Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 12:07:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koliko Srbi veruju u boga?  (Pročitano 28546 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Popovi propovedaju skromnost, zadovoljavanje sa zivotnim "minimalcem". Oni bi i trebalo da se odricu materijalnog... Isus nije bio materijalno bogati princ, vec duhovno bogati prosjak. Popovi treba da budu olicenje Isusovo, oni koji nastavljaju njegovo propovedanje. A vecina nasih popova vozi nova kola, zida ogromne kucerine i ispod mantije nosi "Armani" farmerke...

Баш тако... комплетно искривљавање система вредности није заобишло ни попове... За дивно чудо јер би бар они требало да буду имуни на то... Али људи не могу једноставно да схвате да већина тих попова не поштује основне постулате вере коју проповедају, што је више него проблематично...

И не желим наравно да генерализујем, што ће рећи чврсто верујем да је у питању мањина (што се тиче свештених лица), али сведоци смо све изопаченијих случајева (неко је поменуо Пахомија) да се једноставно мора реаговати...
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Баш тако... комплетно искривљавање система вредности није заобишло ни попове... За дивно чудо јер би бар они требало да буду имуни на то... Али људи не могу једноставно да схвате да већина тих попова не поштује основне постулате вере коју проповедају, што је више него проблематично...
Moja iskustva su da vecina zivi revnosno i u duhu vjere. Susreto sam se i sa onima koji su bukvalno na ivici egzistencije. Ali kao sto rekoh (ne ono sto si izvuko iz kontexta) takve necemo da vidimo.
Ne znam bas da ih vakcinisu pa bi po tom osnovu trebali biti imuni. Jest problematicno da svestenici, koji bi morali biti primjer, zive u suprotnosti sa vjerskim / crkvenim nacelima, ali to je problem crkve koja treba da resava. Ne osecam se nadleznim da ja resavam taj problem. Crkvi je sigurno u vecem interesu nego meni licno.
Sta je problem Pahomija... koliko sam upratio sudjen i oslobodjen.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Sta je problem Pahomija... koliko sam upratio sudjen i oslobodjen.

Због застаревања случаја... не зато што се показало да је невин... 
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 168
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6555
Ne znam bas da ih vakcinisu pa bi po tom osnovu trebali biti imuni. Jest problematicno da svestenici, koji bi morali biti primjer, zive u suprotnosti sa vjerskim / crkvenim nacelima, ali to je problem crkve koja treba da resava. Ne osecam se nadleznim da ja resavam taj problem. Crkvi je sigurno u vecem interesu nego meni licno.

Kada bi crkva uvela neku vrstu unutrasnje kontrole, otkrili bi da poprilican procenat popova treba biti razresen tog zvanja. Zamisli kako bi na proste vernike (citaj, neobrazovane seljake), koji cine najveci procenat verskog stanovnistva, uticalo znanje, da su ljudi koje oni najvise postuju zapravo obicni prevaranti. Koliko bi im to poljuljalo veru?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49797
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
Не вјерују људи у свештеника, већ у Бога !

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Naravno, licno bih volio da je slucaj zavrsen onako kako treba. Ovako se opet ostavlja prostor za spekulacije.. mada sam licno ubjedjen da i sama presuda opet ne bi korenito promenila situaciju - jedni bi verovali u jedno drugi u drugo.
Njemu, kao religioznom covjeku, najveca kazna je svaki dan koji prozivi na ovom svijetu, i svest da ga strasan sud tek ceka. Ukoliko je pocinio nedjelo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kada bi crkva uvela neku vrstu unutrasnje kontrole, otkrili bi da poprilican procenat popova treba biti razresen tog zvanja. Zamisli kako bi na proste vernike (citaj, neobrazovane seljake), koji cine najveci procenat verskog stanovnistva, uticalo znanje, da su ljudi koje oni najvise postuju zapravo obicni prevaranti. Koliko bi im to poljuljalo veru?  Smile
Crkva nije OZNA da vrsi unutrasnje kontrole 24 sata dnevno. Crkva zivi u Vjeri a ne u sumnji, kontrolama... zamisli kada bi onaj (crkva), ciji je smisao postojanja Vjera - zivio u NeVjeri (sumnji pa morao da kontrolise)?
A sve i da hoce da vrsi te kontrole kako ti zamisljas, zamisli koliko bi vremena potrosili da kontrolisu svakog svestenika? Mislim da ne bi nista drugo ni radili sem kontrolisali, i u tom slucaju bi od vjerske postali neka obavestajna sluzba.
Isto to je ostavljeno tebi i svakom pojedincu da vjerujes crkvi / svestenstvu ili da ne vjerujes. Daleko od toga da je idealna i bezgresna... uostalom i sama crkva sebe ne smatra kao takvom i svaki svestenik sebe smatra gresnim kao i svako ljudsko bice koji zivi u ovom zivotu, jer samo je Jedan bezgresan.
Da.. jedino je papa utripovan da je bezgresan i kao takav da je glava crkve.

Citavu "mudrost" koju pokusavam reci - master je rekao u jednoj prostoj recenici.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 96
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
sve to sto ti pricas je donekle uredu naravno,ali popovi  i svestena lica uopste treba da budu reper za prave vernike
mislim,ja sam malo zbinjena,malo razocarana,i neke stvari mi nikako nisu jasne
a nijedan pop na moja pitanja odgovore nema
Volela bih da se stvari vrate ili poprave i da dobijem neke odgovore pa da se vratim postu i veri
IP sačuvana
social share
"Osoba koja zna KAKO uvek ce imati zaposlenje.Osoba koja zna ZASTO uvek ce biti gazda."
"Ne morate biti bolji od drugih,budite samo najbolji sto mozete."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Naravno, licno bih volio da je slucaj zavrsen onako kako treba. Ovako se opet ostavlja prostor za spekulacije.. mada sam licno ubjedjen da i sama presuda opet ne bi korenito promenila situaciju - jedni bi verovali u jedno drugi u drugo.
Njemu, kao religioznom covjeku, najveca kazna je svaki dan koji prozivi na ovom svijetu, i svest da ga strasan sud tek ceka. Ukoliko je pocinio nedjelo.

Не оставља се простор за шпекулације... Нећеш ваљда да ми кажеш да су хтели да изнуде новац од Пахомија са таквом причом? Знам шта се издешавало (и у црквеним редовима због наведених оптужби) и што се мене тиче шпекулација нема... Ти "афинитети" појединих свештеника (још је свежа прича са католичким бискупима у САД, код њих је све израженије па ето и то) оставили су доживотне трауме тим дечацима. А да се ја питам, не бих чекао да он дође на онај свет (јако дискутабилно то што ти кажеш "свест да га страшан суд чека") него бих такве (кад се докаже кривица) за пример осталима обесио за муда о црквено звоно... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Нећеш ваљда да ми кажеш да су хтели да изнуде новац од Пахомија са таквом причом?
Necu nista da ti kazem. Nisam ocevidac.
Ali ne i da idemo u pravcu da je pahomije kriv samo eto sto se nije dokazalo... i da ja dobijam neki obris vjerskog fanatka koji odobrava svestenicima da cine nedjela. Nit to da pripisujes crkvi. Sta rade katolicki biskupi u esade nema blage veze sa SPC i ne znam zasto ih dovodis u kontekst.
A zasto bi ga vjeso bas o crkveno zvono? To da oznacis crkvu kao postrekaca pedofilije ili cisto onako estetike radi?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 12:07:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.