Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 14:24:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 176607 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije mi cilj da nekom prijetim jer to kod mnogih izaziva kontraefekat.
Zato se u Kur`anu i prijeti, i obecava se nagrada dobrociniteljima.
Citat
Ne znam da li ti mozes da razumes, a da to odvojis od tvog pogresnog ubedjenja da se religiji opiru ljudi koji imaju strah od iste, kako si negde rekao?
Ja to nigdje nisam reko, nego si ti reko da su to tebi govorili neki pravoslavci.
Na neki nacin su u pravu. Kad bi povjerovao u Boga, onda bi morao da sprovodis Njegova naredjenja, da se klonis Njegovih zabrana, da razmislis sta ces Mu reci na Sudnjem danu... Ovako je puno lakse.

Citat
Pretnja je nesto sto mi opasno ide na zivce, pogotovu kada je iz prazne puske, e tu mi pada klapna 
Otkud znas da je iz prazne puske? To je samo pretpostavka, da ti se prijeti iz prazne puske.
Znas li za onu, mislim da se zove, "Paskalova opklada":
-Ako Boga nema, a ti u Njega ne vjerujes, onda nikom nista. Zivot je uzaludan.
-Ako Boga nema, a ti u Njega vjerujes, onda ces za zivota ciniti samo dobra djela, i ljudi ce te po dobrom pamtiti, i nece ti nista biti
-Ako Boga ima, ti u Njega ne vjerujes, onda tesko se tebi
-Ako Boga ima, a ti u Njega vjerujes, onda blago se tebi.

Nakon ovoga se Paskal odlucio da bude vjernik u Boga.

Pravu istinu o Onom svijetu, ili po nekima, "onom svijetu", saznacemo tek kad budemo 2.metra pod zemljom.
Da li ce tada nekima biti kasno?

A Allah najbolje zna.

« Poslednja izmena: 23. Avg 2009, 15:11:57 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.39
Citat
Kad je vladala svinjska kuga, mnogo Evropljana je umrlo, muslimani kako bi spasili svoje ljude zabranili su im da jedu prasetinu, ali oni neće reći otvoreno zašto je to zabranjeno i da je to zbog kuge...
Citat
već će reći da je svinja bezbožna životinja jer ne može da podigne glavu ka nebu... da vidi boga.
. "O vjernici, vino kocka i kumiri i strelice za gatanje su odvratne stvari, sejtanovo djelo; zato se toga klonite da biste postigli sto zelite…."  Rijec "odvratne" upucuje na pokudjenost ovih djela u Islamu. Ona se u Kur'anu uvijek pojavljuje kada se hoce nesto zabraniti. Takav je slucaj u ovim primjerima: "...pa budite sto dalje od kumira odvratnih…" (Prijevod znacenja, El-Hadzdz, ajet 30,) Ili u drugom ajetu: "ili svinjskog mesa, - to je doista odvratno". (Prijevod znacenja, El-En'am, 145.)
Burejde prenosi od svoga oca da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Ko se kocka isto je kao da je stavio ruku u meso i krv svinje." U ovom hadisu kocka je uporedjena sa svinjskim mesom i krvlju.

Citat
Interesanto je da se niko ne dotice tekstova koje ovde postavljam,sutnja znaci odobravanje.

(2:187) ASTRONOMSKI SUMRAK
GRANICA IZMEĐU SVJETLA I TAME

“Dopušta vam se (u) noći posta refes sa ženama vašim. One su odjeća vaša, a vi ste odjeća njihova. Zna Allah da ste vi obmanjivali duše svoje pa je primio pokajanje vaše i oprostio vam. Zato im sada pristupajte i tražite šta je propisao Allah za vas. I jedite i pijte dok vi ne budete razlikovali nit bijelu od crne niti zore - zatim ispunite post do noći. A ne pristupajte im i (kad) vi budete mu’tekifi u mesdžidima; to su granice Allahove, zato im se ne približujte. Tako objašnjava Allah znakove Svoje ljudima, da bi se oni pobojali.”
(Kur’an, 2:187)

Granica svjetla i tame. Dan se astronomski dijeli na noć i obdanicu. Noć je vremenski interval koji protekne između dva uzastopna dodira gornje tačke Sunčevog diska sa horizontom. Prvi nastaje pri zalasku, a drugi pri izlasku Sunca. Dijelovi noći poslije zalaska Sunca, koje odlikuje relativna vidljivost, su večernji sumrak ili suton, i jutarnji sumrak ili svitanje.
U zavisnosti od intenziteta prispjele svjetlosti u vedrim noćima bez mjesečine, razlikujemo slijedeće sumrake: građanski večernji i jutarnji, te astronomski sumrak. Astronomski sumrak je najduži.
Na kraju večernjeg astronomskog sumraka pojavljuju se zvijezde koje se mogu vidjeti golim okom, dok na početku jutarnjeg one počinju da trnu. Ovaj tren praktično označava trenutak diobe noći i dana.
Prema tome razlikujemo: večernji astronomski sumrak koji počinje sa zalaskom cijelog Sunčevog diska, a završava se kad se njegov centar nađe 18° ispod horizonta, i jutarnji astronomski sumrak koji počinje kad centar diska dostigne visinu -18°, a završava prvim dodirom Sunca sa obzorom. Osvijetljenost pri kraju večernjeg sumraka i početkom jutarnjeg iznosi svega 0,0006 luksa. Dio astronomskog sumraka iz kojeg je isključen interval večernjeg građanskog sumraka, naziva se večer. Slično ovome, praskozorjem nazivamo vremenski interval koji je potreban Suncu da se približi horizontu sa -18° na -6° stepeni. Sumraci su najkraći na ekvatoru, a duži su na većim geografskim širinama.
Na osnovu iznesenog lahko je povezati dati ajet sa pojmom astronomskog sumraka, jer upravo onih 18° određuje granicu mraka i dana, odnosno raspoznavanja niti.

(10:24) VREMENSKE ZONE - ROTACIJA ZEMLJE

“Doista, primjer života Dunjaa je kao voda koju spuštamo s neba pa se izmiješa njome rastinje Zemlje, od čega jedu ljudi i životinje. Dok, kad uzme Zemlja ukras svoj i uljepša se, i pomisle stanovnici njeni da su oni svemoćni nad njom, dođe joj naredba Naša noću ili danju, pa je učinimo pokošenom, kao da nije bujala jučer. Tako razlažemo znakove za ljude koji razmišljaju.”

(Kur’an, 10:24)

Razlog zašto Svemogući Allah kaže “noću ili danju” jeste, ako bi se taj čas dogodio za vrijeme dana u Americi, onda bi to bila noć u Australiji, i obratno. Sudnji dan se događa za svu Zemlju bez obzira je li to noć ili dan. Ovdje je sadržana jedna naučna činjenica, a to je da Zemlja rotira oko sebe, pri čemu imamo dan i noć.
Gledajući 14 stoljeća unazad ljudi vjerovatno nisu mnogo znali o vremenskim zonama pri čemu je kur’anski navod o ovom predmetu veliko iznenađenje. Koncept da dok jedna porodica doručkuje za vrijeme izlaska Sunca, a druga uživa u svježem noćnom zraku, je zaista nešto čemu se treba diviti, čak i u modernom vremenu.
Naravno, prije 14 stoljeća čovjek nije mogao putovati više od 30 milja na dan, tako da su mu doslovno trebali mjeseci da na npr. doputuje iz Indije u Maroko. Vjerovatno, kad bi večerao u Maroku, on bi pomislio u sebi “Moji tamo u Indiji takođe večeraju.” Ovo je zbog toga što on nije shvatao da se u svom putovanju kretao kroz vremenske zone. Vidimo, dakle, da Kur’an poznaje i ističe takav fenomen.
U ajetu 10:4 navodi se da kad historija dođe svom kraju i dođe Sudnji dan, on će se dogoditi u jednom trenutku, a taj trenutak zateći će neke ljude noću, a neke danju.
Ovo jasno ilustrira Allahovu Božansku mudrost i njegovo prethodno znanje o postojanju vremenskih zona, mada takvo otkriće nije bilo u skladu sa vremenom od prije 14 stoljeća. Naravno, ovaj fenomen nije nešto što je očima odmah vidljivo, a ova činjenica je dovoljan dokaz autentičnosti Kur’ana.

(10:34) REPRODUKCIJA GENETSKOG KODA
Postoji enigma gena, nepoznavanje od strane medicinske i biološke zajednice diljem svijeta: porijeklo genetskog koda i mehanizam njegovog izražavanja. Niko nije u stanju demonstrirati kako povećanje podataka sadržanih u genima vodi ka sve kompleksnijim i kompleksnijim strukturama.
Onaj koji je stvorio genetski kod ima moć i da ga reprodukuje, da mu nešto doda ili oduzme. Za onoga ko poznaje Kur’an, enigma uopće ne postoji.

“Reci: “Da li je neko od ortaka vaših taj koji počinje stvaranje, zatim ga ponavlja?” Reci: “Allah počinje stvaranje, potom ga ponavlja.” Pa kako se odvraćate!”
(Kur’an, 10:34)

(10:61) SUBATOMSKE ČESTICE

“I nećeš biti u nečem, niti ćeš učiti iz njega - iz Kur’ana, i nećete raditi nikakav posao, a da nećemo biti nad vama svjedoci kad se budete u to udubili. I neće izmaći od Gospodara tvog ništa težine atoma u Zemlji, niti u nebu; ni manje od toga niti veće, a da nije u Knjizi jasnoj.”
(Kur’an 10:61)

Mnogo stoljeća prije poslanstva Muhammeda a.s. postojala je dobro poznata teorija atomizma koju je lansirao grčki filozof Demokrit. On i ljudi koji su došli poslije njega smatrali su da se materija sastoji od sićušnih neuništivih i nedjeljivih čestica, koji se zovu atomi. Arapi su se takođe bavili istim konceptom, ustvari, arapska riječ zerra odnosila se na najmanju česticu poznatu čovjeku.
Sada je moderna nauka otkrila da se ova najmanja jedinica materije (tj. atomi koji imaju iste karakteristike kao njegovi elementi) može razbiti na sastavne komponente. Ovo je nova ideja, razvoj posljednjeg stoljeća, a ipak ova informacija je već bila dokumentirana u Kur’anu, koji kaže:

“A oni koji ne vjeruju govore: “Neće nam doći Čas.” Reci: “Svakako, i tako mi Gospodara mog, sigurno vam dolazi.” - Znalca nevidljivog! Ne izmiče od Njega težina atoma u nebesima, niti u Zemlji, ni sitnije od toga, niti krupnije, a da nije u Knjizi jasnoj.”
(Kur’an, 34:3)
Nesumnjivo, prije 14 stoljeća ovakva izjava izgledala bi neuobičajena i za jednog Arapa.
Atom nekog elementa je najprostija čestica koja odražava osobine elementa. Atomska teorija ima četiri pretpostavke: atomi sačinjavaju materiju. Neku vrstu moderne teorije postavio je engleski učitelj Džon Dalton 1808. godine. Ova Daltonova teorija je opisala interakcije atoma, ali nije razmatrala mogućnost postojanja subatomskih čestica. Prva subatomska čestica, negativno naelektrisani elektron, otkrivena je 1899. godine. Moderni pogled na atom pretpostavlja da on ima tri subatomske čestice.
Danas su naučnici unutar atoma identificirali mnoge druge čestice, ali se tri proste subatomske čestice, elektron, proton i neutron, još uvijek koriste za objašnjenje karakteristika atoma. Otkriveno je više od 200 subatomskih čestica, od kojih mnoge nisu fundamentalne, nego su sastavljene od drugih prostijih čestica. Npr. Rutherford je pokazao da se atom sastoji od jezgra i orbitirajućih elektrona. Kasnije su fizičari pokazali da se nukleus sastoji od neutrona i protona. Kasnije se ustanovilo da se protoni i neutroni sastoje od kvarkova.
Neke od subatomskih čestica su: elektron, pozitron, elektron antineutrino, negativni muon, muon, muon neutrino, muon antineutrino, negativni tau, pozitivni tau, tau neutrino, tau antineutrino
« Poslednja izmena: 23. Avg 2009, 17:18:22 od rime777 »
IP sačuvana
social share
Kad ih pogledas, njihov izgled te ushicuje; a kad progovore, ti slusas rijeci njihove, medjutim, oni su kao suplji naslonjeni balvani, i misle da je svaki povik protiv njih. Oni supravi neprijatelji, pa ih se pricuvaj! Allah ih ubio, kuda se odmecu?!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
HTC One
Citat
-Ako Boga nema, a ti u Njega ne vjerujes, onda nikom nista. Zivot je uzaludan.
-Ako Boga nema, a ti u Njega vjerujes, onda ces za zivota ciniti samo dobra djela, i ljudi ce te po dobrom pamtiti, i nece ti nista biti
-Ako Boga ima, ti u Njega ne vjerujes, onda tesko se tebi
-Ako Boga ima, a ti u Njega vjerujes, onda blago se tebi.

Ne treba meni Paskal, imam ja svoje vidjenje toga a ono glasi: zao mi je vernika zato sto nece moci da nakon smrti vide da su pogresili  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
zao mi je vernika zato sto nece moci da nakon smrti vide da su pogresili
Ne treba meni tvoje zaljenje, trebas da zalis samog sebe:
-ne znas ko te je stvorio
-ne znas ko je stvorio Zemlju
-ne znas ko je stvorio nebesa
-ne znas zbog cega si stvoren
-tvoja oholost ti ne dozvoljava da saslusas tudje misljenje, a kamo li da ga prihvatis
Takodje, nijednim se postom nisi dotakao teme. Sutnja, je li, znaci odobravanje.

Da porucim tebi i onima koji dijele tvoje vjerovanje:
vama - vaša vjera, a meni - moja! 109:6
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Citat
vama - vaša vjera, a meni - moja!
jos kad bi mogli bez VASIH samoubilackih napada, zlocina i varvarstava, to bi se moglo ostvariti.
« Poslednja izmena: 23. Avg 2009, 23:24:11 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia E65,6670
Ne udaljavajte se od teme...Onaj ko nema argumenata za diskusiju u skladu sa naslovom teme,nemoj ni da je kvari offtopicom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
HTC One
Citat
zao mi je vernika zato sto nece moci da nakon smrti vide da su pogresili
Ne treba meni tvoje zaljenje, trebas da zalis samog sebe:
-ne znas ko te je stvorio
-ne znas ko je stvorio Zemlju
-ne znas ko je stvorio nebesa
-ne znas zbog cega si stvoren
-tvoja oholost ti ne dozvoljava da saslusas tudje misljenje, a kamo li da ga prihvatis
Takodje, nijednim se postom nisi dotakao teme. Sutnja, je li, znaci odobravanje.

Da porucim tebi i onima koji dijele tvoje vjerovanje:
vama - vaša vjera, a meni - moja! 109:6

Znam sasvim dobro i ko me je stvorio i sto sam ovde... da uzivam u ovom jednom zivotu sto ga  imamo  Smile

Nema oholosti, samo zdrav razum...cim citam postove znaci da "saslusavam" tudje misljenje tako da si tu omanuo... a prihvatanje - pa kako da prihvatim nesto sto ne postoji?

I sto se tice zablude oko cutnje koja je odobravanje - zasto bih ulazio u ozbiljnu diskusiju oko nepostojecih stvari? Bog ne postoji, a ta knjiga sto se Kuran zove je lepo knjizevno delo i ima u sebi i isitnitih stvari, ali ju je napisao covek ili vise njih... mozemo o knjizevnosti ili nauci kada se o ovoj knjizi govori ali o njenoj vezi sa tzv. bogom... nema ni svrhe ni utemeljenja u realnosti.

Da sumiram - cutnja u ovom slucaju znaci bas suprotno od odobravanja... znaci apsolutno nepridavanje znacaja mastariji.  Smile
« Poslednja izmena: 24. Avg 2009, 03:10:54 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: rime777
Muslimani vjeruju da je Bog objavio svetu knjigu Indžil. Danas ne postoji izvorna verzija Indžila, jer je vremenom izgubljena, međutim Indžil ne treba miješati s Biblijom. Kur'an ne kaže da je Biblija izmjenjena verzija Indžila. Islam poštuje Bibliju kao svetu knjigu Kršćana iako se ne slaže s njenim sadržajem.Indžil je za muslimane jedna od četiri Allahove objavljene svete knjige, kitaba, pored Kur'ana, Zebura i Tevrata.
I deca veruju u Deda Mraza, a mene zanima sta ljudi znaju. Ukoliko nisi primetio, zivimo u nereligioznom svetu, u kojem postoje neke islamske zemlje koje svoje stanovnike terorisu islamom, posto su uvideli da taj teror
u ostatku sveta ne pije vodu.
To sto ti ne priznajes civilizacijske norme od kojih se jedna zove autorsko pravo po kojem je Tanakh najstariji zvanican monoteisticki tekst, to je tvoja stvar i moci ces da zivis po tvojim normama samo tamo gde zive samo tvoji istomisljenici.
Alah ne postoji i sve religije su neistine. Bog je rec i kroz nju je sve stvoreno i prva rec koja se pojavila na ovoj
planeti sigurno nije arapska.
Citat: demcan
I dalje tvrdis da je Kur`an plagijat, a nisi mi odgovorio:
1.Kako je Kur`an mogao napisati covjek koji nije znao ni da cita ni da pise?
2.Kako to da niko nije uspio saciniti ista slicno Kur`anu (plagijat necega je lako sastaviti, kako je tek lako naciniti plagijat plagijata!)?
3.Kako to da u Kur`anu nema protivrjecnosti (cak ni jedne)?
4.Otkud ovolike naucne istine u Kur`anu?
5.Kako to da je Kur`an jedina sveta Knjiga koja se moze nauciti napamet?
itd. itd. ...
Tekst kurana koji je identican sa tekstom koji je pisan hiljadama godina tvrdi da je on prepisan i to se
zove kradja autorskog prava u normalnom civilizovanom svetu.
Niko normalan ne bi zeleo da to iznese pred oci svetske javnosti zbog mentaliteta ljudi koji ne priznaju civilizacijske norme i zele da ubiju svakoga ko kaze bilo sta protiv te i takve kopije Biblije.
Nikako mi nije jasno kako je covek koji je napisao bestseler koji govori o kuranu a zove se "Satanski stihovi" i dalje ziv ?
1. Covek koji ne zna da pise, ne moze da napise nista. Ali zato neko moze da mu cita Bibliju, pa je on kasnije moze nekom prepricati i nazvati tu "pricu" - "kuran".
2. Plagijat plagijata ne postoji. kuran je elegantan primer apsolutnog plagijata posto sadrzi identicne judeo"hriscanske" neistine bazirane na ultimativnoj ljudskoj lazi a to je zivot coveka posle fizicke smrti.
3. U apsolutnoj je protivrecnosti sa stvarnoscu, i tvrdi da je smrt milost i mnoge druge stvari koje su prepisane
iz Biblije.
U Bibliji postoji i stina koja je u formi zakona i prorocanstava i postoje lazi u formi apostolskih poslanica, to je
najlaksi moguci nacin da covek shvati sta je istina a sta je laz, posto se nalaze na istom mestu.
4. Ne postoje naucne istine, postoje naucne teorije. Istina nije nauka, istina je samo potvrda onoga sto postoji.
Nauka je kombinacija onoga sto svi znamo i onoga sto samo neki veruju, zato se zove "teorija".
Istina moze da bude samo 100%, ne postoji 99% istina, sve moze da bude ili istina ili laz.
5. Nije ni jasno kakav argument predstavlja izjava da neko mozda zna kuran napamet ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Ne udaljavajte se od teme...Onaj ko nema argumenata za diskusiju u skladu sa naslovom teme,nemoj ni da je kvari offtopicom.
u proporciji religija:nauka, religija je ta koja ima najmanje argumenata na svojoj strani, pod uslovom da ih uopste ima.
« Poslednja izmena: 24. Avg 2009, 10:17:35 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Raven_Claw3190900
u proporciji religija:nauka, religija je ta koja ima najmanje argumenata na svojoj strani, pod uslovom da ih uopste ima.
Citat
Nema ih uopste, religija je sistem verovanja i necije verovanje nije nikakav argument, argument su cinjenice.  Smile
U ovoj temi koja je neopevani spam, propagiranje islama, kuran se hvali verovanjem koji se poredi sa naucnim verovanjima koja se nazivaju teorije.
Darvinova teorija o postanku vrsta ne izlazi iz okvira prve glave Genesis-a ("Prva Mojsijeva"), koja objasnjava da se zivot prvo pojavio u vodi i da se odatle razvio u ostale forme.
Da li neko moze da kaze da Darvin nije citao taj veoma kratak tekst, i na toj osnovi napravio temelj
svoje teorije ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 14:24:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.