2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 800 801 803 804 ... 821
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Кошаркашка репрезентација Србије  (Pročitano 846904 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
ne znas

pise lepo green beans

ker i popovic ispadose 2 najgora americka trenera Smile
IP sačuvana
social share



Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
mob
SonyEricsson xperia m2
,,Vinsen Kole je selektor Francuske od 2009. Od tada ima jedno zlato na EP 2013., srebro 2011., bronze na SP 2014. i na EP 2015. Ima takođe 13. mesto na SP 2010., dva šesta mesta na OI 2012. i 2016., peto mesto na Eurobasketu 2009., na EP 2017. Francuska bila čak dvanaesta. U tim timovima igrali su Parker, Batum, Gober, Dijao, braća Pijetrus, De Kolo, Turiaf, Furnije, Ertel, Serafin, Želabal. Dakle vrhunski NBA i evropski igrači, uz Španiju najjača evropska ekipa po imenima i među pet svetskih. Kole je i dalje selektor Francuske bez obtira na neke neuspehe koje je imao. Kole i Francuska će možda biti šampioni sveta ove godine. Već sledeće možda opet biti šesti na OI. Kole će i nakon toga biti selektor.
(bobi, 12. septembar 2019 20:12)"
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 7150
pa šta je sporno,u pravu je čovek,većina srbije nema hranu i internet
ali upravo zbog tih amera što su nas bombardovali 99' nanicu im  Smile


@abenaz  Smile  Smile  Smile


 Smile  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 7150
Серђо Скариоло је био селектор Шпаније, која је била у зениту на СП 2010 године, екипа застрашујућег квалитета, али је Шпанија елиминисана у четвртфиналу, био је селектор и када је Шпанија била домаћин Мондобаскета 2014 године, на којем, иако домаћин, није ни била у прилици да се за медаљу бори  Smile  Smile  Smile


Citat
Разочарaње, али не и трагедија

Трагедија је оно што се догодило Мицићу, који је остао без мајке, а не пораз на спортском терену.

 – Селектор Ђорђевић преузео одговорност на себе.

– Како са свим поукама наставити борбу за Токио

Аутор: Александар Милетићчетвртак, 12.09.2019. у 19:00

Да су могли боље, играли би боље: кошаркаши Србије (Фото В. Марковић)

Они који неуспех наших кошаркаша називају „трагедијом” вероватно никада нису искусили трагедију или је за њих спорт и даље у античком добу, као питање живота и смрти. Од свега што је наш тим задесило у Кини, само једна ствар се може назвати трагедијом, оно што се догодило Василију Мицићу. Њему ни сто златних медаља не може да врати мајку.

Трагедије се догађају свакодневно, личне, народне, глобалне… У дану кад је наша репрезентација изгубила од Шпаније, ураган Доријан је однео више од 50 живота на Бахамима и 70.000 људи оставио без крова над главом.

Лако је доказати да спортски резултати снажније утичу на сиромашније земље, тамо где народ покушава свакодневне недаће да надомести успесима спортских јунака који им дају привид сопствене моћи. Тако су и милиони људи у Бразилу, када је Аиртон Сена трагично настрадао на стази формуле 1, констатовали да више не постоји ништа што може да упали пламичак наде у њиховој мрачној стварности. Њихова беда бивала је увек мања када би се Сена поливао победничким шампањцем на подијуму. Мирис тог шампањца осећао се чак и у најзабаченијим фавелама, где није било пијаће воде и основних средстава за живот…

Ако је нашим кошаркашима за утеху, и једном Новаку Ђоковићу многи нису опраштали тренутке слабости (кад се мучио с повредом лакта), заборављали су све његове подвиге и прогнозирали му још црњу будућност. Невоља је у томе што трезвен, разуман свет тешко избија у први план на друштвеним мрежама (а ту се изриче „коначна пресуда”), па се тако сва та прљавштина пролије на све стране и још крсти јавним мњењем. И онда сво то пљување надјача неке праве критике које су увек добродошле у оваквим ситуацијама.

Новинари су некада били толико мудри, толико свесни значаја спортиста за своју земљу, да су и у тренуцима њихових посртања знали да нијансирају речи, а да тиме нити умање оштрину свога пера, нити закину читаоце за добар аналитички текст…. Тако је, рецимо, некадашњи уредник Спортске рубрике „Политике” Коста Стаменковић, средином шездесетих прошлог века, одржао лекцију једном колеги почетнику који је извештавао са меча ОКК Београда. Тај млади новинар је, у жељи да се што пре прослави, ставио наслов: „Кораћ разочарао”! Стаменковић је извадио шлајфну из машине, поцепао је на пола, а затим рекао: „Драги колега, Кораћ никада не може да разочара. Ставите наслов: Кораћ није имао своје вече”! Нормално, велики Кораћ је већ у следећем колу постигао 50 поена и био темељ успеха наше репрезентације пуних десет година.

У данашње доба, наслов „Српски кошаркаши разочарали” био би сасвим адекватан, прихватљив чак и за наше кошаркаше, али је сувише млак да би оправдао постојање већине медија. Какав би то био наслов без „катастрофе”, „трагедије”, „бламаже”, „бруке”…

Нико не жртвује цело лето и одлази на светско првенство да би тамо разочарао и себе и друге. Да су могли да играју боље, наши кошаркаши би и играли. А зашто нису, то знају они и селектор Александар Ђорђевић који је, у духу неких својих претходника (Ранко Жеравица 1967, Ивковић 2013…), преузео одговорност на себе. Али, не треба заборавити да је то исти онај тренер кога смо дизали у небеса, који је вратио веру у нашу кошарку, који је пет година држао национални тим у самом светском врху (европски, светски и олимпијски вицепрваци).

Нити је он лошији селектор него што је био, нити су наши играчи лошији но што су били. Овога пута нису успели, нешто није штимало међу њима, али важно је оно што је Немања Бјелица у свом емотивном обраћању после пораза од Аргентине рекао: „Дошли смо овде као тим, сада морамо да се вратимо кући као тим”!

Да ли је Ђорђевић могао боље? Сигурно је могао боље! Да ли је негде погрешио? Сигурно је погрешио! Очигледно у једном: што се због „општег интереса” није држао неких својих принципа који су га водили ка успесима. Наш тим није стигао до медаље само због тога што није био на високом физичком нивоу као претходних година, а то је последица недовољног броја дана на припремама неких од носилаца игре (што због прописа НБА, што због ситнијих повреда које су неке избациле из строја пар дана уочи шампионата). Док је било свежине, екипа је дисала пуним плућима. Многима је душа била у носу како је шампионат одмицао, па је изостала фајтерска игра која нас је свих ових година држала у врху.

Зато смо на Европском првенству у Истанбулу пре две године, без десетак врхунских играча (неки су тај тим назвали „Б репрезентацијом”) пуцали од снаге и млели све ривале до финала, јаком одбраном и снажним ритмом. Зато се наша селекција на „Мундобаскету 2014” у Мадриду (три пораза у групи) и на Олимпијским играма у Рију 2016 (два пораза) стреловито дизала како су наилазили мечеви одлуке и стизала до финала са Сједињеним Америчким Државама.

Већина нас је отписала репрезентацију пре пет година у Шпанији (аутор ових редова јој је прогнозирао четвртфинале), већина је очекивала крах пре две године у Истанбулу, већина је отписала екипу после лошег старта на Играма у Рију… Биле су то погрешне претпоставке. Отписани су дочекани као хероји, а „Сале национале” поређен са Живојином Мишићем.

Сада је већина нас очекивала златну медаљу, а на бронзу гледала као на слабу утеху. Наша очекивања су опет била погрешна… Али, шта да кажу једне Сједињене Државе које три пута узастопце на великим такмичењима са НБА звездама (2002, 2004, 2006) нису успеле да дођу до финала (2002. биле шесте), што и сада неће бити у борби за одличје, или што Шпанија са најбољим тимом у својој историји, пред својим навијачима (СП 2014), није могла да прође даље од четвртфинала. Нико није претплаћен на успех, али је величина у томе како се понаша после неуспеха. „Наша слава није у томе да никада не паднемо, већ да се сваки пут кад паднемо – подигнемо” (Конфучије)!

Сада је само питање како ће се наш тим понашати. Не само у Кини, већ и дугорочно (са Ђорђевићем или неким другим тренером). Имамо десетак квалитетних младих кошаркаша и много изазова (како у све тежим околностима обезбедити играче из НБА и Евролиге за националне акције) и циљ који је много већи од Кине, а то су Игре у Токију. Била би велика штета да Србија не буде једна од 12 селекција на највећој смотри спорта наредног лета, јер тај догађај су најбоља могућа промоција и за спортисте и за њихове земље. Важно је бити стално присутан на највећим такмичењима, стално водити битке са најбољима (без тога нема ни стабилног финансирања) јер видимо колику цену плаћају Хрвати и Словенци којих не само да нема у Кини, већ их неће бити ни у Токију.

Не треба бацати дрвље и камење на наше играче. Треба их охрабрити и пробудити у њима понос да се изборе за Токио (квалификације почетком наредног лета) и у њему искупе за неуспех у Кини. Зато ћемо за најаву данашње утакмице парафразирати Душка Радовића:

„Молим кошаркаше Србије да данас победе Американце, ако могу. Ако не могу, онда неки други пут кад буду могли.”

http://www.politika.rs/scc/clanak/437687/Sport/Kosarka/Razocaranje-ali-ne-i-tragedija?fbclid=IwAR0BdTYBA5UvKmDkuWKbAFj9t61UuVALaV1w9Tkh1Q9bvVGIzh-Jtiovx9k
« Poslednja izmena: 13. Sep 2019, 12:15:15 od Odbojkaš »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
za malo da pobedimo amere u finalu...

ne znas

pise lepo green beans

ker i popovic ispadose 2 najgora americka trenera Smile

 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Kole i Francuska će možda biti šampioni sveta ove godine.
(bobi, 12. septembar 2019 20:12)"
Mejbi NOT dobri moj Bobi
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 7150
Ако је последњи меч на клупи репрезентације селектора Ђорђевића, макар да заврши са победом  Smile  Smile  Smile


Citat
Шта после Ђорђевића


Селектор Србије је још раније, у договору с људима из савеза, изразио жељу да се повуче с тог места, а иначе му истиче уговор. – Саша Обрадовић већ дуго кандидат за то место

Аутор: Александар Милетић, петак, 13.09.2019. у 21:00

Александар Ђорђевић (Фото EПА-ЕФЕ/Made Nagi)

Александар Ђорђевић највероватније неће водити репрезентацију после Светског првенства у Кини, о чему је много пре овог шампионата разговарао с председником Кошаркашког савеза Србије (КСС) Предрагом Даниловићем и генералним секретаром Дејаном Томашевићем. Њему, иначе, сада истиче уговор, а имајући у виду то да је пролетос започео пројекат „оживљавања” славног Виртуса из Болоње, да му је тај клуб дао одрешене руке да успостави комплетан систем рада (чак и неке ствари које се тичу менаџмента), било је нереално да истовремено седи на две тако „вруће столице”. Имао је жарку жељу да се са светском титулом опрости од свог омиљеног тима, али ће ту своју амбицију покушати да оствари у неком наредном мандату.

За непуних шест година (постао селектор у децембру 2013) Ђорђевић је урадио огроман посао и превазишао очекивања већине познавалаца игре под обручима, чије су стрепње углавном биле базиране на општој слици наше кошарке (тренд да већини играча репрезентација није циљ). Није тајна да је било многих који су сумњали и да Ђорђевић има капацитет да изгради још једну велику каријеру у кошарци. А он је то урадио врло брзо и ушао у историју овог спорта као једини који је стизао до финала три највећа такмичења (европска и светска првенства, олимпијске игре) и као играч и као селектор.

Његова харизма, велика љубав према националном тиму и „лудачка енергија” – како је то истицао капитен и вођа ове генерације Милош Теодосић, увезали су играче у једну јаку целину, у стабилан систем који је функционисао и кад пола играча (стицајем околности) није била на располагању. На четири узастопна такмичења репрезентација је играла четири пута у полуфиналу и три пута стизала до финала (у два наврата пораз од неприкосновених Американаца). Ђорђевић је за те успехе велики део заслуга приписао својим сарадницима, међу којима је највећи терет поднео Јовица Антонић, у редовном контакту с кандидатима за национални тим.

Ко год да преузме репрезентацију, имаће добру околност што неће кренути од нуле јер постоји континуитет добрих резултата (колико репрезентација на свету је последњих пет година увек стизало до четвртфинала) и група играча одана националном тиму, али и даље остаје тешка борба с натрпаним календарима и жељама најутицајнијих клубова у Европи и НБА. Није тајна да у КСС-у већ извесно време размишљају о Ђорђевићевом наследнику јер се знало да ће и тај дан једном доћи, а име које се најчешће помиње последњих месеци јесте Саша Обрадовић, тренер Монака. Данас, када национални савези преговарају с клупским тренерима, морају да имају у виду пре свега планове клубова (евентуална ограничења у њиховим уговорима). Рецимо, шампион Француске Асвел није имао ништа против да његов тренер Звездан Митровић буде истовремено селектор Црне Горе.

Наредна сезона ће бити изузетно напорна за наше најбоље кошаркаше. Евролига је повећала број учесника (са 16 на 18) и круна њене сезоне је 24. мај (фајнал-фор у Келну), Еврокуп се завршава 27. априла (у том такмичењу су, у истој групи, Ђорђевићев Виртус и Обрадовићев Монако), док се НБА сезона за неке завршава средином априла, а за неке средином јуна. Већ почетком јула су квалификације за Токио 2020, а олимпијске игре почињу најраније у последњих четврт века – 24. јула (Рио 2016 – 5. августа, Лондон 2012 – 27. јула, Пекинг 2008 – 8. августа, Атина 2004 – 13. септембра, Сиднеј 2000 – 15. септембра, Атланта 1996 – 19. јула).

Селектор ће бити пред великим изазовом да прилагоди план припрема, прво за квалификације јер ће неки играчи доћи на њих исцеђени од напорних мечева у клубовима, а неки после двомесечне паузе. Треба темпирати форму два пута за месец дана: прво за квалификације, па ако оне буду успешне, онда за олимпијске игре. А квалификације ће бити прилично тешке и у њима ће се 24 селекције у четири групе борити за преостале четири олимпијске визе (само победници група иду у Токио). Исти изазов био је пред српским тимом пре три године, када се преко квалификација у Београду пробио до игара у Рију и на њима освојио сребрну медаљу.

http://www.politika.rs/scc/clanak/437738/Sport/Kosarka/Sta-posle-Dordevica?fbclid=IwAR2dr4LOePYpEgclHDZY3_mOGPQVrVB2cGJMTLe94oqhoiB9JOumvGT3K3Y
« Poslednja izmena: 14. Sep 2019, 13:30:09 od Odbojkaš »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma


Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
mob
Samsung 111111
Prem da nisam njegov fan..jednostavno je ekipa podbacila kad je bilo bitno i to je to Smiley Izgubi i Djokovic..ispadnu i vaterpolisti..pa sta Smiley

Pa da, samo što postoji razlog zašto je neko izgubio. Imao si jedan koncept koji si mislio da će da ti prodje, sa ozbiljnim ekipama koje neće da ti igraju široko, već stanu usko, koncept je doživeo krah i to je to...

Da, ali kad je Djordjevic na Evropskom sa skoro trecim timom dosao do finala e tad je bio dobar.
Brate ja ne kazem da je Djordjevic briljirao na svetskom. Covek preuzima potpunu odgovornost.
Ali kao sto rekoh..Djokovic bude bog i batina 10 godina a onda jednu usere i svi mu psuju majku.

Djordjevic je uzeo srebro na Svetskom, pa srebro na olimpijskim igrama, pa srebro na Evropskom.

I ja mislim da je greska da se on menja nakon ovakvih uspeha zbog jednog neuspeha. Mada kazem, ne stajem nejmu u odbranu ali po meni su igraci podbacili skroz na skroz.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7270
Zastava
mob
Nokia 
Takav smo mi Narod , i u zivotu ucinis nekom nesto sto puta jednom ne ucinis - najgori si.  Jbg , Sale prihvata svu odgovornost na sebe , verujem da je i onu odgovornost od igraca preuzeo na sebe .  Smile   Mislim da , posle ovog SP , treba zahvaliti prvo nekim igracima poput Raduljice , Simonovica , Bircevica a Jokic ce vec sam naci neki izgovor da neko naredno takmicenje preskoci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 14336
Zastava Beograd
Jbt bircevic :Ppa stimac je 7 puta korisniji
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 800 801 803 804 ... 821
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.104 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.