Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 15:50:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 177114 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
http://www.youtube.com/watch?v=T5aIi3OqOJU

Kur`an o Isusu, prijevod je na engleskom jeziku.
(obratite paznju od 3:15) 
« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 14:05:04 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49920
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Колико је мени познато куран је своја сазнања о Христу црпио из гностичких јеванђеља. Нису имали храбрости да се суоче са чињеницом да је Исус заиста Син Божији, па су самим тим одбацили предања и  свједочења светих мученика, апостола, епископа и ђакона ране Христове цркве.     
« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 15:06:18 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung S7
Колико је мени познато куран је своја сазнања о Христу црпио из гностичких јеванђеља. Нису имали храбрости да се суоче са чињеницом да је Исус заиста Син Божији, па су самим тим одбацили предања и  свједочења светих мученика, апостола, епископа и ђакона ране Христове цркве.     

Poenta price je da su Bibliju vekovima menjali i prilagodjavali datom trenutku.Da ljudi mogu da procene i daju titulu Svetac kome i kad hoce(Vatikan) itd.Mi uporedjujemo 2 knjige koje su dogmanisticko iracionalne, a opet "svete" i dobre.Na primer Bibliju kad otvorim, dok ne predjem na Novi Zavet treba da predjem pola knjige.naravno posle ide ono o cemu sam pricao , a to je samokritika sopstvenog izdanja.

U jevrejskoj Tori se pravda ljudska zrtva......znaci sta dalje reci?Medjutim ako realno gledamo na verodostojnost samih spisa odakle mi tumacimo i ucimo o nasim verama Tora i Kuran su verodostojnije od Biblije iz jednog najbitnijeg razloga, a to je sto nikad nisu menjani.Kakvi su bili pre hiljadu godina takvi su i sada.Nista nije izgubljeno,deljeno .....vec je to bas to.

Mi smo Sloveni kako god okrenete, nasa iskonska vera je u stare paganske bogove, a Hriscanstvo kao i Islam su nam nametnuti tokom preobrazenja,osvajanja i ropstva.Ok,prihvatili smo obe religije i sad isterujemo koja je ta koja je bolja, a sami nismo svesni da tada pravimo najvecu razliku koja je greh u obe religije.U Hriscanstvu okrecemo drugi obraz(Ovde sam video netolerantnost do te mere,da bi covek pomislio kako bi se te persone poubijale uzivo kad bi se videle) , a opet propagiramo ljubav i toleranciju???Koji apsurd...U Kuranu isto tako kazu "Ne nameci svoju veru, vec uci ljude koji zele da cuju" ...u realnosti...."Sta bre neces da slusas, ako neces glavu secem" ...sad but true.

Ono sto mene fascinira u sve tri religije, jeste cinjenica da imaju istu osnovu 1 Bog,Iste zapovesti,Istu ideologiju...i sto je najbitnije sve tri podsticu ljubav i toleranciju, a mi glupavi i tupavi ljudi to ne umemo da vidimo.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Bravo Herros , uneo si fresh breeze u ove memljive odaje zatucane dogmatike.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 

Poenta price je da su Bibliju vekovima menjali i prilagodjavali datom trenutku.Da ljudi mogu da procene i daju titulu Svetac kome i kad hoce(Vatikan) itd.Mi uporedjujemo 2 knjige koje su dogmanisticko iracionalne, a opet "svete" i dobre.Na primer Bibliju kad otvorim, dok ne predjem na Novi Zavet treba da predjem pola knjige.naravno posle ide ono o cemu sam pricao , a to je samokritika sopstvenog izdanja.

U jevrejskoj Tori se pravda ljudska zrtva......znaci sta dalje reci?Medjutim ako realno gledamo na verodostojnost samih spisa odakle mi tumacimo i ucimo o nasim verama Tora i Kuran su verodostojnije od Biblije iz jednog najbitnijeg razloga, a to je sto nikad nisu menjani.Kakvi su bili pre hiljadu godina takvi su i sada.Nista nije izgubljeno,deljeno .....vec je to bas to.

Mi smo Sloveni kako god okrenete, nasa iskonska vera je u stare paganske bogove, a Hriscanstvo kao i Islam su nam nametnuti tokom preobrazenja,osvajanja i ropstva.Ok,prihvatili smo obe religije i sad isterujemo koja je ta koja je bolja, a sami nismo svesni da tada pravimo najvecu razliku koja je greh u obe religije.U Hriscanstvu okrecemo drugi obraz(Ovde sam video netolerantnost do te mere,da bi covek pomislio kako bi se te persone poubijale uzivo kad bi se videle) , a opet propagiramo ljubav i toleranciju???Koji apsurd...U Kuranu isto tako kazu "Ne nameci svoju veru, vec uci ljude koji zele da cuju" ...u realnosti...."Sta bre neces da slusas, ako neces glavu secem" ...sad but true.

Ono sto mene fascinira u sve tri religije, jeste cinjenica da imaju istu osnovu 1 Bog,Iste zapovesti,Istu ideologiju...i sto je najbitnije sve tri podsticu ljubav i toleranciju, a mi glupavi i tupavi ljudi to ne umemo da vidimo.

Odgovor je vrlo jednostavan , naime ljudi uvjek rade ono što im je lakše  , lakše je biti lažov nego uvjek govoriti istinu , lakše je biti zadrt i isključiv neko širok i tolerantan , lakše je otimati nego mukom u znoju svom zaraditi , ... , lakše je biti loš nego dobar , i ljudi najčešće odaberu ono lakše.
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.126
Potpisujem @Herrosa i @konankosa, sa jednom zamjerkom.
Naime, u Herrosovom postu se govori o "nametanju" vjere. Smatram da se tudja vjera ne moze tako lahko nametnuti nekom narodu, ma koliko zestoka represija bila nad tim narodom.

Npr. kad su krstasi upali u Spaniju, prognali su i pobili veliki broj muslimana, dok je onaj ostatak bio primoran da prihvati krscanstvo. Iako su bili primorani da se pricescuju, ljube krst, iako im je bilo zabranjeno da se mole na svoj nacin, oni su nastavljali su svoju vjersku praksu u dubokoj tajnosti, dok nisu svi prognani u Afriku, a onaj ostatak sto nije bio zesce vezan za svoju vjeru konvertirao u hriscanstvo.

Takodje kad su upali cetnici u Plav i Gusinje pokrstili su vise od hiljadu mestana, da bi se isti ti mestani vratili u islam odmah nakon odlaska tih istih cetnika.

I pravoslavci su zadrzali svoju vjeru pod Turcima, iako bi imali mnogo vise povlastica da su prihvatili islam.
Dakle, sve mozes oteti nekom covjeku, ali vjeru ne, cak i pod prijetnjom odsijecanja glave.

Ostatak posta, rekoh, potpisujem.

Citat

Bas me interesuje kako je neko pod nevjerovatnom represijom Mekkanskih mnogobozaca i pod stalnom prijetnjom po goli zivot, pravio diferencijaciju izmedju gnostickih jevandjelja i predanja i svjedocenja pripadnika "neke tamo" vjere hriscanstvo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung S7
@damcane

Turci su posle bitke na Kosovu usli u Srbiju.Istorijski je poznato da tada nije bilo muslimana na tom podruciju, bas naprotiv tu je i bila Srpska prestonica kao i srce Srpske Pravoslavne crkve.ne vidim ni jedan razlog zasto bi se islimizirali bas eto tako iz ljubavi ili ubedjenja.......Da ne pricam o varvarstvima koja su cinjena Srpskom narodu ako ne predju u Islam.To je po meni nametanje....Visi porezi,uzimanje dece u janicare,prva bracna noc...itd...
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
Kolega Herros tvoj problem je što posmatraš samo jednu stranu islamizacije pod turcima , naime mislim da je ovo vrlo individualna stvar i da su razlozi često bili vrlo , vrlo različiti , već sam govorio o tome i ne bih da se ponavljam ali evo jednog slikovitog primjera ( hipotetičkog) , u jednom mjestu dođe turski beg nasilnik i vrši nasilje nad onima koji neće da prime islam ( iako mu islam to strogo zabranjuje ali on je ipak čovjek , a čovjek je griješno biće) i stoga neki srbi iz straha da im se ne dogodi nešto loše primaju islam , u drugom mjestu dolazi drugi beg sasvim suprota, mnogo bolji od njihova srpska vlastelina koji ih je prethodno kinjio , ugnjetavao i pljačkao  , narod uglavnom prost i nepismen u njemu vidi svjetlost koji prije nije video i polazeći za njegovim dobrim ponašanjem prihvata i njegovu vjeru  , lijep srbin , kršan , plav , visok zaljubi se u turkinju , ali nemere je dobit ako nije musliman , pa pošto je ljubav u pitanju ... , pa onda velika većina biva povedena sjajem tadašnje turske impeeije ( kao što danas svi nosimo farmerice i kopiramo amerikance) , pa heretici koji su se suprostavljali trojstvu u islamu su našli neki nastavak svog učenja .... , hoću da kažem da se razlozi prelaska na islam mogu biti vrlo oprečni jedaan od drugoga i savko može naći grupacije koje odgovaraju njegovom gledanju na turke , afirmativnom ili negativnom , ali mislim da danas u 21 vijeku to nije bitno , šta je bitno ?

Bitno je da svi danas na internetu potpuno besplatno možemo  za sekundu skinuti Kuran ili Bibliju , i takođe da živimo u sekularnoj Europi ( u kojoj hvala bogu i pored mnogo mana kojoj joj nalazim) ipak svako ima pravo da potpuno slobodno bira svoju vjeru . Volio bih da tako i ostane . 

Sekularna država u kojoj su maksimalno zaštićena prava svakog pojedinca je po meni vrhunac koji je dostigao ljudski rod u razvoju svoga društvenog poredka , i zato pustimo kako je ko i šta postao i nastao , potrudimo se da unapredimo naša društva na pozitivan način  , neka svako ima šansu da odabre put kojim ide .

Peace !
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Нису имали храбрости да се суоче са чињеницом да је Исус заиста Син Божији
Да ли се Исус молио, и ако јесте - коме ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ????
Mogao je samo da se moli Ocu, ("Oprosti im, Oce, ne znaju sta cine"), a to nije bila molitva kakva je molitva obicnog coveka ("...I u jednoga Gospoda Isusa Hrista, Sina Bozijeg,  Jedinorodnog, od Oca rodjenog pre svih vekova, Svetlost od Svetlosti, Boga Istinitog od Boga Istinitog, Jednosustnog Ocu kroz koga je sve postalo...").

Uostalom, rekao je Petru, zacelivsi uvo slugi farisejskome: "Zar mislis da ne bih mogao prizvati vojsku nebesku"

Citat
u drugom mjestu dolazi drugi beg sasvim suprota, mnogo bolji od njihova srpska vlastelina koji ih je prethodno kinjio , ugnjetavao i pljačkao  , narod uglavnom prost i nepismen u njemu vidi svjetlost koji prije nije video i polazeći za njegovim dobrim ponašanjem prihvata i njegovu vjeru

ovo je cista demagogija, ne kazem da je bilo nemoguce, ali zaista ne znam ni za jedan takav slucaj...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 15:50:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.