Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kome to u Beogradu smeta Jovan Dučić?  (Pročitano 5282 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
I-mate 30 Pro
Sto banovase ovo svajcarca... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
  Ala ste se amerikanizovali Smile

Ameri su morali tako da urade jer nisu imali svoju istoriju, ono što su imali od istorijskih ličnosti je bio sve sam ubica, manijak, kurva i lopov.

Zar nije lakše nekog evgenija iz opštine ili na vlasti javno prozvati zbog svoje gluposti a ne zbog takvih amerikanizovati gradove i sela. Onaj ko vidi da piše Karađođeva ako ne zna po kome je ime dobila bar će se raspitati ako tu živi. Ovako mu se servira neki pesnik poznat samo u svom dalekom selu ili ne daj Bože samo broj. Neka se neko zapita ko sve to i kome smeta a ne da besni kad neka biserko odvali da mi nemamo našu istoriju. Od nje se to i očekuje a ne od ovih koji nas šatro predstavljaju.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 02. Avg 2015, 22:57:05
 Ameri su morali tako da urade jer nisu imali svoju istoriju, ono što su imali od istorijskih ličnosti je bio sve sam ubica, manijak, kurva i lopov.

Nije samo to, nego je dosta Američkih gradova planski građeno, a i veliki su u tri lepe. Pa tako jedno Menhetn ostrvo ima preko 210 poprečnih ulica koje seku par glavnih podužnih pod pravim uglom. I da ne bi davali imena svakoj i tako zbunjivali ljude, dali su im brojeve. To bi u Srbiji moglo da se primeni u Vojvodini ili nekim drugim gradovima gde ima planskih naselja. Uostalom, na NBG postoji treći bulevar. 

No kako god bilo, ovo sa menjanjem imena je čisto izdrkavanje i proseravanje. Pisao sam već o tome, u suštini, nikoga sem par kompleksaša i političarskih vreća govana, ne zanimaju nazivi ulica. Odnosno, nikom normalnom ne bi smetalo da je jedna npr. 29. novembra ostala 29. novembra,a neka novoizgrađena ulica dobila ime Despota Stefana. Ljude samo zanima gde je izvesna ulica, i kako da do nje dođu. I to je sva filozofija. Nobody gives a fuck. Samo što je to nemoguće objasniti političarima i gradskim upravama, koje su navikle da menjaju i kaljaju istoriju kako se kome digne, i misle da tako nekome čine uslugu, a u stvari samo stvaraju probleme i nove troškove.  Smile

P.S. A i sem toga, i taj 29. novembar, Narodni front, AVNOJ, JNA, Maršal Tito... sve su to delovi i elementi naše istorije, bez obzira šta novokomponovana ''elita'' i uprava srali o njima. I svi oni i dalje zaslužuju, ako ne nove ulice, bar da im se ostave stare. Ali srpski političMari vole da misle da istorija počinje s njihovim mandatom, pa ono...  Smile
« Poslednja izmena: 03. Avg 2015, 00:11:11 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Nije problem istorija niti smo se amerikanizovali,nego mi je pun q savršeno nebitnih dilema koje kod nas ispadnu uvek neki strašan problem.Ne znamo gde ćemo Dušana,gde Nemanju,a gde Aleksandra,šta da radimo?Lupaj brate brojeve nema da zafali.Mada kad bolje razmislim,već zamišljam Milorada i Živorada iz 13 ulice koji pokušavaju da se zapale pred skupštinom grada jer im je sve u životu krenulo naopako otkad su im dali taj naziv ulici.Šta sad da radimo?Vraćaj Dušana i Nemanju bog da im dušu oprosti s njima se bar nisu zapaljivali...Ju kent vin što bi rekli stari Sloveni...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 44.0.2403.125
Citat

Ма наравно...а све наше историјске личности су били миротворци и мирисали су зумбуле док су писали поезију поред потока.

Такво размишљање да само ми имамо историју а да су сви остали дивљи нас је и довело до овакве ситуације.

Дебилчине Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Sto banovase ovo svajcarca... Smile

бановали само један налог.
Ово ми други.
надам се да неће да ме провале  Smile
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Citat

Ма наравно...а све наше историјске личности су били миротворци и мирисали су зумбуле док су писали поезију поред потока.

Такво размишљање да само ми имамо историју а да су сви остали дивљи нас је и довело до овакве ситуације.

Дебилчине Smile

Ova gospoda su počela od nule i nisu imali neki izbor osim da im se ulce zovu Dž.Vašingtojn 1,2...beskonačno.

Još nešto što je zajedničko amerima i ovoj novopečenoj gospodi na vlasti je da se ponašaju kao da ništa pre njih nije postojalo. Zato ovo zatiranje svega i svačega što podseća da je neko, gle čuda, postojao pre njih. Homo novus ili skorojević koji nije dorastao svojim prethodnicima (precima) zbog svoje inferiornosti i frustracija radi sve ovo.

Ja nisam napisao da su oni koj su stvarali našu istoriju i kulturu mirisali cveće i pisali poeziju, mi nismo imali potrebe da uradimo ono što su uradili ameri. Gore je čovek lepo napisao da ni naše ulice i gradovi nisu tako napravljeni a čak i da jesu opet bi se našao neki polupismeni idiot na vlasti da i sa tim numeričkim sistemom napravi svinjariju samo da bi pokazao ko je bre on Smile

Seti se samo čedomira, njegove zebre i. što da ne, imena njegove dece. Lajf jovanović, na primer. Smile

E to su, kako si napisao, debilčine koje nekom Živoradu koji ih je sklepao dokazuju azerbejdžanskim pesnicima i ko zna čim koliko su oni iznad njega jer su oni elita, oni su iznad imaginarnog Živorada koga uostalom i ne poznaju jer ih podseća na to ko su i šta su.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Sto, da nece neko svoje dete da zove po tvojoj meri?  Smile

Podrzacu Mrgec-a u ovome na ovoj temi

E da, evo par slika i klipova - uzela sam kao vremensku odrednicu Berlinski Kongres

Manhattan from the Statue of Liberty. 1890

Lower Manhattan looking southwest from Brooklyn Bridge. 1892

Skyscrapers on old Newspapers Row, near City Hall. September 1895: Here showed The World Building (with a top inspired on St. Peters Church on Vatican City) at far left, The Tribune Building on center, and the New York Times Building on far right. Behind of this, appear the American Tract Building under construction

Skyscrapers in Lower Boradway, in the Financial District. October 1895

Beograd - Knez Mihailova ulica 1913.godine

https://www.youtube.com/watch?v=C2wcGnwVB5w

Beograd 1904. godine

https://www.youtube.com/watch?v=g56se6kyceQ

1887

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
  Priznajem da ne razumem prethodni komentar.

Po ovoj logici BGH20 je savršenstvo bez mane. Sravniće sve sa zemljom i možda napraviti nešto sa imenima ulica iz 1001 noći Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: smeta Kome Jovan

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.