2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li ste za to da Duda Ivkovic ostane selektor?
Da
67.2%  (43)
Ne
32.8%  (21)
Ukupno glasova: 64
Idi dole
Stranice:
1 ... 770 771 773 774 ... 791
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Košarkaška reprezentacija Srbije  (Pročitano 910269 puta)
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Nokia 6220
Meni je krivo zbog Vujanica. Rakocevic jednostavno nikada nije rekao jasno" hocu da igram". Uvek je to " videcemo, imam zelju, ali zavisi od situacije... " i uvek hoce da ga svi cekaju do poslednjeg casa da se smisli. Kod Vujosevica je prvo prihvatio poziv, a onda ispalio kad su pocele pripreme. Sa Milicicem je druga situacija. Jeste pravio gluposti, ali bio je klinac, plus je imao odlicnog mentora u reprezentaciji(Gurovic, Slavnc), tako da zasluzuje novu priliku. Da ne pricam koliko nam treba takav igrac.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2011, 18:58:56 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Naravno da nisam general posle bitke, jer sam ja sve ovo što govorim sad, govorio i posle utakmice sa Italijom.

Па то значи да си генерал после битке.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.186
Naravno da nisam general posle bitke, jer sam ja sve ovo što govorim sad, govorio i posle utakmice sa Italijom.

Па то значи да си генерал после битке.

Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
Zastava Hafnarfjörður, Iceland
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Sagem xg6
Ај редом да објасним неколико ствари...

Прво,по мени Сијена(кад смо се већ ње ухватили) не игра дефанзивну кошарку. Играју они добру одбрану али им је напад јачи. Имају изузетно брзе нападе,разносврсне,итд...не либе се да шутну и у петој секунди напада...

Дакле модерна кошарка се за разлику од оне олд скул разликује по игри у нападу. Сви знају да је одбрана у ствари кључ и да је у Европи она приоритет,а новитет је у самој концепцији напада. Нема више толико позиционих напада,више се игра базира на полуконтре и контре. Наравно за то су потребни адекватни играчи и то ће можда заживети за коју годину али и даље је у Европи неприкосновено оно што раде Дуда,Жељко...па ето и тај Дуле је са зихерашком игром стигао до Ф4,дакле и даље та кошарка ''ради''.

Тежња те неке модерне кошарке се базира на томе да у екипи од плеја до центра буде разлика у висини око 10цм,дакле да и центар може да се извуче на тројку,да плеј може да одигра леђима итд..
Да екипа не трпи и прима лаке кошеве приликом преузимања,тј да сваки играч може колико толико сваку позицију да чува,да сви могу да истрче контру...е то ти је та модерна кошарка.

Ево паде ми Ивановић са Кахом,по мени је онај баскет од предпрошле сезоне кад је одрао Барсу у плеј офу био савршен пример модерне кошарке. Дојајна одбрана са много трчања,у нападу опет много тчања,сви шутирају,сви скачу и ето ти титуле. Јебига,то је било само те сезоне...(ал зато се зна да се на његовим тренинзима повраћа од умора итд)

Са великим приливом американаца у Европи мења се и кошарка,наравно добија се на квалитету у неким стварима,а сходно томе се полако и мења сама концепција,е сад неки клубови теже ка томе да играју као у НБА,неки опет не....
Нажалост ови што теже да играју као у НБА могу да догурају до нивоа рецимо као што је Њу Џерси ил тако нека банана екипа  Smile

Оно што је добро јесте то да иако рецимо код Жељка игра неколико црнаца,он се труди да њих адаптира на Европску кошарку,да играју одбрану и не дивљају у нападу,ето,то даје резултате и даваће их увек.

А ево и ја теби да наведем један парадокс који си навео,рекао си да можда сем Барсе,Реала и Макабија сви играју на мали број поена...а баш та три тима скоро увек догурају до Ф4  Smile

Ја рецимо уживам да гледам неку утакмицу која се заврши рецимо 55-53 (под условом да играју квалитетне екипе) и ти на тој утакмици не можеш да видиш ни један атрактиван потез,све нешто једва,уз фаул,слободна бацања итд-...ал брате то је кидање.

Зато сам и противник те модерне кошарке,зато и не волим НБА зајебанцију....

Sa delom teksta sam saglasan.
Ovo dole dalje, nije vezano mnogo za citat ozgo.

E sad, ne znam, bio sam mali (mlad, ne nizak... to sam i sad) ali sto kroy price sto kroy secanja na SOS-u ispratih mnoge utakmice. Meni to deliuje ovako: pet igraca stoji na terenu, dodaju se i jedan isprangija. Ili... pet igraca stoji na terenu, dodaju se i lopta dodje do Divca. Odbrana se igrala pogledom. "Aha, tu je, vidim ga. Ne moz' da ga da ako ga gledam zajebanim pogledom". Ne daj Boze u kontakt da se udje. Dok nisu uveli trojku (jeste, vratio sam se u period pre Barija) rezultati bili 124:122. Zavrsi se utakmica a ekipe nisu iskoristile ni bonus iz prve cetvrtine. Pobedjivale su ekipe koje su imale raspolozenijeg Grbu, ekpe koje su imale bolji sut spolja i pleja koji je iskakao iz takve kosarke. Napadi su se svali sa "daj Paspalju".

ONda polako krece uvodjenje tabli i flomastera. Podizanje ruke na pocetku napada. Smisljene kretnje. Trener dobija sve vecu ulogu na samom mecu. Pa onda zone, coveci, kombinovane odbrane... Nekad je bilo retko videti da ti covek  napravi blok da prodjes, danas se kosarka zasniva upravo na piku.

Evropsko prvenstvo... koja ekipa je branila pik k'o da su protivnicki igraci sugavi, a nisu sugavi? Koja ekipa je i pored kvaliteta koji poseduje zavrsila osma? Zbog cega? Zbog odbrane. Koliko je ta ista ekipa istrcala kontri na EP? Zbog cega toliko? Opet zbog odbrane. Problem je pik a malkin pomenuo preuzimanje i pojavu da je sve manja razlika u visini iymedju dvojke i cetvorke, bas zbog preuzimanja. Jel Bjelica ne moze da cuva nizeg od sebe? Moze. Jel' Keselj nema predisozicije da sacuva malog igraca? Ima. Jel' neko rekao nasim igracima kad ispandu kao iz voza da slobodno smeju da naprave faul? Izgleda da nije. Ili jeste a oni "ne mogu da zapamte dve informacije. Kolaps u glavi." Sijena je ekipa koja ti dozvoli 60 poena po utakmici. Brane pik k'o niko na svetu. A onda kazu ljudi, oni igraju na mali broj poena. Nisu oni ti koji igraju na mali broj poena nego protivnik. Oni svoje napade zavrsavaju relativno brzo ali Partizanu, odbranom, produze napad na 20-24 sekunde i smanje broj napada, samim tim i broj poena. Sto se napada tice, igraju ga dva igraca. Bo i Kaukenas. Uglavnom pocinje centralnim pikom. Ako ne ide tutni Rakovicu. Son Stonruk je igrac koji sluzi u napadu kao nama Tripkovic na ovom EP. Nazad ne moze muva da prodje a da joj ovaj ne polomi dve noge. Posle svakog odbranjenog napada seva kontra, sto bi rek'o kolega sto prenosi odbojku "k'o iz groma  Smiley 1 ".

Neko ce da kaze da je to primer moderne kosarke. Po meni je to samo disciplinovana igra. Igra u kojoj se zna ko odakle sutira i ko ne sme ni odakle da sutira. A slozicete se da ta Sijena nema, po imenima, ekipu ni pribliznog kvaliteta ni Dudinoj, ni Zeljkovoj, ni Barsinoj, Realovoj, Makabijevoj... Ako Kaukenas i Stonruk u 31. godini mogu da igraju odbranu onda moraju i Teodosic, Rasic, Savanovic... A Grba lepo rece, odbrana je stvar volje. Ili hoces ili neces. Ne postoji umem ili ne umem.

Da li je moderna kosarka ono sto Zeljko igra u napadu, ne znam, ali takvu kosarku volim. Igra napad dok neko ne ostane sam. Ako to treba da traje 35 sekundi trajace toliko. Napravice u jednom napadu 10 pikova dok mu s eigrac ne oslobodi. Ako Focis primi loptu u reketu ima da je vrati nazad jer nume kos da da odatle. Kalatesu je zabranjen sut sa dalje od metar od kosa. Al' ce da poozove rogove i da bira na koju ce stranu protivniku da pravi decu. Samo to Duda izgleda da ne zna posto Markovic sedi Kalatesu u krilu celu utakmicu.  Ako moderna kosarka nije kosarka sa mnogo kretnji bez lopte ja onda ne znam sta je.

Mozda neki misle da je moderna kosarka ono sto dodje iz NBA. Prangijaj odakle stignes, bez ikakvog rezona. Probaj da igras brzo pa makar udario u trojicu i izgubio loptu. Probaj da trcis kontru a da jos nisi odigrao odbranu. Juri, skaci, divljaj... Ako je ovo  moderna kosarka onda imamo najmodernijeg plejmejkera na svetu.

Koji trener igra najmoderniju kosarku? Ne postoje glupa pitanja nego glupi odgovori, al' vala ovo je dibidus glupo.  Dule ne igra modernu kosarku? 'oce tesku peticu... To sto bazira igru na centru znaci da to nije moderna kosarka? Ko je bio prvi centar protiv Barselone u Pioniru? Centar od kojeg je pokretniji dalekovod. Centar kome lopta ispada iz ruku k'o da je vuca. Slavko bre jebote, ej. Kako da ih dobijemo? Lepo. Polomicemo im ruke i igracemo na one igrace koji umeju da ubace kos. Ako je tu Maric igracemo na Marica ako nije igracemo na nekog drugog. Partizan je ekipa koja je u EL gubila vis elopti nego svi ostali timovi zajedno. Ako pustis Rasica, Kecmana i Peru da igraju brzo mozes da pocepas trenersku licencu odma'.  Bo sme d aigra brzo, ostali ima prvo da savladaju loptu pa da je predaju. Ako Maric napravi poziciju jel' treba da dam loptu Veselom da zaleti s centra da zakuca preko Lamonike jer je to u modi?

Sto se tice selektora, neka bude ko 'oce. Apsolutno me ne zanima. Znam samo da igra na ovom prvenstvu nije valjala. A oni generali i njihove bitke su cisto eto da bi se nesto reklo. Od prvih utakmica kad ste pricali otprilike ovako "znali smo da cemo da dobijemo i kad su nam prisli na 5 jer iammo Dudu" smo tamnoputi brat i ja pricali kako igra ne lici ninasta (ili ni na sta... da ga 'bem).

Sade jos samo da va pitam dal' ste primetili minutazu nasim igracima? Onu prosecnu. Koliko je igrao Krle? Kol'ko Savan a kol'ko Macvan? Kolk'o Tepa a kol'ko Rasic? Da li ste primetili kad se izmene vrse? Da li ste u jednoj od njih primetili svrhu? Kol'ko ste se puta zapitali zasto izlazi Keselj kad ga krenulo? Sto Tepa ide da odmori kad je probio lepo par puta? Sto sad Kostu kad oni krenuli sa dve cetvorke? Prva izmena ide u sedmom-osmom minutu. Rezultat i igra startnih pet nisu merilo po kome se vrsi izmena. Semafor odredjuje istu. Krle ce da izadje u osmom i da se vrati u petnaestom. U devetom minutu cete na terenu imati kompletno novu petorku koja ce tu ostati 7-8 minuta. Opet je rezultat nebitan. Tajmaut se trazi 'nako rendom. Kada vodite 15 razlike i sacekate da protivnik samnji na 4 da trazite tajmaut onda ste izlapeli. Ako imate tri sekunde do kraja, loptu iz auta u visini trojke i pravo da napravite izmenu a vi na terenu drzite Markovica i Paunica e i onda ste izlapeli. Ako  imate istu situaciju ali se ovoga puta branite a na terenu vam je Teodosic e tad niste izlapeli, tad ste idiot koji ne vodi racuna niocemu. I tako dalje sto bi rek'o Kari...
IP sačuvana
social share
"Za stolom se vode često razgovori prazni, bledi a teren je pravo mesto da se vidi ko šta vredi." - Dusko Radovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Значи закључак је да је Дуда за годину дана излапео?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Sagem xg6
Zakljucak je da je izlapeo.
IP sačuvana
social share
"Za stolom se vode često razgovori prazni, bledi a teren je pravo mesto da se vidi ko šta vredi." - Dusko Radovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Добро контам ја да си ти то закључио, само те питам да прецизираш кад је излапео. Јел пре Пољске и Турске, током Пољске и Турске или после Пољске и Турске?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Sagem xg6
Izmedju Poljske i Turske. De znam bre kad je poc'o da tupi, znam samo da sam jedva cekao Ep a da mi je bilo muka da ga gledam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
mob
Samsung 
Црња променио фонт, ал је и даље смарач Smile

Ал што је брата заразио Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Значи отупео је за годину дана. 2 пут полуфинале је до јаја, после годину дана дође резултатски неуспех и Дуда излапео. Климаво је то.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 770 771 773 774 ... 791
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.