Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 05:59:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Kršćani, ko je vaš bog?"  (Pročitano 40418 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Pitam se, zasto se hriscani skoro uvek nadju uvrijedjeni kada se zapocne rasprava o ovoj problematici a tvrdim da je ona itekako potrebna jer se radi o sustini hriscanske vjere, i tvrdim da obicni hriscanin bez jake teoloske podloge tesko da moze na pravi nacin objasniti da je 1+1+1=1(3)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
ja nisam uvredjena ni malo, jer shvatam osnovni princip hriscanstva - sveto trojstvo  Smile

nista mi tu nije ni malo cudno, a ponajmanje da je tri puta jedan jednako jedan ... jer je to princip jedne vere..

ako hriscanstvo kaze da postoji otac, sin i sveti duh, ja ne znam sta je tu vise nejasno  Smile

moze se samo razlicito interpretirati, ili u ova moderna vremena tumaciti na drugacije nacine, ali princip je isti...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Nokia krntija
Ja sam vala uvređen. Ne zato što neko želi da se raspravlja o pitanju Trojstva, već na način na koji je takva rasprava pokrenuta, ako je uopšte otvaranje ove teme sa ovim klipom i bio pokušaj da se pokrene rasprava... više mi je ličilo na "evo vam hrišćani NA, čovek objasnio da je vaša vera nebulozna... hahaha". I sad čovek kao treba da poveruje na osnovu snimka gde jedna debilčina koja verovatno ne zna da razluči šta je pička, a šta anus i ne ume da odgovori na pitanja, da je neko uspeo da pobije osnovni postulat hrišćanstva.

Uostalom, verujem da rasprava nije potrebna, jer je ista vođena mnogo puta pre kroz 17,18 vekova i to sa mnogo učenijim i kompetentnijim ljudima kao učesnicima od nas samih.

Pa ipak, ne treba mi ni ne znam kakva teološka podloga da objasnim šta je Trojstvo - Tri u jednom i jedan u tri.

« Poslednja izmena: 27. Apr 2011, 00:11:51 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Bosch ima centrifugu
Kume ti imas 4 a ne 3 - da se nisi malo zajebucnuo u brojanju

Osim toga gde su ti policajci - oni su najbitniji u prici

Sveto trojstvo - velika misterija hriscanstva - misterija koja nije misterija

Jedan koji je izvor je sebe podelio u mnostvo da bi spoznao sopstveno jedinstvo. Spoznaja je ostvariva jedinao ako je jedan podeljen na dva koja su deo jednog a svesnost o tome je skrivena ali sacuvana od strane treceg koji je deo i dva podeljena i jednog celog. Svi zajedno nikada ne prestaju da budu jedno jer dugacije ne moze biti.

Objasnjenje :

Jedan - je apsolutni kreator svega sto postoji i on je sve sto postoji - on zivi i deluje iz apsolutne ljubavi kao svoj prvi princip
Drugi princip je slobodna volja i odatle volja za spoznajom samog sebe ali i problem - kako neko ko je beskonacan i savrsen u svom jedinstvu da zna da je takav ako nepostoji nesto sto nije tako. Otale resenje - podela
Treci princip je zaborav - kreator re-kreira sebe u mnostvo svesnih indivudualnih postojanja - kreira mikro-kosmos iz makro-kosmosa sa istim zakonima kreacije. Samim tim njegove emenacije svesnosti (citaj MI) nosimo iste kvalitete kao i nas kreator ali i konfuziju zaborava koji je neophodan kao alat spoznaje. Kao posledica podele je i bazicna podela jedno na dva i kreiranje sveta dobra i zla i drveta mudrosti - otud nas materijalni univerzum i ova planeta i nasi zivoti ispleteni u krug dualnosti koje se dopunjavaju kroz prividni konflikt.
Na kraju treci igrac je energija (Sveti duh) koja povezuje svesnost u zaboravu (NAS) sa svesnoscu u jedinstvu (Tvorca) i omogucava link izmedju nas kao izvora iskustva i kreatora koji zudi za iskustvima.
U ovom rotirajucem trouglu nema prekida propusta, greha ili nesavrsenosti - sve je samo posledica skupa zakona (kucnih pravila) koje je Jedan apsolutni kreator postavio da  bi iskusio samog sebe. Otud je tri jedno a jedno je tri.
« Poslednja izmena: 27. Apr 2011, 06:42:23 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Citat
Objasnjenje :

Jedan - je apsolutni kreator svega sto postoji i on je sve sto postoji - on zivi i deluje iz apsolutne ljubavi kao svoj prvi princip
Drugi princip je slobodna volja i odatle volja za spoznajom samog sebe ali i problem - kako neko ko je beskonacan i savrsen u svom jedinstvu da zna da je takav ako nepostoji nesto sto nije tako. Otale resenje - podela
Treci princip je zaborav - kreator re-kreira sebe u mnostvo svesnih indivudualnih postojanja - kreira mikro-kosmos iz makro-kosmosa sa istim zakonima kreacije. Samim tim njegove emenacije svesnosti (citaj MI) nosimo iste kvalitete kao i nas kreator ali i konfuziju zaborava koji je neophodan kao alat spoznaje. Kao posledica podele je i bazicna podela jedno na dva i kreiranje sveta dobra i zla i drveta mudrosti - otud nas materijalni univerzum i ova planeta i nasi zivoti ispleteni u krug dualnosti koje se dopunjavaju kroz prividni konflikt.
Na kraju treci igrac je energija (Sveti duh) koja povezuje svesnost u zaboravu (NAS) sa svesnoscu u jedinstvu (Tvorca) i omogucava link izmedju nas kao izvora iskustva i kreatora koji zudi za iskustvima.
U ovom rotirajucem trouglu nema prekida propusta, greha ili nesavrsenosti - sve je samo posledica skupa zakona (kucnih pravila) koje je Jedan apsolutni kreator postavio da  bi iskusio samog sebe. Otud je tri jedno a jedno je tri.
Dobro, vi probajte na ovakav nacin da objasnite trojstvo jednom obicnom hriscaninu, a ja nisam siguran da ce vas nesto posebno razumeti. Ovako ispada da je trojstvo jedan filozofski  pojam koji nije dostupan svakome tj. razumljiv.
Posto je ovaj snimak povod za raspravu i kazete da je je bilo lako odgovoriti na sva pitanja, trebali bismo krenuti redom.
Dali je Isus Bog ili boziji sin?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Za mene je Bog, za Boga je sin  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Još jedna tema tipa čiji je tata jači i ko ima veći, u kojoj učesnici kao pokušavaju da vode diskusiju.

Deki,
ovo tvoje objašnjenje trojstva ne može da se podvede pod hrišćansko učenje. A i suviše je apstrakno za pristalice sirovih i grubih učenja, stvaranih za nivo svesti, socijalne i političke potrebe ljudi iz davne prošlosti.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Citat
Za mene je Bog, za Boga je sin  Smile
Dobro.
Znaci Bog otac i Bog sin, znaci  imas dva boga...Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Nemam ja ni jednog, nije ti ovo yugioh, ali verujem u ono sto sam rekao. Dakle, u svemoguceg Boga i bezgresnog Isusa.
« Poslednja izmena: 27. Apr 2011, 15:53:09 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Bosch ima centrifugu
MOje obhasnjenje trojstva nije pisano ni od ni za bilo koje religije. Da li je apstraktno ili ne ne znam - meni nije ali znam da mi je hriscansko crkveno objasnjenje apstraktno da apstraktnije ne moze biti. Sa druge strane sta znaci aj pojam "obican vernik"? Ja ne delim ljude na obicne i neobicne. Ali ajde mozda je bolje koristiti termin lenji vernik koji definise svoju veru kroz paljenje svece (koja je paganski obicaj) i post-a (koji postoji u svakoj religiji ovog sveta) - ne zanima ga filozofija . Pa pretpostavljam onda da lenjog vernika i ne zanima pitanje svetog trojstva pa amim tim moje pisanje nije ni namenjeno njemu.

Da li je Hrist Bog ili Sin ili i jedno i drugo. Jeste i jedno i drugo ali i nije - a podjednako je sin koliko i svako od nas. Sin- kao pojmovna energija nema veze sa jednim bicem - ima veze sa svesnoscu u zaboravu. Zaboravu svoje bozanske prirode. Sin koji izlazi iz zaborava se stapa sa Ocem i postaje Otac jer shvata da nikada nije prestao da bude Otac samo je sam izabrao da to zaboravi - proces secanja traje a hranjen je od strane bozije kreativne energije ili svetog duha. 
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 05:59:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.