Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 22:12:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 148897 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Mozilla (Swiftfox)
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Mozda je Freespire do sad bio los ali mi se cini da ce verzija 2.0 biti mnogo bolja. Inace ona je vec skoro gotova bila jos pre nekoliko meseci ali su onda resili da se baziraju na Ubuntu pa su nakon sporazuma sa njima krenuli u razvoj od pocetka. Sad je jos uvek u alfa fazi i trebala bi da bude gotova negde u drugom kvartalu 2007.Samim tim sto ce biti bazirana na Ubuntu mislim da ce biti mnogo bolja kao sto je i Simply Mephis ispao super.
A sto se tice CNR-a od njega ce najvecu korist imati ljudi u inostanstvu koji ce moci uz pomoc njega legalno da gledaju DVD.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Linux4Life

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 473
Zastava SRBIJA
OS
Linux
Browser
Mozilla (2007)
mob
HTC 
@lukic04
druze samo mi objasni sta je to u $buntu familiji extra, pa ce Freespire biti izuzetan???
I $buntu i Linspire su klonovi Debiana, mada je od njega ostalo samo u promilima kvaliteta, $buntu familija suplja za svakodnevni rad, a Lin/Freespire sarenis i nepouzdan do zla boga, kazem probao sve licno mnogo puta!

pozzz RaJa
IP sačuvana
social share
Lada Linux Serbia Power Team
HighlandClan & The BulldogFighter Team
Highland Falconry
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 249
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Swiftfox)
mob
SonyEricsson W52S
*buntu distribucije su debian-based. Razlikuju se debiana po tome sto nova verzija izlazi svakih 6 meseci i sto uglavnom tezi da se nove komponente ubace u OS, sto ce reci da se ne provodi dovoljno vremena prilikom testiranja, zato mnoge stvari jesu malo astabilne, ali to je cena za filozofiju "biti na ostrici razvoja linux-a", koja stvarno nije najbolja i, u najmanju ruku, ostavlja krajnjem korisniku dosta stvari da ispegla.

Sa druge strane, poslednji debian je jaaako dugo testira i iztestiran...
« Poslednja izmena: 02. Jun 2007, 19:16:58 od piculino »
IP sačuvana
social share
Nije strasno ako upadnes u septicku jamu od 20m; strasno je ako je prazna.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Ericsson T28
Hoću da pokrenem gcc u root , ali dobijem obajšnjenje no input files !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11149
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (2007)
mob
Samsung Galaxy S10
Kako da pokreneš gcc, ne razumem?? GCC je GNU Compiler Collection, tj. skup programming language kompajlera, i koristi se za kompjliranje programa u sorsu prema izvornom kodu kernela (u ovom slučaju, Linuxa) da bi se ti programi mogli izvršavati pod tim OS-om. Znači, ti ne možeš da pokreneš GCC, jer to nije program, već skup alata koji se koriste prilikom kompajliranja 3-rd party programa.
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
kad u konzoli kucash samo gcc on ti kaze no input files zato shto nema fajlova koje bi kompajlirao . dakle kucaj gcc pa ime fajla ,razne opcije i.t.d. medjutim ovo se u danashnje vreme gotovo uopshte ne koristi ,vec postoje razni programerski alati koji imaju gui a koriste gcc kao kompajler
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T28
Ja za one koji ne znaju imam Knoppix , e donedavno sam radio u KDE okruženju, međutim prešao sam savim slučajno na GNOME i zamislite iskočio Debian. I sad koliko sam primjetio nema svih programa u KDE , koji posotje pod GNOME, kako to?
I da li bi mi neko mogao pomoći oko pronalaženja drivera za modem Smart Link, ja ne mogu da nađem prave, ako nekom treba više informacija neka mi se javi na private, evo nekoliko dana pokušavam to da nađem , ali bezuspješno!  Smile
(Sa modemScan sam skenirao svoj modem i dobio tuce tekstualnih datoteka, pa ne znam šta bi trebao prvo da čitam od toga)
A poseban problem je sljedeći kad naknadno pribodem stik na USB , i pokušam ga mauntovati izađe sljedeće obavještenje u vidu super block i bla bla , kaže da je nemoguće, a ako taj isit stik ostavim u računaru i digne se zajedno sa Linuxom mogu mu normalno pristupiti , e sad ovo ne bi bio problem da ja nemam nekoliko stikova koje moram mjenjati u toku rada i ako izvadim jedan i prikačim drugi ostaje isti problem!
Hvala!
« Poslednja izmena: 08. Jun 2007, 15:53:20 od igorxxx »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Svako okruzenje dolazi sa svojim programima. To je normalna stvar.Ali to ne znaci da ne mozes programe sa jednog okruzenja da koristis na drugom.
Za SmartLink modem na Debian-u probaj ovo uputstvo
« Poslednja izmena: 08. Jun 2007, 16:35:00 od lukic04 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T28
Ne znam da li si se snašao u mom postu , ali moj Lnux je Knoppix , a Debian iskoči kad uključim GNOME!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11149
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (2007)
mob
Samsung Galaxy S10
Ja za one koji ne znaju imam Knoppix , e donedavno sam radio u KDE okruženju, međutim prešao sam savim slučajno na GNOME i zamislite iskočio Debian. I sad koliko sam primjetio nema svih programa u KDE , koji posotje pod GNOME, kako to?
Na sistemu programi postoje, ako su instalirani. Možda Debian i Knoppix nemaju default startne programe identične. Ako ti program kojeg nemaš u startnom meniju (u KDE-u) postoji instaliran na sistemu, i dostupan pod GNOME grafičkim okruženjem, svakako može da radi u bilo kom drugom okruženju, samo ga nema u prečicama, a možeš sam da ga dodaš, densi klik na startno KDE dugme, pa Menu Editor, i dodaš ga na odgovarajuće mesto, pa će ga biti. Programima nije potrebno određeno grafičko okruženje, već određene biblioteke, a ako te biblioteke (a more ih dolazi sa grafičkim okruženjima u paketu) postoje na sistemu, svaki program će raditi nezavisno od KDEa, GNOMa itd.

Citat
Sa modemScan sam skenirao svoj modem i dobio tuce tekstualnih datoteka, pa ne znam šta bi trebao prvo da čitam od toga

Treba da pročitaš koji je čip na modemu, bez njega nema nikakve koristi od toga ko ga proizvodi.

Citat
A poseban problem je sljedeći kad naknadno pribodem stik na USB , i pokušam ga mauntovati izađe sljedeće obavještenje u vidu super block i bla bla , kaže da je nemoguće, a ako taj isit stik ostavim u računaru i digne se zajedno sa Linuxom mogu mu normalno pristupiti , e sad ovo ne bi bio problem da ja nemam nekoliko stikova koje moram mjenjati u toku rada i ako izvadim jedan i prikačim drugi ostaje isti problem!

Verovatno nemaš dozvole kao običan korisnik da pristupaš memorijskim karticama. Da li se to dešava i ako si ulogovan kao root? Ako ne, onda je potrebno da korisnika dodaš u odgovarajuću grupu, ili uradiš chmod /dev/sdx 755 (ovo X je broj koji hal dodeli tvom uređaju, a možeš ga saznati tako što ćeš pročitati izlaz komande
lsusb
Poz  Smile
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 22:12:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.