Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 04:47:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kontrola u autobusima  (Pročitano 9611 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6260 Slide
scena: 

2006 godina, jul mesec, udjem u 88 u Zemunu i pravac Ada. Na stanici kod Opstine, ulaze dvojica zvalavih masnih Bosanaca i krecu da maltretiraju babu od jedno 80 godina koja sedi na prvom sedistu do vrata. Ona nesto laze, maze, kao trazi kartu, iz aviona se vidi da se nije nadala i da zena jadna nema kartu. Na kraju im akaze: Nisam imala za kartu, i otvori novcanik u kome nema nista i pokaze im. A oni na to : e pa baba, sad ces da platis kaznu i ima da te ispituje policija. I dolazi stanica kod Sava Centra, baba jadna pocela place. Njih vojica svaki sa jedne strane uhvatili babu pod ruku i izvukli je napolje, navodno da zovu policiju. I ja sidjem na toj stanici sa njima (borac za pravdu .. Smile )... sacekam da ode autobus da se stanica malo iscisti, pridjem im i dam babi u ruku otkucanu kartu, pa pogledam jednog od one dvojice govana i kazem mu :"Aj sad dokazite da nije imala kartu."  A obojica ko telad u mene  Smile  Baba se nasmesi, zahvali se, a ovi balvani nesto krenuli da me psuju, ja se samo okrenem i odem  Smile

Inace, pre bih se ubila nego da dopustim da me kontrola uhvati u autobusu. Ne znam zasto, sigurna sam da bi me pojeo ziv blam da mi se to desi. Jednom mi se desilo nesrecnim slucajem dok su jos bili kontrolori u privatnim autobudima, cekala sam sa otvorenim novcanikom da dodje da mi naplati kartu, a u medjuvremenu je bus krenuo i stao na sledecoj stanici na kojoj je usla besna brkata zena kontrolor .. posle 15 minuta natezanja, ja joj dam licnu kartu, a ona mi kaze:"Pa mi imamo isto prezime, ja ne mogu tebe da kaznim, mozda smo rodjake" ..  Smile  ma reko kaznite me slobodno i ovako ste mi pojeli dzigericu .. ona se nasmeja i ode  Smile
Ti si car Munka Smile Smile

Meni je mucno da pisem moja iskustva sa kontrolom, treba mnogo da pisem Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Pre par godina sam imao pozitivno iskustvo sa kontrolom, išao sam sa devojkom u grad i jednostavno smo zaboravili da kupimo karte, ušla kontrola i ja šta ću, kriv sam, izvadim LK i zamolim ga da makar devojci ne piše kaznu. Njemu to valjda bilo simpatično, pa je upisao neke izmišljene podatke, a ne podatke iz moje LK tako da mi kazna nikad nije stigla Smiley
Inače retko kad imam kartu jer na mojoj stanici nema trafike na kojoj bih mogao da kupim i obično mi se dešava da kada odem do vozača da kupim kartu, on kaže da nema (valjda ga mrzi da se cima oko toga), međutim još nisam bio u prilici da u takvoj situaciji naiđe kontrola tako da ne znam da li bi prihvatili to objašnjenje ili bi gunđali.
Svakako treba kupovati karte, usluga je takva je kakva je, ali mora da se plaća, kome se ne sviđa, ne mora da koristi.
« Poslednja izmena: 20. Dec 2009, 04:25:25 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Иначе планирају нов систем наплате, који ће тек бити драње, ово је ништа, укинуће претплатне карте а сви који желе да се возе ће имати идентификационе картице које ће аутоматски бити учитане при уласку и изласку из возила. На крају месеца стиже рачун.

42 динара пута број вожњи... ух... драње.

Био је чланак о томе у Блицу. Интервјуисали су неког Ђукановића из градске власти...

Не знам само како мисле да регулишу улазак/излазак из возила... вероватно ће поставити карусел на врата који ће пуштати само оне са картицом...

Иначе услов за добијање те картице ће бити плаћене казне са каматама...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC One
Kako je to maloumno. Nije lose ali uz drugaciji princip. Zasto to ne bi bile neke kartice kao pripejd, koju mozes da dopunis bilo gde, ukucas 10-20 karata, ili koliko vec para imas, kada potrosis opet i tako u krug. Mnogo je gore kada ti nametnu da puknes kintu odjednom na ovaj najavljeni "postpaid" nego da sam raspolazes svojim parama koje trenutno imas u dzepu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 5530
Zastava Novi Sad - Petrovaradin
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Sony xperia tipo
Иначе планирају нов систем наплате, који ће тек бити драње, ово је ништа, укинуће претплатне карте а сви који желе да се возе ће имати идентификационе картице које ће аутоматски бити учитане при уласку и изласку из возила. На крају месеца стиже рачун.

42 динара пута број вожњи... ух... драње.

Био је чланак о томе у Блицу. Интервјуисали су неког Ђукановића из градске власти...

Не знам само како мисле да регулишу улазак/излазак из возила... вероватно ће поставити карусел на врата који ће пуштати само оне са картицом...

Иначе услов за добијање те картице ће бити плаћене казне са каматама...
  Smile  Smile  Smile

мислим да се тада више нећу возити аутобусом

биће ми исплативије да купим кола, јер бих месечно платила око 500 карата, пошто морам аутобусом да идем и до продавнице...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Цена карте је непримерена стандарду већине грађана.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

Inace, pre bih se ubila nego da dopustim da me kontrola uhvati u autobusu. Ne znam zasto, sigurna sam da bi me pojeo ziv blam da mi se to desi.

Delimo isto misljenje Smile ne znam zasto ali meni je to stvarno blam, jer uglavnom je guzva i kad neko nema kartu krece svadja i prepiranje oko LK, oko kazne, ljudi se okrecu i gledaju u tebe kao da si ubio nekog...

Ali evo jedne situacije u kojoj bih i ja tako reagovao, ulazi kontrola negde kod novog Merkatora i sedi devojka do mene, kontrola dolazi i samo pogleda u nju, nije stigao ni da pita da li ima kartu, ona otvara novcanik i pruza LK, napise covek kaznu i kraj.

Najgore su ove seljacine iz okolnih sela koje kad dodju u Beograd svojom lastom i krenu da se sire kao da su oslobodili Beograd. Pa kad krene guranje, i uzvikivanje 'ajde jos malo gore... vid' kol'ko mesta na sredini...

Samo nek naprave novi sistem naplate, bice odlicno, oni koji placaju imace mesta da sednu, nece biti guzve, ni smrdljivih seljacina...
« Poslednja izmena: 21. Dec 2009, 02:33:51 od milan91 »
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG Frizider
Citat
Promenjeno je to, sada stizu po celoj Srbiji, a studenti ne mogu da dobiju diplomu ako imaju neplacene kazne.

Како дође до овога лебати, где то пише и је л си видео да се игде икад искористило? Ортак ове године дао дипломски, узео тубицу на свечаности, Београђанин, дугује мин 5 казни и има позив из суда на који се није одазвао Smile Једино на бироу или шта ти ја знам где, јавићу ако заглави творза Smile

Иначе увек имам карте, а кад немам дам лепо личну па нека пишу шта хоће. Углавном ме питају па што немам, јебига немам, или ма шта знам курацпалац и не пишу ми ништа. Треба плаћати превоз, где је ту логика да се возиш џабе к'о што Мунка каже блам јебига, ал у принципу мислим да је цена виша него што би реално требала да буде.
« Poslednja izmena: 21. Dec 2009, 02:57:18 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC One
Citat
Najgore su ove seljacine iz okolnih sela koje kad dodju u Beograd svojom lastom i krenu da se sire kao da su oslobodili Beograd. Pa kad krene guranje, i uzvikivanje 'ajde jos malo gore... vid' kol'ko mesta na sredini.

Sada ga pretera. Nema veze odakle je ko vec kako se ponasa, a opet, ovo sto si rekao nije odlika nekulture. Znas li koliko puta sam visio na vratima a stvarno izmedju dvoja vrata ima mesta bar za jos pet ljudi. Sta treba covek da radi, ljubazno da zamoli bas nekulturnu stoku koja tesko da ne vidi da je 5 ljudi na pola metra kvadratnog a njima bas lepo, komforno. Naravno da cu da povisim tom i zahtevati da se pomere, samo je velika razlika da li je povisen ton ali kulturno izrazavanje ili psujes kao kocijas.

Citat
Како дође до овога лебати, где то пише и је л си видео да се игде икад искористило?

Tako sam cuo, mozda gresim.

Citat
Треба плаћати превоз,

Kao pokretac teme, ja se ogradjujem od ljudi koji ne placaju i pozivaju na neplacanje, a nas koji placamo smatraju budalama  Smile Iscitaj moje postove par strana unazad, ja sam precizno objasnio u kojim situacijama ne placam/ne kucam.  Smile
« Poslednja izmena: 21. Dec 2009, 15:37:44 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG Frizider
Аха, видео сам и исти случај. Некада је заглављен "откуцач" и позади и у средини и стварно ми не пада напамет да џогирам по главама људи кроз цео бус ради чукања. И за трафике исто, не плаћам никад у бусу карту. И да додам да ме ужасно живцира када нека стока прво седне па моли нас 20 будала који смо прво обавили дужност чукања па тек онда гледали празно седиште да им јелте откуцамо карту пошто је гузица са седиштем већ за тих 5 секунди развила симбиозу и неодвојиви заједнички еко систем.
« Poslednja izmena: 21. Dec 2009, 15:46:28 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 04:47:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.