Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:51:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Kršćani, ko je vaš bog?"  (Pročitano 40429 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
Za mene je Bog, za Boga je sin  Smile

Bog koji ne zna kad ce nastupiti Sudnji Dan, bog koji jede, koji pije, koji radi ono sto iz toga proizilazi, koji spava.. Koji je mucen i ubijen od strane ljudi i zbog djela ljudi, znaci bog koji umire i koji je sam sebe vaskraso ili ga je vaskrsao neki drugi bog itd, itd,..
Bog koji je proveo devet mjeseci u materici svoje majke?!
Je li to bog?!!

Citat
Znaci Bog otac i Bog sin, znaci  imas dva boga...
Ima trojicu ali to je ustvari jedan, nego ti to ne razumijes..  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Nokia krntija
Ajd ja sam primer kako nazivaš "lenjog" vernika. Nikad se nisam posebno bavio tim pitanjem niti me je bog zna kolko interesovalo, pa evo da kažem laički kako ja to vidim.

Postoji samo jedan Bog. On se, da kažem u nedostatku boljeg izraza, manifestuje u 3 oblika - Otac, Sin i Sveti Duh. Sva trojica predstavljaju jednog te istog Boga koji je u njima i objedinjuju ga. Nije jedan Bog u jednom, drugi u drugom, treći u trećem, već samo jedan u svoj trojici.

Nešto poput čoveka. Čovek ima telo i verujemo da ima duh i dušu. Sva tri dela su zasebna, ali nerastavljiva i bez jednog od njih, čovek ne bi bio čovek.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Čak i ja kao ateista razumem objašnjenje koji hrišćani koriste da objasne Trojstvo.
To je slično ovome: novčić ima dve strane, pismo i glava, ali je to jedan novčić. Samo se ovde radi o slučaju sa tri pojma.

Druga je stvar što "novčić" ne postoji.

Muslimani žive u uvrnutom svetu u kojem se raj zadobija robovskim služenjem nevidljivog gospodara, i odbranom gospodarevih interesa. To bi bilo u redu (svako ima pravo da veruje u bilo koju glupost) ali problem nastaje zato što je jedan od interesa njihovog gospodara da SVI veruju u njega. Samim tim muslimani su u stalnom stanju verskog rata sa svima koji ne misle da je Alah zaista najveći i jedini.

Zato se stalno trude da svima pokažu koliko su oni sami veliki vernici, i koliko su svi drugi glupi, i kako su tuđa verovanja zasnovana na besmislicama. Ali se jako naljute kada se isto to uradi njima i njihovoj religiji.

Hrišćanska Crkva postoji 2000 godina i samim tim je imala dovoljno vremena da pronađe objašnjenja za sve probleme koje pred njih postavi racionalni način razmišljanja. Razne male i velike jeresi su tokom 20 vekova naterale crkvu da razvije metode za vođenje rasprave i njihovi đaci se tome uče kao što se uči tablica množenja.
A dugi niz godina su rapolagali i konačnim rešenjem svake rasprave koju izgube - lomačom.

Islam je 600 godina mlađi od hrišćanstva tako da možda rešenje problema islamskog fundamentalizma leži u vremenu. Možda će se oni kroz par vekova naći u položaju gde je danas hrišćanstvo...
(Jedino što ćemo tada verovatno morati da brinemo o bombašima-samoubicama koji su na ulicama jer se neko usudio da nacrta velikog proroka sajentologije - Mr Toma Kruza.)
« Poslednja izmena: 27. Apr 2011, 16:18:57 od Miles Teg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Citat
Nemam ja ni jednog, nije ti ovo yugioh, ali verujem u ono sto sam rekao. Dakle, u svemoguceg Boga i bezgresnog Isusa.
I ja takodje vjerujem u svemoguceg Boga i u Isusa koji je poslan od boga da pozove ljude Bogu.
Citat
. Pa pretpostavljam onda da lenjog vernika i ne zanima pitanje svetog trojstva pa amim tim moje pisanje nije ni namenjeno njemu.
Ja sam pod pojmom "obican" vjernik podrazumeo ljude koji nemaju priliku da se na adekvatan nacin upoznaju sa dogmama svoje vjere. Ali naziv "lenj" je, slazem se, primereniji, jer kako neko moze biti tako vezan za svoju vjeru a da je ne spozna, da ne upozna njene zabrane,dozvole, naredbe i dopustenja.
Citat
Da li je Hrist Bog ili Sin ili i jedno i drugo. Jeste i jedno i drugo ali i nije - a podjednako je sin koliko i svako od nas. Sin- kao pojmovna energija nema veze sa jednim bicem - ima veze sa svesnoscu u zaboravu. Zaboravu svoje bozanske prirode. Sin koji izlazi iz zaborava se stapa sa Ocem i postaje Otac jer shvata da nikada nije prestao da bude Otac samo je sam izabrao da to zaboravi - proces secanja traje a hranjen je od strane bozije kreativne energije ili svetog duha.  
Pitam se dali je ovo licno vasa teorija ili je rezultat ukupne hriscanske dogme jer mi je teza o Isusovom izboru zaborava bozanske prirode, apsolutno nepoznata.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Citat
Bog koji ne zna kad ce nastupiti Sudnji Dan, bog koji jede, koji pije, koji radi ono sto iz toga proizilazi, koji spava.. Koji je mucen i ubijen od strane ljudi i zbog djela ljudi, znaci bog koji umire i koji je sam sebe vaskraso ili ga je vaskrsao neki drugi bog itd, itd,..
Bog koji je proveo devet mjeseci u materici svoje majke?!
Je li to bog?!!
I ja jedem, pijem, prdim, verovatno cu i da umrem , pa ipak se Bog mene nije odrekao, tako da nisam u mogucnosti da izvoljevam.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205

I ja jedem, pijem, prdim, verovatno cu i da umrem , pa ipak se Bog mene nije odrekao, tako da nisam u mogucnosti da izvoljevam.

Da, ali ti ne kazes za sebe da si bog, a za Isusa kazes da jeste.

Slusao sam razna objasnjenja trojstva, pocevsi od poredjenja sa porodicom (otac, majka i sin cine jednu porodicu), sa jajetom (zumance, belance i ljuska cine jedno jaje), sa jabukom (kospice, kora i mesnati dio cine jednu jabuku), i evo sad sa covjekom (tijelo, dusa i duh cine jednog covjeka) i sve bi to i moglo bit u redu da se ne radi o BOGU.

Bog (el illah, ar.) je bice koje je zasluzno da se obozava i koje se obozava djelima, rijecima isl. Jedino bice koje je savrseno je zasluzilo da se obozava, a savrsenom bicu ne treba jelo, pice, savrseno bice ne mozes povrijediti, muciti niti ubiti. Prema tome, Isus ne moze biti bog, niti lice u kojem se bog javlja (bozansko lice), niti pojam (bozanski pojam).

Zanimljivo je kako samoproklamovani ateist razumije objasnjenje dogme za koju sami njeni sljedbenici kazu da je neprobojna misterija koju niko ne moze razumjeti kako treba a kamo li je objasniti nekom.

Citat
Samim tim muslimani su u stalnom stanju verskog rata sa svima koji ne misle da je Alah zaista najveći i jedini.
Ovdje samo diskutujemo, ne ratujemo medjusobno   Smile

« Poslednja izmena: 27. Apr 2011, 17:42:55 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Citat
, a savrsenom bicu ne treba jelo, pice, savrseno bice ne mozes povrijediti, muciti niti ubiti. Prema tome, Isus ne moze biti bog, niti lice u kojem se bog javlja (bozansko lice), niti pojam (bozanski pojam).
Sad tvrdis da je svemogucem Bogu nemoguce da jede, ili da trpi batine ?
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Nokia krntija
Isus dok je hodao zemljom nije bio savršeno biće, on je sve vreme imao obično ljudsko telo. Zato je i jeo i pio i prdeo i na kraju ga je bilo moguće ubiti, odnosno to telo. Ono nije bilo od čelika, nikla i titanijuma ili nekakve nama nepoznate supstance, već od krvi i mesa. Smatraj to kao inkarnacijom Boga u ljudskom telu. Ti to telo možeš ubiti, ali nećeš ubiti Boga.

Uostalom, taj isti Isus je, po hrišćanskom verovanju, činio čuda. Lečio od bolesti dodirom, hodao po vodi, dizao ljude iz mrtvih, vodu pretvorio u vino i na kraju vaskrsao pošto je ubijen. Ko to može osim Boga?

IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Citat
Isus dok je hodao zemljom nije bio savršeno biće, on je sve vreme imao obično ljudsko telo. Zato je i jeo i pio i prdeo i na kraju ga je bilo moguće ubiti, odnosno to telo. Ono nije bilo od čelika, nikla i titanijuma ili nekakve nama nepoznate supstance, već od krvi i mesa. Smatraj to kao inkarnacijom Boga u ljudskom telu. Ti to telo možeš ubiti, ali nećeš ubiti Boga.
Samo bih se nadovezao, da je Isus poceo sa propovedima i cudima, tek nakon silaska Duha Svetog, sto ide u prilog citiranom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Što se lepo i jedni i drugi ne konsultuijete sa nekim rabinom, ipak govorite o njegovom bogu kojeg vi samo interpretirate na svoj način i svojatate bez osnove.
To je kao da ja Šekspiru objašnjavam šta je on napisao u svojim sonetima i šta je želeo da opiše.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:51:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.