Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 18:56:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 150010 puta)
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Ericsson T28
E vidiš totalno sam zaboravio da sam ubacio jedan program u njega, ali mi se nije svidio tako da ne oraćam pažnju na njega! Čuo sam i savjet da bih trebao sam podesitit module tj. izkonfigurisati da bi se po bootovanju sami digli! Da li je to tačno i kako se to radi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Ja sam na Kubuntu samo instalirao drajver,modem je proradio i nije bilo nikakvih problema posle restarta.
Medjutim Knoppix je pre svega pravljen da se koristi kao Live CD pa mozda nesto treba da se podesi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 372
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 6280
Ne znam gde da nadjem u Linuxu Yast cudo da instaliram drajvere. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Probaj ovako:
Otvori Terminal i ukucaj yast , pa lupi Enter
Trebao bi da se pokrene
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11151
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (2007)
mob
Samsung Galaxy S10
Samo da ne bude zabune:
- Yast postoji samo u SuSe linuxu
- Yum je taj isti alat u Fedori
- PCLinuxOS ima PCLOS control center + Synaptic, poseban program za instaliranje i download softvera, slično je i na Mandrivi
- Debian recimo ima apt-get i njegov front-end Synaptic, dok nema čarobnjaka za podešavanje hardvera, osim onog koji postoji u KDE-u
itd...
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 372
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 6280
Nasao sam Yast, ali imam drugi problem. Kako da insaliram drajvere preko njega?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Koji trebi drajveri trebaju?
Za koju graficku? Nvidija ili ATI?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 372
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 6280
Ma imam ja drajvere za graficku. Skinuo sam iih sa neta. nego kako da ih instaliram preko Yast-a
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Patrick Volkering posle devet meseci rada objavio Slackware 12.0 release kandidat 1
Slackware 12.0 release candidate 1

Najstarija živa distribucija  uskoro očekuje novu verziju. Posle tačno devet meseci rada Pat je objavio prvog kandidata za Slackware 12. Nova verzija je prva verzija koja dolazi sa kernelom 2.6 i instalira 2.6.21.5. Od novina tu su još GCC 4.1.2, X.org 7.2 sa podrškom za XGL i Compiz, Firefox 2.0.0.4, Thunderbird 2.0.0.4, KDE 3.5.7, Xfce 4.4.1, Apache 2.2.4, PHP 5.2.3 i Samba 3.0.25a. Kompletnu listu možete pogledati na Changelog strani Slackware-a.

Slackware po svojoj prirodi je uvek bio minimalna Linux distribucija koja u sebi sadrži nešto više od 500 paketa. Java, Flash, OpenOffice.org ili Gnome možete tražiti beskonačno. Oni se ne nalaze na instalacionom disku i nisu u sklopu distribucije. Zahvaljujući velikoj omiljenosti kod administratora za Salckware postoji još mnoštvo paketa kao na primer na linuxpackages.net.

Takođe ni Gnome korisnici ne treba da napuste svoje omiljeno okruženje. Za aktuelnu verziju Slackware-a, postoji projekat koji se o tome brine i koji se auotmacki nadograđuje na postojeći Slackware, pogledajte Dropline GNOME-Projekt.

Update na Slackware 12. rc1 može da se odradi preko slap-get alata koji radi na bazi debianovog apt-get paket menađžera ili da se skine kao neoficielni iso sa www.slackware.no. Oficielnog image nema a i mogućnost boot-ovanja sistem preko disketne jedinice je isto odstranjena (osim preko mreže pomoću PXE) ali zato postoji mogućnost da se sistem boot-uje preko usb flash-a.

Pošto je Slackware 11 zadnja verzija koja dolazi sa Kernelom 2.4, biće podržana još duže vreme. Kako je Pat rekao, za sve one koji se kunu u stabilnost 2.4 kernela ne moraju da brinu jer će on i dalje biti održavan od strane Pat-a lično. Za još ne utvrđeno vreme podrška za Slackware 11 će postojati sto se tiče sigurnosti i update-a.

Izvor: LUGoNS
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Ako hoces rucno da instaliras te drajvere onda se vrati na sajt sa koga si ih skinuo pa procitaj uputstvo za njihovu instalaciju.Za to ti nije potreban yast.
Ako hoces da ih yast instalira automatski za tebe onda ga pokreni pa u njemu verovatno postoji pretraga paketa,ti ukucaj nvidia ili ati pa vidi sta ce da nadje.
Ja stvarno ne koristim suse,niti sam ga ikad koristio.Nadji neki forum na kome se skupljaju korisnici suse-a pa tamo pitaj koji ti paketi trebaju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 18:56:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.