Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 17:01:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kome se to dive srpski srednjoškolci?  (Pročitano 15871 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Pa cekaj sad marko, u istrazivanju je ucestvovalo 26 gimnazija i strucnih skola. O kome ti pricas? o deci koja zive po selima ili o deci koja zive u nekim od vecih gradova? Koliko je meni poznato u vecini srpskih malo vecih gradova postoji kablovska mreza, ajde da sada uopste i ne pricamo o satelitu, mada je i on veoma zastupljen u unutrasnjosti.

Pretpostavljam da je istrazivanje dakle obuhvatilo decu kojoj su omoguceni i internet i tv sadrzaji kablovskih provajdera. Nije istrazivanje u Pampukovici i Novom Selu .. pa cak da je i tamo, koji je to onda procenat omladine.

dakle pretpostavimo da je veoma velika vecina iz gradova gde je omogucen raznovrstan medijski sadrzaj. Znaci - oni su izabrali da se ugledaju na sund, kao sto su izabrali da izmedju kvalitetnog sadrzaja i sunda - odaberu sund i da se ugledaju na sund.

Znaci, sta? Krivi su roditelji, vaspitanje ... ne znam. Drustvo itd ... sve zajedno. Ali ja ne mogu da krivim sistem, ma koliko on idiotski bio, sto je moje dete izrazilo zelju da mu kupim air-max ili novi disk Cece ... mogu samo da krivim sebe i da smatram to mojim licnim neuspehom ...

Ja kad sam bila mala, mi nismo imali televizor jako dugo. Slusala sam kasete i ploce mojih roditelja. Tata mi je sa 4 godine kupio u Poljskoj prve Starke i dao mi kasetu Dire Straitsa, a mama mi je objasnila kako da pustam njene ploce "Moje pesme moji snovi", "Queen" itd .. i citali su mi stare politikine zabavnike i pricali sa mnom o geografiji, istoriji, nauci, astronomiji, primereno detetu tih godina, naravno ... posvetili su mi vreme i ucili me lepim stvarima.

I sta sad... neko hoce da me ubedi da ce takvom detetu u osnovnoj skoli drustvo da nametne da nosi air-max i da slusa Acu Lukaca .. nema sanse.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

Ja kad sam bila mala, mi nismo imali televizor jako dugo.

Kako to da niste imali TV  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Bio je u kuhinji, a dosta nas je zivelo u stanu, 4 generacije ... i onda su ga odneli u vikendicu jer nisu mogli nikad da se dogovore ko bi sta da gleda, pa su se stalno svadjali  Smile

Jbg porodica pecarosa i lovaca ... nikad nisu bili kod kuce, a kad su bili - spavali su ili jeli  Smile  njima tv nikad nije bio potreban ... a babi i prababi - vrlo nebitan .. .cak su ga mrzele  Smile

Kasnije je moja mama kupila televizor kad sam ja vec imala oko 5 ili 6 godina, pa sam gledala Kockicu i Opstanak, ali do tada - nista  Smile

Zaboravih da napomenem, da zu me stalno vodili u bioskop na matine, da gledam crtace  Smile  uglavnom mama, znala je da me vodi svaki dan  Smile  a jedno vreme smo gledale "Moje  pesme moji snovi" skoro svakog vikenda ... i nije je mrzelo da ide sa mnom iznova i iznova  Smile
« Poslednja izmena: 16. Nov 2010, 01:32:33 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Pa cekaj sad marko, u istrazivanju je ucestvovalo 26 gimnazija i strucnih skola. O kome ti pricas? o deci koja zive po selima ili o deci koja zive u nekim od vecih gradova? Koliko je meni poznato u vecini srpskih malo vecih gradova postoji kablovska mreza, ajde da sada uopste i ne pricamo o satelitu, mada je i on veoma zastupljen u unutrasnjosti.
Govorih generalno o Srbiji a za istrazivenje se uzima da je tih 26 gimnazija i strucnih skola vecina pa se tako i ovo generalizuje i ne kaze se "Kome se dive beogradski srednjoskolci" vec "Kome se dive srpski srednjoskolci". Mozes li da zamislis kako bi tek bilo da su radili istrazivanje po selima

Citat
dakle pretpostavimo da je veoma velika vecina iz gradova gde je omogucen raznovrstan medijski sadrzaj. Znaci - oni su izabrali da se ugledaju na sund, kao sto su izabrali da izmedju kvalitetnog sadrzaja i sunda - odaberu sund i da se ugledaju na sund.
Cak i da to pretpostavimo onda se opet vracemo na to da ce retko koji srednjoskolac okrenuti "Discovery" a ne "Pink". Imaju alternativu u tome ali je retko koriste a krivica je u ovome sto si i rekla sledece

Citat
Znaci, sta? Krivi su roditelji, vaspitanje ... ne znam. Drustvo itd ... sve zajedno. Ali ja ne mogu da krivim sistem, ma koliko on idiotski bio, sto je moje dete izrazilo zelju da mu kupim air-max ili novi disk Cece ... mogu samo da krivim sebe i da smatram to mojim licnim neuspehom ...
I tu si u pravu ali opet postoji krivica i sistema. Ne bi mu to nametali da se drzava u dogledno vreme brinula o tome i prezentovala kroz programe i druge sadrzaje osim toga. U pravu si da krivicu snose svi a ne samo sistem

Citat
Ja kad sam bila mala, mi nismo imali televizor jako dugo. Slusala sam kasete i ploce mojih roditelja. Tata mi je sa 4 godine kupio u Poljskoj prve Starke i dao mi kasetu Dire Straitsa, a mama mi je objasnila kako da pustam njene ploce "Moje pesme moji snovi", "Queen" itd .. i citali su mi stare politikine zabavnike i pricali sa mnom o geografiji, istoriji, nauci, astronomiji, primereno detetu tih godina, naravno ... posvetili su mi vreme i ucili me lepim stvarima.
Srecno detinjstvo  Smile

Citat
I sta sad... neko hoce da me ubedi da ce takvom detetu u osnovnoj skoli drustvo da nametne da nosi air-max i da slusa Acu Lukaca .. nema sanse.
Previse je individualno ali poznajem dosta njih koji su se obrnuli na drugu stranu zbog "pritiska drustva". Sta bi rekla detetu da te sutradan potera da mu okrenes "Pink" da cuje "Grand" jer mu eto vecina drustva to slusa a ono zeli da cuje to kako bi imalo o cemu da razgovara u skoli sa drustvom? Jednostavno moras mu prezentovati alternativu ali to sta slusati zavisi od njega i njegovih afiniteta koji ce mu se(kao sto si i sama rekla)mozda menjati vremenom pod drugim uticajima.

Vaspitanje je jedan korak, postoje i drustvo i stvaralacka sposobnost pojedinca(i geni ali oni nisu toliko bitni za ovu pricu). I ne, nisi ti pala u vaspitanju ukoliko se tako nesto desi vec je u vaspitanju palo drustvo(koje takodje u istom ima ogroman uticaj)
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
pa vidi, ja sam mozda preterano radikalna, ali u moj kuci se nece slusati Grand niti ce se nositi air-max... ako ikada budem imala porodicu  Smile

A da bi to bilo tako, moracu da radim na tome na vreme. Da ozbiljno radim na tome, kao sto su radili moji roditelji. Pa kada jednog dana cuje ili vidi takve sadrzaje da mu oni budu - odbojni.

Deca imaju da pricaju o mnogim stvarima sem sunda, nije istina da nece imati o cemu da prica sa vrsnjacima, ako se ne bude u kuci slusao Grand.  Ili se ne budu kupovali diskovi Ceca&Kreketusa  Smile

Tako da ... ne mogu stvarno da progutam misljenje da ne moze da prevagne kucno u odnosu na spoljno vaspitanje. Samo treba naci pravi pristup i sistem. Mislim da roditelji bataljuju svoju decu i da im je lakse da ih puste da se utope u masu. Misle da mu time cine uslugu, jer ce onda imati puno drugara i imace o cemu da pricaju ... mos' misliti ... a ako bude slusalo rock i nosio starke, onda nece imati ni sa kim ni o cemu da prica i svi ce da ga mazu govnima ...

Pa ne zivimo bas savim opet u devedesetim  Smile
« Poslednja izmena: 16. Nov 2010, 01:58:13 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Citat
Tako da ... ne mogu stvarno da progutam misljenje da ne moze da prevagne kucno u odnosu na spoljno vaspitanje. Samo treba naci pravi pristup i sistem. Mislim da roditelji bataljuju svoju decu i da im je lakse da ih puste da se utope u masu. Misle da mu time cine uslugu, jer ce onda imati puno drugara i imace o cemu da pricaju ... mos' misliti ... a ako bude slusalo rock i nosio starke, onda nece imati ni sa kim ni o cemu da prica i svi ce da ga mazu govnima ...
Naravno da kucno vaspitanje moze da prevlada ali cisto kazem da moze da ode u oba smera

Ti ces biti autoritativan roditelj sto sa obzirom na drustvo nije tako lose  Smile

Citat
Pa ne zivimo bas savim opet u devedesetim
Naravno da ne  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
mob
Nokia 
Citat
Jbg porodica pecarosa i lovaca ... nikad nisu bili kod kuce, a kad su bili - spavali su ili jeli

Citat
i citali su mi stare politikine zabavnike i pricali sa mnom o geografiji, istoriji, nauci, astronomiji, primereno detetu tih godina, naravno ... posvetili su mi vreme i ucili me lepim stvarima.

Ja mislim da treba da se dogovoris sa sobom da li su roditelji tebi posvecivali paznju i vreme ili ribicama i zekama?! Smile Smile

IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Nokia 
Pametni i sposobni ljudi mogu uspeju u zivotu bilo gde pa cak i u ovoj nasoj zemlji Srbiji koju mnogi hoce da predstave kao neki specijalan slucaj.
Greska. To sam i ja pre mislio, a i ne tako davno mozda je i bilo tako.
U zivotu uspevaju oni ljudi koji imaju odredjeni kvalitet koji je trazen u vremenu i drustvu u kome zive. Odnosno oni koji su se rodili na pravom mesto u pravo vreme. Sta bi bio Novak Djokovic da je rodjen pre 200 god. ili da je rodjen u Iraku.
Najzdravije drustvo je ono u kome kvalitetni ljudi mogu da postignu uspeh bez ozbizira na sve. Tj. drustvo u kome ce kvalitetni ljudi biti cenjeni. Kapitalizam u kombinaciji sa demokratijom je najgori sistem od svih sistema u poslednjih 100 god. sto se toga tice. U ovakvom sistemu sposobni i kvalitetni ljudi se nece obavezno probiti iz dva razloga. Prvi je sto se u demokratiji ceni kvantitet, a ne kvalitet, a drugi je sto u kapitalizmu vazan samo novac i onaj ko novac moze da stvori.
Posto svi mi tezimo Evropi, a Evropa Americi vrlo brzo ce taj americki sistem doci i kod nas.
U Americi vazi pravilo para na paru ide, ali su zato smislio genijalnu stvar koja sluzi da utesi ljude, a to je ona prica kako je Amerika zemlja mogucnosti i da svako moze da uspe. To je samo prica koja sluzi da utesi ljude i da im da nadu da ce mozda jednom i njih nesto da usere i da ce postati poznati i slavni i bogati. Dakle, ljudi nece ni pokusavati da se uz pomoc svojih kvaliteta probijaju nego ce cekati da im nesto padne sa neba, a sto se tice novca vazice pravilo kako si se rodio tako ces i umreti.
« Poslednja izmena: 16. Nov 2010, 10:02:22 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
pa vidi, ja sam mozda preterano radikalna, ali u moj kuci se nece slusati Grand niti ce se nositi air-max... ako ikada budem imala porodicu  Smile

A da bi to bilo tako, moracu da radim na tome na vreme. Da ozbiljno radim na tome, kao sto su radili moji roditelji. Pa kada jednog dana cuje ili vidi takve sadrzaje da mu oni budu - odbojni.

Deca imaju da pricaju o mnogim stvarima sem sunda, nije istina da nece imati o cemu da prica sa vrsnjacima, ako se ne bude u kuci slusao Grand.  Ili se ne budu kupovali diskovi Ceca&Kreketusa  Smile

Pa ne zivimo bas savim opet u devedesetim  Smile

u mojoj kuci je moja keva vodila glavnu rec sto se vaspitanja i skole tice. jbg, cale nam je 25 godina radio dvokratno. filtrirala je, cenzurisala, gasila tv...ali pogresan potez sto se mene tice. uvek me zanimalo to zabranjeno. onda je videla sta je napravila i pustila me. ali smo razgovarale o svemu, cak i grafitima na ulicama, o pesmama. forsirala mi Riblju Corbu, to sam progutala jer je Bora buntovnik od rodjenja kao i ja.
uglavnom, jesam radikalna, ne radi kao ona ali je od mene napravila coveka. najzahvalnija sam zbog likcije o novcu i radu. aktivno ucestvujem u porodicnom poslu od 16. godine. hvala mojoj mami.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
U mojoj kući... hm, kao da je nekoga briga.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 17:01:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.