Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kome pripada starateljstvo nad detetom posle razvoda?  (Pročitano 101762 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
jako lep primer, i, sto je takodje vazno, uopste nije tesko ostvariv u praksi... treba 'samo' dobre volje  Smile
nova osoba u necijem zivotu mora da prihvati da deca iz prosle veze nisu proslost, vec sadasnjost tog nekog s kim su...
u sustini, ako neko ceni i voli tu osobu sa kojom je, treba da se potrudi da bude korektan prema njemu vaznim osobama, a to su svakako, i na prvom mestu, deca!
naravno, vazan je i stav majke... koja nece anatemisati novu zensku osobu u zivotu svog bivseg  Smile

i onaj primer iz druge ruke koji sam navela je vrlo slican... potpuno sam zatecena i odusevljena kako je ta relativno mlada devojka /zena, koja nema svoju decu jos uvek, niti iskustvo braka iza sebe, izbalansirala veoma osetljivu situaciju, i to u opstu korist  Smile i ne sumnjam da je njen dragi zbog toga jos vise voli i ceni  Smile

ako je nekad ocigledna zenska mudrost i empatija (pored humanosti i komunikativnosti koje je simijon podvukla), to je sigurno u ovakvim situacijama Smile

p.s. doduse, stvari su nesto drugacije kada ta 'nova' osoba treba da odgaja malo ili manje dete kao svoje i da zivi s njim pod istim krovom ... Smile  ali i tu stoji da ta osoba zna unaped u sta se upusta, i da u paketu sa partnerom ide i dete- u paketu, a ne kao privezak...  Smile
« Poslednja izmena: 22. Nov 2007, 10:55:47 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 4678
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Liv ti si zaista Anđeo! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile

sve je do roditelja, definitivno  Smile
ako su oni beznadezni slucajevi, od njih se ne moze ocekivati da balansiraju nikakvu situaciju, ni u braku ni nakon razvoda... a birace za nove partnere takodje beznadezne slucajeve Smile od kojih se takodje ne moze ocekivati da balansiraju bilo sta  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 4678
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Harmonija je bitna! Mačko tako je!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
liv...da li si svesna da je brojnost takvih zena kao sto si ti maceha izrazena u promilima ?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 99
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Vidim da vas je moja tema zainteresovala,sto mi je drago,i zahvaljujem se svima na dosadasnjim komentarima.Sa nekima se slazem,sa nekima manje,ali svako ima pravo na svoje misljenje.Morala bih da iskomentarisem samo par stvari.Prvo,ne slazem se sa izjavom da ljudi nisu normalni,kako neko rece,ako se razvode.Definitivno sam misljenja da je bolji dobar razvod,nego los brak.Bolje je i za decu da ne slusaju raznorazne razmirice,i prisustvuju teskim svadjama.Primecujem da je vecina vas pri stavu,da je najbolja varijanata dogovara izmedju roditelja,i ja se naravno slazem sa tim,ali je mnogo vazna stavka,da li imate sa kim da se dogovorite.Od kada smo se razisli,moj muz je imao drugu preokupaciju u svom zivotu,tj.svoju devojku,pa je dete vidjao samo onda kada mora,tj.onda kada sam ja radila pa nije imao ko da ga cuva.To je bilo 2 puta mesecno po 2 dana.Pokusavala sam da mu objasnim da treba malo vise da mu se posveti,ali jednostavno..nije imao vremena.Vrlo brzo se ta devojka preselila kod njega,i sada zive zajedno..a moje dete, kada je kod tate, spava u istoj sobi sa njima! Posto je proslo dosta vremena,tata se setio da ima sina,pa sada zeli zajednicko strateljstvo...Iskreno,mislim da se iza svega krije druga prica.Posto je moj bivsi muz veliki materjalista,i sve gleda kroz novac..ova nova ideja o zajednickom starateljstvu je verovatno(ovo predpostavljam) potekla od njegovog advokata,jer u tom slucaju ne mora da placa alimentaciju.Tuzno,ali rekla bih i istinito.Sto se nekog mog privatnog zivota tice.. Imam nekoga sa kim sam u vezi.Decko je lekar,obrazovan,kulturan i sasvim je na mestu.Moje dete ga obozava,kao i on njega..ali ni jednog momenta moj sin i ne pomislja da smo nas dvoje nesto vise od drugova. Nije se desilo ni jednom da smo se nas dvoje i poljubili pred njim,a kamoli da je on prespavao,a da mi je sin bio tu. Ne kazem da do toga ne treba da dodje,ali sve u svoje vreme.Ja na prvom mestu zelim da moje dete sto bezbolnije prihvati situaciju da tata i mama vise ne zive zajedno,a posle toga da resavam neke svoje privatne stvari,koje se ticu mog emotivnog zivota.Pokusavam na sve nacine da se dogovrim nesto sa bivsim muzem,ali tesko ide,jer je on jako sarkastican,i svaki razgovor se zavrsava raspravom.Ja nisam od onih osoba koje bi svoju sujetu ili neke interese gradila preko deteta.Prvo,nisam sujetna uopste,a drugo,moj jedini interes je da svom sinu omogucim sto srecnije detinjstvo,i da od njega napravim kvalitetnog coveka jednog dana.Nisam ni od onih koje zbog problema sa bivsim muzevima,zabranjuju ocevima da ih vidjaju.Mislim da to nije dobro.Ako je moj muz,mom sinu,dobar tata..i ako ne utice lose na njega..zasto bih branila njihov susret,iz neke nazovi osvete.U tom slucaju ne bih bila bas normalna,a sebe smatram jednom racionalnom osobom,intelektualcem,i imam sasvim normalne poglede na svet. Samo zelim da dete ima stalno mesto stanovanja,a svog tatu,kao i on njega moze da vidja kad hoce.Ni jedan sud ne moze da proceni i presudi koliko je detetu u nekom momentu potreban koji roditelj.I ako mi sin kaze,da hoce da ide kod tate ili da ga vidi,naravno da ne bih imala nista protiv..Dete ce ici kod njega,ali ne i ja,tako da u tom slucaju ne vidim zasto bi bio bilo kakav problem u odnosima sa, kako neko rece, novim partnerima.Pokusavajaci da se dogovorim sa svojim bivsim muzem,cak sam bila i pri stavu da ne pominjam kod suda ili socijalne sluzbe njegov alkoholizam,ali on puca na loptu,kako ja nemam stalno zaposlenje,mada sam po obrzazovanju iznad njega,i placam privatno stan.Samo iz tog razloga se pribojavam da ne smisli neki nacin da ostvari sta je naumio.Inace,po svim drugim tackama,ja sam jedna normalna mama,koja brine o svom detetu,i razmislja u njegovu korist.Posto cemo se tesko bilo sta dogovoriti,onda preostaje sudu da ustanovi cinjenicno stanje,a ja cu biti u tom slucaju prinudjena da iznesem na videlo i neke stvari koje nisam zelela,a koje mu nece ici u prilog.Jako mi je ruzno kad se ljudi raspravljaju na sudu i iznose svoj prljav ves,deluje necivilizovano,ali izgleda da cu morati da prodjem i tu stavku u svom zivotu,nazalost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
Sa procesno-pravnog aspekta,sudska praksa ti ide u korist,jer slucajevi da se vaspitanje i cuvanje deteta poveri ocu predstavljaju kuriozitet. Sto se tice prljavog vesa,samo napred,u tome je sustina parnice !Ako se vec ne radi o sporazumnom razvodu.
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
meni i dalje nije jasno sta je on naumio  Smile
zajednicko starateljstvo da bi izbegao alimentaciju? Smile
to mu je malko bzvz razlog (jesi li sigurna da je to?), za tih 14 dana sto bi dete bilo kod njega (7+7 ako se ne varam) potrosice te pare na dete i ovako i onako... Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
moguce je da samo tera inat... zato preporucujem angazovanje dobrog advokata
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Samsung S7
Bem ti razvode.......pardon .
Gledaj to ovako,evo sad sam se ja izbedacio majkemi........ Smile...Moja deta pored nekog drugog kvazi tate.......to ne mogu da zamislim ...znaci najezim se...ali racionalno kad bi gledao ....pa sigurno kad bi se razveo nasao bih i ja devojku(prijateljicu,svalerku ...sta ti ja znam) ,i ko zna kako bi to mojoj zeni bilo.Ne znam ,mene to plasi...ne sad da sam sujetan ili slicno ...otkud znam sta ta budala moze da uradi mojim cerkama.......bem li ga.
A sad (bez ljutnje molim) ako si izabrala prvog muza takvog .....ko zna kakav ce ti drugi biti......zamisli taj da pocne da pije...joj.
Dobro to su neka moja sad razmisljanja ,a premoren sam i trenutno mazim cerkicu koja nece da spava....udarile me emocije....izvinte me.

Sa pravnog aspekta ti imas sve konce u rukama ,ne treba da se sekiras uopste ....dete ce biti kod tebe ....nema bre sanse da daju lecenom alkosu na staranje...eventualno ako dobije neki vikend......za to se ne sekiraj...ali ostalo......mogu samo da zamislim kako ti je tesko. Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.