Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 14:03:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 177106 puta)
Svakodnevni prolaznik

Bosna ima jednu manu...najljepsa je na Balkanu :)

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 201
Zastava Šeher Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Svaka cast za temu...
Moramo prizanti da ima dosta stvari u Kur"anu koje se slazu sa naukom. Po mom subjektivnom misljenju mislim da je Kur"an idealna knjiga, stvarno ne moguce je da je civjek napisao jednu ovakvu knjigu jos prije 1400 godina.
Mislim da sama cinjenica da naucnici koriste Kur"an kao literaturu dovoljno govori....
Allah uistinu govori istinu.
IP sačuvana
social share
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat mi smo tvoj stit i necemo te prodat, ako neko vrijedja necemo ukrenut ledja ti dani su prosli sad se sve mjenja...BHF

Sarajevo, Sarajevo, Šeher Bosno volim te, lijepa Azro, lijepa Azro svud po svijetu trazim te Smile

Putujes svijetom al Bosne nema, ni boljih ljudi ni, ljepsih zena Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Sony xperia
Citat
stvarno ne moguce je da je civjek napisao jednu ovakvu knjigu jos prije 1400 godina.
Moguce je ..

Citat
Mislim da sama cinjenica da naucnici koriste Kur"an kao literaturu dovoljno govori....
Da ne izvlace mozda teorije i teoreme odatle ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Bosna ima jednu manu...najljepsa je na Balkanu :)

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 201
Zastava Šeher Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
"A oni govore: "On ga izmišlja!" Reci: "Pa, dajte vi jednu suru kao što je njemu objavljena, i koga god hoćete, od onih u koje mimo Allaha vjerujete, u pomoć pozovite, ako istinu govorite."
Oni poriču prije nego što temeljito saznaju šta ima u njemu, a još im nije došlo ni tumačenje njegovo; tako su isto oni prije njih poricali, pa pogledaj kako su nasilnici završili!"-Sura Junus
Hajde molim te napisi mi 400 str teksta u kojem ce se nalaziti sve upute za covjekov zivot,  da se rimuje(na arapskom jeziku vecina Ku"rana se rimuje i jako je prijatan za slusanje), i da u cijelom tom tvom tekstu ne bude niti jedna nebuloza, tj da jedno porice drugo kao npr. u Bilbiliji....
A ne izvlace teoreme i teorije samo se koriste Ku"ranom zbog njegovog sadrzaja Smile
IP sačuvana
social share
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat mi smo tvoj stit i necemo te prodat, ako neko vrijedja necemo ukrenut ledja ti dani su prosli sad se sve mjenja...BHF

Sarajevo, Sarajevo, Šeher Bosno volim te, lijepa Azro, lijepa Azro svud po svijetu trazim te Smile

Putujes svijetom al Bosne nema, ni boljih ljudi ni, ljepsih zena Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Sony xperia
Tacno zbog sadrzaja. Prucavanje necega zasto je nastalo, kako, upoznajuci se sa pisanijama, upoznajemo se delom i sa zivotom tadasnjih ljudi.
A sto se tice da napisem 400 strana ... vrati se na temi unazad, pa citaj. Pnogo pre Kurana su napisani tekstovi koji to isto kazu. Vrati se pa procitaj.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
"A oni govore: "On ga izmišlja!" Reci: "Pa, dajte vi jednu suru kao što je njemu objavljena, i koga god hoćete, od onih u koje mimo Allaha vjerujete, u pomoć pozovite, ako istinu govorite."
Oni poriču prije nego što temeljito saznaju šta ima u njemu, a još im nije došlo ni tumačenje njegovo; tako su isto oni prije njih poricali, pa pogledaj kako su nasilnici završili!"-Sura Junus
Hajde molim te napisi mi 400 str teksta u kojem ce se nalaziti sve upute za covjekov zivot,  da se rimuje(na arapskom jeziku vecina Ku"rana se rimuje i jako je prijatan za slusanje), i da u cijelom tom tvom tekstu ne bude niti jedna nebuloza, tj da jedno porice drugo kao npr. u Bilbiliji....
A ne izvlace teoreme i teorije samo se koriste Ku"ranom zbog njegovog sadrzaja Smile

Sad smo krenuli moj tata je jači od tvog tate , ovo nije tema o Bibliji nego o Kuranu.  Muhammed savs. je rekao : "Poslat sam da usavršim moral kod ljudi ! . DakleM nije Kuran nikakva naučna enciklopedaja , niti mu je to svrha , niti je zato poslan , naučne činjenice koje se i otkriju u njemu su jednostavno posledica toga da je njegovom tvorcu bila poznata apsolutna istina , pa je prilikom prikaza nekog primjera koji je tu da čovjeku pokaže pravi put , ona samo usput navedena , ne kao cilj sam po sebi već kao srestvo , zato je prikazivati Kuran kao knjigu u kojej se nalazi brdo nepoznatih naučnih činjenica malo smiješno , njegov tvorac ga nije namenio tom cilju već drugom , već sam naveo kom. 

Kuranu nisu potrebene neke naučne mudžize ( iako one postoje u njemu ) da bi na taj način " privukao " čitatelje , on je pokazatelj jednog od mogućih puteva koje ljudsko biće na ovom svijetu može da odabere , i ako se taj put čovjeku učini ispravnim nisu poptreben nikakve naučne činjenice da to podkrijepe , a ako ga ljudsko biće odbije džaba sve mudžize svijete . Zar nisu oni mekelije vidjeli kako se mjesec cijepa na dva djela pa džaba  , šta je sve Musa pokazao faraonu pa džaba , zar salihov narod nije vidio kako kamila nastaje od stijene pa džaba ....

Ja smatram da bi svako ljudsko biće trebalo da pročita Kuran ( ja sam pročitao Stari i Novi zavjet , potkovan sam i komunizmo-atezmo-darvinizmom ) i odluči šta će biti njegov životni put u skladu sa time šta smatra najboljim , želim samo da kažem da je ovo najvažnija stvar koju čovjek uradu na ovom svijetu.
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Naucnici su otkrili da se atmosfera
sastoji od nekoliko slojeva. Slojevi
se medjusobno razlikuju opitim
fizizkim svojstvima kao sto je pritisak
i spojevi gasova koji cine ove
slojeve. Atmosferski sloj koji je
najblizi Zemlji je TROPOSFERA,
koja cini 90% ukupne atmosferske
mase. Sloj iznad troposfere je
STRATOSFERA. Sloj stratosfere
koji apsorbira ultravioletne zrake je
nazvan OZONOSFERA. Sloj koji se
nalazi iznad stratosfere je MEZOSFERA.
Iznad mezosfere je TERMOSFERA.
Dio atmosfere koji se
nalazi iznad termosfere je IONOSFERA,
koja se sastoji od vise slojeva
djelomicno ioniziranih plinova i od
slobodnih elektrona. Najgornji dio
atmosfere se prostire na visinama od
450 do 960 km. Ovaj sloj je nazvan
EKZOSFERA.2

1. TROPOSFERA
2. STRATOSFERA
3. OZONOSFERA
4. MEZOSFERA
5. TERMOSFERA
6. IONOSFERA
7. EKZOSFERA

Sta Kur'an kaze o ovome:

On je za vas sve sto postoji na Zemlji stvorio,
zatim je Svoju volju prema nebu usmjerio i kao sedam
nebesa ga uredio; On sve zna.ã
(Al-Baqarah, 29)
Zatim se nebeskim visinama uputio dok je nebo
jos maglina bilo... Pa ih u dva vremenska razdoblja, kao sedam nebesa,
stvorio, i odredio sta ce se u svakom nebu nalaziti...ã
(Fussilat, 11-12)
Broj nebesa ovdje nisu jedini naucni dokaz velicine kur'ana, postoje i druge istine koje su sadrzane u ovim ajetima...
http://www.n-um.com/?q=node/1996
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Slojevi atmosfere jesu popularno tumačenje, ali da li je ispravno?
Ljudima navodno nije dopušteno kretanje drugim nebesima. Atmosferskim slojevima se krećemo bez problema.
« Poslednja izmena: 05. Apr 2010, 15:49:40 od Makros_Crni »
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49920
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung Galaxy S24
Slojevi atmosfere jesu popularno tumačenje, ali da li je ispravno?
Ljudima navodno nije dopušteno kretanje drugim nebesima. Atmosferskim slojevima se krećemo bez problema.

Ко зна на која се "небеса" мисли Маркос. У новом завјету када се спомињу Небеса не мисли се на небо које је изнад нас (атмосфера), него на свијет који је за нас потпуно недохватљив - небески свод се узима као примјер нечега за шта су сви знали, али чему нико није могао да се примакне. Небеса су нешто што је било недокучиво. Ко зна гдје је све Мухамед био и шта је све видио, па бих ја то узео са опрезом и дозом резерве.
« Poslednja izmena: 05. Apr 2010, 18:55:05 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

al sam COOL

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 872
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Mitsubishi 111
Odma da vas upozorim nisam pratio temu bio sam sa ovog dela foruma odsutan neko vreme ali sad sam ovde. Srecni Smile Smile. Nego da predjem na stvar ovako uopsteno na temu kazem koji su muslimani konj, a sto se tice kurana vecu glupost nisam video. Verski rat dzihat i ostale bezumne stvari STVARNO
IP sačuvana
social share
cappi de tutti cappi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Stojane generalizuješ, muslimana ima svakakvih, ali daleko od toga da su svi glupi, zaneseni, ekstremni, ili ko što reče "konji". Zapravo koliko muslimana ti poznaješ da bi izneo takvu konstataciju?
Drugo, da li si pročitao Kuran da ga okarakterišeš kao glupost? Čisto sumnjam. Kuran ima višestruku vrednosti, on je izvanredno umetničko delo, istoriski izvor, zakon... Kako ga ko shvata i tumači je nešto drugo.

Magic, i ja tako mislim. Pre se pojam nebesa odnosi na neke metafizke granice.
Islamski izvori govore da je Muhamed jednom prilikom uzdignut i putovao  nebesima. Opisi tog događaja su me podsetili na neke druge izvore koji govore o astralnom i nebeskom svetu.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 14:03:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.