Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 20:05:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kreacionizam ili Evolucija?  (Pročitano 34425 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Citat
Reloadert- a sta je pojam prirode, nije on uocen u njoj samoj nego su ga ljudi definisali. A ja ga definisem kao fizicki, materijalni svet koji funkcionise po sebi svojstvenim zakonima. Ziva bica, kao sto rekoh, zive u tom materijalnom svetu, zavise od njega i njime se koriste. Kao sto vidis, materija u sklopu organizma je jedina koja cini akciju pod uticajem neke volje (tj. organizma kojem pripada) dok ostala moze da ucini samo ako je na nju delovala neka strana sila.

Smile  Nisam bash siguran shta si hteo reci ovim,ali ako si mislio da neziva meterija ne moze da izvrshi akciju bez uticaja strane volje onda je to potpuno netachno...
Zna se tachno zashto pada sneg,sevaju munje,vulkani imaju erupcije,zashto se planete vrte oko Sunca...nema tu nikakve strane sile,tj. svesti koja to kontrolishe
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0

NAzad na temu - bilo bi sve lakse kada bi svi priznali da NIKO ne zna kako smo nastali i sto je jos bitnije ZASTO. Naravno da svi tragaju za odgovorom ali put do odgovora nije pljuvanje i satanizovanje onih koji tragaju za tim odgovorom. Darth je lepo rekao u jednom postu - sustina svega je da nema sustine - na svakom pojedincu je da da sve os sebe da sam sebi da sustinu. A kako se to radi ?? Pa onako kako je to Darwin radio za zivota - pomerajuci svoje granice spoznaje i tudje. Radeci na sebi i svetu oko sebe iz srca i sa ljubavlju prema tome sto se radi - to nam daje kreativnost, zivotnu snagu i svrhu. Nema svrhe sve dok svrha ne izadje iz naseg srca i pocne da uoblichava materiju. To je nasa svrha, mehanizam evolucije i put ka Bogu na kraju krajeva.

Ovo je odlično !  Smile Morao bih još jednu stvar nadodati . Postavlja se pitanje : Zašto je onaj koji je osmislio i stvorio život sakriven ? Zašto nam se jasno ne očituje , bez tajni ? Zašto mi moramo sami otkrivati , mučiti se lutati ? To nije korektno . Puno korektija bi bila otvorena igra . Da se zna šta je šta . Pa , da se barem javi svakoj osobi 1 il 2 puta u životu , ali onako , nedvosmisleno .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
Mozda....zato shto ne postoji  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Moje vidjenje toga je opet metafiziicno - nase postojanje u materijalnom svetu je razlog za to. Nas pad (ako ga je bilo) iz duhovne u materijalnu sferu je doveo do naseg zrtvovanja svesnosti o putu zarad zemaljskih uzivanja - ne kaze se dzabe - Ignorance is bliss !!! Arogancija je najvece zemaljsko uzivanje - stanje kada nema postavljanja pitanja, nema muke, nema napredovanja - jer zasto bi ako nam je svima sve potaman. Jedino je pitanje - zasto nam nije potaman, zasto osecamo potrebu da nam stalno nesto fali, osecamo tu uzasnu rupu u sebi a ne znamo kako da je popunimo.  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
LG 4X HD
mislim da pada nije bilo,uspon svesti tek treba da se dogodi.priroda ne tolerishe neuspehe i nazadovanja.
Da smo takav pad doziveli ne bi nas vishe bilo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

NAzad na temu - bilo bi sve lakse kada bi svi priznali da NIKO ne zna kako smo nastali i sto je jos bitnije ZASTO. Naravno da svi tragaju za odgovorom ali put do odgovora nije pljuvanje i satanizovanje onih koji tragaju za tim odgovorom. Darth je lepo rekao u jednom postu - sustina svega je da nema sustine - na svakom pojedincu je da da sve os sebe da sam sebi da sustinu. A kako se to radi ?? Pa onako kako je to Darwin radio za zivota - pomerajuci svoje granice spoznaje i tudje. Radeci na sebi i svetu oko sebe iz srca i sa ljubavlju prema tome sto se radi - to nam daje kreativnost, zivotnu snagu i svrhu. Nema svrhe sve dok svrha ne izadje iz naseg srca i pocne da uoblichava materiju. To je nasa svrha, mehanizam evolucije i put ka Bogu na kraju krajeva.

Ovo je odlično ! Smile Morao bih još jednu stvar nadodati . Postavlja se pitanje : Zašto je onaj koji je osmislio i stvorio život sakriven ? Zašto nam se jasno ne očituje , bez tajni ? Zašto mi moramo sami otkrivati , mučiti se lutati ? To nije korektno . Puno korektija bi bila otvorena igra . Da se zna šta je šta . Pa , da se barem javi svakoj osobi 1 il 2 puta u životu , ali onako , nedvosmisleno .

Питао се то Адам кад је појео јабуку. Вероватно пре њега се питао и онај што га је на јабуку наговорио користећи Еву.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
There was a man ... one man ... who teach us how to fight and crush those motherfuckers into a junk . Your son Sara ... your unborn son .
Ovo je iz filma Terminator . Ja isto mislim da je bio čovjek ... jedan čovjek ... koji je objasnio . 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Decky to u vezi Stvoritelja se podrazumeva. Sto se tice materijalnosti, materijalno i duhovno su vrlo bliski, a sa bozanskim se mora biti vrlo oprezan, ne smeju se donositi zakljucci tek tako. Duhovno nije isto sto i bozansko.
Arlekine primedba ti je na mestu, ovim sto sam napisao sam mislio na akciju koja se desava nezavisno od zakona kojem je materija podredjena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Kako pre ne videh ovu temu?  Smile
Dakle- sto niko ne spomene vidjenja filozofa? (Izvinjavam se, unapred, ako jeste, mrzi me da sve citam- stedim oci  Smile )
Kant je sve lepo povezao. Posto je bio iz religiozne porodice. Bice- jedno, jedinstveno. Ali se nasem - ISTINA- ogranicenom razumu pojavljuje dvojako. Kao fenomen i kao stvar po sebi. Dakle, razlika je subjektivna. Pr. Platon- navodi svet culnog i svet ideja. On je, takodje, znao da ne moze izbeci Boga, pa smislja onu predstavu. (duse idu nebom, za kocijasem Bogom- koja dusa najvise vidi Boga- ona pada u telo filozofa ili ljubitelja prirode... I tako po zasluzi... Ne znam tacan redosled)
Kant je primenio dualizam. Boga naziva- apsolutno nuzno bice. Ontoloski temelj svih pojava nalazi se u svetu stvari po sebi.
Tj. obicnim ljudima, data je sposobnost- da shvati samo jednu polovinu bica. Celinu moze spoznati samo Bozansko bice.
Na zemlji je to genije...  Smile
Dakle, tragove univerzalnog, ili arhetipskog uma- nalazimo u stvaralackoj prirodi genija ili umetnika!!!
Kant- dragi (nisam mogla da odolim)  Smile - jednostavno ne dopusta da se odvazimo i da uletimo u bespuce metafizike. Ovakvim stavom, on je ocistio prirodu od uticaja Duhovnog. Ali, nije znao koliko njih ce zeleti da oslusne, opipa taj transcendentni svet...  Smile
Zato, je "spasio" coveka ropskog polozaja i "gurnuo" ga ka pravednosti. Moralni zakon...
I, ovde cu stati...
Mislim da je Lok rekao- (parafraziram) Nama ljudima je sasvim dovoljno ovo sto znamo, za zivot.
Eh, a koliko sam ja besanih noci provela...
Koliko sam puta raspravljala drugima...  Koliko mi je unistio detinjstvo "Sofijin svet"...
Ne znam- mnogo je zdravije biti malo gluplji. Pametno je rekao Ciceron- "Od mnogih knjiga, glava poludi"   Smile
P.S. Mislim da nista nisam pomesala, ako jesam- sorry. Ne studiram filozofiju...
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Filozofi o raznim pitanjima razmisljaju produbljenije nego obicni ljudi, i zanimljivo je videti nacin kojim su oni obradjivali neku temu, ali ipak to ne znaci da su oni dosegnuli odgovore na sva pitanja, inace ne bi pricali toliko razlicito, i ne bi prozivali jedni druge.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 20:05:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.