam malo pre imao problema da mi ceo komp ode u k... i nece da mi podiogne sistem resio sam da instaliram Linux Ubuntu. Interesuje me kako da ga instaliram na hard na kome je win tj. da izbrisem win i instaliram Linux. I sobzirom da imam pored tog harda jos dva da li moram nesto da radim na njim ili ce se oni sami takoreci integrisati u sam sistem Linux-a i raditi sasvim normalo u novom okruzenju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU970
Jel postoji neko ovde ko ce da odgovori na bilo koji post???
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Flock 2.6.1
mob
Samsung Galaxy S10
Pa kad neće ovi što koriste Ubuntu, evo ja ću pokušati da ti pomognem, iako ne koristim i ne podnosim Ubuntu.
Kao prvo, ako nemaš iskustva, preporučio bih ti da svučeš PCLinuxOS, mnogo je lakši i bolji distro. Ako pak nećeš, i hoćeš baš Ubuntu, koliko se sećam, ranije verzije su mogle da idu i u live modu.
Dakle, iz BIOS-a podesiš da se sistem bootuje sa CD-a, Ubuntu će da se digne u live modu (učita se u memoriju računara i odatle se izvršava, ne treba instalacija), kad se učita, verovatno ima negde install dugme.
Ako više nije tako, onda kad počne da se bootuje sa CD-a, verovatno će ti ponuditi install opciju, samo je prihvati, i to je to.
Oko windows particija, kad ti tokom instalacije ponudi particionisanje diska, odaberi Auto mod, da on sam pobriše windows particije i preko njih napravi svoje, da se ti ne bi mučio, naravno, odabereš prvi disk, on je obeležen sa /dev/sda verovatno, tako da te to ne zbuni, ostali hardovi će biti /dev/sdb, itd, njih ne diraj. Ubuntu bi trebao automatski da ih kasnije prepozna i montira u /media, ako to ne uradi, nije problem, namestićemo kasnije da ih automatski montira, ima i za to procedura.
Eto, toliko za početak, pa udri Wink
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 150 151 153 154 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 14:04:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.