Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 17:05:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 46 47 49 50 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 151512 puta)
Zvezda u usponu

I spent my whole childhood growing...what a waste!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2133
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia N95 8GB
kada hocu da instaliram mandrakelinux,normalno se butuje i sve,ali odmah na pocetku instalacije kada instalira drivere pojavi mi se

Installing driver for disk/ide!scsi!harware_raid!firewire card parport_pc

(svugde gde sam stavio ! ne mislim na uzvicnik nego na uspravnu crtu,ne znam kako da je otkucam na tastaturi....)

i to tako stoji jedno 10 minuta a onda se pojavi

insmodling module sata_nv failed at/
usrb/bin/perl-install/modules.pm line 302.

i ima da biram OK. Kada biram ok,pojavi se ovo:

Founded "nVidia Corp !", "nVidia Corp !",
"parport_pc", "imm", "ppa" interfaces
Do you have another one?

onda imam da biram yes,no i see hardware info,Ako biram no pojavi se:

An error occured
An error occurred - no valid devices werefound on which to
create new filesystems. Please check your hardware for the
cause of this problem.

,ako biram yes da mi da biram 100 stvari (nekih drivera od HP,od jos nekih marki otkud znam...) i bilo sta da izaberem opet me vrati na isto.
A ako biram hardware info izadje mi text gde je vecina hardware-a unknown.....

Sta mislite,sta moze da bude,ja mislim da nemaju driver za sata drive na disku......
Ranije sam isto ovaj mandrakelinux instalirao na starom kompu,i radio je najnormalnije.....

m2n-e sli
8800 gts
160gb sata maxtor
2gb kingston ddr2
amd athlon x2 4.6

a stari komp

celeron 1.8
ploca ne znam,neka njesra
geforce4 mx 440
160 gb WD ide
768 ddr
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11154
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (2007)
mob
Samsung Galaxy S10
Očigledno ne može da ti prepozna tabelu particija u MBR sektoru diska. Pokreni Acronis Disk Doctor ili sličan alat, izgleda da ti je MBR poyeban. Jel' običan SATA ili SATA 2 disk?
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2133
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia N95 8GB
sta je to acronis disk doctor i mbr??? nemoj da mislis da se ja razumem u linux,posto se ne razumem,ranije sam ga koristio,ali nesto bezveze,nista ozbiljno.....  a za hard :  location 0 primary ata channel
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 6120c
imas li win na tom kompu? ako imas samo pokreni fixmbr, meni je sredilo slican problem pre par godina...
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2133
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia N95 8GB
imam win,ali ne znam gde ti je to fixmbr,probao sam u run,ali nece
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11154
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (2007)
mob
Samsung Galaxy S10
Podigneš sistem sa windows instalacionog diska, pa ne lupiš enter da ga instaliraš nego R za repair, pa onda te baci u konzolu, kucaj admin password ako je ima, i kucaj
fixmbr
zatim potvrdi sa yes, i reboot. Ako i dalje zeza, možda ne valja disk. Ali, jedna stvar mi je zapala za oko u ovoj tvojoj priči:

hard :  location 0 primary ata channel

Aj' pogledaj u sistem info u Windowsu, za disk šta piše, i prepiši ovde, znači Accesories, System info, Components, Storage, pa prepiši ovde podatke, posebno "particije, SCSI magistrala, SCSI logička jedinica i SCSI port, zato što tebi Mandrake loaduje module za SATA/SCSI disk, a ti kažeš da je ATA, pa mi čudno. Ako je stvarno ATA, onda sigurno imaš pobrljavljen MBR (MasterBootRecord, prvi neparticionisani deo hard diska, gde su smešteni podaci o samom disku, tabela particija, boot manager,...) ili ti je taj Mandrake prestar, pa on sam brljavi. Koja je verzija Mandraka u pitanju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 6120c
Mandrake brljavi koja god da je verzija...  Smile 
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2133
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia N95 8GB
imam mandrakelinux 10.1  .e,da me ne zeza ovo zato sto mi je jedna particija ne formatirana....
evo ti sliku onog sto si trazio da vidis. Jos nisam uradio ono sa win diskom,pogledaj prvo ovo pa cu posle....

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

untitled.JPG
(297.72 KB, 1355x1361)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11154
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Flock 0.9.0.2
mob
Samsung Galaxy S10
Šefe, samo ti se kaže:

MAXTOR STM3160811AS

ti imaš SATA hard disk, a Mandrake 10.1 je mnogo star distro, i ne podržava SATA diskove, bar ne bez da dodatno loaduješ kernel-modul, koji ćeš teško naći, ako ga uopšte i ima negde.
Dakle, uzmi neki nov distro, imaš ih gomile, SATA je već odavno podržan kao protokol, i nema glava da te boli. Taj stari Mandrake, em je loš (verzija 10.0 je osim Yoper-a najgori linux koji sam ikada probao) em je zastareo, i nećeš moći da vidiš realno šta to danas linux pruža, a i ne podržava tvoj hardver. Uzmi neki noviji, ja ti preporučujem PCLinuxOS 2007 (baziran na Mandrivi), ili ako baš hoćeš Mandraka, uzmi Mandrivu 2007 neko izdanje, i ići će bez problema.
Poz  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2133
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia N95 8GB
ma kakav mandrak,ako kazes da je sranje onda je sranje.....nego je to jedini koji imam  Smile   pa reko da probam na novom kompu nikad nisam....Pokusacu da nabavim PC linux,pitao sam @kolonijalac da mi posalje postom,i neke programe ako ima,pa cu da vidim sta ce da mi odgovori.....Mnogo je xp poceo da me nervira,svake 2 nedelje dizem sistem ispocetka....Pa sam mislio da pocnem da ucim linux dok sam jos mlad (imam 15 godina).Poceo sam i da citam celu ovu temu od pocetka,stigao sam do 20 strane,citam vec 2  sata neprestano,oci ce da mi ispadnu.....
Da li cu ja imati problema sa driverima na pc linuxu? rekao sam malo pre koja mi je masina (nova)
i da li ce da mi radi lucent win modem,makar jos nekih mesec dana dok ne uzmem adsl....
I da li cu moci da gledam filmove normalno sa prevodom.....bla bla
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 46 47 49 50 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 17:05:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.163 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.