Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 23:02:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 177009 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Opet poredimo čoveka i Boga za šta smo se složili da je pogrešno.

Nego

Kuran i Biblija govore da su i ljudi spremni žrtvovati svoje sinove. Primer je jedan od najvećih pravednika u obe religije Ibrahim a.s./Avram. On je pokazao spremnost da udovolji Božijem zahtevu, na njegovu veliku radost to je bio samo test vere. Ipak iz ovog primera vidimo da ljudi su ljudi za više ciljeve spremni da žrtvuju svoju decu.
Na kraju krajeva, žrtvuje se samo jedno prolazno telo, obe religije  uče da smrt nije kraj. U poređenju sa večnošću ispunjenoj najvećim radostima, žrtva je samo mala nelagodnost.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49907
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Ја искрено немам ништа против курана. Шта више симпатишем муслимане. Много ми се свиђа што они заиста вјерују у ислам. Код нас је у новије доба све више присутан дух запада,  ренесансе, демократије, људских права... Али поред тога и чисте материјалистичке философије која у цјелости одбацује како куран тако и свето писмо. Мени се куд мислимана свиђа  што су више него хришћани отпорни на све те "луде" учитеље и сулуде тренодве и философије живота. 
« Poslednja izmena: 18. Avg 2010, 13:31:39 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

-.- Hello I'm Johnny Cash -.-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Islam- jedina monoteisticka religija koja nije protkana kultom licnosti... Samim tim je daleko naprednija od religija koje imaju takav kult, jer ne zaboravimo da je kult postao i kod pecinskih ljudi te da je u modernom svijetu odavno prevazidjen...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49907
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Islam- jedina monoteisticka religija koja nije protkana kultom licnosti... Samim tim je daleko naprednija od religija koje imaju takav kult, jer ne zaboravimo da je kult postao i kod pecinskih ljudi te da je u modernom svijetu odavno prevazidjen...

Ово си прочитао из неке социолошке читанке, јер ниси муслиман. Smile Па чему онда комунизам, који је потпуно био прожет великим личностима. Преко ноћи сте се одрекли Алаха и повјеровали у Тита.  Smile
« Poslednja izmena: 18. Avg 2010, 13:35:43 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
 @ Magic  

Kažeš "Jа вјерујем да је Бог крај мене и да ће да ме заштити у невољи... док си ти као муслиман убјеђен да је он у толикој мјери величанствен и узвишен, спреман да без прекида изазива безброј покоља широм земаљске кугле. Оправање на све то ће ти бити само то што ми њега никако не можемо да схватио. Можеш да будеш само безнадежан роб који ће кад тад бити убијен. А у Хришћанству то није тако - ствара се жива веза између Бога и човјека посредством Богочовјека. Вјеруј ми брате да Богу није циљ да уништава и мучи народ који је створио."

Sve je to fino ali pobogu ti kao da pričaš o tome da muslimani žive na Jupiteru sa svojim Bogom a Hrišćani na Saturnu sa svojim , pa onda vidiš kako na našoj planeti naš " dobar" Bog vlada bez nasilja a na vašoj je nasilan :

Mi živimo u istom svijetu , isti Bog izaziva ili ne izaziva dobro ili zlo , ali ovo je savim druga  tema i nembih da se udaljavam , jer želim da kažem nešto drugo.

Naime veoma mi je žao ako kršćani na osnovu riječi " rob" , Allaha subhanu ve teala doživljavaju kao egipatskog robovlasnika koji robove do smrti goni da grade piramide ili rimskog koji ih tera da se mežusobno kolju u koloseumu da bi on uživao u tome , ova riječ aposolutno se nemože ovako shvatiti .

Ovo najbolje ilustruje hadis od našeg Poslanika , koji videvši kako jedna žena  koja je bila zarobljena u ratu,  žestoko grli svoje malo čedo bojeći se za njega pita  svoje drugove , šta mislite dali bi ova žena bacila svoje dijete u vatru , videvši ovu " antologisku" scenu , oni rekaše nikako , pa pogledaj ona bi dušu dala za njega , e pa Allah je od STO milosti koje ima prema ljudima , jednu spustio na zemlju i evo je u svom najčistijem obliku kod ove žena prema njenom čedu , a 99 je ostavio za sebe da ih primejeni prema ljudima na sudnjem danu .

Vi hrišćani kažete vi  muslimani ste robovi a mi smo božija djeca , a mi vam opet kažemo nemojte antrpomorfizovati boga , Bog ne posmatra svijet ljudskim očima i ljudskim razumom  , vidiš da je Bog 99 puta više voli svoga roba , nego majka svoje čedo .   Biti rob Allah subhanu ve tela  nije termin koji se može objasniti holivuskim filmovima , niti je Allah robovlasnik iz dotičnih filmova, žao mi je ako neko to tako shvata .

Selam !

Ја искрено немам ништа против курана. Шта више симпатишем муслимане. Много ми се свиђа што они заиста вјерују у ислам. Код нас је у новије доба све више присутан дух запада,  ренесансе, демократије, људских права... Али поред тога и чисте материјалистичке философије која у цјелости одбацује како куран тако и свето писмо. Мени се куд мислимана свиђа  што су више него хришћани отпорни на све те "луде" учитеље и сулуде тренодве и философије живота. 

Ja takođe  apsolutno ništa nemam protiv Biblije naprotiv , čitao sam je i doista ima divnih djelova , nažalost nije sačuvana u orginalnom obliku  , ali mislim da je uprkos tome velika većina , pogotovo Novi zavjet  uputa koje čovjeka iznosi na pravi put.  Takođe ima jako puno hrišćana za koje vjerujem da su apsolutno iskrenu na svom putu ka traženju istine , koji nije lak niti muslimanu , niti kršćaninu niti bilo kom drugom.
« Poslednja izmena: 18. Avg 2010, 13:44:05 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49907
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24

@konankos

Видим да се моје писање све више схвата као анти-муслиманско. Али ја такав заиста нисам. Мени је ислам близак, а истрајност у вјери на коју су муслимани спремни на мене изазива крајње импресиван утисак. Овде сам написао сам зашто ја лично нисам муслиман, и било ко да пише о томе зашто је припадник неке религије а не неке друге - изнјеће свој став субјективно. Што се да и очекивати. Али не желим да ико овде стекне утисак да имам било шта против ислма. Најслађе ми је да гледам како се ислам шири по атеистичкој европи, јер ти људи који су се одрекли Бога немају шансе да преживе. Само они који имају јаку религију могу да се шире и да живе. Јер једноставно имају Бога иза леђа.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
Ja tvoje pisanje nisam tako doživio  , mislim da si iskren, a to je najbitnija stavka  , i to što ponekad padneš u takva razmišljanja , pa padnu i muslimani , Smile , !

Što se širenja islama tiče , musliman to shvata puno drugačije , naime većina ljudi , religuju manje više smatra  kao oblik političke ideologija čije je širenje direktno proporcionalno količini novca , propagande , sile , i ostalih " argumenata" , islam nije stvar koju neko treba ta ti nature , da te ubjedi  , pa ti ispere mozak , islam je stvar koju trebaš da zaslužiš , ljubavlju , samilošću , stvarajuću ugodnu klimu u porodici , pokloniti cvijet ženi , biti pažljiv prema susjedu koji je na dnu društvene lestvice zato što je siromašan i glup i nije cool družiti se sa njim , ....

Uopće nije bitno dali je danas na svijetu 100000000000000 ili 100 muslimana , kad pogledam većinu koja nosi muslimanska imena a kako se ponašaju ,  poželim da je muslimana manje a ne više , ali Allah najbolje zna , a ja sam tek čovjek , griješno biće.
« Poslednja izmena: 18. Avg 2010, 13:54:04 od konankos »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60

Ово си прочитао из неке социолошке читанке, јер ниси муслиман. Smile Па чему онда комунизам, који је потпуно био прожет великим личностима. Преко ноћи сте се одрекли Алаха и повјеровали у Тита.  Smile

Nema to veze sa politikom, religije su postojale mnogo prije komunizma i drugih politickih pokreta Smile Objasnicu ti na primjerima- Isus Krist je najocigledniji primjer kulta licnosti... Imamo ga svugdje, na slikama, na privjescima oko vrata, kad odemo (odete, ja ne idem Smile) u crkvu da se pomolimo Bogu, sjedimo i gledamo ne u Boga nego u njega itd itd. I on naravno nije jedini, sakralni objekti su prepuni ikona i raznih likova od kojih svaki predstavlja poseban kult licnosti. Na drugoj strani, u Islamu nemas ni jednu sliku nekog fizickog manifesta kojoj bi se klanjao i koja bi ti nesto znacila, nego sve ostaje na relaciji covjek- duhovno, nevidljivo utjelovljenje Boga. Ako si gledao nekada neke filmove o Islamskom svijetu, primjetio si da ni jedan Boziji poslanik nije pretocen u lika u tom filmu kojeg bi glumio neki glumac, nego se pojavljuju samo s ledja ili cak samo glasom. A sta bi bilo da, npr. imamo sliku Muhammeda a.s.?? Danas bi svako drugo dijete imalo kacket sa tim (99,99% izmisljenog izgleda) likom, nosili bi se privjesci za kljuceve "Volim te Muhammede" sa tim likom, i kao takav bi imao istu sudbinu kao Isus- postao bi kult, ili jos modernije receno brand kojeg srecemo na svakom koraku i koji vise nema toliku duhovnu i misterioznu auru, kakvu ima kada nije kultan.

Takodjer- vezano za Kur'an, ko je istrazivao na tu temu vjerovatno zna... Kur'an i Biblija imaju preko stotinu zajednickih vlastitih imena, koji predstavljaju iste osobe u tim knjigama, a razlikuju se samo po dijalekatskom podrucju na kojem su knjige nastajale. Konkretno-  Iblis i Lucifer su kao hljeb i kruh; Tevrat ili Biblija; Idriz ili Henok; Ejub ili Job; Aleksandar ili Zulkarejn Smile i mnogi, mnogi drugi, da sad ne davim sa imenima koja su i danas u upotrebi a vuku korijene iz ove diferencijacije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
U pravu si osim ovog Alaksandar-Zulkarnejin , to nikako nije ista osoba iako su neki kvazi naučnici tvrdili da jeste ! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8916
Zastava Sarajevo
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
Uh ispustio sam jedno slovo Smile Izvinjavam se ako se neko zove ZulkarNejin, a ja mu oskrnavio ime Smile Ne znam, ja sam tako citao o tim paralelama izmedju Kur'ana i Biblije, i to su prvi primjeri koji su mi sada pali na pamet... Ima ih jos mnogo, ali uglavnom i iz ovih se vidi sta sam htio da porucim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 23:02:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.