Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Криза "уметности" (или где ми то идемо?)  (Pročitano 14061 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
simijon ti toliko ne znaš o umetnosti da mi je žao ovih dvadeset sekundi života koje sam potrošio da pročitam ono što si napisala. izvini što sam malo oštar, ali reći da umetnost ne može da bude koncept i da performansi nemaju veze sa umetnošću je ravno tome kao kada bi neko tvrdio da tržište nema veze sa ekonomijom ili da čekić nema veze sa zidanjem
Umetnost mora da objedinjava svesno i podsvesno, ne može biti samo koncept, kao što ne može biti ni samo nasumična. Upravo je suština u tom sublimalnom elementu koji umetnost podiže od zanata ili koncepta.

Međutim umetnik mora biti majstor zanata, kao dobar vozač koji ne misli kad i koliko treba pritisnuti gas i u koju brzinu treba prebaciti, da bi mogao da oslobodi svoju psihu za stvaranje umetnosti.

A prodavanje muda za bubrege, carevo novo odelo, to nije umetnost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Slazem se sa Sim. Citam to jest gledam na primer slike u novinama koje se prodaju za milione dolara. Dve boje, dve tacke 6 miliona. Jedan trougao 10 miliona. Umetnost kao i svaki osecaj ravnoteze nestao je odavno. Zivimo u vremenu kada kvalitet ne znaci nista, kada cast i rec ne vrede ni prebijene pare, u svetu u kome se umetnost gleda kroz novac, u kome se zivot gleda kroz novac. Od kvalitetnog do totalno dekadentnog granice su male ako ih uopste i ima vise. Razum, logika su postali pojmovi, glupost, neznanje i povrsni osecaj uspeha su postali temeljci buducnosti koja ce se na kraju urusiti na sve nas.
Realizam i Abstraknost su dva pojma, svaki od njih ima neku odredjenu granicu i kriterijum, koji kako ja vidim je skoro na izmaku. Nije sva umetnost umetnost niti je svaki kvalitet kvalitet.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
ajde vi malo prelistajte jansonovu istoriju umetnosti pa ćete videti šta može a šta ne može da bude umetnost - eto toliko
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
to sa glistama Simijon je super fazon Smile ti si izmislila ili već je neko uradio pre? Smile
a što se stiče carevo novo odelo i uda za bubreg, u tome slažemo se Simijon. Smile
« Poslednja izmena: 14. Jan 2009, 13:58:50 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
pa postoje i muda, samo bikova i to u krvi

« Poslednja izmena: 14. Jan 2009, 14:17:59 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Па неки "уметник" је везао пса у галерији и изгладњавао га је до смрти и то назвао уметношћу...
Онда се нађу људи који ће да ми појасне како то у ствари има неки дубљи смисао, баш као ти тампони, глисте, тачке, муда...  Smile

Да, ја сам глуп и прост човек чим нисам достигао ваше висине спознавања уметности...  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
ajde to je tu problema da svi smo jako navilki na Burek forumu na psihoški kastraciju, i niko ne razmisli pozitivno. naročito muškarci.Što je i razumljivo i kod psihićima.
zašto ne o tome raspravljamo da videli smo nešto super fenomenalno i sexi i buldno.
Ovaj stav mi jako liči na tour de fustracija a ne na tome da kako gradimo našeg estetski osećaj.
Na primer ja isto mogu to kazati da ovo nije psihiatria nego ubistvo....kako neko kaže da nije ovo ni ovo, ni ništa umetnost.
Da li je nešto umetnost nije pitanja common sensu, nego to je već rad da upoznajmo šta može biti umetnost..a naravno i egzistencija isto.A da li je rad razarenja? Mislim te hirurzima sigurno je teško toliko puno ubiti zbog državni terora, i želeli bi su da dobiju svoju poštovanje...i da njihove posao je težak. Al iz toga napraviti vrednost samo od kreativni ljudima zavisi.
« Poslednja izmena: 14. Jan 2009, 17:16:23 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 3Gs
pa postoje i muda, samo bikova i to u krvi

Ovo je inace napravio moj kum.. kao i onu famoznu "meteorsku kisu"

Ovaj performans sa psom jeste surov i zato tako nesto ne sme da se ponovi. Ali kada ne bismo uzeli u obzir surovost takvog jednog dela, onda bi to zaista moglo da izgleda kao prilicno dobar performans jer ima sve ono sto jedan umetnik zeli da postigne. Sokira, ostavlja veoma jak utisak, to je svakako nesto o cemu cete pricati prijateljima, a ima i neku poruku. Naravno, ovo je bilo previse iz razloga sto je zivo bice patilo na racun toga, ali ne moze se reci da nije imalo smisla.
Takodje, mislim da umetnost nije i ne moze biti univerzalna kategorija. Ono sto je umetnost za mene, za neke druge je gomila kamenja, a ono sto je za nekoga vrhunac slikarstva, za nekog kriticara je obican kic. Umetnost je pre svega licni dozivljaj necega, bila to slika, pesma, performans, skulptura ili bilo sta drugo. Sve zavisi od posmatraca, njegove maste i toga kako ce on shvatiti datu stvar.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
Kokota super je što si pisao Smile
ja sam video jedan put kako su spalili jednog andjela, na jednog otvaranje izložbi...pa bilo je posle gadan miris , zbog perje Smile Smile Smile. al nasuprot sa mirisom tamo sam pio najfinije crvenog vino Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Gecko 20081217
mob
Nokia 
To kad mi se ispovracaju po papiru, urame i stave u galeriju da se kvazi mislioci, folozofi, umetnici i umetnicki kriticari misle ispred toga i besede o znacenju i smislu..
Dodje mi da povratim.

Danas svako moze da se nazove umetnikom, kao da je to neko konkretno zanimanje kao sto je pekar, mlekar, prodavac  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.