Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Криза "уметности" (или где ми то идемо?)  (Pročitano 14019 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
tour de frustracija Smile Smile Smile smešna si Osma i onada ako nisam ja koga želiš provocirati Smile pa zašto je tebi nužnost da povratiš? Smile Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
kako hoćete, meni je bliže mišljenje tih ""kvaziumetnika", vama je bliže mišljenje milorada vučelića u pečatu. svako bira svoje uzore i tumače kulture
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Gecko 20081217
mob
Nokia 
tour de frustracija Smile Smile Smile smešna si Osma i onada ako nisam ja koga želiš provocirati Smile pa zašto je tebi nužnost da povratiš? Smile Smile
Nisam ja nikoga provocirala, pogotovo ne tebe. Samo iznosim svoje misljenje i svoj stav, a isti je da me neverovatno nerviraju ti kvazi umetnici i ta kvazi umetnicka dela. Zasto? Zato sto to jeste nesto lazno, besmisleno, meni barem.
Danas svako moze da nabaca gomilu stvari jednu na drugu, bez ikakvog smisla, da je nazove nekim avangardnim imenom koje zvuci super a nema smisla i da se to proturi kao nesto sto ima neku estetsku vrednost.

Pa ako je tebi jedan krvav tampon vece umetnicko delo, maestralnije uradjeno od nekog dela jednog Karavadja, Mikelandjela, Goe, Rembranta, bilo kog Grka koji je klesao u svoje vreme, pre sve ove ''napredne'' civilizacije najobicniji kamen i od njega stvorio savrseno telo, sa neverovatnom anatomskom studijom i studijom pokreta, to je onda tvoja stvar..Ali moramo povuci granicu izmedju toga sta nam se svidja i sta je...ono pravo. Jeste to nekad tesko, zapravo, nemoguce u vecini slucajeva, ali daaajte...Vezan pas, krvav tampon, stolica koja visi sa plafona?:S

Umetnost treba da dotakne ali svojom smislenoscu, da dotakne zato sto je nesto lepo, ruzno, gnusno, tuzno ili kako vec, a ne time sto je glupo i besmisleno.
« Poslednja izmena: 14. Jan 2009, 19:47:30 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
ajde ljudi Smile razvedrimo se!!!
ipak jedan mogućeg ključna reč je sublimacija, kad hirurzi naprave lepše grudi i usne za lepotice, da budu još više lepše, onda to je od stranu hirurzima je mogućeg otpor prema državnog teroru, kroz sublimacija. I napravili su lepotu Smile estetski je moguće suditi nad tome, a i politički.
A nazad kod tampona, koja je provokacija, baš tog sublimacija je nedostupna, ili suviše je direktno taj misaoni tok koja o emancipaciju želi nama nešto predati.
A to je činjenica da hirurzi sa tom da naparvili su uspešnije lepotice iz vida grudi, ubijaju nedužne ljudima estetski doživljaj, kojima samo prirodne n.p. grudi su dostupne. Al iza toga svugde je državnog teror stoji koja traži od pojedincima nezavisnost da to bude pod kontrolom, kroz toga da postavi diktata o normama, i neće komunikacija sa postkonvencialnim normama.
« Poslednja izmena: 14. Jan 2009, 22:19:09 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 258
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
To kad mi se ispovracaju po papiru, urame i stave u galeriju da se kvazi mislioci, folozofi, umetnici i umetnicki kriticari misle ispred toga i besede o znacenju i smislu..

Zavisi kako to shvatis.
Jedan umetnik, zaboravih mu ime sad, kenjao u tegle u kojima je bio formalin ili neka slicna supstanca
i od toga napravio izlozbu. Na prvi pogled sam imao isto misljenje kao ti, dok nisam cuo poentu.
Dakle, ta izlozba je bila kritika na stanje u kojoj se umetnost danas nalazi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
kako hoćete, meni je bliže mišljenje tih ""kvaziumetnika", vama je bliže mišljenje milorada vučelića u pečatu. svako bira svoje uzore i tumače kulture
Овим си близу да се сврсташ међу "самозване штоваоце онога што не разумију", како би рекао Б. Џ. Ш. Мешати дневну политику и уметност и самоелитизовати сопствену свест о вредности уметничког кроз етикетирање неистомишљењика, па, хм... то у најмању руку не доводи до успешног тумачења уметничког дела, барем не у смислу универзалног или вишеслојног.
« Poslednja izmena: 15. Jan 2009, 01:58:17 od panini »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
На крају, после дообре анализе путнице и панинија само желим једно да питам?! Сврха уметности је да провоцира, да?!  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Umetnost je otisla u materinu. Umetnost je nekada bila tu da nadahne, da inspirise, da pokaze neki kvalitet, talenat. Ne znam tacno sta Osma crta ili slika, zato cu uzeti mene na primer. Ja spadam pod grupu abstraktnih crtaca, i smatram da kada stvorim nesto ima neko znacenje ima to nesto sto daje do znanja da sam se trudio da predstavim nesto da pokazem sta ja umem. Realistima skidam kapu jer oni mogu da urade ono sto ja ne mogu, ali zato vecina njih ne moze da uradi ono sto ja mogu. Na faksu je jedan nacrtao liniju sa nekoliko debljina i predstavio kao ne znam sta i dobio u prevodu ocena na nas sistem 10, ja sam dobio 9- iako sam proveo blizu 3 sata crtajuci, i razvijajuci sliku da popuni ceo papir.
Ja na primer ne smatram da je Pikaso bio umetnik, on je bio zajebant. Iako je pripadao abstraktnom redu umetnika opet nisam video tu neku poentu u njegovim slikama. Slazem se sa Osmom da umetnici poput Mikelandjela, Da Vincija, Rembrant itd su imali sta da pokazu u njihovim delima.
Osma kako se bese zove "otac moderne umetnosti" zaboravio sam mu ime, njegovi radovi su isto tako sprdnja, nista vise.
Tesko je reci sta je umetnost vise. Pogledajte modne revije, to je haos i uzas jedan, ali imena poput Dolce Gabanna, CK se i dalje postuju kao neki zakonodavci umetnosti na modnoj pisti.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Tesko je reci sta je umetnost vise. Pogledajte modne revije, to je haos i uzas jedan, ali imena poput Dolce Gabanna, CK se i dalje postuju kao neki zakonodavci umetnosti na modnoj pisti.

A i kada kažemo umetnost onda se misli na "visoku modu", mada neki nazivaju umetnošću i ono što rade razne bakice dok heklaju i šiju. Uostalom svi koji se razumeju u umetnost, znaju za čuveno naivno slikarstvo, a neki su možda čuli i za bakicu iz Slovačke koja prodaje svoje slike po cenama koje su po više hiljada evra! evo malo naivne umetnosti iz srbije

« Poslednja izmena: 15. Jan 2009, 10:50:05 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Sony xperia
Dobro. Ajmo sada ovako. Rekli ste sta se, koliko toliko moglo sa tih stanovista. A sta je sa Religijskim, socijalno-socioloskim gledistima ??

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.