Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Криза "уметности" (или где ми то идемо?)  (Pročitano 14015 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
Tužno je to da umetnost gradi nas, našu individualnost, a vera uništava...Vera zato agonizira danas i nije ginuo kad je trebalo, pre sto godina, jer umetnici su napravili toliko vrednost za veru, kroz punog stoljećima, skojom može toliko dugo agonizirati i pomagati u uništavanju ljudse živote.
a sad dali je bitnija ženski tampon....to mislim zanimljivo za uništavane muškarcima, koji isto nisu primetili da žive iz tog umetnosti koju su kradili vladajućeg snage, da ne primeti da nisu žive Smile Smile

a sa tom tamponom zajedno žene su žene a i bez toga Smile Smile Smile Smile nijo o tamponu fazon. inače nije ni loša ideja, samo već 2000 puta su napravili isti fazon i jednostavno je dosadno Smile
« Poslednja izmena: 27. Dec 2008, 22:03:47 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
Данас би свако да буде уметник.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Нема ту У од уметности. Банализована злоупотреба телесне функције тешко да може бити уметност.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 1425
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Nokia 1234
za stvaranje i razumevanje konceptualne umetnosti treba imati predznanje, kao i za svaku drugu umetsnost. to što neki misle da je to banalizovanje, i da mogu da preskoče korake i odmah hoće da postanu konceptualisti, sa sobom srozavaju u očima gledaoca i one koji pokušavaju ozbiljno tie da se bave.
IP sačuvana
social share
povežite:

kako si?                            -pa tu sam, a ti? nema te ovih dana...
e cao gde si ti?                  -eto, nista
cao, sta radis?                   -evo, dobro sam, ti?

Virtuelna galerija ~ mkicus
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
ja od ovakvim skečovima mnogo više cenim plastinaciju, ili Nischov performanse....mislim poznato to o čemu razmisle slobodniji ljudi na zemlju, jedna ženska tampon tako trebalo bi delovati...šta ti hoćeš sa tom, kad tu masovno ubijaju nedužne ljude, a i iz tog tema naprave isto sklupture, koje su od stranu dražava zabranjeni.Al od toga da još nešto je politički nosi zančenje, nije potrebno i da je vrednost.
Bio je jedan umetnik ko je sekao svoj polni organ na jednu performansu u Njujorku i umruo je..to je bio hit, pre deset godina. Sad to bi bilo ako bi i stavio nazad, i pojebao bi njegovu dželati sa tom dok diše.Inače i to je dosadno tamo su samoubilački teroristi koji kao posao izvrše svoj samoubistvo i ubistvo. Težak je pitanja da na ovog nivu razaranju o koju tu je reč(na Bureku) kako je moguće nešto vredno, umetnički napraviti. Zato je i umestnost težak posao, naročito dobar umetnost.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Svet je postao lenj. Umetnici su počeli da korumpiraju jedni druge i po sistemu salepdžija za bozadžiju jedan drugom tapšu i hvale nemaštovite ideje. Čim se umetnost zasnuje na konceptu i udalji od onoga što je u publici instiktivno prepoznatljivo ona postaje suprotnost samoj sebi. Kao što umetnost nije ograda od kovanog gvožđa tako ni glupavi performans nije umetnost.  Ali jeste klan, jeste korupcija, jeste foliranje.

Pre nekoliko godina moj prijatelj akademski slikar je imao magistarsku izložbu. Na izložbi slika koja se zove Meteori a na slici četke i olovke. Pa druga gde piše crkva Sv. Marka u Veneciji a na slici naivno našarana cirkuska šatra. Onda dođe akademik profesor doktor koji je sad optužen za falsifikovanje slika domaćih slikara i održi predavanje kako je izložba fenomenalna i tralala. Honorar 4 000 DM tadašnjih.

I šta dalje. Ode moj prijatelj u inostranstvo i piše tamo roto reklame, slika murale po spavaćim sobama i portrete maminih ćerki koje sviraju klavir. A olovke i šator stoje iza ormara kod mame u Beogradu, niko ih neće, čak ni mama.
« Poslednja izmena: 12. Jan 2009, 23:54:37 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
opisala si psihološki kastraciju jednog slikara, kroz njegovih neuspesi zbog koja je atmosfera je odgovorna....(Simijon Smile ) Pa sećam na tome kad smo tu sa tobom Simijon raspravljali o moralu i sexulanosti kod nama,(tada sam ja silio postkonvencionalni nivo) a ti si kazala da kod nama sexulanost je na nivo psovanja.
Mislim baš zato je i bitno da umetnost kako može da stići kod ljudima i u kojom formu. Inače taj pobunjenička, suviše izpolitizovane umetnost isto je dosada. Ovaj skeč sa tamponom je sigurno feministička provokacija.
I ja drugačije svatim umetnost. al nisam na tom stranu ko kao otelovano izvor tradicija svati to.
Stvarno je jako teško kazati šta je umetnost, meni to svidja kad isprobaju neki nove interpretacije, al tako da stigne i kod mojih fizičarima , skojom sam zajedno dzakirao. I postoji taj fenomen.Tako je počeo i Big Brother nekada davno to je bilo umetnost, kad su zatvorili sebe negde umetnici šta je bilo snimljeno. Ja imam i jednog takav poznanstvo ko je zatvorio sebe i želeo gladovati dug jednog meseca, i pisati.Biceps se zove, sad bavi isto sa reklamima u Budimpeštu. Al ima i dan danas nove fazone, želeo je organizovati, da jednog trg sa minobacačom uništavaju u Budimu, ne verujem da je dobio dozvolu Smile
Zanimljivo je da kod nama na primer u Beogradu sasvim drugo bi se to značio, drugačije bi zvučio ako bi neko tražio za minibacanje dozvolu, mislim da bi dobio.Al pucao bi i bez dozvolu Smile
« Poslednja izmena: 13. Jan 2009, 20:29:10 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Ha kako sve pamtiš.  Smile

Umetnost ne može da se nauči. Knjige i knjige su napisane a da nije odgonetnuto šta je umetnost jer ona mora da komunicira sa podsvesnim u nama. Onog trenutka kad je svesna, programirana i planirana to nije umetnost. Međutim umetnost nije ni kad neko pusti gliste da razmazuju boju po papiru potpuno besvesno.

Lično mislim da je tradicionalna likovna umetnost u velikoj krizi a s druge strane likovna umetnost je dobila ogroman prostor fotogragije, filma i drugih video sadržaja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
samo je jedan konstantno a to je teror od starnu institucijama, to stvarno može se tako svatiti kao tradicija. I da to jeste tradicija je  Smile teror. A podsvesnost je bio i po tradicijama teren sugescijama i jezički nasilju.
To se tako dosta lako svatiti kad uživamo u jednu umetnički delu, i svatimo to da taj umenik ima, ili imao ljubav u porodici, i sve počinje od toga. To posle može biti i izgubljenje tog porodički ljubavi ili bilo šta drugačija dešavanja, bitno je da doživeo poridički ljubav na neki način. To je fazon i pre renesansa, iako su bili na.primer u slikarstvo teme verski al zbog čega smo mogli i danas možemo videti lepota u tim slikama, to je taj porodički ljubav, što od sexa do gastronomiji sve poduhvata.
« Poslednja izmena: 13. Jan 2009, 20:28:24 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
simijon ti toliko ne znaš o umetnosti da mi je žao ovih dvadeset sekundi života koje sam potrošio da pročitam ono što si napisala. izvini što sam malo oštar, ali reći da umetnost ne može da bude koncept i da performansi nemaju veze sa umetnošću je ravno tome kao kada bi neko tvrdio da tržište nema veze sa ekonomijom ili da čekić nema veze sa zidanjem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.