Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Krstenje u prvoj godini zivota; za ili protiv; obrazloziti  (Pročitano 30526 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Linux
Browser
Opera 11.64
mob
Samsung Galaxy SII
Jel mu ovo dodje ko i glasanje za i protiv abortusa, kondoma, rekreativnih opijata, kiselog kupusa i punjenih paprika - e pa onda sam i ja protiv - ili sam za.....u majkumu - pa ja bas volim kuseli kupus  Smile ...dilema

Procitaj uvodni post. Ja sam za to da se ljudi izjasne da li su za ili protiv, dakle ono sto oni osecaju da je ispravno i ukoliko je moguce da se to obrazlozi. Wink

Nema tu nikakvog glasanja, niti kiselog kupusa  Smile

Naravno, ko nece da da misljenje, moze da zaobidje temu.  Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
E nek si im reko'  Smile

*decky999 jedno intimno pitanje (ne moraš da odgovoriš) da li si ti kršten?
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Početak ove priče je pre svega vezan za veru tvojih roditelja, znači nasledjenu i veru koju sam imaš, ukoliko imaš neku drugu. Ili nemaš nijednu.

Ako pričamo o hrišćanstvu u našem slučaju o pravoslavlju, naravno da dete nema izbor. Po tradiciji, čija se tumačenja danas veoma svojevoljno definišu, dete treba da bude kršteno pre svoje prve godine života ili bar na dan svog prvog rodjendana. Može i kasnije, nije ništa strašno. Bolje ikada nego nikada.

Tvoj stav da detetu treba prepustiti izbor nije neosnovan ali je polovičan. Niko tebi ne može zabraniti da veru promeniš kada sazriš i eventualno promeniš mišljenje. Sve i da si kršten po pravoslavnim običajima ništa te ne sprečava da to uradiš u nekoj crkvi druge veroispovesti. Zar imamo malo takvih primera?

Čin krštenja inače spada u jednu od Svetih Tajni Hrišćanstva i ne može ti naškoditi čak iako se u medjuvremenu predomisliš pa odeš u katolike, budiste, muslimane itd.
Na tom činu, pored roditelja, glavna figura je kum koji preuzima duhovnu obavezu oko deteta koje krsti (po pravilu) i otud ime na engleskom Godfather (kum).

Pored toga, računa se da je duša deteta čista i neiskvarena do neke 12 ili 13 godine života, ne znam tačno (čitaj puberteta) pa bi u svakom slučaju bilo dobro dete krstiti do tog perioda ukoliko se to ne uradi "na vreme" i "po običaju".

Ovo sve važi u okvirima Pravoslavne vere, za druge  nisam tako precizna.

Pozdrav. Smile

Ja ovde ne bih nista ni dodala, a vala ni oduzela.

Neko je napisao da mu se sestra krstila dan pred udaju. Naravno, krstila se jer crkveno vencanje ne moze da se obavi ukoliko mladenci nisu krsteni. Crkveno vencanje je stvar izbora sada, nekada nije bilo tako. Sve u svemu, tradicija je tradicija. Mnogo toga smo mi, ili neki drugi ljudi promenili. I tom promenom unistili nesto sto nismo, ili nisu trebali da diraju.
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
mob
Nokia 
Ne znam sta da vam kazem,i ja imam dete koje ce za koji dan napuniti 3.meseca,razmisljam da li da je krstim kad napuni godinu ili da ostavim to za posle kad poraste,ne znam ni sam  Smile .Ja sam krsten kad sam imao 21. godinu i to kad je bilo "Masovno krstenje" u mom mestu,mozda se drugacije ne bih ni krstio.. Smile
I ta nasa crkva i svestenici,kad moram tako da kazem,kao da nisu krsteni,traze za krstenje deteta 10.000 din  Smile
i sad ako nemas neces ni krstiti dete...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Bravo za bebca, nek je živ i zdrav  Smile

Moje mišljenje ti je poznato, da se ne ponavljam.

Pa vidi...sto eur za krštenje, tisuću kad' ga budeš ženio i u medjuvremenu neka sića za školovanje  Smile  Smile

Ako imaš za pivo i cigarete,ili bilo kakve akcizne proizvode,  imaš i za krštenje. Smile
« Poslednja izmena: 28. Jun 2012, 12:59:59 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Popovima definitivno nije fora sto koriste svaku mogucu situaciju da bi navatali kintu.
Mole se i krste, pa gde ce im dusa c c c
Razlicito je od parohije do parohije.
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.56
mob
Samsung S7
I ta nasa crkva i svestenici,kad moram tako da kazem,kao da nisu krsteni,traze za krstenje deteta 10.000 din  Smile
i sad ako nemas neces ni krstiti dete...

Sacuvaj 100 evra, kupi detetu tablet-pc kasnije, mnogo ce mu koristiti u buducem razvoju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.56
kakvi su to troskovi za koje mora da se izdvoji 100 evra?
« Poslednja izmena: 28. Jun 2012, 13:28:03 od markoi93 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.56
'moj' pop ce da mi krsti dete i za dzabe ako ne budem imao da mu dam pare u to sam siguran.... Mada sigurno nece doci do toga da nemam za toliko.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 1005
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.56
Ja sam protiv. Dete kad odraste treba da odluci u koju veru hoce da se krsti, a ne da mu nametnu kad je beba. To se zove slobodna volja  Smile
IP sačuvana
social share
U pripremi je.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.