Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 14:02:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 177104 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Sony xperia
@stojan111
Uzdrzi se ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

al sam COOL

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 872
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Mitsubishi 111
Stojane generalizuješ, muslimana ima svakakvih, ali daleko od toga da su svi glupi, zaneseni, ekstremni, ili ko što reče "konji". Zapravo koliko muslimana ti poznaješ da bi izneo takvu konstataciju?
Drugo, da li si pročitao Kuran da ga okarakterišeš kao glupost? Čisto sumnjam. Kuran ima višestruku vrednosti, on je izvanredno umetničko delo, istoriski izvor, zakon... Kako ga ko shvata i tumači je nešto drugo.

Magic, i ja tako mislim. Pre se pojam nebesa odnosi na neke metafizke granice.
Islamski izvori govore da je Muhamed jednom prilikom uzdignut i putovao  nebesima. Opisi tog događaja su me podsetili na neke druge izvore koji govore o astralnom i nebeskom svetu.

1. Procito sam kuran jer sam mislio o njemu da je umetnost... ali onda svatim sta je. SREDSTVO ZA MANIPULACIJU STANOVNISTVOM.

2.Zamimljivo razmisljanje imas o reci konji Smile Smile

3. Gledam na prosecnog muslimana bar onakvog kakvima ga danasnji mediji prikazuju cast izuzetcima ili cast svima a necast medijima ja to ne znam,

4.To sto ti svrdis da magick misli mozda nije tacno mozda on ovde namerno laze.

5.Reci mi bilo sta a ja cu ti reci na sta me to podseca. (u nauci)
« Poslednja izmena: 05. Apr 2010, 22:38:17 od stojan111 »
IP sačuvana
social share
cappi de tutti cappi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49920
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung Galaxy S24
Odma da vas upozorim nisam pratio temu bio sam sa ovog dela foruma odsutan neko vreme ali sad sam ovde. Srecni Smile Smile. Nego da predjem na stvar ovako uopsteno na temu kazem koji su muslimani konj, a sto se tice kurana vecu glupost nisam video. Verski rat dzihat i ostale bezumne stvari STVARNO

Зар "стварно" мораш да вријеђаш људе ?
« Poslednja izmena: 05. Apr 2010, 23:13:19 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Stojane

Prijatno si me iznenadio tim što si pročitao Kuran. Da si pročitao i temu video bi da sam govorio manipulatorskoj funkciji. Ipak Kuran ima i neke vrednosti.

Svako poređenje čoveka sa životinjom je neprikladno (mada u pojedinim slučajevima to može biti veća uvreda za životinju).

Mediji uglavnom prikazuju ekstremne slučajeve, obični ljudi nisu zanimljivi. Lično poznajem mnogo muslimana, tako iz prve ruke znam kakvi su. Ponavljam ima ih svakakvih. Ali većinu ću okarkteristi kao normalne i korisne članove društva.

Magic Mastera znam od kada sam na forumu, diskutovali smo na sličnim temama i mislim da se razumemo.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Kur`an pominje sedam nebesa, ali ne pojasnjava poblize njihovu prirodu i karakter.
Postoji vise tumacenja sta podrazumijeva tih sedam nebesa.

Prema jednom dijelu ucenjaka, koji je vecina, prvo nebo obuhvata sva nebeska tijela koja vidimo.
A prema drugim, radi se o slojevima atmosfere. To je najnovije tumacenje.

Citat
Ljudima navodno nije dopušteno kretanje drugim nebesima. Atmosferskim slojevima se krećemo bez problema.

U Kur`anu se kaze slijedece:
O družine džina i ljudi, ako možete da preko granica nebesa i Zemlje prodrete, prodrite, moci cete prodrijeti jedino uz veliku moc! 55:33

U casnom ajetu se ne govori o nemogucnosti prodiranja preko granica nebesa i Zemlje, vec se kaze ila bi sultan!- osim uz veliku moc. Danas vidimo kako ljudi prodiru preko granica nebesa i Zemlje sa letelicama koje posjeduju veliku energiju, veliku moc.

@Stojan, mozemo da govorimo i na temu dzihada ako hoces, da razbijemo neke predrasude koje mnogi imaju prema muslimanima, da kazemo da dzihad nije "sveti rat" kako ga veliki broj ljudi predstavlja, vec "naprezanje na Allahovom s.w.t. putu", kako je ispravnije.
Ali bi bolje bilo u nekoj drugoj temi, jer se ovdje govori o Kur`anu Casnom i nauci.
« Poslednja izmena: 06. Apr 2010, 20:44:01 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49920
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung Galaxy S24
Prema jednom dijelu ucenjaka, koji je vecina, prvo nebo obuhvata sva nebeska tijela koja vidimo.

Сложио бих се са већином учењака!

U Kur`anu se kaze slijedece:
O družine džina i ljudi, ako možete da preko granica nebesa i Zemlje prodrete, prodrite, moci cete prodrijeti jedino uz veliku moc! 55:33

U casnom ajetu se ne govori o nemogucnosti prodiranja preko granica nebesa i Zemlje, vec se kaze ila bi sultan!- osim uz veliku moc. Danas vidimo kako ljudi prodiru preko granica nebesa i Zemlje sa letelicama koje posjeduju veliku energiju, veliku moc.

То тако звучи када се објашњава, али ја мислим да авиони и  камиони нису никаква "велика моћ" на коју се мисли. Јесу они релативно велика моћ за људе који немају представу колико су велике стварне величине које се износе у Курану. Односно, Мухамед је као последњи Божији пророк вјероватно имао далеко већу моћ од било ког данашњег инжењера или компаније која ће зарад комерцијалних интереса начинити "чудо". Да је млазњак "велика моћ" можемо да мислимо само у садашњем времену, пошто ће можда за 1000 година бити дјечија играчка, док ће се стварна моћ налазити у технологијама које су у стању да просто савлађују и међугалактичка растојања. Али будите увјерени да Куран (ако је Света Књига) никада неће моћи да застари и да ће моћ која се описује бити и остати велика (јер потиче директно од Бога). Да би покушалИ схватити таквУ моћ, морамо заћи у сферу мистицизма гдје господаре невјероватне могућности и појаве.   
« Poslednja izmena: 06. Apr 2010, 21:19:58 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Hint:

Ispitivač: Koliko nivoa imamo na trećem denzitetu?

Ra: Ja sam Ra. Treći denzitet ima beskonačan broj nivoa.

Ispitivač: Čuo sam da postoji sedam astralnih nivoa i sedam devahanskih nivoa. Da li je to tačno?

Ra: Ja sam Ra. Vi govorite o nekima od velikih distinkcija u nivoima vaših unutrašnjih planova. To je tačno.

Ispitivač: Ko naseljava astralne i devahanske planove?

Ra: Ja sam Ra. Entiteti naseljavaju različite planove u skladu sa svojim vibracijama/prirodom. Astralni plan varira od misaonih-formi u najnižoj krajnosti do prosvetljenih bića, koja se posvećuju podučavanju/učenju na višim astralnim planovima.

Na devahanskim planovima su oni, čija je vibracija bliža primarnoj distorziji svetla/ljubavi.

Iznad tih planova ima i drugih.

Ispitivač: Da li su tih sedam sub-planovi onoga što nazivamo fizičkim planom ovde?

Ra: Ja sam Ra. U pravu ste. To je teško razumeti. Postoji beskonačan broj planova. U vašem konkretnom kontinuumu vremena/prostora postoji sedam nivoa celina uma/tela/duha. Vi ćete otkriti vibracionu prirodu tih sedam planova ako budete prošli kroz distorziju iskustva, srećući druge-sebe na različitim nivoima koji korespondiraju sa ulaznim centrima energije na fizičkom vozilu.

Nevidljivi, ili unutrašnji treće-denzitetski planovi su naseljeni onima, koji nemaju prirodu telesnog kompleksa kakav je vaš; oni ne okupljaju oko svojih kompleksa duha/uma hemijsko telo. Međutim, ti entiteti su razdeljeni u ono što biste mogli nazvati sintetičkim snom unutar sna na nekoliko različitih nivoa. Na višim nivoima želja da se komunicira vraćanjem znanja na spoljnje nivoe postaje manja zbog intenzivnog učenja/podučavanja koje se odvija na tim nivoima.

Ispitivač: Da li je neophodno da se prodre u neki od tih nivoa ako se krećemo kroz te planove?

Ra: Ja sam Ra. Prema našem iskustvu neki su prodreli u nekoliko planova odjednom. Neki su u njih prodirali polako. Neki su žudni (pohlepni) da prodru u više planove pre nego što su prodreli do energija mnogo fundamentalnijih planova. To prouzrokuje energetski disbalans.

Pronaći ćete bolest/zdravlje, kako vi zovete tu distorziju, kako se često javlja kao posledica suptilne neusaglašenosti energija kojima je neko sa višeg nivoa aktiviran svesnim pokušajem entiteta, dok taj entitet nije prodreo do nižih energetskih centara ili sub-denziteta ovog denziteta.

Ispitivač: Da li postoji najbolji način da se meditira?

Ra: Ja sam Ra. Ne.

Ispitivač: U ovo vreme, pred kraj ciklusa, kako se određuju fizičke inkarnacije, da tako kažemo, na ovoj planeti?

Ra: Ja sam Ra. Entiteti, koji žele da steknu iskustva koja su neophodna da bi bili požnjeveni, će se pre svega inkarnirati kraj onih, koji su im, bez mnogo moguće/verovatne sumnje, potrebni da ponove ta iskustva trećeg denziteta.

Ispitivač: Koliko dugo traje taj tip određivanja?

Ra: Ja sam Ra. To počinje svešću entiteta o potrebi da nauči lekcije trećeg denziteta. To počinje onim što biste mogli nazvati zrelošću (starošću) vibracija.

Ispitivač: Možete li da objasnite šta podrazumevate pod zrelošću vibracija?

Ra: Ja sam Ra. Neka ovo bude poslednje opširno pitanje za ovu seansu.

Zrelost vibracija je postupak prednosti, da tako kažemo, koji sledi Zakon Jednog i ohrabruje pojedince koji mogu biti požnjeveni, tako što svaki postaje svestan vremena žetve i potrebe na nivou sopstva da usmeri celinu uma/tela/duha ka učenju/podučavanju tih lekcija, dajući im prednost, da bi entitet imao najbolje moguće šanse da postigne uspeh u svojoj nameri.
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49920
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung Galaxy S24

Питам се шта ће @Ghost рећи ако случајно завири на ову тему....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2

Vec je rekao da: ''ne voli te new age izraze''... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80

« Poslednja izmena: 06. Apr 2010, 22:02:24 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 14:02:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.