Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ко вам је најважнији у животу?  (Pročitano 4546 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 48
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Nisam mislio baš ekstremno tako da ne vodi računa o sebi, itd itd... Već da život dobija novu dimenziju. Život majke. Jedan skup osećaja i život kroz dete.

Citat
mada mislim da mi koje nismo majke ne mozemo ni da razumemo ono za sta smatramo da je normalno i prirodno, to se jednostavno prozivljava.
Mislim da je ovo tačno. Ako Bog da, osetićeš  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Hehe.. potpuno posvecivanje je dobro...

How yes no...

Svez primer... Majka moje drugarice je obolela od kancera...
Prvo nije htela kod lekara, vec je pricala kako je malo boli stomak... ima probleme sa varenjem.. nista vazno... brinula svaki dan o svojoj porodici jer su joj deca iznad svega..
Onda je otisla kod lekara, ali je tvrdila da nije nista strasno da deca ne brinu...
Zatim su je operisali, izvadili zeludac, utvrdili da je mozda kancer zahvatio i grudnu kost, ali eto... ona je to jedva priznala jer nije htela da se deca nerviraju...
Onda je krenula hemoterapija, na minus beskonacno isla na pijacu, zaradila grip, zavrsila 10 dana u bolnici... eto.. da se deca ne muce...
Srecom, rezulati su OK... rak se nije prosirio, ali garantujem da ce ona za mesec dana ponovo sve da vuce na svojim ledjima...

Obaska sto su deca punoletna, u 20-tim godina i stalno "vicu" na nju da im to vise ne radi... da misli na sebe jer im je ona vaznija od toga da li ce kad se vrate sa posla da ih doceka rucak ili ne... da ne mora ona oko svega da se poteze, da su tu oni... etc...

Ali.. eto... majka tera po svome..  deca su vaznija, iako deca zele majku, a ne majcin grob...
« Poslednja izmena: 19. Jan 2010, 12:14:27 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 48
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ovako, ta majka ocigledno ima poremecen sistem vrednosti. Ne moze da shvati da će deci više biti od koristi ako ode da se leči. Očigledno misli da će da im najviše pomogne u tom "kratkoročnom smislu". I vidiš i deca su reagovala i pokušala da joj kažu ne da misli malo za sebe, već da misli na njih i njihove poruke. "Ne radi nam to" (čitaj: odreci se svog mišljenja i slušaj malo nas!). Jer će njihova patnja biti veća ako majka umre.

Mada moguće je da je to sve fasada. Da je u pitajnu neki nenormalan strah majke od doktora od lečenja i i d... Smrti.

« Poslednja izmena: 19. Jan 2010, 12:23:24 od H@rmonij@ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 215
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Aнеин пример је мало драстичан, али не и тако редак.
Та мајка се превише уживела у улогу жртве.
Жртва је наравно, понекад, неопходна, али не увек и не по цену живота.
Да су деца, којим случајем, мала или не дај Боже болесна, онда бих свакако њено понашање разумела.
Овако...мислим да заиста претерује.
Волим и ја своје дете, али не бих баш право с операције ишла на пијацу.
IP sačuvana
social share
"За мене постоји само путовање путевима који имају срца.  Туда ја путујем, и једини достојан изазов је да се тај пут пређе сав, до краја.  И туда путујем, гледајући, гледајући без даха. "

Дон Хуан
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 48
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Zbog toga što ti imas pravilan sistem vrednosti. Vidiš stvari dugoročno  Smile Shvataš da ulogu majke možeš bolje da obaviš ako "odležiš" tih par dana posle operacije (na primer). Shvataš da ćeš takva moći više da živiš kroz decu i da im se posvetiš.

A posmatranje sebe kao žrtve ne može da donese dobro toj osobi. Nikako.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Ovako, ta majka ocigledno ima poremecen sistem vrednosti. Ne moze da shvati da će deci više biti od koristi ako ode da se leči. Očigledno misli da će da im najviše pomogne u tom "kratkoročnom smislu". I vidiš i deca su reagovala i pokušala da joj kažu ne da misli malo za sebe, već da misli na njih i njihove poruke. "Ne radi nam to" (čitaj: odreci se svog mišljenja i slušaj malo nas!). Jer će njihova patnja biti veća ako majka umre.

Mada moguće je da je to sve fasada. Da je u pitajnu neki nenormalan strah majke od doktora od lečenja i i d... Smrti.

Ta majka ima sistem vrednosti koji ima 85% majki na ovim prostorima... pocevsi od moje... Smiley
Stavi bilo koji problem umesto kancera u jednacinu i dobices isti rezultat...

Znaci li to da su sve majke poremecene? Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
materinska ljubav je po malo i poremecaj Smile

salim se...a i ne salim se.

ti si navela onu divnu i istinitu "stvar" od Halil Dzubrana....e,to su zamke te ljubavi koje se moramo truditi zaobici...

sto sam starija sve vise vjerujem da je ljubav vrsta vjestine kojoj se ucimo citavog zivota...
tacnije,truditi se da ona ne bude slijepa vezanost i zavisnost.
da ne predje u svoju suprotnost.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 48
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ne bih zaista znao te procente. Odrastao sam u jednom divnom okruženju i imao majku kao divnu osobu koja nije bila žrtva. Bila je i stroga i puna ljubavi u isto vreme.

Iskustva se razlikuju, znam, ali treba da se zna kojim vrednostima čovek treba da teži, zar ne?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 215
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ма нису поремећене, већ мало побрљаве од силне љубави. Smile
Неке су једноставно тако и васпитање.
Ја то све разумем, само је стварно погрешно.
На страну што децу често гуше и набијају им осећај кривице, можда и несвесно.

Иако је то крајност у мајчинском односу, лепша је од друге крајности.
Мада, средина је увек најбоља...за мајку и за децу.
IP sačuvana
social share
"За мене постоји само путовање путевима који имају срца.  Туда ја путујем, и једини достојан изазов је да се тај пут пређе сав, до краја.  И туда путујем, гледајући, гледајући без даха. "

Дон Хуан
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
da, ta prica majka se razbolela i dalje cima za svoej ukucane to je vrlo cesta pojava, prosto takve su i gotovo, mozes da se postavis na glavu, nista ne vredi. Moja deca su moj zivot i gotovo.

e sa tom razlikom sto bih ja sve to tako potpuno isto radila za moju majku, bez obzira na sve i svakog, kome se ne svidja moze slobodno da se dezintegrise iz mog zivota  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: juce arlekin

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.