Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 15:51:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 176522 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: demcan

Ljudi koji tumace Allahove SWT ajete se nazivaju mufessiri, sto je poteklo od rijeci tefsir sto znaci tumacenje Kur`ana. Svoje zvanje dokazuju kao shto ih dokazuju razni dr, dipl. ing. mr-i itd.
Tefsir se izucavao i izucava se po raznim islamskim fakultetima sirom svijeta. Tumacenja se baziraju na drugim Qur`anskim ajetima (tumacenje Kur`ana Kur`anom), hadisima (tumacenje Kur`ana hadisom (rijecima Muhammeda a.s.)), rijecima ashaba, zatim prvih mufesira kao sto je Ibn Kesir, Ibn Abbas..
Ako neko pogresno tumaci kuran onda taj nije musliman nego je isti kao i onaj koga kuran ne zanima.
Ne mogu dva coveka da budu muslimani ako je jedan musliman zbog toga sto cini, adrugi koji to ne cini da takodje bude musliman.
Ne postoji "hriscanin" koji cini nesto izvan ovog okvira ( reci Fariseja Savla iz Tarsusa ) Rimljanima 10:9
" Jer, ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svom da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen. " svi koji to cine se smatraju "hriscanima" i kada se radi popis religioznih ljudi i kada se dodje do
cifre od 2.1 milijarde "hriscana" onda je to to.
A kada ti spominjes cifru od 1.5 milijardi muslimana, koliko tu onda ima muslimana a koliko ima onih koji se samo kriju iza te nalepnice koja nekoga opisuje/definise
Citat
Mi muslimani volimo Muhammeda a.s. vise i od majke i od oca i od samih sebe, pa zamisli kako je nama kada nam ga neko vrijedja!
To je ono sto vjerovatno nikada neces shvatiti.
Shvatio sam to istog momenta kada sam shvatio da postoje muslimani. Da je "Muhamed vise od majke, oca, samih muslimana" je toliko ocigledno da mi nije jasno kako moze biti normalnih ljudi koji to ne shvataju.

A sad da se vratimo direktno na temu.
"Kuran ispred nauke" je fraza koju je stvorio Alah da bi one koje je stvorio kroz radjanje kao nemusliman stvori muslimanima. A na one koje je stvorio da ne budu muslimani ta fraza nema nikakav uticaj.
Da li postoji nesto sto je stvorio citalac kurana a da nema nikakve veze sa onim sto su stvorili oni koji nikada kuran nisu citali.
Nauka nema nikakve veze sa kuranom, bilo da je dosla iz egipatske civilizacije, grcke, ili zapadne.
Da li postoji bilo sta materijalno sto muslimani koriste a da je nastalo "zaslugom kurana" ?

Zasto ne cujemo javno muslimane u SAD kako govore da je kuran, islam, Muhamed... ispred bilo koje druge
ljudske organizacije ?
Zasto muslimani u SAD placaju porez koji trosi nauka koja se koristi za ubijanje muslimana ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
A sad da se vratimo direktno na temu.
"Kuran ispred nauke" je fraza koju je stvorio Alah da bi one koje je stvorio kroz radjanje kao nemusliman stvori muslimanima. A na one koje je stvorio da ne budu muslimani ta fraza nema nikakav uticaj.
Da li postoji nesto sto je stvorio citalac kurana a da nema nikakve veze sa onim sto su stvorili oni koji nikada kuran nisu citali.
Nauka nema nikakve veze sa kuranom, bilo da je dosla iz egipatske civilizacije, grcke, ili zapadne.
Da li postoji bilo sta materijalno sto muslimani koriste a da je nastalo "zaslugom kurana" ?

Zasto ne cujemo javno muslimane u SAD kako govore da je kuran, islam, Muhamed... ispred bilo koje druge
ljudske organizacije ?
Zasto muslimani u SAD placaju porez koji trosi nauka koja se koristi za ubijanje muslimana ?

Sustina je u tome da je Allah dz.s i vas i nas gospodar tj., jedan je Bog, za nas nema jevrejski , krscanski ili bilo ciji drugi Bog. I vasa i jevrejska knjiga su  Allahove dz.s knjie, kao sto je i Kur'an. E sad postoje mnogi dokazi o nepostojanju originala, novog niti starog zaveta, imao sam prilike da gledam rasprave islamskih sa krscanskim teolozima pri ceemu je nemoguce osporiti kontradiktornosti koje isticu a koje se nalaze u bibliji,ali ih je zaista mnogo, mozda to necete priznati ali zaista je tako.
Dali je biblija ona knjiga koju je Isus nosio pod pazuhom i opominjao narod?
Ja uveliko sumnjam u  to, i znam da nisam jedini...

Allah dz.s. je tvorac svega postojeceg.
Covek nije tvorac nicega, niti bilo koje zakonitosti jer covjek samo moze "otkriti", a nikako stvoriti, ono sto je Bog vec stvorio i zato je Kur'an samo potvrda da je allah dz. istina koju mozete pronaci upravo u Kuranu jer ponavljam ljudi, do sada nije ptonadjena ni jedna kontradiktornost u kuranu, ne samo to vec sve ove zakonitosti koje su otkrili ljudi,"krscani" potvrdjuje i Kur'an.
Kada se na sve nase argumente ovde odgovori  krecu u smislu da "je to neko lupio'  ja pomislim da ljudi stvarno nemaju odgovore ili nemaju razumevanja za to da Kur'an hteli to priznati ili ne,nije knjiga za koju se jednostavno moze reci , napiso je covjek i tacka, onda mi kazemo, dobro ako je napisao covjek kako je on miogao znati recimo da :
kuran"* 6. Stvoren je od tekućine koja se izbaci,
* 7. koja između kičme i grudi izlazi,
odkuda je ovo znao covjek prije 1400. god.?
Nemojte misliti da smo mi muslimani glupi, i mi smo ljudi kao i vi, studiramo iste skole, imamo slicna zivotna interesiovanja, ali imamo drugacije poglede na stvarnost, mi mislimo da jako iteresantno to sto je Allah dz.s ostavio izazov svim ljudima da ako sumnjaju: * 13. Zar oni da govore: "On ga izmišlja!" Reci: "Pa sačinite vi deset
Kur’anu sličnih, izmišljenih sura, i koga god hoćete, od onih u koje pored
Allaha vjerujete u pomoć pozovite, ako je istina što tvrdite!"

Narvno original Kurana je na arapskom jeziku, tako da izazov ne vazi na nasim jezicima, ali bitno je znati da zbog specificnog stila Kurana jos niko nije uspio da sacini nista slicno Kuranskom stilu izrazavanja.
To je za nas jos jedan dokaz istinitosti knjige i dokaz zasto su  vecina arapa muslimani.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
 Islam je koliko znam najmljađa religija, ali nema veze , neka je nastala i pre 10 godina to nije bitno ako napr. ona u sebi sadrži neka znanja o tome kako da ljudi naprave neku mašinu, letelicu koja bi im omogućila napr. putovanje brzinom svetlosti.

Da li možda Kuran u sebe sadrži neka znanja koja bi sada pomogla , u ovom vremenu nekoj grani nauke da preskoči par stepenica. Koliko ja razumem Kuran je već znao za neke stvari koja je savremena davno nauka otkrila. Pa sada razni tumači Kurana uzimaju naučna saznanja i povezuju ih sa metaforičnim tekstovima iz njihove svete knjige.

Sve u stilu nauka je to otkrila ali to je već bilo zapisano u Kuranu, ali dajte da razmišljamo drugačije, dajte nešto što nauka nezna pa da kažemo : " U Kuranu postoje znanja do kojih moderna nauka još nije došla" . Da li postoji takva neka indicija, da bi mogli služeći se Kuranom doći do novog naučnog saznanja ?   

Te priče, nauka je to otkrila, ali evo ima o tome i u Kuranu su meni neubedljive.

Evo ja molim dajte neki tekst iz Kurana, da ga tumačimo i povežemo sa veštačkom inteligencijom, putovanjem kroz vreme , kvantnom mehanikom ,..... bilo šta o čemu nauka još naslućuje, i na čemu radi.

Još nisam čuo da je neki naučnik utrčao sa Kuranom u svoju labaratoriju, zaustavio istraživanja i rekao " Ljudi pa šta se mučite, pa evo toga u Kuranu".
« Poslednja izmena: 21. Maj 2010, 13:00:41 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Nešto nalik Kuranskim surama bi se moglo napravit. Obični čitalac verovatno nebi primetio razliku. Međutim da zavara stručnjake i dobre poznavaoce bilo bi teže.
To važi za sva velika dela i njihove autore.
Bilo je pokušaja da se neka dala pripušu određenim velikanima iz raznih umetničkih oblasti. I ako je uloženo puno napora i vremena u izradu lažnih dela, stručnjaci su retko bili zavaravani. Delo određenog umetnika nosi u sebi njegov pečat i poseban stil koji je gotovo nemoguće imitirati u potpunosti. Zato je jedan Šekspir, Dostojevski, Da Vinči, Van Gog... Njihovi stilovi i genijalnost su jedinstveni.
Neka nacrta neko nešto poput Mona Lize imitirajući u potpunosti Leonardov stil, tehniku, pokrete. Nikad!
Neka napiše neko nešto poput Hamleta u potpunosti imitirajući stil Šekspira. Nikad se to neće desiti...

Inače da li su nekom poznati pokušaji stvaranja lažnih sura? Da li je neko video kako izgledaju ti pokušaji? Na kraju zašto bi neko to danas radio? Šta bi time dobio? Priznanje da je uspeo sigurno ne. Svi koji veruju u Kuran unapred odbijaju mogućnost da je tako nešto uopšte moguće,  Kuran tako kaže a u Njega se ne sumnja.

Ako se dobro sećam, sure nisu objavljivane u celosti ni redosledom kakav je u Kuranu. Muhamedu su objavljivani ajeti koje je on naknadno postavljao na odgovarajuće mesto. Sama objava je trajala dugi niz godina. Da bi se kompletirala neka sura trebalo je puno vremena.
Tako da bi i pokušaji imitacije iziskivali dosta vremena i veliki trud.
Zatim Kuran nije nastajao u istom tempu. Bilo je perioda kada duže vreme nije objavljen ni jedan ajet, možda su to trenuci bez ideja, problem sa kojim se sreću mnogi umetnici?
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
Citat
Da li postoji takva neka indicija, da bi mogli služeći se Kuranom doći do novog naučnog saznanja ?   

Ljudski znoji lijek je 99 % uspješan za ljudski vid !

Egipatski doktor Abdulbasit Muhammed je bio veoma inspirisan čitajući dijelove sure Jusuf te pronašao lijek da se od ljudskog znoja može liječit očni vid koji je 99 % uspješan.
  Inspirisan Kur`anom jedan Egipatski doktor je pronašao lijek koji ce umjesto operacije brzo i efikasno djelovati na poboljsanje vida kod ljudi. Lijek Je dobio ime "KURA'NSKI LIJEK" i poceo je da se proizvodi od strane jedne svajcarske firme. Po vijestima katarskih novina "Ar-Raya" egipatski doktor Abdulbasit Muhammed je lijek pronašao od ljudskog znoja i lijek je 99 % uspješan. Dobio je dozvolu kako Evrope tako i Amerike. Lijek je poceo da se proizvodi u jednoj svajcarskoj fabrici ljekova u obliku kapi.

INSPIRACIJA IZ SURE JUSUF

Dr. Abdulbasit Muhammed kaže da je za "KURA'NSKI LIJEK" inspiraciju dobio iz sure Jusuf i dodaje:
"Jednog jutra poslije sabah namaza ucio sam suru Jusuf. citajuci 84. ajet i nadalje stao sam i poceo razmišljati. U ajetima se kaže da je otac Jusufa a.s. Jakub a.s. zbog tuge za svog sina bio jako žalostan i da je plakao i zbog toga je i oslijepio. Nakon toga Jusuf a.s. mu šalje svoju košulju sa kojom Jakub a.s. potire svoje oci i ponovo pocinje da vidi kao nekada. Ovdje sam poceo da razmišljam, sta je moglo biti u košulji Jusufa a.s.? Došao sam do zakljjucka da u košulji nije ništa moglo biti osim znoja. U laboratoriji sam aktivno poceo da razradjujem ovu temu.
Izvodio sam eksperimente na zecevima, i dobio sam jako povoljne rezultate. Nakon toga sam lijek poceo da primjenjujem 2puta dnevno za 7 dana na 250 dobrovoljaca oboljelih od ociju i postigao 99 % uspjeha. Rekao sam ovo je kur-anska mu'dziza (fenomen).

USLOV DOKTORA

Dr. Abdulbasit je lijek poslao radi dozvole americkim i evropskim istraživackim centrima i od istih dobio dozvolu i pohvalu. Nakon toga jedna Švajcarska firma je tražila da lijek otkupi našta je Dr. Abdulbasit pristao pod uslovom da se lijek zove "KURA'NSKI LIJEK". Firma je prihvatila i vec je pocela sa proizvodnjom "KURA'NSKOG LIJEKA".

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
 Da , pročitao sam ovaj tekst iznad. Zanimljiv je,......., pomenuti Dr. Abdulbasit Muhammed došao je na ideju da napravi lek čitajući Kuran.

Tražio sam po netu kako se zove taj lek i koja farmaceutska kuća proizvodi, ništa nisam našao o pojedinostima leka, no to nije ni važno......

Vera je važna u životu svakog čoveka, a naučnici su ideje za svoje izume dobijali prema njihovim pričama na stvarno zanimljive načine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Da li možda Kuran u sebe sadrži neka znanja koja bi sada pomogla , u ovom vremenu nekoj grani nauke da preskoči par stepenica. Koliko ja razumem Kuran je već znao za neke stvari koja je savremena davno nauka otkrila. Pa sada razni tumači Kurana uzimaju naučna saznanja i povezuju ih sa metaforičnim tekstovima iz njihove svete knjige.

Sve u stilu nauka je to otkrila ali to je već bilo zapisano u Kuranu, ali dajte da razmišljamo drugačije, dajte nešto što nauka nezna pa da kažemo : " U Kuranu postoje znanja do kojih moderna nauka još nije došla" . Da li postoji takva neka indicija, da bi mogli služeći se Kuranom doći do novog naučnog saznanja ?   

Kuran:* 33. O družine džina i ljudi, ako možete da preko granica nebesa i Zemlje
prodrete, prodrite, moći ćete prodrijeti jedino uz veliku moć!
* 34. pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
* 35. Na vas će se ognjen plamen i rastopljeni mjed prolivati, i vi se nećete
moći odbraniti -
Ne trba biti neki veliki tumac da bi se zakljucilo da kuran nikada nije osporio to da ce ljudi moci ici u kosmos, a ono sto je ostavljeno za buducnost jeste da ce ljudi u buducnosti prekoraciti Allahove granice u kosmosu pa ce se na njih prolijevati rastopljeni med i ognjeni plamen.
A onda kada se to desi opet ce biti onih koji ce sumnjati kao sto vi ovde sumnjate
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
KURAN:

75 . Al-Qiyama - Smak svijeta
Mekka - 40 ajeta
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
* 1. Kunem se Danom kada Smak svijeta nastupi
* 2. i kunem se dušom koja sebe kori.
* 3. Zar čovjek misli da kosti njegove nećemo sakupiti?
* 4. Hoćemo, Mi možemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo.
* 5. Ali, čovjek hoće dok je živ da griješi,
* 6. pa pita: "Kada će Smak svijeta biti?"
* 7. Kad se pogled od straha ukoči
* 8. i Mjesec pomrači
* 9. i Sunce i Mjesec spoje -
* 10. tog dana čovjek će povikati: "Kuda da se bježi?"
* 11. Nikuda! Utočišta nema.
* 12. Toga dana biće Gospodaru tvome prepušten,
* 13. toga dana čovjek će o onome što je pripremio, a što propustio
obaviješten biti,
* 14. sam čovjek će protiv sebe svjedočiti,
* 15. uzalud će mu biti što će opravdanja svoja iznositi.
* 16. Ne izgovaraj Kur’an* jezikom svojim da bi ga što prije zapamtio,
* 17. Mi smo dužni da ga saberemo da bi ga ti čitao.
* 18. A kada ga čitamo, ti prati čitanje njegovo,
* 19. a poslije, Mi smo dužni da ga objasnimo.
* 20. Uistinu, vi ovaj prolazni svijet volite,
* 21. a o onom drugom brigu ne vodite.
* 22. Toga dana će neka lica blistava biti,
* 23. u Gospodara svoga će gledati;
* 24. toga dana će neka lica smrknuta biti,
* 25. tešku nevolju će očekivati.
* 26. Pazi! Kada duša dopre do ključnih kosti,
361
* 27. i vikne se: "Ima li vidara?",
* 28. i on se uvjeri da je to čas rastanka
* 29. i noga se uz nogu savije,
* 30. toga dana će Gospodaru tvome priveden biti:
* 31. "Nije vjerovao, nije molitvu obavljao,
* 32. nego je poricao i leđa okretao,
* 33. a onda svojima bahato odlazio."
* 34. Teško tebi! Teško tebi!
* 35. I još jednom: Teško tebi! Teško tebi!
* 36. Zar čovjek misli da će sam sebi prepušten biti, da neće odgovarati?
* 37. Zar nije bio kap sjemena koja se ubaci,
* 38. zatim ugrušak kome On onda razmjer odredi i skladnim mu lik učini,
* 39. i od njega onda dvije vrste, muškarca i ženu, stvori,
* 40. i zar Taj nije kadar mrtve oživiti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: akan1303
Sustina je u tome da je Allah dz.s i vas i nas gospodar tj., jedan je Bog, za nas nema jevrejski , krscanski ili bilo ciji drugi Bog. I vasa i jevrejska knjiga su  Allahove dz.s knjie, kao sto je i Kur'an. E sad postoje mnogi dokazi o nepostojanju originala, novog niti starog zaveta, imao sam prilike da gledam rasprave islamskih sa krscanskim teolozima pri ceemu je nemoguce osporiti kontradiktornosti koje isticu a koje se nalaze u bibliji,ali ih je zaista mnogo, mozda to necete priznati ali zaista je tako.
Dali je biblija ona knjiga koju je Isus nosio pod pazuhom i opominjao narod?
Ja uveliko sumnjam u  to, i znam da nisam jedini...

Allah dz.s. je tvorac svega postojeceg.
Covek nije tvorac nicega, niti bilo koje zakonitosti jer covjek samo moze "otkriti", a nikako stvoriti, ono sto je Bog vec stvorio i zato je Kur'an samo potvrda da je allah dz. istina koju mozete pronaci upravo u Kuranu jer ponavljam ljudi, do sada nije ptonadjena ni jedna kontradiktornost u kuranu, ne samo to vec sve ove zakonitosti koje su otkrili ljudi,"krscani" potvrdjuje i Kur'an.
Kada se na sve nase argumente ovde odgovori  krecu u smislu da "je to neko lupio'  ja pomislim da ljudi stvarno nemaju odgovore ili nemaju razumevanja za to da Kur'an hteli to priznati ili ne,nije knjiga za koju se jednostavno moze reci , napiso je covjek i tacka, onda mi kazemo, dobro ako je napisao covjek kako je on miogao znati recimo da :
kuran"* 6. Stvoren je od tekućine koja se izbaci,
* 7. koja između kičme i grudi izlazi,
odkuda je ovo znao covjek prije 1400. god.?
Nemojte misliti da smo mi muslimani glupi, i mi smo ljudi kao i vi, studiramo iste skole, imamo slicna zivotna interesiovanja, ali imamo drugacije poglede na stvarnost, mi mislimo da jako iteresantno to sto je Allah dz.s ostavio izazov svim ljudima da ako sumnjaju: * 13. Zar oni da govore: "On ga izmišlja!" Reci: "Pa sačinite vi deset
Kur’anu sličnih, izmišljenih sura, i koga god hoćete, od onih u koje pored
Allaha vjerujete u pomoć pozovite, ako je istina što tvrdite!"

Narvno original Kurana je na arapskom jeziku, tako da izazov ne vazi na nasim jezicima, ali bitno je znati da zbog specificnog stila Kurana jos niko nije uspio da sacini nista slicno Kuranskom stilu izrazavanja.
To je za nas jos jedan dokaz istinitosti knjige i dokaz zasto su  vecina arapa muslimani.

U svetlu sustine koju si precizno izneo treba reci da je Allah arapska rec koja prevedena na srpski predstavlja rec - Gospod Bog, tako da ukoliko se sluzis srpskim trebas reci Bog a ne "Allah".
Sve to sto si naveo kao sustinu i sto jeste istina se nalazilo u knjigama koje su pisane hiljadu i vise godina pre nego je napisan kuran. Isus nije citao bibliju nego knjige koje se zovu "Zakon i proroci"
a koje su u malo izmenjenom obliku danas poznate kao "Stari Zavet".
Ako je sve Bozije delo, kako onda covek ( koji je delo Bozije ) moze da odredjuje sta vredi a sta ne vredi,
sta je ispred asta je iza, sta je iznad a sta je ispod ?
Ako je sve Bozija Volja, onda ne moze covek da sudi coveku, onda ne postoji covekov sud, covekova volja, nego covek izvrsava Boziju Volju.
Ako je Bozija Volja smrt muslimana, smrt "hriscanina" i smrt svakog coveka kome je Bog dao bilo koju etiketu, kakva je razlika sta na toj etiketi pise ?
Kada bi ti bio svestan te istine koju si rekao, ti nikada ne bi nista isticao, posto se postojanje covekove svesti da je Bog kreator svega apsolutno negira postojanje svesti da covek nesto kreira.
A ti ovde ( Bozijom Voljom ) pokusavas da kreiras pricu kako je kuran jedini pravi put u smrt.

Niko ovde ne proziva muslimane, ovde se proziva tvrdnja da je kuran bolji od bilo cega drugog, ova tema je prozivanje i nazivanje glupim onih koji ne vide da je kuran navodno "nesto specijalno".

Kao sto sam vec ranije objasnio, muslimani su ovom temom dosli da provociraju nemuslimane, ni jedna druga religija to na ovom forumu nije uradila nekaznjeno. Teme na kojima se predstavlja pravoslavlje ili budizam nikoga ne provociraju, ponizuju, omalovazavaju......

Komunizam je u SAD zabranjen, kada bi islamizam javno govorio da je ispred bilo cega sto cini SAD takodje bi bio zabranjen.

Da li ti stvarno ne vidis razliku izmedju sustine koju si naveo o postojanju svega i misli koja govori o vaznosti postojanja kurana/islama ?
Citat: Makros_Crni
Svi koji veruju u Kuran unapred odbijaju mogućnost da je tako nešto uopšte moguće,  Kuran tako kaže a u Njega se ne sumnja.
Odlicne poente. ( iako sam izdvojio samo ovu recenicu )
Ali postojanje mnogobrojnih denominacija nam upravo govori o sumnji u ono sto u kuranu pise.
Sto je identicna situacija koju imamo kod judeo"hriscanstva".
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Kao sto sam vec ranije objasnio, muslimani su ovom temom dosli da provociraju nemuslimane, ni jedna druga religija to na ovom forumu nije uradila nekaznjeno. Teme na kojima se predstavlja pravoslavlje ili budizam nikoga ne provociraju, ponizuju, omalovazavaju......

Samo mi reci gdje ti to vidiš da se provociraju nemuslimani. Ako ti misliš da je provokacija to što se ovdje tvrdi da je Kur`an najveća vjera onda stvarno ne znam šta bi ti više rekao, osim da malo bolje razmisliš o svemu.

Na ovoj temi se pišu dokazi o tome da su se mnoge stvari u Kur`anu znale prije nego ih je nauka utvrdila.
« Poslednja izmena: 22. Maj 2010, 13:30:21 od Nelabu »
IP sačuvana
social share
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 15:51:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.