Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 00:36:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kreacionizam ili Evolucija?  (Pročitano 34240 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Eh da - filozofija i knjiga jesam iscitao - ali rupa je uvek bilo - nikako nisam uspevao da nadjem ono sto mi fali, Nije bilo jednog potpunog objasnjenja. Samo skup znaka na ptu, nagovestaja da idem u pravom pravcu ali ne i kraja. Odgovore sam presatao da trazim spolja - nalazim ih u sebi. Oni sve cesce nadju sami svoj put na povrsinu cak i kad se najmanje nadam. Ali jedno sam shvatio - to su moji odgovori na moja pitanja i oni ne mogu pomoci niti objasniti bilo sta bilo kome do meni samome. Put ka znanju ovostranom ili onostranom je kroz nas same a ne kroz iskustva drugih. Njih ne treba izbegavati, treba citati, treba nalaziti inspiraciju u tudjim putevima - ali zedj se moze ugasiti samo na svom potoku. To je za mene Bog i bozanstvo u meni - jedan jedini i samo moj - to je za mene put i cilj u jednome. Te dve stvari postaju jedno jer nema vishe podvajanja. To je moja evolucija, za druge ne znam.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Rekoh ja vec u temi- Praroditeljski greh... Sebi licim na nekog misa, koji gricka sir sa punooo rupa.
K`o iz crtaca. Smile
decky999- zasluzio si  Smile
Btw- filozofi su nadovezivali svoja znanja, poimanja... Naravno, neki su dolazili u sukob... Al` zato svako odabere omiljenog!  Smile
Ja, ih imam vise...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Људи, да се надовежем на ону ранију причу о томе како опстаје онај ко се најбоље уклопио.
Управо читам једну књигу из популарне науке и пише како би изгледало да опет удари она комета која је истребила диносауре.

Још пре удара би масивно тело толико сабило атмосферу да би у трену сагорели сви који се затекну неколико стотина миља унаоколо, секунд пре него комета удари у површину земље. Комета би подигла огромне количине земље (или можда море ако би ту ударила) што би изазвало јак ударни талас. Веома брзо би све у близини било збрисано. Уследили би цунамији, земљотреси, ерупције вулкана... Атмосфера би била поремећена што би продужило катастрофу на 10.000 година.
И главна ствар - сасвим је могуће да ништа не бисмо ни знали до самог удара, а многи ни много касније. Чак и ако бисмо видели небеско тело које иде ка нама, могућности да се удар спречи би биле мале.

Зашто ово причам? Па тако гледано, нисмо ништа еволутивно успешнији од динасаура. Оно што је истребило њих, истребило би и нас. Бактерије би међутим преживеле.
Међутим, за 100 година ће такви удари вероватно моћи да се спрече, а за 1000 можда направимо независне колоније на другим планетама. Пленетарно гледано, то је тренутак. Ако се у том тренутку сами не уништимо. Врсте које директно или индиректно уништавају саме себе такође нису еволутивно много успешне.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Stara prica o kometi. Meni samo tu nije jasno, kada je ta kometa udarila u zemlju i digla toliku prasinu i onemogucila biljkama da vrse fotosintezu, kako su onda biljke prezivele, i kako su preziveli sisari koji su se hranili tim biljkama, i ako hrane nije bilo za velike zivotinje kakvi su bili dinosaurusi, zasto su onda izumrli mali dinosaurusi velicine sisara, i ako vec nije bilo hrane za sve velike dinosauruse zasto su morali svi da izumru umesto da im se samo smanji broj, i zasto su izumrli vodeni dinosaurusi kad nisu imali veze sa sranjima na kopnu, a ako mozda nisu mogli da podnesu novonastalu situaciju kako su to mogli preci danasnjih gmizavaca; a cini mi se da kad bi se bolje upoznao sa tom pricom o kometi da mi mnoge stvari ne bi bile jasne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Meni samo tu nije jasno, kada je ta kometa udarila u zemlju i digla toliku prasinu i onemogucila biljkama da vrse fotosintezu, kako su onda biljke prezivele, i kako su preziveli sisari koji su se hranili tim biljkama

Сисари су се појавили тек после глацијала.

Биљке нису преживеле, "преживела" су само семена.

i ako hrane nije bilo za velike zivotinje kakvi su bili dinosaurusi, zasto su onda izumrli mali dinosaurusi velicine sisara, i ako vec nije bilo hrane za sve velike dinosauruse zasto su morali svi da izumru umesto da im se samo smanji broj

Мали диносаури су били поједени од стране великих.

И нису сви изумрли, неки су еволуирали.

zasto su izumrli vodeni dinosaurusi kad nisu imali veze sa sranjima na kopnu, a ako mozda nisu mogli da podnesu novonastalu situaciju kako su to mogli preci danasnjih gmizavaca;

Ко каже да нису имали везе са "срањима на копну"?

Једноставно, неки су били способнији, издржљивији и прилагодљивији од других.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Onaj koj je stvorio život drži stvari u svojim rukama i privešće sve k svrsi . Zato , ti meteori nisu naša briga . Nek se brine onaj kome je to u opisu radnog mesta . Nego , kao što rekoh , zašto se ne javlja ? Bio je čovjek koji je dao dobar i logičan odgovor . Ako nekoga zanima , ja bih taj odgovor mogao da iznesem ovdje onima koji ovo prate . Ako nikoga ne zanima ... a , nema veze .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Nego , kao što rekoh , zašto se ne javlja?

Можда више не постоји?  Smile

Да није тај човек Деникен?  Smile
« Poslednja izmena: 05. Nov 2006, 19:48:47 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
OK.
Reci- ko je taj covek?
Mene, bas interesuje!
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Pa napisao sam asocijaciju . Your son Sara ... your unborn son . Krist . Mnogi će reći : još jedan fanatik . Ali , Krist je posložio logiku . Krist je bio pametan čovjek i uzimao je Sveto pismo ozbiljno . U knjizi postanka većina ljudi greši tražeći nekakve tehničke detalje . Znači : dali je Adam od Zemlje , da li mu je žena od rebra , i sl . To je nebitno . Nas to ne zanima . Pa ne očekuje neko valjda formulu sa tehničkim detaljima i nacrtima . Znači , nas zanima suština knjige , ne detalji . Nebitna su imena , detalji ... samo suština . Ovo je ono što se može zaključiti kao bitno : Ljudi su stvoreni činom Božje volje . Ljudima je kao neodvojiva od njih ugrađena slobodna volja .Bez slobodne volje i ne bi bili ljudi . U početku je Bog komunicirao s ljudima . Nije tačno da prvi ljudi nisu znali razliku između dobra i zla . Oni su morali da znaju da ako skočiš u more a ne znaš da plivaš to nije dobro za tebe .
E sad ono sa jabukom . Jel to išlo ovako :
-"Oćeš jabuku " ?
-"Daj"
-"Na"
-"Žnjop , žnjop..."
-"Au , sad smo najebali "
Pa , normalno da nije . Da je to bilo tako , onda to i ne bi bio greh . To su sigurno bili dugi pregovori , di su se lomila koplja . To ti je kao da ti nako da novog Ferarija i kaže ti : Evo ti pa uživaj ali nemoj da popiješ pola litre konjaka pa da voziš . Onda ti neko dođe pa ti kaže : Tek kad popiješ pola litre konjaka i voziš Ferarija saznaćeš šta je pravo uživanje u vožnji . Sad  ti znaš da ako skočiš u more a ne znaš da plivaš to nije dobro . To je jednostavno . Ali nešto ovako komplikovano ... Pametan si, dobar si vozač ... Ako vidiš da te baca staćeš sa strane...A isprobati nešto tako bilo bi  ...  Uglavnom da skratim. Nije bitna tehnologija , bitno je to da su ljudi izabrali da budu nezavisni i isprobaju sve do krajnjih granica na svoj način . Bog nije imao drugog izbora nego da to dopusti .To se dogodilo u samom početku i još traje . Trajaće dok se ne ispuni punina vremena . Znači dok ne isprobamo ama baš sve . Dok ne postignemo čuda .
Nakon toga  dolazi Kraljevstvo kao jedino logična opcija . Ne kraljevstvo u smislu da umreš pa ideš u dimenziju X , pa tamo džabelebariš i svaki dan jedeš krempite , nego kraljevstvo kao politički sistem s Kristom kao kraljem . Razum , ljubav i znanje izgraditi će Raj , i znaj neće biti ironije za kraj . Ja čekam to  kraljevstvo i možda se jednom tamo vidimo .   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ne mislim da si fanatik. Veoma, pohvalno. Moja mama je dozivela klinicku smrt- tunel, toplota, Sunce...
Verujem da je prijatnije. Moja zivotna filozofija jeste transcendentna...
P.S. Ako zelis, mozes nesto napisati i na temi- Praroditeljski greh... ( Nesto smo piskarali o jabukama... Bukvalno i manje bukvalno)  Smile
P.P.S. Kako bez krempita???!!! Pa, jedem toliko slatkog, da se i ja i okolina cudimo kako nisam ogromna... (salim se)  Smile
Mada- politicki sistem... Isus- kralj... Opet- monarhija?
Joj, opet lupam...  Smile    Ne znam, sta mi je. Udario mi Bodler u glavu...
Nista zlonamerno, ja se samo smejem svom neznanju. Sto bi rek`o Sokrat-........................................
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 00:36:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.