Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 14:04:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 158 159 161 162 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 147805 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU970
skinuo sam mandrivu ali nije iso fajl...kako da ga narezem...koristim gburner...jel samo da prekopiram fajlove i da stavim da se reze kao butabilan cd??
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Kakva Mandriva, kakav Ubuntu 8.10, kakav Wine i Windows drajveri. O cemu pricate?
Madriva je prsla. Ubuntu 8.10 nema sanse da bolje prepoznaje hardver nego 10.04. A Windows drajvere preko Wine-a nema sanse da instaliras.
Na mom kompu jedini drajver za Ubuntu koji instaliram je za Nvidijinu graficku, sve ostalo radi samo.
Imam Canon mp160 multifunkcijski, ukljucim ga i sve radi. Ranije sam morao da instaliram drajvere ali od poslednjih par verzija Ubunta radi bez cimanja.
Znaci ako nesto od hardvera ne prepoznaje poslednja verzija Ubuntu-a nema sanse ni da ce starije.
Nego ti to malo izguglaj.
Gugl zna sve  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU970
Kakva Mandriva, kakav Ubuntu 8.10, kakav Wine i Windows drajveri. O cemu pricate?
Madriva je prsla. Ubuntu 8.10 nema sanse da bolje prepoznaje hardver nego 10.04. A Windows drajvere preko Wine-a nema sanse da instaliras.
Na mom kompu jedini drajver za Ubuntu koji instaliram je za Nvidijinu graficku, sve ostalo radi samo.
Imam Canon mp160 multifunkcijski, ukljucim ga i sve radi. Ranije sam morao da instaliram drajvere ali od poslednjih par verzija Ubunta radi bez cimanja.
Znaci ako nesto od hardvera ne prepoznaje poslednja verzija Ubuntu-a nema sanse ni da ce starije.
Nego ti to malo izguglaj.
Gugl zna sve  Smile

Pa ja guglam i dodjem opet do nekog foruma gde pricaju o linuxu i opet moram da pitam nekog, a zasto da se mucim sa strancima kad mogu sa nasima.

Tebi prepoznaje fotoaparat. To moze i moj ubuntu ali ne moze da prepozna telefon, skener i stampac. Ova dva zadnja prepoznaje ali nece da ih ukljuci da rade svoj posao.

Malo pre sam testirao mandrivu i uzas zivi je jer imam isti problem kao i sa ostalim distroima. Jedino dobro sto je sa linuxom je to sto mi je net brzi i nista vise. Naravno samo youtube radi normalno.Ostali sajtvo sa video klipovima ne rade.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Canon Pixma MP 160 je multifunkcijski uredjaj (skener, stampac, foto kopir) a ne fotoaparat.
Mandriva je u fazi raspada i nemoj sa tim dzabe da se mucis.
Jel si ti rekao da imas Ati grafiku i da nemas drajvere? Ako je tako onda je i razumljivo sto ti ne radi video.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU970
Canon Pixma MP 160 je multifunkcijski uredjaj (skener, stampac, foto kopir) a ne fotoaparat.
Mandriva je u fazi raspada i nemoj sa tim dzabe da se mucis.
Jel si ti rekao da imas Ati grafiku i da nemas drajvere? Ako je tako onda je i razumljivo sto ti ne radi video.

O sry onda za canon, ispadeh smesan...

Imam drajvere za graficku ali ne znam kako da instaliram na linux.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Linux
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Instalacija drajvera je na Ubuntu laka (bar meni)
Ides u System>Administration>Hardware Drivers
On ce ti ponuditi da instaliras drajver za tvoju graficku.
Samo trebas da kliknes na Activate (pisace tamo gde je sad meni Remove na slici)

Ako ti ne ponudi nista odes ne Ati-jev sajt i skines drajver za Linux ( ako imas Ati grafiku )
Evo linka za Ati: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
Imas tamo i uputstvo za instalaciju.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU970
Instalacija drajvera je na Ubuntu laka (bar meni)
Ides u System>Administration>Hardware Drivers
On ce ti ponuditi da instaliras drajver za tvoju graficku.
Samo trebas da kliknes na Activate (pisace tamo gde je sad meni Remove na slici)

Ako ti ne ponudi nista odes ne Ati-jev sajt i skines drajver za Linux ( ako imas Ati grafiku )
Evo linka za Ati: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
Imas tamo i uputstvo za instalaciju.

Ima samo jedan problem, uskoro mi nestaje net tj. svakog casa cekam kad ce se ugasiti a linux ne moze bez neta...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
Samsung Galaxy S10
Ovaj, lukiću, Mandriva je nekada bila u stanju raspada. Od verzije 2009 svaku sam probao, i mogu reći da je vrlo dobar distro. Nađe se pokoja bubica tu i tamo, ali u svakom slučaju, bolja stvar od ubuntu-a definitivno.
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 657
Zastava Jagodina
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
SonyEricsson Xperia Ray
Kad sam rekao da se raspada nisam govorio o bagovima nego o tome da joj je neizvesna buducnost : http://www.osnews.com/story/23450/Mandriva_in_the_Storm

A da je bolja od Ubuntu-a to ces tesko da me ubedis   Smile
« Poslednja izmena: 14. Jul 2010, 18:19:46 od lukic04 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
FreeBSD
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Samsung Galaxy S10
Uopšte nemam nameru da te ubeđujem, niti bilo koga, ako ti ubuntu vrši pos'o - tvoja stvar.
Elem, što se Mandrive tiče, priča se da je to ustvari patka, Englezi nisu dali dovoljno para, pa se odustalo od prodaje. U svakom slučaju, sve i da projekat propadne, u šta čisto sumnjam, poučen iskustvom od skoro deceniju, koga boli uvo, ima drugih distroa. Zasad je dobar distro, upravo na ovom kompu imam 2010.1 powerpack, i radi fantastično, mogu ti reći. Mnogo dobro prepoznaje hardver, ne dešava se k'o na ubuntu-u da u trenutku izlaska ne mož' da digne X server ni u vesa modu na skoro 30% laptop računara, ne dešava se da se moliš manituu kad radiš update sistema, ima gomilu wizarda i kontrol panel koji ubuntu nema, ima odličan network aplet, koji ubuntu nema, dolazi sa instaliranim video i multimedijalnim kodecima, za razliku od ubuntu-a, i ima smart-desktop, odličnu alatku koju ubuntu, koliko sam upoznat, još uvek nema.
Doduše, sve te wizarde i alate ima i PCLinuxOS. Čujem da se za sledeću verziju ubuntua planira control center po ugledu na mandrivin - e tad će on možda postati pravi distro.
I da, neka uplate koju donaciju Debianu, ionako su sve od njih pokrali, a ni dinara im nisu dali.
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 158 159 161 162 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 14:04:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.