Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Liberalno-demokratska partija i Ceda Jovanovic  (Pročitano 160555 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Znanje Vs. "Verovanje"

Nataša Mićić | 30.12.2009.

Povod da napišem ovaj tekst jeste to što već 10 godina na razne načine trpim štetu koja je direktna posledica raznih verovanja koja nisu utemeljena ni na znanju ni na iskustvu. Pritom, svedokinja sam da su političkoj opciji kojoj pripadam sve ovo vreme, ali i celokupnom društvu, “ozbiljni” mediji i analitičari, koji su na bazi prethodno stečenog kredibiliteta poklekli pred verovanjima i senzacijama, napravili neuporedivo veću štetu nego što su to učinili tabloidi i beli magovi.

Uostalom, na toj matrici rušena je i prva demokratska vlada. Svi mediji, a ne samo tabloidi, bavili su se Đinđićevim obezbeđenjem, odelima, Dedinjem, preko veza sa tajkunima i kriminalcima, sve do inputiranja odgovornosti za ubistvo Momira Gavrilovića. Koštunica je tim povodom „branio slobodu štampe“.

Podsećanja radi, priča o Čedomirovom džipu lansirana je početkom februara 2001, samo desetak dana nakon izbora Zorana Đinđića za premijera. Lansirana kada su zlikovci digli u vazduh to vozilo. Tada je otvoreno pitanje: „otkud mu džip”, koji je inače koristio tokom čitave kampanje za izbore 2000. godine, a izostalo je pitanje: „ko i zašto ugrožava bezbednost šefa poslaničke grupe DOS”.

Generalno, civilizacijski zastoj ovog društva konstantno se temelji na toj istoj matrici. Svaki put su verovanja pobeđivala znanje. Najsvežiji primer je i otpor prema vakcinisanju. I svaki put se neznanje, među onima koji žive i zarađuju od analitike potpisane titulama, pokriva čvrstim, ali velikim neznanjem. Ali, to je istorijska konstanta. Uvek je uvek bilo lakše manipulisati onima koji veruju i kojih je uvek više. I to je razlog zbog čega podršku nisu mogli da pridobiju ni stari naprednjaci, liberali, reformisti, GSS, pa ni danas LDP. Svaki put se sa ovim političkim opcijama obračun sprovodio na isti način. Prvo ignorisanjem, a zatim, kada to nije pomagalo, spletkarenjem, diskvalifikacijom, prišivanjem ekstremizma i, na kraju, linčom.

Politički rodonačelnici ovakvog stanja pre 12. marta 2003. godine su Koštunica i Dinkić, a nakon ukidanja vanrednog stanja provereni recept zaraze obmanjivanja i razvodnjavanja postaje apsolutno dominantan model političkog delovanja. E, to je dovelo do devastacije apsolutno svih vrednosti.

Kroz brisanje razlika između dobra i zla, Đinđića i Mladića, Čedomira i Legije, etike odgovornosti i bezočne neodgovornosti, kritike i klevete, znanja i verovanja, novina i tabloida, radio emisija i radio Mileva, astronomije i astrologije, pomračenja Sunca i pomračenja svesti. Kroz nenormalnu situaciju u kojoj nas, istovremeno, Mišković optužuje za otmicu, a "čuvari verovanja" za političku prostituciju u interesu tog istog Miškovića.

Između ostalog, zato ovo i pišem u E-novinama koje odlično dijagnosticiraju problem uticaja tajkuna i zloupotrebe politike u medijima. Drugi to ne vide. Primaju informacije i dezinformacije iz medija koje su prethodno filtrirali upravo oni koje zovemo ekonomskim ili političkim tajkunima, a onda sve stranke strpaju u isti koš (u kome su svi sa svima i svi protiv svih). Svako ko ozbiljno čita novine ili pokušava da gleda gotovo negledljive informativne programe naših televizija će to veoma lako primetiti. Samo ako hoće.

U tom haosu, četiri godine egzistira LDP. Sve vreme mu se lepe etikete, od kojih je najdominantnija da smo ekstremisti. Baš kao što je GSS proglašavan ekstremnom strankom kada se zalagao za antiratnu politiku i ljudska prava. U prvom redu zato što smo bili protiv Koštunice i kohabitacije, za ispitivanje političke pozadine ubistva premijera, osporavali način usvajanja Ustava, ali i sadržinu, iznosili racionalan stav o Kosovu. Da li smo nešto pogrešili? Ili su pogrešili oni koji su pokušavali da nas marginalizuju? Ulaskom u parlament smo nastavili da se borimo, upućujući predloge kao što su deklaracija o Srebrenici, antidiskriminacioni zakon, boreći se za usvajanje antimonoplskog zakona čemu je prethodila peticija za formiranje anketnog odbora koji bi ispitao i sam monopol Miškovića. Neumorno smo iznosili desetine argumenata protiv štetne prodaje NIS-a. Koristili svaku priliku da se unapredi značaj obrazovanja, nauke, kulture, ekologije. Učestvovali na antifašističkim skupovima, jedini otvoreno podržali Paradu ponosa. Jedina smo stranka koja se otvoreno zalaže za članstvo u NATO. Jedini smo pozvali Srbe na Kosovu da izađu na izbore. Jedini ukazujemo da ne mogu samo penzije biti prioritet... Jedina smo stranka koja ima nepodeljenu podršku u regionu, šampioni smo regionalne saradnje. Ali, tužno je da je sve ono što radimo jasnije ljudima u Zagrebu, Sarajevu, Banja Luci i Podgorici nego u centru Beograda.

Poznato mi je i to, kao uostalom i svakome ko ovo čita, da je najnormalnije baviti se onima od kojih najviše očekujete i do kojih vam je najviše stalo. Na žalost, u Srbiji se i tada najčešće pribegava verovanjima umesto utvrđenim činjenicama. A šta dobija društvo ako se tako olako usuđujete da iznesete stav koji nije ni utemeljen, ni proveren? I šta ste postigli time, osim što ste nepravedno naneli štetu jednoj stranci, vređajući uzgred i sve njene članove? Među njima sam i ja koja nikada ne bih pristala, niti mi je nužda da trpim autokrate. Na kraju krajeva i meni se u jednom periodu spočitavalo da sam, na čelu GSS, bila autokratkinja. Iako je, kao što znate, epilog bio da sam tu malu stranku, sa jedinstvenim građanskim stavovima u zemlji, zajedno sa kolegama koji nisu odustali od te politike, uspela da sačuvam. A zatim smo je, upravo zato što su verujući uvek bili glasniji i moćniji pa su tako GSS-u oduzeli mogućnost opstanka, investirali u osnivanje stranke sa istim programom, ali većim šansama i uticajem u društvu. Naravno, kao što su i mnogi drugi svoj kredibilitet i rad uložili u stvaranje LDP-a. Na primer Nenad Prokić. Iako je prethodno, u cilju modernizacije zemlje, bio angažovan kao nezavisni intelektualac, zahvaljujući četvorogodišnjem stranačkom iskustvu, ali i slušajući i razgovarajući sa stotinama ljudi, ne samo u većim gradovima, nego i u jednom Tutinu ili Krepoljini, sagledao je hrabrost i ogroman trud koji stranački volonteri ulažu u rešavanju problema. Zato Prokić govori o serpentinama. I zato takvi ne pristaju na stav da su svi političari isti. Zato su odlučili da se angažuju. Takvi su se usudili da menjaju i sebe.

Neki su teško podneli učešće LDP-a u gradskoj vlasti. Na početku odbijajući da sagledaju posledice alternative, danas odbijaju da vide rezultate. A isključivo zahvaljujući LDP-u, prvi put u istoriji Beograda, usvojen je godišnji finansijski izveštaj. Onaj koji republička Vlada krije. Gradska sekretarka ozbiljno je otvorila pitanje trošenja novca u zdravstvu. Ponudili smo nova rešenja u oblasti kulturne politike grada. Departizovali gradsku upravu. Nismo predložili na funkciju nijednog člana LDP-a. Zahvaljujući LDP-u usvojen je generalni urbanistički plan. Sve sa samo 7 odbornika.

Sve je počelo tezom o sukobu interesa predsednika upravnog odbora Direkcije za gradsko građevinsko zemljište, jer je, u jednom trenutku svoje profesionalne karijere, kao jedan među desetinama advokata, i to u dva slučaja od kojih nijedan nema nikakve veze sa gradskim zemljištem, bio angažovan od strane kompanije jednog od vlasnika preduzeća Luka Beograd, koji ima čitav niz poslova i kompanija u ovoj zemlji. Ne razumem kakav je to sukob interesa. Ne može advokat da se, za čitav život, isključi iz svakog posla, društvenog odnosa ili institucije u sistemu u kojem postoji i neko ko je bio nekada njegov klijent. Pa šta to znači? Ja sam bila advokat. Da li sam najbolje što sam umela zastupala sve svoje klijente? Naravno, to mi je, kao i svakom profesionalcu, bila etička obaveza. Da li se slažem sa svim što su oni u svom životu ili poslu uradili? Naravno da ne, niti se time uopšte bavim.

Da li sam bila u sukobu interesa kada sam, recimo, kao poslanica ili predsednica Skupštine, učestvovala u odlučivanju o Zakonu o radiodifuzji ili izboru Saveta RRA, jer sam nekada bila pravna zastupnica ANEM-a. Naravno da ne, jer to nije uticalo na moje stavove i odluke. Čak su me prozivali da radim protiv interesa te asocijacije. Zato ne razumem tu neukost i lakoću kojom se ljudi optužuju. Da li to znači da neko ko je, recimo, zastupao Andriju Artukovića ili Vojislava Šešelja osamdesetih, nužno deli njihove stavove. Ma, naravno da ne!

Uostalom, Odbor za rešavanje o sukobu interesa zaključio je da sukob interesa ne postoji. Ali, valjda je lakše bilo ne verovati u tu instituciju, bez obzira što se ista nije libila da potvrdi sukob interesa za predsednicu Skupštine, poslanike koji su istovremeno i predsednici opština ili ministre članove RIK-a. A upravo je LDP otvorio pitanje sukoba interesa predsednika države koji je istovremeno i predsednik partije, a i premijera u pogleda sukoba interesa kod donošenja monopolističkog zakona koji favorizuje njegovu autorsku agenciju.

Interesantno je i kako se neverne Tome slasno bave finansiranjem LDP-a, iako se prvenstveno finansiramo iz budžeta i podnosimo finansijske izveštaje. A ispred nosa im je jedan realni Toma koji ima daleko veće rashode, a nijedan dinar ne dobija iz budžeta. Nažalost, ostalo je nepropraćeno da smo insistirali da DRI proveri finansije svih partija. Prvo naše.

Ima i onih kojima je odlazak nekih naših članova teže pao nego nama samima. Iako su svojevremeno dali svoj doprinos, tvrdim da ti ljudi nisu otišli zato što su bili onemogućeni da zastupaju svoje stavove u stranci. Naprotiv, odlučili su da podršku traže van nje. I nikada im to niko iz LDP-a nije prebacio. I neće, bez obzira kako se oni ponašali.

Međutim, ne tvrdim da LDP nije pravio greške. Recimo, i sami smo upali u zamku neproverenog verovanja. Pogrešili smo kada Biljani Srbljanović nismo ponudili mesto odbornice u Skupštini Beograda za koje je kasnije tvrdila da je bila zainteresovana, jer smo pogrešno verovali da ona, s obzirom da živi u inostranstvu i da ima profesionalne obaveze, to ne bi ni prihvatila.

I na samom kraju liste, paralelno sa konstantnim spinovanjem da smo ekstremisti, veoma su glasni i oni kojima nismo dovoljno ekstremni. Zamera nam se što smo podržavali predloge vlade koji su doprinosili evropeizaciji ili barem sprečavali dodatni haos i razaranje. I tu se samo radi o neutemeljenim verovanjima koje će činjenice vremenom demantovati. Kao što će se pokazati i da niko nije umro od vakcine. Uprkos onima koji „osećaju i sumnjaju”.

Izvor: oficijalni sajt LDP-a, skinuto sa bloga Natase Micic
Одличан текст Квладе али мислим да је ред да поставиш текст и на матерњем језику.
Ако не поштујеш српски онда макар поштуј свој шиптарски. Smile
Овај пут ћу ти изаћи у сусрет. Smile
Иначе,шта пише госпоја из ЉДР-е.? Smile

Njohuri Vs. "Besimi"

Natasha | Miçiç 30.12.2009.

aleanca e NATO-s vëllezërit tanë

Arsyeja ta shkruaj këtë artikull është se për 10 vjet në mënyra të ndryshme të durojnë e dëmit që është një rezultat i drejtpërdrejtë i besimeve të ndryshme që nuk janë të bazuara në njohuri ose nuk ka përvojë. Për më tepër, unë jam dëshmitar për opsionin politik që i takojnë të gjithë këtë kohë, por edhe të gjithë shoqërisë, "serioze" e mediave dhe analistë, të cilët mbi bazën e parë fitoi besim Poklek besimet dhe ndjenjat, e bëri dëm më i madh se ata nuk tabloidet dhe magjistarët e bardhë.

Në fund të fundit, në matricë është shkatërruar dhe qeveria e parë demokratike. Të gjitha mediat, jo vetëm për tabloidet, marrë me sigurinë Gjingjiç, kostume, Dedinje, nëpërmjet lidhjeve me manjatë dhe kriminelët, deri inputiranja përgjegjësinë për vrasjen e Momir Gavriloviç. Koshtunica në rastin "për të mbrojtur lirinë e shtypit."

Si një kujtesë, historia e xhip Čedomirovom u nis në fillim të shkurtit 2001, vetëm dhjetë ditë pas zgjedhjes së kryeministrit Zoran Gjingjiç. Nisur kur villains që shpërtheu automjetin. Pastaj hapur pyetjen: "sa të vijë ai xhip, e cila përdoret zakonisht gjatë gjithë fushatës për zgjedhjet në 2000. , Dhe nuk kishte asnjë pyetje: kush dhe pse rrezikojnë shefi i grupit parlamentar të sigurisë DOS.

Në përgjithësi, stagnimit civilizational i shoqërisë është i bazuar vazhdimisht në të njëjtën matricë. Sa herë që rreh të njohurive të besimit. Shembulli i fundit është i rezistencës ndaj vaksinimit. Dhe sa herë që kjo është injoranca, në mesin e atyre që jetojnë dhe të fitoni titullin e analitikë nënshkruhet, vështirë të mbuluar, por injoranca e madhe. Por kjo është një konstante historike. Gjithmonë ka qenë gjithmonë e lehtë të manipulojnë ata që besuan dhe që është gjithmonë e më shumë. Dhe kjo është arsyeja pse përkrahje që nuk mund të fitojë edhe naprednjaci vjetra, liberalët, reformatorë, GSS, dhe madje edhe sot LJDP Smile. Çdo herë këtë mundësi llogaritje politike ushtrohet në të njëjtën mënyrë. Së pari, injoranca, dhe atëherë kur kjo nuk është ndihmë, egoizëm, përjashtim, ekstremizmi prišivanjem dhe, në fund të fundit, Linz.

Themeluesit politike e këtij shteti para 12 Mars 2003. Koshtunica dhe Dinkiç, dhe pas heqjes së recetës jashtëzakonshme kontrolluar infeksionin hollimit të mashtrimit dhe të bëhet absolutisht model mbizotërues të veprimit politik. Tani, që ka çuar në shkatërrimin e vlerave absolute.

Nëpërmjet një dallim të qartë midis astronomisë mirës dhe të keqes, Gjinxhiç dhe Mlladiç, dhe Çedomir Legjioni, etikës, përgjegjësisë dhe blatantly papërgjegjshme, kritika dhe shpifje, njohurive dhe besimit, gazetat dhe tabloidet, tregon radio dhe radio Mileva, dhe astrologjisë, eklipseve të diellit dhe të eklipsit të vetëdijes. Nëpërmjet situatën abnormale në të cilën ne, në të njëjtën kohë, Miskovic akuzohet për rrëmbim, dhe "kujdestarët e besimit për prostitucion politik në interes të që të njëjtën Miskovic.

Ndër të tjera, sepse ky dhe shkruaj e gazetës me një diagnozë manjati i madh ndikimi i problemit dhe abuzimit të politikës në media. Të tjerët nuk e shohin atë. informacion Merre dhe dezinformimit nga mediat që janë filtruar më parë nga shumë njerëz që ne e quajmë manjatë ekonomike apo politike, dhe pastaj të gjitha palët presin në shportën e njëjtë (të cilat janë të gjitha me të gjitha dhe të gjithë kundër të gjithëve). Kushdo që seriozisht lexon gazeta apo duke u përpjekur për të shikuar të regjistruar pothuajse lajmet e televizioneve tona programe do të zbulohen lehtë. Vetëm nëse ai dëshiron.

Në këtë kaos, LJDP Smile ka ekzistuar për katër vjet. Gjithë kohës që ai është një etiketë e bukur, e cila më dominuese ne jemi të ekstremistëve. Ashtu si ekstreme GSS deklaruar kur partia ishte për luftë kundër politikës dhe të drejtave të njeriut. Në radhë të parë, sepse ne kemi qenë kundër Koshtunicës dhe bashkëjetesën, për të shqyrtuar sfondin e vrasjes politike të Kryeministrit, sfidoi si miratimi i Kushtetutës, por edhe përmbajtja, arriti në një qëndrim racional për Kosovën. A keni diçka të gabuar? Apo ata janë të gabuar ata që janë përpjekur të margjinalizuar ne! Hyrja e tij në parlament, ne kemi vazhduar për të luftuar, drejtimin e propozimet si një deklaratë mbi Srebrenicë, anti-diskriminues ligjin, lufton për miratimin e ligjit antimonoplskog që i parapriu peticion për themelimin e komitetit anketë për të hetuar Miskovic shumë monopol. Ne pushim arriti në dhjetra argumente kundër shitjes së NIS dëmshme. Përdorni çdo mundësi për të promovuar rëndësinë e arsimit, shkencës, kulturës dhe ekologjinë. Morën pjesë në protestat anti-fashiste, vetëm haptazi mbështeti paradë krenaria. Ne jemi e vetmja parti që haptazi avokatët për anëtarësim në NATO. Ne vetëm thirrje serbëve të Kosovës të votojnë. Pika e vetme që mund të jetë vetëm një përparësi për pension ... Ne jemi e vetmja parti që ka mbështetjen e pandarë të rajonit, ne jemi kampionë të bashkëpunimit rajonal. Por pjesa e trishtuar është që çdo gjë që bëjmë më të qartë për njerëzit në Zagreb, Sarajevë, Banja Luka, Podgoricë, por në Beograd në qendër të qytetit.

Unë jam në dijeni është se, të gjithë si të vërtetë që e lexon këtë, që kanë të bëjnë me ta najnormalnije shumica e tyre presin dhe për të cilën ju më në lidhje me kujdes. Për fat të keq, në Serbi, dhe pastaj shpesh mbështetet në besimet dhe jo fakte themeluar. Dhe çka nëse kompania merr kaq lehtë guxojnë për të sjellë një pozicion që nuk është i bazuar ose kontrolluar? Dhe atë që keni arritur këtë, përveç se ju keni shkaktuar gabimisht dëme në një parti, e ofenduar nga rruga dhe të gjithë anëtarëve të saj? Midis tyre, jam unë që unë kurrë nuk do të kanë rënë dakord, ose ne duhet të vënë autocrats. Në fund, dhe unë në një spočitavalo kohë që unë, në krye të GSS, u autokratkinja. Edhe pse, siç e dini, epilogu ishte se unë ishte se partia e pak, me një qëndrimet unike qytetare në vend, së bashku me kolegët të cilët nuk tërhiqen nga se politika, si dhe arritën të shpëtojnë. Dhe pastaj na u desh, vetëm për shkak se ata janë duke besuar gjithmonë e më fort dhe më të fuqishme dhe janë gjithashtu në GSS mori për të mbijetuar, të investojnë në krijimin e partisë me të njëjtin program, por mundësi më të mëdha dhe ndikimi në shoqëri. Natyrisht, si shumë të tjerë kredibilitetin e tij dhe punën e investuar në krijimin e LJDP Smile. Për shembull Nenad Prokić. Edhe pse më parë, në mënyrë për të modernizuar vendin, ishte i angazhuar si një intelektual i pavarur, në sajë të katër përvojë të partisë, si dhe duke dëgjuar dhe folur me qindra njerëz, jo vetëm në qytetet e mëdha, por edhe një ose Krepoljin Tutin, kuptuar guxim dhe përpjekje të madhe se partia e Vullnetarët investojnë në zgjidhjen e problemeve. Pra, duke folur për Prokić serpentines. Dhe për shkak se këta nuk e pranojnë qëndrimin se të gjithë politikanët janë të njëjta. Pra, ata vendosën të angazhohen. Këto kanë guxuar të ndryshoni ato.

Disa janë të vështirë për paraqitjen e pjesëmarrjes së LJDP Smile në qeverinë e qytetit. Në fillim të pasojave të refuzojnë të shikojmë alternativa, ende refuzojnë të shohin rezultatet. Dhe falë vetëm për të LDP, herë të parë në historinë e Beogradit, e miratoi raportin financiar vjetor. Një se qeveria Republikane fshihet. Qyteti Sekretari i hapi pyetje të rënda e shpenzimeve të parave në kujdesin shëndetësor. Ne kemi ofruar zgjidhje të reja në fushën e politikës kulturore të qytetit. Qeveria Departizovali qytetit. Ne ishim të emërohet në pozitën e ndonjë anëtari të LJDP Smile. Falë LJDP Smile miratuar Master Planit. Të gjitha me vetëm 7 anëtarë.

Ajo filloi një tezë të konfliktit të interesave Kryesues i Bordit Ekzekutiv të Drejtorisë për tokën ndërtimore urbane, sepse, në një pikë të karrierës së tij profesionale, si një ndër dhjetra e avokatëve, si dhe në dy raste, asnjë prej të cilëve kishte të bënte fare me të tokës urbane, ishte i angazhuar nga kompania e një prej pronarëve të kompanisë Portin e Beogradit, e cila ka një gamë të punës dhe kompanive në vend. Unë nuk e kuptoj se çfarë një konflikt interesi. Ajo nuk mund të avokatit se, për një jetë, jashtë nga çdo punë, marrëdhëniet shoqërore dhe institucionet në sistemin e ku ka dikush që ishte dikur e klientit të tij. Pra, çfarë do të thotë kjo? Unë jam një avokat. A jam mirë unë Umela përfaqësojë të gjithë klientët e saj? Sigurisht, që ne, si të gjithë profesionistët, ishte një detyrim etik. A jeni dakord me atë që ata kanë në jetën e tyre, ose punën e bërë? Sigurisht, jo, as nuk është koha në të gjitha bëj unë.

Nëse unë kam qenë në një konflikt interesi, kur them, si deputet apo kryetarit të Kuvendit, kanë marrë pjesë në zgjidhjen e ligjit për zgjedhjen e Këshillit radiodifuzji ose RDAs, sepse kam përdorur për të avokatëve Anemi. Sigurisht jo, sepse ajo nuk ndikojnë pikëpamjet e mia dhe vendimet. Edhe prozivali mua për të punuar kundër interesave të shoqatës. Kështu që unë nuk e kuptoj injorancë dhe lehtësia me të cilën njerëzit janë të akuzuar. A do të thotë se dikush që është, për shembull, të përfaqësuar nga Andrew Artukovic dhe Vojisllav Sheshelj e viteve të tetëdhjeta, nuk i ndajnë domosdoshmërish pikëpamjet e tyre. Jo, natyrisht jo!

Në fund të fundit, Komiteti për zgjidhjen e konfliktit të interesit arriti në përfundimin se një konflikt interesi ekziston. Por, unë mendoj se është jo e lehtë për të besuar në institucion, pa marrë parasysh çfarë të njëjtën gjë nuk ishte strukur larg konfliktit të interesit për të konfirmuar kryetarit të Kuvendit, dhe anëtarët e të cilët janë edhe kryetarët e komunave apo të ministrave dhe anëtarëve të REC. LJDP Smile ka hapur vetëm çështja e konfliktit të interesit presidentit i cili është kryetar i partisë, dhe pikëpamjet e kryeministrit konfliktin e interesit në hartimin e ligjit të monopolit që favorizon agjensia autoriale.

Është interesante dhe si të merren me neverne LJDP Smile slasno Tome fonde, edhe pse i financuar kryesisht nga buxheti dhe të dorëzojë raportet financiare. Një hundë përpara tyre ishte një Tom e vërtetë që ka një shpenzim shumë më të madh, dhe nuk marrin asnjë qindarkë nga buxheti. Për fat të keq, pjesa tjetër është nepropraćeno këmbënguli që të kontrolloni të financave sai të gjitha palët. Së pari, e jona.

Ka nga ata që largohen nga disa prej anëtarëve tanë ra më fort se sa ne. Edhe pse ata dikur dhënë një kontribut, unë të argumentojnë se këta njerëz nuk shkojnë sepse ata ishin penguar nga përfaqësojnë pikëpamjet e tij në parti. Në të kundërtën, ata vendosën të kërkojnë mbështetje jashtë. Unë kurrë nuk ata që askush nga LJDP Smile nuk transferohet. Unë nuk do të, pa marrë parasysh se si ata sillen.

Megjithatë, unë nuk pretendojnë se LJDP Smile nuk ka bërë gabime. Për shembull, dhe ju keni rënë në grackën e besimtare neproverenog. Ne kemi bërë një gabim kur kemi ofruar Biljana vend anëtarë pjesës së Kuvendit të Beogradit, për të cilën ai më pas pohoi se ajo ishte e interesuar, sepse ne gabimisht besuan se ajo, si për të jetuar jashtë vendit dhe kanë një detyrim profesional, ajo nuk do të kishte pranuar atë.

Dhe në fund të listës, së bashku me spinovanjem të vazhdueshme se ne jemi ekstremistë, ata janë shumë të lartë dhe ata që nuk janë të mjaftueshme ekstreme. Na kritikua se ne kemi mbështetur propozimet e qeverisë që kanë kontribuar për të Boris ose të paktën të parandaluar shkatërrimin e mëtejshëm dhe kaos. Dhe kjo është vetëm një besim pa bazë se fakteve hodhi poshtë kohën. Siç do të tregohet dhe se askush nuk ka vdekur nga vaksina. Përkundër atyre që "të ndjehen dhe të dyshuar."

Nga faqja zyrtare e LJDP Smile, hiqen nga blog Natasha Miçiç

У јеботе колико су Љибераљи пута поменути. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
Citat
Kao što će se pokazati i da niko nije umro od vakcine

наравно да нико није умро од вакцине зато што се број оних који су је примили мери у промилима односно да су статистичка грешка Smile
ако нешто верујем такстексу онда је то штетност те вакцине...и где је тај грип...други,трећи,нти талас... Smile

иначе...наташа мићић:  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 13. Apr 2010, 08:41:11 od mrgec »
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 3510
 једна од жртава вакцине од свињског грипа

Уосталом многи доктори су упозоравали на њену већу смртоносност од самог грипа

IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E
Si siguran u tu veliku vecinu? Nesto mi na izborima nije izgledalo da ste vecina. Eno ga Nikolic sedi u zadnjoj klupi opozicije i prostacki dobacuje uvrede jednom IZABRANOM ministru od naroda. Smile
Dobro zapamti ovu izjavu koju cu ti ja sa velikim osmehom na licu nabiti na nos posle sledecih izbora kad SNS preuzme vlast!!! Smile

p.s.
U celoj istoriji naseg postojanja ovaj narod nije nikada izabirao niti jednog ministra pa tako nije ni onu lopinu dinkica Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Citat
Kao što će se pokazati i da niko nije umro od vakcine

наравно да нико није умро од вакцине зато што се број оних који су је примили мери у промилима односно да су статистичка грешка Smile
ако нешто верујем такстексу онда је то штетност те вакцине...и где је тај грип...други,трећи,нти талас... Smile

иначе...наташа мићић:  Smile Smile Smile

Hvatate se za gluposti ko i obicno, od toliko bitnijih stvari na koje se u tekstu gospodje Micic ukazuje, kvalitetnom argumentacijom, vi se uhvatiste za neku glupost koja je spomenuta usput da bi se napravila paralela. No, to je vas mentalni sklop, pljuvanje i cepidlacenje, ne i moj, tako da nemam sta odgovoriti.

I de maknite ovog Siptara, ovo je SRPSKI FORUM. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Si siguran u tu veliku vecinu? Nesto mi na izborima nije izgledalo da ste vecina. Eno ga Nikolic sedi u zadnjoj klupi opozicije i prostacki dobacuje uvrede jednom IZABRANOM ministru od naroda. Smile
Dobro zapamti ovu izjavu koju cu ti ja sa velikim osmehom na licu nabiti na nos posle sledecih izbora kad SNS preuzme vlast!!! Smile

p.s.
U celoj istoriji naseg postojanja ovaj narod nije nikada izabirao niti jednog ministra pa tako nije ni onu lopinu dinkica Smile

Tako vi svaki put, sledeci izbori pa sledeci izbori, i uvek ga ispusite. Ne brinem se ja uopste da cete vi preuzeti vlast jer znam da nemate dovoljan broj sivih celija za tako nesto, DS manipulise s vama kako god pozeli, a sad vas je malo pustio sa lanca da lajete, ali cete veoma brzo natrag u kucicu (psecu) ponovo. Npr. ja znam da vi ne da nemate snage, vec nemate znanja i pameti kako srusiti ovu kilavu vlast, cak i ja imam neke ideje koje bi verovatno upalile. LDP je glavni, i kad mi odlucimo, tada ce vlada pasti, ne pre toga. Jel' to jasno? Smile

A za ministra, pa kako je ministar ako nije dobio dovoljno glasova da moze doci do tog mesta? Dinkic je predstavnik vecine, a Nikolic manjine. Ove ankete su obicno zaglupljivanje naroda, kojem je i ovako dosta politike.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

p.s.

Tako vi svaki put, sledeci izbori pa sledeci izbori, i uvek ga ispusite. Ne brinem se ja uopste da cete vi preuzeti vlast jer znam da nemate dovoljan broj sivih celija za tako nesto, DS manipulise s vama kako god pozeli, a sad vas je malo pustio sa lanca da lajete, ali cete veoma brzo natrag u kucicu (psecu) ponovo. Npr. ja znam da vi ne da nemate snage, vec nemate znanja i pameti kako srusiti ovu kilavu vlast, cak i ja imam neke ideje koje bi verovatno upalile. LDP je glavni, i kad mi odlucimo, tada ce vlada pasti, ne pre toga. Jel' to jasno? Smile

A za ministra, pa kako je ministar ako nije dobio dovoljno glasova da moze doci do tog mesta? Dinkic je predstavnik vecine, a Nikolic manjine. Ove ankete su obicno zaglupljivanje naroda, kojem je i ovako dosta politike.

Чланство ЉДП чини 55% шиптари баш као и у Црној Гори. Smile
Anëtarësimi LJDP bën 55% të shqiptarëve, si dhe në Mal të Zi. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Yetyou govori siptarski tecnije no srpski. Zanimljivo... Smile

No, ovo je gde su svi vasi lideri, veliki Srbi, zavrsili svoje:

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
           Мирослав Мишковић оптужио Чедомира Јовановића за отмицу

"После јучерашњег текста објављеног у "Куриру" о умешаности Чедомира Јовановића у моју отмицу и поделу милионског плена, осећам обавезу да се огласим. Мада сам чврсто решио да о неким тајнама – око моје оружане отмице, држања у гепеку и шахту, гледања у цеви напуњеног оружја и плаћања милионског откупа – никад не проговорим, после вашег обелодањивања позадине тог полицијско-мафијашког злочина немам више права да ћутим. Немам права да друге људе излажем ризицима откривања свега што се мени онда десило и повезивања са оним што се мени и мојој компанији данас понавља", наводи се у саопштењу које је председник компаније "Делта" Мирослав Мишковић јуче доставио медијима поводом текста објављеног у јучерашњем "Куриру", у коме се наводи да је лидер ЛДП-а узео део новца од његове отмице.

"Мене је отела група полицајаца и мафијаша који су, готово без изузетка, имали службене значке државне безбедности још из Милошевићевог времена. Из текста сад видим да су променили једино своје партнере на власти. Онда нисам веровао тадашњем министру полиције кад ми се заклињао да моје отмичаре у затвору често посећује Чедомир Јовановић. Одбио сам Михајловићево – показало се пророчко – предсказање да ће отмичари, уз помоћ Јовановића, ускоро изаћи на слободу. На мој ужас, то се догодило. Тај догађај, њихов излазак на слободу и поред 75 кривичних пријава, и поред моје отмице, схватио сам као директну поруку да моје тамничење и даље траје. Да сам талац мафије и власти. Да они могу, кад год пожеле, да ме некажњено врате у шахт; да дођу по моју породицу, по моју компанију, кућу. Тада сам решио да заћутим", наводи се у Мишковићевом саопштењу.

Председник компаније "Делта" индиректно је оптужио лидера ЛДП-а и за повезаност с мафијом.

"Нисам проговорио ни кад ме је покојни Ђинђић, после свега, позвао на разговор. Ја знам шта ми је премијер рекао о отмици, исплати и подели. Ја сам сведок његовог огорчења што не успева – ни казнама, ни претњама, ни прекидом пријатељства и контаката – да себи блиског, младог сарадника одмакне од мафије. Име тог ортака мафије је данас стављено пред пороту целокупне српске јавности", наводи Мишковић и додаје:

"Без љутње у себи, зарад истине и зарад спокоја моје фамилије, морам да питам, јавно, гласно и директно – Чедомира Јовановића:

Ако си већ признао да си, као друга личност режима, посећивао земунски клан и био пријатељ са вођама мафије која ме је отела, да ли си и ти, на било који начин, умешан у моје тамничење? Јеси ли дао дозволу, упутство или гарантовао имунитет отмичарима?

Да ли је тачна вест са насловних страна српских новина да си од члана банде Дејана Миленковића Багзија узео пет милиона марака као део крвавог новца од моје отмице?

Ако си узео тај новац, с ким си га делио и на какве износе?

Признао си да си посећивао лидере земунског клана у притвору. Ако си знао да су тамо због моје отмице, и још 75 кривичних дела, зашто си их посећивао?

Ако си их посећивао, јеси ли утицао на тужиоца и суд да их ослободе притвора?

Ако си их ослободио, јеси ли био свестан шта могу опет да ураде мени или било којем другом човеку, знаш добро на кога мислим, који им стане на пут?

Јеси ли на било који начин утицао да судски процес због моје отмице просто одумре и да истина о творцима плана, ортаклуку политике и мафије, подели плена, заувек остане тајна?

Зар сто хиљада полицајаца није могло да ухвати живе двојицу вођа "земунаца", макар их држали под опсадом месец дана, и да тако сазнамо имена њихових политичких партнера и да ја знам ко је све умешан у моју отмицу, а Србија ко је и како пресудио премијеру?

Да ли данашњим насртајима предупређујеш сва сведочења о свему што знамо – зашто су ти руке прљаве а савест чиста; или су напади твој покушај да ме опет сместиш у шахт, и по други пут, затражиш откуп од мене, моје породице и моје компаније?"

Мишковић даље наводи да је платио своје и да је "исцрпео све своје страхове".

"Преживео сам што је мало људи преживело. Дочекао сам дан да се о недавној историји говори без страха. Тражим само да се свачија кривица и одговорност утврђује на суду, а не јавним линчовањем противника. Ја знам како је бити талац политике и мафије, знам како је кад линчују и мене и моју компанију. Могу ме вређати, али ме нико и никада више неће отимати и рекетирати. Ово је мој дуг људима који су одбили да ћуте", закључује се у саопштењу Мирослава Мишковића.

П. Р.

Политика.- http://www.politika.rs/rubrike/Politika/index.1.sr.html

Ево гдје ће завршити твој љубавник. Smile
Ja ku përfundon lover tuaj. Smile

Чеда будућности:
Чедо не остављај нас.Ми млади из ЉДП-е не можемо без тебе. Smile
Квладе трећи слијева. Smile

П.С
Видиш како си "схватио" да ти је шиптарски матерњи. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 333
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Stara jalovost

Nenad Prokić | 9.12.2009.

Uz političke elite, koje naravno ne narastaju ni iz čega, već naprotiv, iz nečega, glavni krivci za civilizacijski neuspeh srpskog društva, jesu "bolji" delovi intelektualnih krugova. Oni gori "intelektualni" krugovi, upravo iz tog razloga, uvek su bili "uspešniji", uporniji, verniji - pa zato i imaju "ostvareniji" saldo i sveukupno razmatrajući, "bolji " završni račun u okvirima srpskog društva i svih njegovih praktičnih "ostvarenja".

Ovako mnoštvo komplikovanih znakova navoda predstavljaju verni odraz svih izjava za koje je savremeno srpsko društvo uopšte više sposobno.

Bolji delovi obrazovanog dela stanovništva uvek su uzimali sebi za pravo da se prvi umore, da posustanu u podršci već na prvoj krivini u nizu vratolomnih serpentina na strmoglavom i opasnom putu koji stoji pred svakom političkom energijom koja želi da modernizuje ovo posustalo i neuspešno društvo. Dok se vozi po ravnom putu, kojih je tako malo u Srbiji, taj zajednički nastup nekako još i uspeva. Već posle prve krivine kreću sumnje, nepoverenje, optužbe, kletve i neprijateljstva. Upravo iz tog razloga napredak i modernizacija srpskog društva, njegovo držanje koraka sa mnogobrojnim novinama koje svet neprestano nudi, uvek ponovo pate i stradaju, pa su zato i kontinuirano neuspešni.

Ne postoji politička energija koja je sposobna sama, bez podrške intelektualne elite u prvom redu, da napravi bilo kakav pomak u takvoj beznadežno zaparloženoj sredini. Na taj način, teška optužba pada na taj tanki sloj stanovništva. Njihova ohola odluka da život proborave u sebičnoj kuli od slonovače, žaleći se svetom Petru na sve i svašta i "svekolici plačući", postaje sopstveni teški greh.

Postoji duga tradicija takve neuspešnosti. A posle je uvek kriv neki Milošević, neki Šešelj, neki Koštunica, neki Tomislav Nikolić, koji bez njihove jalovosti nikada ne bi ni dobio šansu. Da nesreća bude veća, takav neki Nikolić ima uvek na raspolaganju daleko strpljiviju klijentelu u svom biračkom telu, spremniju i živahno uporniju da odbrani onu bednu politiku koja je trenutno okuplja.

Da uskrsne Zoran Djindjić danas, posle niti dva dana počeo bi taj jalovi intelektualni krug sasvim sigurno da mu zamera što nije uskrsnuo ranije, već je čekao toliko dugo i na taj način teško iskušavao njihovo strpljenje i prepoštenu potporu. A onda bi mu zamerili auto, kuhinju, odelo i kravatu, kao i prijatelje iz trenutno aktuelnog kriminalnog klana, kao i sve ostale stvari iz srpskog krvavog Diznilenda. Baš isto onako kako su to već jednom nedavno učinili. A zatim nakon neibežno nadolazećeg Djindjićevog dvostrukog i ponovljenog ubistva koje sledi (ili će to ovog puta možda biti i samoubistvo), moraćemo još i da slušamo svu tu nepravovremenu apoteozu njemu i njegovom delu. Na taj način nastavićemo da se vrtimo u krug, a za to vreme kurdžonska Srbija će dobiti još niz šansi za obnovu svojih životom poraženih ideja.

Pohvaljujem ovom prilikom za ustrajni kukavičluk i sebičnost, a naročito za tradicionalnu glupost i jalovost, sve "bolje" delove srpskog društva koji su svojim napisima i ponašanjem omogućili Vučiću i Nikoliću da pobede na Voždovcu. Ona dva ili tri "bolja" javna glasila su pristupili opet proverenoj "copy-paste" varijanti, samo je na rdjavoj strani "Kurir" zamenio "Identitet", a na onoj boljoj kopiranoj su ostali oni provereno isti.

Sto sedamdeset nedostajućih glasača da LDP prodje cenzus pronalazim pre svega i u toj tradiciji jalovosti, gluposti i sebičnosti. Očigledno je da će sve političke snage koje žele da unesu promene u jedno katastrofalno društvo, morati da računaju na takav doček. A one koje to već čine, moraće da potraže nove saveznike i da objave raskid sa onima koji ih uvek napuste na prvoj krivini u gudurama balkanskih puteva koji obiliju serpentinama.

Da konfuzija bude veća, ni oni koji su, sa druge strane, saveznici na putu Srbije u Evropu, i koji pri tom drže vlast - ne pokazuju veći stepen suvislosti. Rečenica "centralizacijom do decentralizacije", podsetila me je na Joneska i na politički miting koji vodi ogromna ženetina majka Pip, čuvateljica javnih gusaka:

"Majka Pip: Narode, ti si mistifikovan, Ti ćes se demistifikovati.

Glas mase: Dole mistifikacija! Živele guske majke Pip!

Majka Pip: Podićiću za vas gomilu demistifikatora. Oni će vas demistifikovati. Ali, treba mistifikovati da bi se demistifikovalo. Treba nam jedna nova mistifikacija!

Glas mase: Živela mistifikacija demistifikatora!

Majka Pip: Obećavam da će se sve promeniti. Da bi se sve promenilo, ne treba ništa menjati. Menjaju se imena, ne menjaju se stvari. Stare mistifikacije ne mogu da izdrže psihološku analizu, sociološku analizu. Nova će biti neranjiva. Neće biti nesporazuma. Mi ćemo usavršiti laganje. Mi ćemo otudjiti čovečanstvo. Da bi se otudjilo čovečanstvo treba otudjiti svakog čoveka ponaosob... I imaćete narodnu supu!

Glas mase: Imaćemo narodnu supu i guske majke Pip!

Majka Pip: Mi nećemo više proganjati, ali ćemo kažnjavati i izvršavati pravdu. Mi ne porobljavamo narode, mi ih okupiramo da bismo ih olsobodili. Mi nećemo eksploatisati ljude, mi ćemo ih naterati da proizvode. Prislini rad zvaće se dobrovoljni rad. Rat će se zvati mir i sve će se promeniti, zahvaljujući meni i mojim guskama!"

Kad se sve uzme u obzir, antikomadi Joneska su veliki skok u odnosu na romane Dobrice Ćosića, s tim što nije i antipojavnost sveta usvojena skupa sa tim antikomadima.

U koordinaciji sa nesuvislošću i jalovošću intelektualnih krugova i ispraznost vlasti tako postaje još veća, pa se gotove ideje izražavaju mrtvim, automatskim jezikom i svedoče o sveopštoj unutrašnjoj ispražnjenosti jednog društva. A na listi ljudskih vrednosti u takvom društvu ne uvažavaju se ni naučne, ni moralne ni estetičke norme, pa naučni dokaz i besmislica teže podjednako na skali večnih vrednosti, pošto su i podjednako arbitrarni. Govorenje da se ništa ne kaže, zato što i nema šta da se kaže, konformizam na sve strane, mehanika čoveka koji je ogreznuo u svoju sredinu, ljudi koji ne umeju više da govore, zato što ne znaju više da misle. Zato više i ne razlikuju nepostojeću kuhinju od postojeće Autorske agencije.

Na kraju i moja čestitka Peščaniku i E novinama na pobedi Nikolića na Voždovcu.

Izvor: oficijalni sajt LDP-a, blog Nenada Prokica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.