Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kome to u Beogradu smeta Jovan Dučić?  (Pročitano 5297 puta)
01. Avg 2015, 23:20:46
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Pismo Udruženja Trebinjaca: Kome to u Beogradu smeta Jovan Dučić?

Žarko J. Ratković, predsednik Udruženja Trebinjaca „Jovan Dučić“ u Beogradu uputio je otvoreno pismo u kome ne krije zaprepaštenje članova ovog Udruženja zbog skandalozne odlukeKomisija za imenovanje ulica i trgova u Beogradu koja je 24. juna ove godine rešilada se „skrati“ ulica Jovana Dučića u beogradskoj oštini Čukarica. Pismo prenosimo u celosti.

Dragi prijatelji,

Članovi Udruženja Trebinjaca „Jovan Dučić“ u Beogradu potpuno su zaprepašteni odlukom koju je donela Komisija za imenovanje ulica i trgova u Beogradu.

Naime, 24. juna 2015. godine objavljena je vest da je Momo Kapor dobio svoju ulicu u Beogradu. Uzgred je pomenuto da će se ulica Jovana Dučića u čukaričkom naselju Repište u delu između Mile Jevtović i Učitelja Stojana Čole zvati po Ivanu Tabakoviću, osnivaču Odseka keramike na Akademiji za primenjenu umetnost.

Iz imena našeg udruženja sasvim je jasno kakav bi mogao da bude naš stav o liku i delu srpskog velikana i najpoznatijeg Trebinjca.

I sam Dučić je imao svest o tome koliko je zadužio srpsku prestonicu. Kada su ga svojevremeno pitali zašto ne kupi kuću u Beogradu, odgovorio je: „Šta će meni u Beogradu kuća, kad ću jednog dana imati ulicu.“

ovan Dučić je dobio ulicu u Beogradu u vreme komunističke vlasti, kojoj nije bilo po volji što je bio istaknuti diplomata Kraljevine Jugoslavije. Imajući to u vidu, moglo se „progutati“ što mu je dodeljena samo jedna obična ulica.

Naš je stav da sadašnja ulica Jovana Dučića, može da promeni ime, samo u slučaju da njegovo ime ponese neki od centralnih beogradskih bulevara, kao što je to slučaj u Novom Sadu.

Ovakva odluka donosi brojna pitanja. Moramo da izrazimo veliku zabrinutost i zapitamo se kome u Komisiji za imenovanje ulica Grada Beograda smeta ime Jovana Dučića? Zašto od svih ulica u Beogradu baš njegovu da „skrate“?

Ova odluka šteti i ugledu Ivana Tabakovića. Umesto da dobije celu ulicu kojom bi ovakva počast imala svoju autentičnost, dodeljen mu je deo ulice koja već decenijama ima svoj naziv.

Ovim putem Udruženje Trebinjaca „Jovan Dučić“ u Beograd želi da se javno zahvali profesoru Nikoli Runiću koji je u pismu objavljenom u „Politici“, 18. jula ove godine, u rubrici „među nama“, postavio pravo pitanje „Da li Jovana Dučića sahranjujemo po treći put?“

Iz njegovog pisma smo saznali da je dvesta punoletnih stanara ulice Jovan Dučić potpisalo peticiju kojom se traži poništavanje odluke Komisije za imenovanje ulica Grada Beograda.

Podržavamo peticiju stanara ulice Jovan Dučić u Bogradu, ujedno ovu priliku koristimo da pored naših članova i njihovih porodica pozovemo sve Trebinjce i njihove potomke, kao i sve one građane koji poštuju lik i delo Jovana Dučića, da se pridruže i svojim potpisom daju što snažniji legitimitet ovoj peticiji. Možete nas kontaktirati putem mejla udruzenje.trebinjaca@yahoo.com

Udruženje Trebinjaca „Jovan Dučić“ u Beogradu zatražilo je zvanično sastanak sa predsednikom Komisije za imenovanje ulica i trgova Grada Beograda. Želimo da u otvorenom dijalogu saznamo kojim kriterijumima su se vodili članovi pomenute Komisije, ali isto tako da iznesemo i svoje argumente.

Preko svih dostupnih medija obaveštavaćemo javnost o daljem toku ovog slučaja, a sasvim sigurno nećemo odustati dok Komisija za imenovanje ulica i trgova ne poništi svoju skandaloznu odluku.

Žarko J. Ratković
predsednik Udruženja Trebinjaca „Jovan Dučić“ u Beogradu

Izvor http://www.herceg.tv/kultura/1573/pismo-udruzenja-trebinjaca-kome-to-u-beogradu-smeta-jovan-ducic-?lang=lat
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
brinite vi brige vaseg grada  Smile

da li cemo se ili ne izboriti sa problemima u nasem gradu, nije vas problem   Smile
« Poslednja izmena: 01. Avg 2015, 23:28:57 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
  Valjda Dučić pripada svima nama, ovo je udar na sve nas. Vaš Beograd je i moj jer je to moj glavni grad.

Nemam nameru da ulazim u polemiku koja će dovesti do podela i pitanja čiji je Dučić ili Beograd ali ovo je svinjarija. Razumem da Dučić nije poželjan u Zagrebu zbog svog stava i pesme o hrvatima ali zar to mora i u Beogradu ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Zorane, moj komentar se nije odnosio na tebe kao autora teme, niti sam imala nameru da bilo sta tebi, za sad kazem, vec na ovo udruzenje Smiley Niti je reakcija na Ducica Smiley

Da li se ukida naziv ulice? I u samom ovom tvom tekstu pise da ne

Da li su se stanovnici ulice sami, bez Trebinjaca, organizovali i pisali peticiju - jesu

« Poslednja izmena: 02. Avg 2015, 00:02:52 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
  Izvinjavam se zbog nesporazuma, nismo se razumeli.

Udruženje je iz Beograda u kom ne žive samo ljudi poreklom izi Trebinja već, Bogu hvala, sa svih strana sveta. Nadam se da se slažemo da Dučić nije bilo kakva belosvetska bitanga već naš književnik. Ne poznajem Beograd pa ni taj deo Čukarice i ne mogu da znam ili tvrdim da li je ta ulica zaslužila da se zove po Dučiću a ne da se još skraćuje.

Beograd je glavni grad svih nas hteli to Beograđani ili ne baš kao što je Dučić naš. Stanovnici ulice i mi  to znaju ali izgleda da ne zna ta famozna komisija koja svuda pravi gluposti.

U svakom slučaju mislim da se slažemo da velikan kao Dučić zaslužuje da ima svoju ulicu, na to su skrenuli pažnju ovi iz udruženja. Pitanje kome je zasmetao Dučić ipak traži odgovor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.125
mob
Samsung SGH-E590
Ja bih voleo da se ostave menjanja naziva ulica. Prihvatimo istoriju onakvu kakva jeste, pa nek ostanu ulice i komunisticke i rojalisticke, koga briga i onako je sve to nasa istorija.
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Opet Srbi sviraju ku*cu sa ulicama...

Ja bih voleo da se ostave menjanja naziva ulica. Prihvatimo istoriju onakvu kakva jeste, pa nek ostanu ulice i komunisticke i rojalisticke, koga briga i onako je sve to nasa istorija.

I na ovoj temi se potpuno slažem s Rokijem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
  Kod nas je bio jedan spo manijak na čelu te komisije. Smetala mu Sremska ulica (zbog fronta), Bihaćka, Ljubljanska, Lićka...Na svu sreću smenili su manijaka ali su neka imena ipak ostala promenjena. Za ulicu Nikolaja Tolstoja znaju samo poštari i stanovnici te ulice Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Pa da, ko i u Beogradu što su SPO drndali Maršala Tita, i promenili je u Srpskih vladara,a ovi posle 2000. promenili u Kralja Milana. Ili čuvena Svetogorska/Lole Ribara, koja je menjala ime više puta nego kolovoz.

To je u stvari jedan vid nepoštovanja i skrnavljenja istorije zemlje kojima se obično bave partijske pacovčine, dupelizači i iskompleksirani izrodi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: smeta Kome Jovan

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.