Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 14:00:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 148504 puta)
Poznata licnost

...I am a man who walks alone...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2654
Zastava Bogota
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Apple iPhone 5s
@milan91
u principu bi moj modem i mogao da se sredu da radi pod linix-om,ali kao sto je vec neko to rekao to je jeb...na u tri cina.skinuo sam sa drugog foruma uputstvo bas za moj modem,inace imam adsl preko sezama i njihov conexant access runner ,ali stvarno nemam nameru da se cimam sa tim kad lepo mogu da uzmem ruter i zavrsim stvar. a sto se tice teh. podrske,ma njih vise ne zovem ni za sta,samo se iznerviram....zvao ih prvi i poslednji put,kazem ljudi nemam net a oni me prave magarcem,kao ja neznam sta radim pa njih smaram,kad ono bilo do njih i telekoma,koji je nesto menjao u centrali,pa je modem morao da se podesi sa nekim novim parametrima...........  Smile
@mimago
samo da se ispravim,kada sam rekao driver-e,mislio sam na driver za graficku,ne za modem.......................
« Poslednja izmena: 14. Apr 2007, 07:23:19 od oldboy »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Život je igra u kojoj ne postoji save game

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2546
Zastava ko zna kad i ko zna gde
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson W950, Z1010
Hvala na savetima, i mislim da cu kupiti externi modem. Samo me zanima jos da li sam izabrao "dobar" Linux, i koji je "najbolji".
P.S. Gde mogu da kupim Sweex RS232? i da li se kaci preko serijskog ili USB porta? Smile
« Poslednja izmena: 14. Apr 2007, 08:30:26 od mimago »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung Galaxy S10
Samo me zanima jos da li sam izabrao "dobar" Linux, i koji je "najbolji".
P.S. Gde mogu da kupim Sweex RS232? i da li se kaci preko serijskog ili USB porta? Smile
Dobar Linux je diskutabilna tema, po linux forumima imaš milion mišljenja. Meni je najbolji Slackware, ali on nije za početnika ili nekog sa malo iskustva, jer nema wizarda, moraš ručno da menjaš sadržaj konfiguracionih fajlova.
Za početnike ja preporučujem PClinuxOS (verzija 2007 treba da izađe za koji dan) ili SuSe (jeste da je spor, ali sva podešavanja moguće je izvršiti preko GUI-ja, plus ima odličan mehanizam prepoznavanja hardware-a), ili eventualno Fedora, isto vrlo user-friendly distro. Vidim hvale po community-jima i magazinima i Mepis i Mint, koliko sam ja pročitao, trebalo bi da su isto vrlo kvalitetni, ali ja ni Mepis ni Mint nisam probao, pa ne mogu da garantujem za njih.

Citat
Gde mogu da kupim Sweex RS232? i da li se kaci preko serijskog ili USB porta? Smile
Pa sama ti reč kaže, brate, RS232, to ti je serijski port, znači na njega se i kači Smiley I ja sad ne znam gde ih ima, ima ih po prodavnicama računarske opreme, bar kad sam ja gledao zadnji put (negde prošle godine) za jednog drugara, bilo ih je malte-ne svuda. Uzmi lepo telefon i imenik, pa zovi prodavnice pa pitaj, ili idi na pcberza.co.yu pa pretraži tamo.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2007, 14:40:22 od MladenIsakovic »
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2546
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson W950, Z1010
Zar nije bolje da uzmem neki koji se kaci na USB? Npr. USRobotics ili neki drugi/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung Galaxy S10
Ne, USB modemi su najlošije podržani na Linuxu od svih hardverskih uređaja, praktično skoro i da nema USB modema koji se može naterati da radi pod Linuxom (a još gori slučaj sa BSDem, Solaris da i ne pominjemo). Naravno, ovo ne važi za USB ADSL modeme, već za dial-up.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2546
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson W950, Z1010
Thans  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2546
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson W950, Z1010
Evo opet Ja. Sta mislite o sledecim Linux-ima i koji je po vama najbolji od navedenih:
NetBSD 3RC6, ARK Linux 2005.2, Debian 3.1 (da li vredi instalirati O.S. koji se nalazi na 14CD-ova?), Fedora.
I jos nesto. Da li mogu na jedan DVD da smestim instalacione fajlove od Open SuSE ili nekog drugog Linux-a koji ima vise od 3 CD-a?
« Poslednja izmena: 14. Apr 2007, 16:48:54 od mimago »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
NetBSD
Browser
Epiphany 2.14
mob
Samsung Galaxy S10
Evo opet Ja. Sta mislite o sledecim Linux-ima i koji je po vama najbolji od navedenih:
NetBSD 3RC6, ARK Linux 2005.2, Debian 3.1 (da li vredi instalirati O.S. koji se nalazi na 14CD-ova?), Fedora.
I jos nesto. Da li mogu na jedan DVD da smestim instalacione fajlove od Open SuSE ili nekog drugog Linux-a koji ima vise od 3 CD-a?
NetBSD nije Linux, već BSD, što će reći koristi BSD a ne Linux kernel.
ARK je em mator, em koristi tzv. SquashFS (fajlsistem) koji je više u test fazi i do dan danas, i nema nikakvu upotrebnu vrednost, plus community je vrlo mali, tako da nećeš naći gomilu programa uobičajenih za druge distroe. Moj savet - koji će ti Smiley
Debian je jedan od najstarijih (jedino je Slackware stariji) distroa, i poznat je do dan danas, kao i Slack, po izuzetnoj stabilnosti i pouzdanosti, pogotovu na serverima, ali i na desktopu. Pozitivna strana mu je što kiristi stariju verziju kernela, u velikoj meri prečišćenu od bugova, što dovodi do pouzdanosti i stabilnosti u radu. Mana je što ne stavljaju najsvežije verzije programa, tako da je u velikoj meri software malo ustajao. I ja ga ne bih preporučio početnicima, ne spada baš u user-friendly distroe, mora da se čeprka po konzoli i konfiguracionim fajlovima. A na tih 14 CDa (u najsvežijoj verziji to je 21 CD) ima toliko softvera da ti neće pasti na pamet da tražiš po netu ništa drugo, jer sve ima. Meni se ne sviđa što guraju nekakvu RMS (Richard Stallman i FSN pokret) filozofiju, koja, opet po mom skromnom mišljenju, nema nekakvu perspektivu u današnjem svetu. Ipak - će da vidimo. I ako se odlučiš za Debian, bolje uzmi Debian 4 (codename ETCH) koji je izašao pre 4 dana, nego taj 3.1

Fedora je RPM-baziran distro, namenjen kako početnicima, tako i iskusnim korisnicima. Ona je kompatibilna sa Red Hat-om u velikoj meri (a ista ih firma pravi) samo što nije komercijalna. Za tebe kao početnika, od ovoga što si naveo, rekao bih da je najbolji izbor. User-friendly je, ima alat koji se zove Yum, koji služi za podešavanje sistema i update i instalaciju softvera. Potreba za konzolom svedena je na minimum. Prilično dobar i kvalitetan distro, mada ima i on nekih sitnijih bubica Smiley

Citat
Da li mogu na jedan DVD da smestim instalacione fajlove od Open SuSE ili nekog drugog Linux-a koji ima vise od 3 CD-a?
Može da se nabudži, al' se teško sa tim izboriti, jer jedan od ta dva neće biti butabilan, te moraš kopirati da zasebnu particiju, mountovati je kada drugih live linuxom odeš u konzolu, i započeti install odatle, plus što je verovatno moraš chroot-ovati, drndati se - bolje zaobiđi.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2007, 17:05:58 od MladenIsakovic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Mozilla (Swiftfox)
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Ubuntu je super distribucija. Ja vise volim KDE pa sam zato instalirao Kubuntu.
Mnogo ga ljudi koristi tako da lako mozes da nadjes resenje za svaki problem.
I ja sam imao problem sa Conexant modemom, raspitao sam se malo i resio sam ga.
Sad radi super.
Za neki dan tj. 19. aprila izlazi najnovija verzija Ubuntu-a.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2546
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson W950, Z1010
Znam da sam vec dosadio, ali iskopao sam sa nekog cd-a divx4linux.tar i ne znam kako da instaliram i zanima me da li mogu preko googla da skinem audio i video kodeke. Ako moze sta da kucam u search?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 14:00:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.