evo dao Bog da sljedeći premijer bude Čeda Jovanović ....ja navijam onda za LDP.
Uvijek sam bio čvrstog uvjerenja da u Srbiji ne žive samo primitivci i radikali već da ima i onih preoeuropskih i demokratskih ljudi koji ne pričaju samo o Jasenovcu i Kosovu.
PA, eto. A nije samo stvar u parama, nego u celokupnioj otvorernosti Srbije za sve tokove, pa samim tim, naravno i poboljšanju uslova života. Drago mi je da ne misliš zatucano i ne generalizuješ Srbe kao takve. Radikali, odnosno, njihove naivne pristalice to rade. Njihovi glasači su njihovu utopističko-nacionalističku politiku shvatili bukvalno, sa mnogo generalizacija uskog shvatanja. Npr. generalizovano mišljenje o Hrvatima kao narodu, poistovećivanje vlasti i naroda(npr. Amerike,AMerikanaca) i još mnogo stvari koje podsećaju na komunizam i jednoumlje jer ne razmišljaju o čoveku kao pojedincu. Opet, ovako bih i ja mogao biti optužen za generalizaciju ali su to stvari većine, definitivno.
zato sto ce ldp vec na sledecim izborima biti relevantna politicka partija u smislu da ce imati daleko veci br. mandata! to osecaju i to ih plasi! znas kako je, morace da se radi, pa otkazi, pa zatvoti, pa hag i td. kriminalci i bagra vole nezakonje!
Kamaro nemoj da zezas ljude, nije lepo... A i poslednja recenica je u koliziji sa prvom...
@cornix: Radi se o tome da je LDP stranka koja se jedina jasno i glasno predstavlja kao drugacija srbija. I hteli ljudi da priznaju ili ne- tih 5% je samo pocetak koji ima tendenciju da poraste. Mnogim ljudima je doqurcila politika '90 i DSS-a i zele bolji zivot jer, znas, mi u Srbiji mnogo jadno i bedno zivimo dok mafijasi se bogate.Dosta! DS budi se i ti!
Ne, radi se o tome da u Srbiji otrpilike oko 60% biraca (maksimum) moze da izadje na izbore... I sto u to sto prica LDP veruje manje od 2% glasaca, a iritira najveci deo gradjana Srbije... I ako strani faktori finansiraju LDP, oni to rade krajnje smisljeno, tako da iritiraju ljude i "nateraju" ih da glasaju za radikale... A onda "vidi Srbi hoce da vode ratove, nazadna politika" i onda nema ni formalnih problema da Beograd konachno postane republika...
A to shto ce da se nadje dobar broj onih koji stvarno veruju u to shto Cheda pricha, pa... tako je to rodjaci...
@dulisa, politicki protivnik nije u isto vreme protivnik i neprijatelj. Samo politicki neistomisljenik. To je potpuno normalna stvar da postoje neslaganja u politickim stavovima, zato i postoje stranke. Samo vi radikali ne pravite razliku pa su vam politicki neistomisljenici ujedno i neprijatelji- sam se otkrivas jer ja nigde nisam rekao da ste nam protivnici, vec da ste politicki jer se zalazemo za razlicite stvari- vi ste konzervativni, mi ne.