Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 05:58:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Косово у Србији или Србија у ЕУ?
останак Косова у Србији
65.4%  (17)
улазак Србије у ЕУ
34.6%  (9)
Ukupno glasova: 26
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosovo ili EU?  (Pročitano 12960 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Situaciju na Kosovu komplikuju otvorene granice sa Albanijom i najveci sljam iz Albanije je pobjegao na Kosovu tacnije Metohiju jer je bliza granici. Znaci Pec, Djakoviza, Prizren, Decani....je puno siptara koji nikada nisu ni vidjeli M od Metohije.
Tacno je da nas nema dolje i da su mnogi svoju imovinu prodali i da ce mnogi da je prodaju ali to je zbog realnog stanja koje je na sceni.
Postavite se u situaciji npr. u kojoj sam ja bio....imam dolje kucu na boljoj lokaciji i mogu da uzmem dobru kintu....a zivim u Srbiji gdje iznajmljujem stan 200 evra, nemam posao jer sam markiran kao nepozeljan u svojoj drzavi jer Boze moj otimam poslove drugim ljudima, vlast se ne trudi oko bilo kakve pomoci, ne trudi se oko rjesavanja bilo kakve situacije po pitanju KiM vec se vucaraju pet godina prosipajuci pricu u prazno.
I stanes onako na prozoru i razmisljas, cekaj sto ja ne bi prodao to dolje i kupio sebi stan u Srbiji jer znam narav Siptara koji se nece pomiriti sa cinjenicom da opet zive zajedno sa nama, i da opet prolazim torturu iz 97-98, i gledati oci ljudi koji su ubili mog rodjaka, druga, prijatelja, komsiju.....neka hvala.
Nekada kad bih znao da je to samo nase i samo nase vratio bih se, a ja da opet zivim sa pojedinim ljudima mi ne pada napametm pogotovo ubicama.  Smile

Pa je,potpuno si u pravu.ja bi isto tako razmišljao.

Problem je što oni vječni extremisti koji zagovaraju mržnju pri tom mislim na sve nacije bivše Juge mašu sa životima "svojih" sunarodnjaka kako im k volja a kad se eto nađeš u takvoj situaciji em ti prodaju kraj u kojem si se rodio em kad tražiš posao onda si stranac i neki tip sa KiM.

Isti šablon imaš u Hr gdje su Šušak i kompanija pumpali glave hrvatima iz Bosne sad ti ljudi u Hrvatskoj u praktički na ulici.
U muslimanskom dijelu BiH su dovukli svakog sa Sandžaka i C.Gore da ne govorim o uvoznima koliko ih je samo dok su imali koristi od njih,sad im smetaju pa bi da ih tjeraju jer im kao uzimaju poslove.

Sve skupa kad zbrojiš čovjek bi najrađe živio na Marsu.Ja sam se snašao ali ubi me ta komunikacija na relacijama bivših država,vidim te nepravde p.k. i sto posto sam u pravu kad tvrdim da nema jače zločinačke organizacije od politike i koliku moć manipulacije masama ima to je strašno.
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 684
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kosovo ili EU = Srbija ili EU = Srbija  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja sam za to da Kosovo i Metohija ostanu u sastavu Srbije, RS da odradi referndum i da se ona pripoji Srbiji (makar kao konfederacija, ili zajednica država), severni deo CrneGore gde ima srpskog naroda ako hoće da priđe, i ta se konačno stvori jedna srpska država, a sa EU da imamo dobrosusedski odnos, da imamo svoje zakone, a ne koje EU nametne, da budemo država za ponos, a ne više da nas gledaju kao da smo došli sa Marsa i koljemo svakog ko nam dođe po nož.
Ali  Smile Smile Smile za sve ovo su potrebni dobri političari, ekonomska podloga, solidna vojska, zakon isti za sve, i koji se sprovodi, a mi to sve poodavno nemamo. Pa kada bi se i malo brže "razmnožavali", da svaka porodica ima po 3 deteta i više, onda bi nas i na tim terenima bilo više, pa makar upotrebili recept kao šiptari, vi ste manjina u sopstvenoj zemlji.
Ali kod nas je svaka malobolje stojeća porodica odlučila da ima samo jedno dete. A tu nema ni za prostu reprodukciju, i ne smem ni da pomislim šta će biti za 200-inak godina.... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
 Косово или Еу?Косово.И Метохија.И РС.И Крајина.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 684
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja inace nisam siguran ni da Srbija uopste treba da pristupi EU. Jesam za nastavak procesa priblizavanja EU do tacke do koje su to sprovele recimo Norveska i Svajcarska, koje nisu clanice EU ali koji su ipak potpuno integrisani sa EU preko raznih bilateralnih sporazuma, ali dalje od toga - ne verujem da ce nam doneti nesto narocito, a nametnuce nam razne obaveze vezano za imigracionu politiku, stranu radnu snagu itd. Uostalom, kada se kao drzava budemo ekonomski i politicki kvalifikovali za clanstvo u EU verovatno ce nas to clanstvo vise kostati nego sto ce nam se vratiti preko raznih EU fondova koji se i ovako iz godine u godinu sve vise smanjuju...
« Poslednja izmena: 21. Jul 2006, 11:05:20 od rade_ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Znas li ti Danice, sta je to Vinca?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1971
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Da bi bili kao Norveska i Svajcarska bice nam potrebno barem 100 godina mira.Oni su svoj standard dostigli tako sto su bili uvek neutralni (osim sto su Norvezane Nemci napali zbog povoljnog geografsog polozaja u drugom svetsom ratu), dok se to za nas nemoze bas reci.
Svajcarska i Norveska nisu u EU, ali kao da jesu, posto su im svi zakoni uskladjeni kao da su clanica iste.
Elem, ako  mi dostignemo standard Svajcarske i Norveske, ne moramo ni da udjemo u EU, jer cemo ionako da budemo deo zajednickog evropskog trzista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
ako  mi dostignemo standard Svajcarske i Norveske

I Bog zaplaka  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 684
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Svajcarska je prica za sebe, ali Norveska i Irska koje su u samom vrhu najbogatijih evropskih drzava su jos 80-tih bile relativno siromasne drzave. Dakle, moze to dosta brze od 100 godina, naravno uz odgovornu ekonomsku politiku i povoljnu politicku klimu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
uz odgovornu ekonomsku politiku i povoljnu politicku klimu...

Mislio sam da pričamo o Balkanu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ova ponuđena dilema je nametnuta od zapada s ciljem da pritisne politički vrh Srbije da popusti oko pitanja Kosova. Ovo je lažna dilema, zato što Srbija neće ni ući u EU, Pregovori se sve više uslovlljavaju raznim glupostima i tome nikad neće biti kraja. Revolt naroda će dovesti do pobjede radikala i tada će doći do zahladnjavanja odnosa između nas i Brisela. Ne treba da nas to brine, EU je dekadentna vještačka tvorevina zapadnog kapitalizma i mi tu nemamo šta da tražimo. Ono što oni imaju da ponude nije samo bajkovito obećanje o visokom standardu, zaposlenju, poslovnim prilikama, sređenom životu. Oni pored toga nude i dekadentno društvo čija su obiležja i kriminal, narkomanija, prostitucija, rasni sukobi, zaduživanje, novi kolonijalizam, sve neograničeniji liberalizam sa svim svojim pratećim pojavama kao što su homoseksualizam, pedofilija ( pa vidite ono u Holandiji, strašno ), razni pokreti za nekakva prava svakakvih devijantnih marginalnih grupa, itd. Zar u toj obećanoj zemlji treba da rastu srpska djeca, da rastu sa pedofilima i svakakvim drugim manijacima. Dileme nema, problem Kosova se mora rješavati mimo uplitanja Brisela, u saradnji sa nasim prijateljskim nacijama i političkim grupama širom svijeta. A što se same EU tiče, vjerujem da će se u narednim godina tamo desiti veliki potresi i otrežnjenje naroda, pre svega Francuza i Nijemaca, i da će EU otići u prošlost, možda i uz veliki vatromet.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 05:58:03
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Kosovo nona

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.351 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.