Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 07:34:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 177173 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.53
mob
Nokia 
Allah u bukvalnom prijevodu znači jedan , jedini , i ova riječ ima  isto porijeklo kao i starozavetna Elohim , inače ima i među muslimanima neznalica koju riječ Jahve ne poštuju  , mi muslimani normalno da se u skladu sa svojom vjerskom knjigom Bogu obraćamo kao Allah , što međutim nikako ne poništava činjenicu da nam je taj Allah u tom istom Kuranu kazao kako je i prije Kurana objavio druge knjige kao i Kuran ( Tevrat -Toru , Indžil- Jevanđelje itd.) u kojima se normalno tim narodima prestavio njihovim jezicima ( neće se valjda Židovima obraćati kineskim ) , daklem svakom se narodu obratio na njegovom jeziku i svakom je rekao da je on samo jedan , i vlastita je imenica stoga u skladu sa govorom dotičnog naroda i izvedena , Allah , Elohim , Jahve itd.

Dakle Allah i Jahve je u stvari ista riječ  , sa istim prijevodom , za istog boga,  na dva slična ( semitska) jezika. 

I u pravu si kolega Heros samo neznalice se zbunjuji oko ove u suštini jednostavne stvari .
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung S7
Peace
« Poslednja izmena: 16. Avg 2010, 22:40:40 od Herros »
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ????
cek', u cemu je onda razlika izmedju islama i hriscanstva, ako je Bog u stvari isto (po tome kako si ti napisao)?
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung S7
cek', u cemu je onda razlika izmedju islama i hriscanstva, ako je Bog u stvari isto (po tome kako si ti napisao)?

Jako mala ako procitas Kuran.Pa njima je i Isus svetac...slazu se oko svega sem da je boziji sin.Posto u Kuranu na prvim stranicama ces naci "Bog je jedan jedini,niti radja nit je rodjen .....i najmocniji je" ...doduse ovo je moj licni prevod .....ali tako zvuci.Zapovesti su im iste kao u novom i starom zavetu, zene nisu ugnjetane vec prezasticene(Tako je u Kuranu...u praksi je slucaj do slucaja...neke moraju da se oblace neke idu u minicima)...
U sustini kompletno preuzet stari i novi zavet preveden na Arapski jezik, zapecacen zavisnim recenicama....i to je to.Ja sam ga procitao dok sam radio na Bliskom Istoku cisto iz radoznalosti...ima jako dobrih i pametnih stvari...mada ponavljam Kuran ne moze da se prevede, a tumaci ga ko kako stigne...to je problem.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49926
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Зашто сам ја хришћанин, а нисам рецимо муслиман ? Хајде да то напишем овде, пошто је ово колико видим једина прикладна тема.

Немам ништа против Курана. Нарочито поштујем то дјело. Пажљиво ћу га прочитати и истражити чим завршим са анализирањем посланица светих апостола и Јовановог откровења. За муслимане је у модерно доба посебно важно да сачувају ту своју религију - јер смо свједоци разно-разних штетних утицаја глобализације, материјалистичких трендова и културе у нашим друштвима.

Када поредим ислам и хришћанство налазим да је у основи обе религије тврда вјера у једног јединог Бога. Вјера је подједнако тврда у обе религије. Међутим, хришћанство иде корак даље и развија повјерење.   Управо је то повјерење у Бога далеко више изражено у хришћанству него исламу. Не кажем ја да ислам нема повјерења у Алаха, али код хришћана је тај моменат неупоредиво ближи и емотивнији. Док смо ми сви Алахови робови (по исламу) у хришћанству смо дјеца божија. Господ наш Бог Исус Христос је сишао с Небеса, оваплотио се и родио. Живио и ходао са људима. Замислите!! Бог нам је дао живи контакт са својим Сином!! Па шта више човјек може тражити од Бога ?!  Smile Схватам ја да је ово муслиманима неприхватљиво. Како може Алах да пошаље сина, да га на крст разапну робови !?  Smile Али управо се у томе огледа разлика међу религијама.  Smile Бог брине за нас. Ми требамо имати повјерење њега, да је ту уз нас, да нас није напустио и да никада неће. Smile И баш је зато хришћанство уникат на нашој планети. Нико не може да повјерује у то и да прихвати да је Отац наш Небески чак и Сина свога спреман да пошаље како би човјечанство имало излаз и спасење, у нашем, без Бога бесмисленом свијету.
« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 02:28:00 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ????
@Heros i Magic Master

nakon ova dva vasa posta, tema komotno moze da se zatvori. uboli ste u sustinu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Бог нам је дао живи контакт са својим Сином!! Па шта више човјек може тражити од Бога ?!
Проблем је Ширк (Shirk - политеизам). Треба схватити озбиљност тога,
Алах величанствени и узвишени каже:

Inna llaha laa yaghfiru an yushraka bi, wa yaghfiru ma doona dhаalika liman yashaa.
Ваистину Бог не прашта политеизам, а осим тога прашта шта год хоће.

Што би значило да је политеизам једини неопростиви грех, и ко је политеиста он је заувек у Ватри.
И сад дође хришћанин и каже: "Па добро то с политеизмом имамо, али осим тога - хришћанство је баш страва!"

Citat
И баш је зато хришћанство уникат на нашој планети. Нико не може да повјерује у то и да прихвати да је Отац наш Небески чак и Сина свога спреман да пошаље како би човјечанство имало излаз и спасење
Видиш, то резоновање је рецимо тотална глупост. Прво те оптуже за грех који ниси починио, а онда треба да се дивиш како су били фини да ти опросте на релативно лак начин.

"Еј СИИИНА ти је послао, само да би те спасао од оног грозног греха и преступа према њему... који уопште ниси починио."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49926
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
@Jaguar b. p.

Што се политеизма тиче. Хришћанство је монотеистичка религија. Вјерујемо у једног јединог Бога, који нам се јавио у три лица: Оца, Сина и Светога Духа. Када говоримо о та три лица, ми не говоримо о засебним боговима - већ о природи једног јединог Бога.  Smile

А за Сина - па само стани и размисли мало. Да ли ти уопште схваташ колико сваки нормалан човјек воли свога сина јединца? Сигурно ти је јасно да на земљи ништа светије и милије човјеку не може бити од његовог дјетета. Е ако то капираш - па ваљда схваташ колики значај има долазак Христа за све нас на планети. Вјеруј ми да сам ја о томе много премишљао и да никако нисам могао да схватим величину тога догађаја. Па ми је потпуно разумљиво и да се муслимани, атеисти и сви остали запиткују о томе... Али вјерујте да нема веће милости Божје од живога Христа на земљи. Ја нисам никакав теолог, само сам вјерник. СПЦ је црква у коју сам запао игром случаја - рођењем. Али сам хришћанин искрено, из срца. Smile 
« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 04:14:13 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia ????
Pre svega, mi nemamo nikakav greh prema Hristu, to si ti verovatno pomesao sa praroditeljskim grehom; a i to je samo metafora. Sustina je da ja zbog "praroditeljskog greha" (toga sto su Adam i Eva probali zabranjeno voce) moram da zasluzim spasenje i zivot vecni drzeci se pravila i ziveci kako treba, sto je totalno logicno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49926
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Поента је у томе да ја вјерујем да је Бог коме се молим уз мене. Да ће да ми помогне када ми је помоћ потребна, да ме заштити у невољи. Да неће да ме разбије као звечку када прекршим неки закон, јер сам ето неваљали роб. Већ да ће напротив да се смилује и да ми опроси! Да ми да снагу да се промјеним, а не да ме уништи, ако сам лош човјек.

Ево један интересантан текст који је постављен на теми о библији, а за који мислим да је добродошао и овде:

ХРИСТ У ЕГИПТУ !

Ово је истинит догађај. Проверите у египатским медијима или код ваших познаника из Египта. Један је фанатични муслиман у Египту убио своју жену, због тога што је читала Библију !? Затим ју је закопао на гробљу са њиховом тек рођеном бебом и осмогодишњом ћерком. Девојчице су закопане живе! Тада је отишао у полицију и пријавио полицији, како му је ујак убио жену и децу. Полиција се дала у потрагу.
Пет дана касније умро је један члан те исте породице. Када су га ишли покопати, пронашли су две девојчице у песку - ЖИВЕ! Читава земља је била изван себе због свега овог. Човек који је убио своју жену и закопао сопствене живе ћерке биће ускоро погубљен. Старију девојчицу су упитали како је успела преживети. Она је одговорила: "Сваки дан нам је долазио један човек у сјајној белој одећи. Имао је ране на рукама. Ране су крвариле, али он нас је упркос томе хранио. Он је такође пробудио моју маму, како би могла дојити моју сестру."
Интервју с овом девојчицом приказан је на египатској националној телевизији. Интервју је водила спикерка - муслиманка обавијена велом.
Она је између осталог рекла на телевизији: " То није могао бити нико други до сам Исус, јер нико други не може чинити овакве ствари!"
Муслимани верују како би Иса (Исус) учинио овако нешто. Али ране на његовим рукама и телу значе, да је он заиста био разапет, а такође је јасно и да је жив. Такође је јасно да дете није могло измислити причу попут ове и да није било другог објашњивог начина да ова деца преживе закопана у песку пет дана осим истинског чуда...
Пред муслиманским вођама је искрсло тешко време одлуке, како да се поставе према свему. А такође популарност најновијег филма „Пасија“ не иде им на руку. Будући да је Египат религијски образовни и медијски центар Средњег Истока, вест се убрзо раширила.
Христ још увек окреће научнике, историчаре, вернике и верске вође, цркву и свет наглавце!
Пошаљите ово даље, јер :
"Ко се постиди мене и мојих речи пред овим прељуботворним и грешним нараштајем, тога ће се и Син Човечији постидети, када дође у слави свога Оца са светим анђелима." (Мт. 8, 38)

Христ у Египту

« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 10:32:09 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 07:34:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.