Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 14:30:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li ste krsteni?
Da
Ne
Ne znam
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Krstenje kod dece....  (Pročitano 37203 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
I ako prevlada islam, hrišćani neće prestati da postoje. To dokazuju brojne zajednice hrišćana u islamskim zemljama  ( pretežno su to pravoslavni hrišćani), koje su opstale i pored relativno lošeg polažaju koji tamo imaju.
To je zbog toga što u svetu još uvek vladaju hrišćani, pa muslimani ne smeju do kraja da ih istrebe. Čim moć predje na stranu Islamista, biće dovidjenja stolarovi poklonici.

Možemo puno toga zameriti hrišćanstvu, ali moramo priznati da bez obzira na epohu i situaciju u kojoj se nalazi, hrišćanstvo nastavlja da inspiriše ljude i daje im snagu da istraju.
Da istraju u obmani koja traje 2000 godina.
Stvari moramo nazivati pravim imenima, zanemarivši političku korektnost.
Hrišćanstvo se pokazalo kao veliki kočničar nauke i umetnosti (osim delimično u graditeljstvu) i religija koja negira čoveka i njegove prave potrebe. Ljudima pre pruža samo trpnju, redje i put da se izbore i promene stvari.

Ne potcenjuj hrišćanstvo i hrišćane.
Nikada ne potcenjujem one koje vodi bezumlje, njihovi postupci su nepredvidivi.
Nikada ne potcenjuem ni vuka u jagnjećoj koži.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Bosch ima centrifugu
Као прво нисте разумели суштину !!!
рекао сам да кад неко прочита Свето Писмо  , а не живи по закону Божијем , то је онда свођење на чисто теоретисање !!!
Ма колико вама било тешко да признате , да је рођење Господа Исуса Христа , најважнији догађај у људкој историји  од постанка па све до данас !!! Па и време се дели на оно пре , и на оно после рођења Господа Исуса Христа !!!
Богме ће се крстити и у будуће , даће Бог !!!
Што се тиче надлежства , прочитај поново  Нови Завет , и само ће ти  се касти !!! ( Пошто рече да си читао , тј да си експерт што се тога тиче )
Што се тиче овог на крају  , погрешно си протумачио да ја имам неку намеру да допрем до ваших тамних срца , како ти рече !!! Нити имам намеру , нити ја то могу да урадим !!! Да би се дошло до нечијег срца , тај неко треба да отвори срце !!!
Ја сам сматрао за потребу тј да је моја обавеза да се одбраним до ваших лажи , у име истине !!!
Cela biblija i sve religije su cisto teorisanje, svi teorisu svoju interpretaciju istog.
A koji je zakon bozji? Jel si ga ikada upoznao da tvrdis da je to njegov zakon a ne zakon negog lakeja na primer Konstantina Velikog.
Pa vreme se deli jer su Hriscani tako odlucili, sta je tvoja poenta?
Ljudi u Srbiji mere vreme od Smrti Milosevica pa na dalje....

A bilblija je puna istine.... Smile

A Milosevic je umro - u jebote nisam znao  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49722
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S24
To je zbog toga što u svetu još uvek vladaju hrišćani, pa muslimani ne smeju do kraja da ih istrebe. Čim moć predje na stranu Islamista, biće dovidjenja stolarovi poklonici.

A шта је са периодима када је ислам владао свијетом? Јел тада није било хришћана у арапском свијету? Smiley Па су се касније  јелте доселили? Шта је било са балканом под Турцима Османлијама, када је читава европа дрхтала а папа плаћао данак? Јесмо сви исламизовани? Не... Највећи непријатељи ислама су атеисти, и када ислам завлада свијетом вјерујим ми да неће бити ни 0,1% нерелигијозних људи на планети. Док ће хришћана остати најмање 10%. Разговарао сам са муслиманима и одлично знам какав је став ислама.  
« Poslednja izmena: 21. Apr 2011, 16:01:31 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
A шта је са периодима када је ислам владао свијетом? Јел тада није било хришћана у арапском свијету? Smiley Па су се касније  јелте доселили? Шта је било са балканом под Турцима Османлијама, када је читава европа дрхтала а папа плаћао данак? Јесмо сви исламизовани? Не... Највећи непријатељи ислама су атеисти, и када ислам завлада свијетом вјерујим ми да неће бити ни 0,1% нерелигијозних људи на планети. Док ће хришћана остати најмање 10%.

Nisu ih ubijali i prevodili u veru zbog trgovačkih predosti, ucenjivačkih mogućnosti i plaćanja danka.
Provocirao sam ja malo sa pričom o islamizaciji, da vidim kako ćete da reagujete i reagovali ste mlako:
 - Pa biće nas 10%.
Naravno da će kad u zapadnim zemljama odnos bude pola-pola ili blisko tome da otpočnu novi verski sukobi.

Разговарао сам са муслиманима и одлично знам какав је став ислама.   
Ima Srba koji dan danas pričaju kako su se super slagali sa Muslimanima i Šiptarima...
Jel' stvarno očekuješ da ti kažu: Osvetićemo vam se za Krstaške pohode?
« Poslednja izmena: 21. Apr 2011, 17:30:02 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo polako...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12015
Zastava srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung galaxy s4
Mnogo ste se udaljili od prvobitne teme....
IP sačuvana
social share
U cik zore zviždi voz, njime odlazim u OZ
Neću da se vratim
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

A шта је са периодима када је ислам владао свијетом? Јел тада није било хришћана у арапском свијету? Smiley Па су се касније  јелте доселили? Шта је било са балканом под Турцима Османлијама, када је читава европа дрхтала а папа плаћао данак? Јесмо сви исламизовани? Не... Највећи непријатељи ислама су атеисти, и када ислам завлада свијетом вјерујим ми да неће бити ни 0,1% нерелигијозних људи на планети. Док ће хришћана остати најмање 10%. Разговарао сам са муслиманима и одлично знам какав је став ислама.  
Jel ti znas da su u Istanbulu, hriscani i muslimani ziveli u miru sve dok nisu dosli Krstasi i napravili sranje.
E sada ja ne podnosim religije po definiciji, ali ne podnosim Radikalni Islam jos gore.  Dakle ako dodje to takvog sranja, radije cu da stanem na stranu Hriscana koje mnogo bolje poznajem i sa kojima mogu da izadjem na kraj nego sa jos zatucanijim pre neolitiskim plemenima Islama
Pa ti nas onda vrati na istu
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49722
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S24
Људи моји, ми овде причамо о крштењу. А замислите сутра наше потомке када на истој оваквој теми буду разговарали о мушком, па и женском обрезању. Ајде да сте све у праву што сте овде написали, али зар нам заиста престоји исламизација? Џамија, сваки дан клањање пет пута дневно, рамазански пост, нема алкохола, жене покривене... И што је најважније нема избора.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2011, 22:54:58 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Људи моји, ми овде причамо о крштењу. А замислите сутра наше потомке када на истој оваквој теми буду разговарали о мушком, па и женском обрезању. Ајде да сте све у праву што сте овде написали, али зар нам заиста престоји исламизација? Џамија, сваки дан клањање пет пута дневно, рамазански пост, нема алкохола, жене покривене... И што је најважније нема избора.
Ja zamisljam, dzamija u plamenu, tucam ribu u iscrtanom pentagramu i pijem pivo u isto vreme da se oladim od vrucine  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 93
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Dakle bog koji kažnjava je jedna interpretacija, bog koji voli druga, bog koji prašta treća, bog koji sudi četvrta, više bogova, manje bogova, inkarnacija, ili vaskrsenje sve su to različite vere i teško je govoriti uopšteno u ime svih njih.

Sad razumem šta si hteo da kažeš kad pitaš da li je bolje nebiti vernik ili biti pa nebiti.
No to ni u kom slučaju ne znači da je sam čin krštenja uzrok nečijem ne bivanju vernika u kasnijim danima, jednostavno to je unutrašnje stanje i raspoloženje svakog čoveka ponaosob , nevezano za sam čin inicijacije.

Milioni komunista su bili kršteni ljudi, znači njih u njihovom stavu ateističkom ili agnostičkom ništa nije sputavalo to što su bili kršteni kao deca.

Od dece je smešno da se očekuje da sve razumeju, daca ne razumeju ni zašto moraju da jedu , pa se njare kad im se daje hrana na vreme a oni nisu gladni, deca ne razumeju ni zašto treba da dobiju bocu jer to boli, mislim smešno je od dece očekivati da sve razumeju.

Opet krštenje neuporedivo manje boli(zapravo ne boli uopšte) od recimo islamske inicijacije , pa nešto nisam video neko preterano buntovanje u islamskom svetu protivu sunećenja.

Ja ne bih uopšte slao malo dete da ima seks , jer je to gnusno.

To poređenje je neprimereno iz bezbroj razloga...

Evo jedno pitanje za tebe, da li bi otvorio zdravstvenu knjižicu za dete ili bi sačekao da ono poraste pa da samo odluči da li hoće da se leči ili ne ?
Ili u vezi pričešćivanja, da li bi hranio svoje dete ili bi sačekao da ono odraste pa nek samo izabere da li hoće da jede ili ne ?
Za religiozne ljude krštenje i pričešće imaju ovaj značaj, krštenje za duševno zdravlje a pričešće za život večni za život duše.
Niko ko je religiozan ne želi svom detetu da uskrati ono što ni sam sebi nije uskrati, zapravo to niko ne želi.Iz tog razloga ljudi uvode svoju decu u svoje kultove jer njih smatraju dobrima i to dobro žele da daruju i svojoj deci.Niko na svoju decu ne gleda kao na vanzemaljce koji su tu popadali odnekud, pa da ih tretira kao strana bića , svako pre svega ima mnogo osećanja za svoju decu i želi im najbolje. To je osnov ljudskosti.
Svakako kad deca odrastu da će nezavisno od onoga kako su vaspitana ili u kom su kultu odrasli( ili bez njega kao u doba komunizma) moći sama da procene da li hoće ili neće nešto .
Druga je priča verski fanatizam kod pojedinih religijskih grupacija koji ne dozvoljava napuštanje istog kulta.
No opet to se ne odnosi na mene jer ne pripadam takvom kultu.

Dakle govorim isključivo o hrišćanstvu i krštenju dece.
Jer to je ova tema.

Kao što rekoh bezbrojni su razlozi za , a vrlo je malo ozbiljnih razloga ako ih ima protiv krštenja dece, i kao što rekoh bez obzira šta mi ovde pričali ljudi će jednostavno nastaviti da krštavaju svoju decu, jer su to pre svega njihova deca.

p.s. da li ovde postoji pp i kako se koristi , ne mogu da skontam nikako ?
Milioni interpretacija za koje svi govore da su samo one realne i ispravne, i zbog istih bi ubili drugoga.

Ma ne kazem da je sputavalo, nego kazem da sam cin krstenja nema poentu ako osoba koja se krsti nema pojma sta taj cin podrazumeva. E sada ja smatram da u verskom ogranicenju ljudi koji su bili vernici su na mnogo nizem stupnju od onih koji tek mogu biti, to jest od onih koji nikada nisu bili.
Islam je vera ludaka i jos gorih fanatika, oni su zaostali sa prostorom i vremenom jedno 1000 godina ako ne i vise.  Da dodje do toga da se izabere ili Islam ili Hriscanstvo izabrao bih Hriscanstvo jer u trenutnom formatu nije ludo kao Islam.

Ne mozes da poredis zdravlje i potrebu sa verom. Jesti, piti i biti zdrav je mnogo vaznije za opstanak od vere u bilo koju religiju.  Jer da ne jedes i da ne pijes umro bi brze, sa religijom i bez religije mozes da zivis, dakle nisi rodjen sa tom potrebom.  Rodjen si ili da kazem vise si treniran da moras da se uklopis negde iako to nije uvek tacno. Ima ljudi koji su ziveli 50-60 godina bez ikoga svoga.

Vezano za seks, ja ti pricam stare tradicije pojedinih kultura, u kome su deca (13-14) godina a mozda i mladja stupala u sexualne odnose zarad vere, politike i takvih gluposti.  Da li bi mi to trebali da radimo (da se krstimo) samo zato sto tradicija to nalaze?

Moras da imas odredjen broj poruka pre nego sto mozes da saljes privatne poruke,  kada napunis kvotu, bice na donjem delu posta "Privatno"

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !

Ako duševno zdravlje predstavlja zdravlje , i ako ono makar i jednim najmanjim svojim delom zavisi od vere , onda moramo priznati i da zdravlje zavisi od vere.

Kada kažem vere ne mislim na neku konkretnu religiju, nego na veru kao takvu, ili na potrebu za verom.

Čovek živi ipak verom, kada detetu u školi učiteljica objašnjava azbuku , dete veruje da je znakza slovo"a" baš taj zvuk koji mu se pripisuje, kada ne bi bilo ove osnovne vere dete jednostavno ne bi nikada ništa saznalo. Čovek saznaje većinu stvari upravo verom . To je početak saznanja.
Kasnije dolazi analiza, sopstveno razmišljanje , prosuđivanje i zaključivanje ali svemu prethodi prvenstveno vera.

Dakle vera nam je ipak data po rođenju, kao i druge stvari koje definišu čoveka.

A pošto je data onda se ona može i razviti , ili zakopati ili izvitoperiti kao i sve druge mogućnosti ljudske.
Kao i jezik i kultura , ili kao što zdravlje možemo usavršiti donekle ili ga upropastiti.

Vera predhodi hrani i zdravlju, jer verom dete prima hranu od roditelja i ne misleći šta jede, ono ima maksimalno poverenje u roditelje.

Opet posebno je pitanje ljudska potreba da se nalazi u sigurnim okvirima pa iz tog razloga veru okamenjuje , kao što rade sve religije kroz istoriju , ni hrišćanstvo za ovim ne zaostaje pa ni pravoslavlje.
Sve su religije na neki način podložne vremenu i vremenom nagomilaju mnoštvo sporednih stvari na svoja pleća tako gubeći ono suštinsko izvorno a koje se tiče te osnovne ljudske vere ili potrebe za verom.

A шта је са периодима када је ислам владао свијетом? Јел тада није било хришћана у арапском свијету? Smiley Па су се касније  јелте доселили? Шта је било са балканом под Турцима Османлијама, када је читава европа дрхтала а папа плаћао данак? Јесмо сви исламизовани? Не... Највећи непријатељи ислама су атеисти, и када ислам завлада свијетом вјерујим ми да неће бити ни 0,1% нерелигијозних људи на планети. Док ће хришћана остати најмање 10%. Разговарао сам са муслиманима и одлично знам какав је став ислама.   
Jel ti znas da su u Istanbulu, hriscani i muslimani ziveli u miru sve dok nisu dosli Krstasi i napravili sranje.
E sada ja ne podnosim religije po definiciji, ali ne podnosim Radikalni Islam jos gore.  Dakle ako dodje to takvog sranja, radije cu da stanem na stranu Hriscana koje mnogo bolje poznajem i sa kojima mogu da izadjem na kraj nego sa jos zatucanijim pre neolitiskim plemenima Islama
Pa ti nas onda vrati na istu

Istambul nije postojao za vreme krstaških ratova.
Postojao je Konstantinopolj ili Vizant, a on je bio prestonica istočnih Rimljana , odnosno romeja -pravoslavnih rimljana.
Tada muslimana nije bivalo u Carigradu sem kao trgovaca, no ne i kao neke veće ili manje naseljene populacije sa stalnim boravištem na toj adresi .
Istina bilo ih je u neposrednoj blizini u Maloj Aziji , nekih turskih plemena koja su sa paganstva ili hrišćanstva prešla na islam.
Krstaški ratovi su pre svega veliku štetu doneli upravo tom pravoslavnom Carigradu, jer su na silu nametnuli papizam carigrađanima, crkve uzurpirali, mošti svetih sekli na komade i sa njima trgovali po zapadnoj evropi, pravoslavni hramovi su opljačkani, oskrnavljeni , posle tih krstaša i latinskog carstva na prostoru vizantije , mošti sv.Nikole su se našle u Italiji, ukradene naravno i od tad su tamo.
Vizantija se je kasnije oporavila, isterala krstaše i latine , ali više nikada nije stala na svoje noge, a zatim su muslimani u tako oslabljenu vizantiju prodrli sa istoka.
Dakle upravo zahvaljujući krstašima uništeno je vizantinsko carstvo.
Takođe tačno je i da su krstaši na neki način izazvali i okrenuli islam ka evropi , ali s druge strane ni krstaši nisu baš nepozvani išli na bliski istok, jer hrišćani koji su tamo živeli trpeli su veliki zulum od pojedinih muslimanskih lokalnih kabadahija, te su pisali svojoj braći po veri na zapad da dođu i da ih oslobode.

« Poslednja izmena: 23. Apr 2011, 20:34:09 od Tekila Gerila »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Ja zamisljam, dzamija u plamenu, tucam ribu u iscrtanom pentagramu i pijem pivo u isto vreme da se oladim od vrucine Smile

Tako brate uzivaj ,

Sto se tice krstenja ne vidim poentu sto je u tako ranoj fazi zivota ,to je vise ceremonija za roditelje nego za dete ,mislim Ja sam krsten u Manastiru u drugoj godini svog zivota i naravno da se nista ne secam i to je steta.

Sada mi mogu ceo taj dan prepricati u manje od dva minuta ,
Jedino sto je upamtljivo je da je na krstenju prisustvovala velika grupa tada poznatih Beogradskih glumaca ,
i to sasvim slucajno, bili su tu na izletu pa su se svi pridruzili .

Isus je imao dobru Inicijaciju od svog rodjaka Jovana majke su im bile rodbina.
Doduse Jovan Krstitelj nije bio hriscanin jer hriscanstvo tada nije postojalo ali bio je lep topao suncan dan
i voda u reci je bila cista i sveza ,Isus je bio punoletan i svestan stvari koje su se desavale oko njega.

Sta koj moj dete prakticno beba zna razume ili se seca.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 14:30:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.