Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 04:47:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 174 175 177 178 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 147373 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Citat
Znas kako, nije nisto sto si napisao tesko. Problem je u tome sto meni mnoge komande nece da rade. Ne znam za ostale ali kod mene je to veliki bromlem i uvek mi se nesto iskomplikuje pa pola stvari ne mogu da namestim.

1. Nemoj da shvatiš pogrešno ovo što ću ti reći.
2. Kada iznosiš problem i tražiš pomoć, moraš biti konkretan.
3. Dugačke komande neiskusan korisnik prekopira u terminal, kada kuca i unese pogrešan razmak, proguta slovo...,komanda ne radi.
4. Nisi jasan po pitanju koje to komande ne rade?
5 U sličaju da nešto neće, u terminalu izađe poruka šta fali i zašto neće. Onda to prekopiraš iz teminala i zalepiš ovde, pa neko vidi u čemu je problem. To se radi veoma jednostavno. Označiš tekst koji treba i desni klik miša pa copy i onda ovde paste.
6. Koliko vidim, kod početnika vlada jedno pogrešno uverenje, ako pita neku na prvi pogled prostu stvar, misli da ispada glup. Apsolutno pogrešno i nerezonsko razmišljane. Ispada glup samo onaj koji daje neumesan komentar na tako nešto. Te bolesti smo svi preležali, jer se niko nije naučen rodio. Obično takve negativne komentare daju oni koji o Linuksu nemaju pojma. Druga stvar, nisu svi rođeni Englezi, nekome treba neke stvari objasniti i na maternjem jeziku. Prema tome nemoj da se ustručavaš da postaviš pitanje ma koliko i tebi samom izgledalo glupo.
Nema glupih pitanja, postoje samo glupi odgovori.
« Poslednja izmena: 23. Okt 2011, 13:51:43 od brmbisa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
LG KU970
Citat
Znas kako, nije nisto sto si napisao tesko. Problem je u tome sto meni mnoge komande nece da rade. Ne znam za ostale ali kod mene je to veliki bromlem i uvek mi se nesto iskomplikuje pa pola stvari ne mogu da namestim.

1. Nemoj da shvatiš pogrešno ovo što ću ti reći.
2. Kada iznosiš problem i tražiš pomoć, moraš biti konkretan.
3. Dugačke komande neiskusan korisnik prekopira u terminal, kada kuca i unese pogrešan razmak, proguta slovo...,komanda ne radi.
4. Nisi jasan po pitanju koje to komande ne rade?
5 U sličaju da nešto neće, u terminalu izađe poruka šta fali i zašto neće. Onda to prekopiraš iz teminala i zalepiš ovde, pa neko vidi u čemu je problem. To se radi veoma jednostavno. Označiš tekst koji treba i desni klik miša pa copy i onda ovde paste.
6. Koliko vidim, kod početnika vlada jedno pogrešno uverenje, ako pita neku na prvi pogled prostu stvar, misli da ispada glup. Apsolutno pogrešno i nerezonsko razmišljane. Ispada glup samo onaj koji daje neumesan komentar na tako nešto. Te bolesti smo svi preležali, jer se niko nije naučen rodio. Obično takve negativne komentare daju oni koji o Linuksu nemaju pojma. Druga stvar, nisu svi rođeni Englezi, nekome treba neke stvari objasniti i na maternjem jeziku. Prema tome nemoj da se ustručavaš da postaviš pitanje ma koliko i tebi samom izgledalo glupo.
Nema glupih pitanja, postoje samo glupi odgovori.

Zalepio bi na zid šta je problem samo nisam kući već na poslu. Do 00:00 radim večeras pa ako budem uspeo onda ću da nađem šta je tačno problem i zalepiću.
Inače koristio sam komande sa ovog sajta http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=766683 koji sam i dobio na predhodnoj strani.
Problem se već javio u prvoj komandi tj. kod dela PREPARATION, Quick Method ali otom potom. Kada budem kući pogledaću šta me sve muči tj. koje komande mi ne rade kako treba pa ću postaviti ovde.

Inače imam problem da ne mogu normalno da gledam filmove i Streaming video snimke na internetu.

Takođe imam problem i kod korišćenja samog web browser-a, tačnije kod mozille koja mi radi nekako sporije nego na Windowsu. Kako odem na neki sajt tako mi secka cela stranica kada scrollujem preko nje tj. idem gore-dole.

To su neki moji problemi koje imam, a za one komande na početku kao što rekoh, pogledaću kada se vratim kući.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Prvo što ćeš da uradiš, otvori Nautilus, i otvori dir. etc pa dir Apt, vidi u njemu fajl šta tačno piše sources.list, ili
sources.list.d.
Dalje ćemo polako, redom.
Mislim da je veoma bitna stvar, a verujem da si to prevideo System > Administration > Software Sources, ako stoji server Serbia, prebaci na Main. Takođe pogledaj karticu Updates, odčekiraj CD/DVD-ROM source, a čekiraj ako ima Multiverse i Universe repositories, kartica Third-Party Software ili Odher Sftware, ne znam šta tačno piše, takođe čekiraj, takođe prva kartica trebalo bi u zagradi da stoji main, unuverse, restricted, multiverse, takođe čekiraj. Kada zatvoriš terminal i komanda
Kod:
sudo apt-get update
onda

Kod:
sudo apt-get upgrade
verovatno ako to ne uradiš, može da se desi da ti fale neke zavisnosti kada budeš instalirao non-free-codecs.

p.s
Vidiš, opet si u postavljanju pitanja ostao nedorečen.
Seckanje filmova je recimo sasvim drugi problem.  Nisi rekao recimo koju grafiku imaš i jesi li uopšte instalirao drajver. Kao i šta koristiš za gledanje filmova. Znači, veoma je bitna konfiguracija računara, kao i to da se stvari rešavaju jedna po jedna, a ne sve u gomili.
« Poslednja izmena: 23. Okt 2011, 22:26:21 od brmbisa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG KU970
U Software Sources u kartici updates nemam CD/DVD-ROM source tj nemam ga nigde. Jedino na dnu kartice Ubuntu Software imam ,,Cdrom with Ubuntu 11.10 'Oneiric Ocelot' Officially Supported Restricted copyright'' koji je odcekiran.
Evo slika pa vidi sta je drugacije. Moguce da se sve sto si rekao samo drugacije naziva.

Sto se tice filmova imam gnome m player i movie player.

Konfiguracija dosta slaba:
Graficka AtiRadeon 9550ge
MB Asus a7n8x-e
512ram
CPU cinimi se amd 2600mhz

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Screenshot at 2011-10-24 16:21:42.png
(822.4 KB, 1024x768)
Screenshot at 2011-10-24 16:21:52.png
(829.46 KB, 1024x768)
Screenshot at 2011-10-24 16:21:59.png
(829.35 KB, 1024x768)
Screenshot at 2011-10-24 16:22:04.png
(833.37 KB, 1024x768)
Screenshot at 2011-10-24 16:22:08.png
(826.86 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Gledajući ove slike, mislim da ti imaš instalirano sve što je potrebno. Nisam siguran da li je  tvoja grafika podržana na Mintu, ali ona je što se tiče vlasničkih drajvera, davno ušla u istoriju. Ograđujem se, Ati nisam nikada imao kao ni Mint, ali mislim na žaloet da je tako. Obzirom na tvoju konfiguraciju Unity compiz i razne druge kerefeke, nisu za tvoju konfiguraciju. Preporuka classic Gnome. Verovatno imaš tu opciju da odabereš. Znači zaboravi na leteće tanjire na desktopu i ostale nepotrebne ludine.

p.s
otvori terminal i ukucaj komandu
Kod:
free -m
lupi enter pa se sam uveri kako stojiš sa memorijom. Pri tom otvori firefox i još neki program.

Prelažem, dokupi još memorije, Nvidia grafika, recimo 7600GS (GT), koju inače i sam imam i nema distribucije koju nisam poterao sa njom, maravno biće muke da se nađe sve to polovnjaka, ali isplati se. Ili sa tom konfiguracijom predlažem ti Xubuntu.

http://www.xubuntu.org/
« Poslednja izmena: 25. Okt 2011, 19:18:49 od brmbisa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Instalirao sam 11.10 i imam problem da vratim standardno podesavanje ekrana.Nekad sam to radio preko opcije Login Screen, a sad nemam pojma kako.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
LG KU970
Moram samo da javim da je mojim mukama (za sad), doša kraj.

Vratio sam windows i sad mi sve radi normalno. Linux je dobar ali težak za korišćenje što ga čini manje privlačnim za prosečnog korisnika.

I dalje ću smatrati da je po pitanju stabilnosti i sigurnosti bolji od windowsa ali po lakoći korišćenja daleko iza.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Instalirao sam 11.10 i imam problem da vratim standardno podesavanje ekrana.Nekad sam to radio preko opcije Login Screen, a sad nemam pojma kako.

Moram priznati, da nisam shvatio šta konkretno misliš. Šta podrazumevaš pod standardno podešavanje ekrana, rezolucija? Login screen sa tim nema veze, ili ima nešto što meni nije poznato. Ajd ako nije problem, pokušaj da malo više daš detalja. Šta si uradio pre toga, imaš li Nvidia grafiku? Ako si instalirao drajver, onda imaš Nvidia settings, tu radiš podešavanja za rezoluciju. Ako nisi instalirao drajver, onda u System settings imaš Displays i tu podešavaš rezoluciju. Ako sam ti pogodio misli.
« Poslednja izmena: 27. Okt 2011, 23:19:08 od brmbisa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
OK,nisam profi korisnik Linuxa pa cu pokusati nekako da objasnim. Fazon je sto svaki put kad strelicom misa dotaknem levu ivicu ekrana iskoci MENI sto me pomalo nervira. Do instalacije nove verzije sve se to nalazilo na gornjoj levoj strani ekrana sa padajucim MENi-em.Kako da opet vratim taj padajuci meni. Nadam se da sam sad bolje objasnio.
« Poslednja izmena: 28. Okt 2011, 15:25:48 od Tenk-ić »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 
E ljudi Smile

Imam ubuntu 10.10, i instaliran skype, nikako ne mogu da podesim mikrofon da radi, pregledala sam opciju System-Prferences-Sound, sve je podeseno kako treba. Opcije na Skype takodje...
Sto se Skype centra tice videla sam da neki korisnici imaju problem kao ja, ili slicno i neki lik tamo govori da treba da se instalira poseban Skype za Ubuntu, tacno ili ne?
Predlozite nesto Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 174 175 177 178 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 04:47:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.184 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.