Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ко нас је убедио да је Слоба био губитник?  (Pročitano 28781 puta)
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Kad su se Crnogorci odvajali na referendumu moglo se sirom Crne Gore videti slavlje na ulicama. Ovde ni petarda.

Secam se intervjua obicnog naroda po ulici. Ja sam se iskreno pitao otkud tolika ravnodusnost.

Toliko smo samosvesni i nacionalno peporodjeni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Mnogo vi decaci igrati riziko i ove strategije na kompu. Kao sto rekoh u prethodnom postu, zapad je hteo da nagradi nove saveznike Siptare i Kroate teritorijama balkanskih bundzija i ruskih simpatizera, i to je i uradio. Sloba je to pokusao da spreci, uglavnom neuspesno, al aj bas da cujem kako bi vi "smislovi" to izveli. Citajuci komentare mnogih ovde ljudi cije stavove u mnogim drugim stvarima uvazavam, dodju mi ovi drugosrbijanci jos kao superposteni likovi. Oni lepo kazu makar da je trebalo u startu ispuniti sve zahteve zapada, znaci jedan onako da kazem otvoren i posten defetizam.
Imo je Sloba velikih promasaj npr ciganisanje oko mobilizacije pocetkom 90ih. Moja opstina maltene nije bila ni pogodjena mobilizacijom, jer je dominirao SPS. Sa druge strane opozicione opstine su bile zesce pogodjene mobilizacijom ... i tako neke stvari. Drugo, neki tripovi o medjunarodnom pravu, qrcu palcu .... al to su mahom sad price na nivou generalisanja posle bitke.
Sad od Slobe ocekujemo da je moro da bude supersavrsen neki baja, a koga smo birali od 5. oktobra do danas? Sve moralne dzinove i postenjacine  Smile .... Smile
Znaci ovo da je rasparcavenje srpskih teritorija moglo da se izbegne nekim lupinzima diplomatskih, to zaboravite ...
Krucijalna greska, mada i oko toga neki smatraju da nije nista bilo bitno, je po meni suvise visok prag tolerancije na ratne zlocine. Ja sam jos kao klinac od 20ak godina skapirao da ce na tome zapad da napravi alibi za skenjavanje Srba, al jbge ... slabo da je ko u drustvu bio svestan toga.  Slobina propagandna masinerija je vise radila na tome da zlocine opravda kao osvetu za DSR i tursku okupaciju, ili pak kao osvetu za zlocine koji su cinjeni tokom aktuelnog rata, kao ona prica koja je plasirana da su negde muslije bacale srpske bebe lavovima.  Rat je trebalo voditi po "PS"-u, svim raspolozivim sredstvima po neprijateljskoj sili i to bez pardona. Pa ako je to znacilo da od Dubrovnika nece ostati kamen na kamenu, onda tako, al ne silovanja, ali ne ovcara, Srebrenica itd ... Tu je moro da radi preki sud za svakog Srbina. Ok neko ce sad mozda reci da bi zapad opet vodio istu medijsku kampanju. Mozda je i to tacno, mada to ne mozemo znati pouzdano, ali svakako unutrasnji neprijatelji tj ove NVO qrve ne bi imali materijal da nabacuju narodu ovde permanentni osecaj krivice.
To jedino uz stvaranja "prapocetka" ovog sistema socijalne nepravde i nesolidarnosti licno zameram Slobi, mada pitanje je i oko toga dal je realno mogo to da izbegne, obzirom na to da je morala da se dozvoli "svercerizacija", a propratno i kriminalizacija drustva da bi se nekako predribrale sankcije. I inace, ma kolko da je Sloba odradio lose, uvek mi je bilo degutantno da se cela situacija 90ih iskljucivo svaljuje na Slobu, izuzimajuci iz "proracuna"  dolazak na vlast Tudjmanovih neoustasa i albanski separatizam koji je postojao jos od kad smo ga oslobodili 1912.
Citam neki likovi ovde pisu o tome kako je imao "idealne uslove" ... Smile
Pa Iniciovo pozivanje na kosmos je duboko racionalna izjava u odnosu na takvo razmisljanje i to suro racionalna Smile
« Poslednja izmena: 17. Jan 2017, 12:51:38 od Srebrni Letač »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
Sloba je sve radio pogresno, umesto da ide kod jacih i da moli, podmicuje i radi sve sto je potrebno on se busao u grudi junacke i govorio nece niko da vas bije, i na kraju su nas tukli.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
Niko ne svaljuje na Slobu nista, ni Tudjman ni Alija ni siptari nisu nepoznanica. Ja gledam svoj interes, spski interes u neprijareljskom okruzenju.

To sto nije bilo lako, sto je situacija bila delikatna, apsolutno ga ne amnestira od nacinjenih pogresnih poteza.

Ne zivi se od dobre volje i dobrih namera. A i to je upitno u njegovom slucaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
To jedino uz stvaranja "prapocetka" ovog sistema socijalne nepravde i nesolidarnosti licno zameram Slobi

To, to to je suština.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Sloba je sve radio pogresno, umesto da ide kod jacih i da moli, podmicuje i radi sve sto je potrebno on se busao u grudi junacke i govorio nece niko da vas bije, i na kraju su nas tukli.
Bez zelje da te vredjam, ovo sto si napisao je infantilno, u nivou Vuciceve price da ce izmoliti Kineze da spasu Bor. Svaka, ali svaka drzava, a velike sile jos i vise nisu nikad nista postigle milosrdnoscu, nego velikom surovoscu i donosenjem napretka. 
Recimo SAD, mozemo mi npr romanticarski da sazaljevamo sudbinu Indijanaca, onako kul su bili, imali neke simpaticne kodekse ponasanja, lutali slobodno prerirajama, sa vetrom u kosi ...trt mrt. Onda dodjose zli evrpljani potamanise ih i stvorise najvecu silu ovog vremena, koja je svetu npr donela naizmenicnu struju, ubr zahvaljujuci nasem coveku, koja je danas lider u skoro svim tehonologijama i nauci, zar ne. I ti sad ocekujes da oni padnu na neke Slobine molbe, kao naljutili se sto se "busao u grudi" ... pa Vucic se malo malo busa u grudi i to direktno se obraca zapadu i sto ga ne sruse Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
Naravno da nije infantilno i naravno da bi se Amerikanci opredelili za najjaci i najbrojni narod u ex ju da im bude saveznik, samo da su nasi rukovodioci mogli da prepoznaju da je najvecima cilj da vladaju ovim prostorom i da njihov zadatak treba da bude da budu oni koji ce tu silu da sprovedu. Ne moze niko da me ubedi da je Amerikancima bila neka zelja ili interes da drze stranu Hrvatima u sukobu Srba i Hrvata a da o muslimanima ne pricam. Naravno da im je interes bio da Srbi budu njihovi puleni ali Srbi su izabrali Rusiju koja se raspadala u tom trenutku.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
Ko je izabrao Rusiju ??? Sloba? Pa ti Orf ne baratas brojkama, a oces da raspravljas. Lukasenko je u vreme bombarodvanja pokusao da uvuce Ruse nekako u sukob i spasi nas i predlozio stvaranje nekog saveza  Rusije, Belorusije i Jugoslavije, al to Rusi nisu ni razmatrali.
Svake godine je RTS prenosio dodelu oskara, MTV nagrade, prikazivani i nocu i danju americki filmovi. Sloba je bio prilicno dosledan neutralnoj politici, sa drustvom okrenutim zapadu u kutluroloskom smislu. Nikad on rodjo nije odabro Rusiju. Imao je naravno kontakte u Rusiji, ko sto su ih imali i "petooktobarci".
Mi smo se Rusiji daleko vise okrenuli posle 5. oktobra nego sto je to bio slucaj 90ih, to su ti care cinjenice, a ti i dalje sanjari ako oces u Vukovim i DOSovskim tripovima.
Ovo oko najbrojnijeg naroda ... mislis da u tim redovima velicina npr srpskih 10 milja vs Nato tj zapadnim stotinama miliona ima neki znacaj sto smo mi "najbrojniji"? Uzimas li u obzir npr da je anglosaksonska vojna doktrina uvek bila vezana za mora, a Albanci i Hrvati imaju izlaz na more,  mi ne. Da je u srpskom narodu duboko ukorenjeno rusofilstvo i da je Srbija u svim ratovima vec 200 godina bila sa Rusima uvek na istoj strani.. Da smo rusili sve imperije koje su vladale Balkanom, a da su Siptari do kraja sluzli Turcima, a Hrvati Nemcima?
Eh kako je to jednostavno, bacis predsednika drzave na kolena pred americkim predsednikom da "izmoli", to je ova debilcina Vuk prvi poceo po Srbiji da trabunja kako bi on obijao pragove i molio, a ne ko bahati Sloba Smile
A jes, bas bi Amerika svoj geopoliticki inzenjering menjala sto je moli neki Vuk Draskovic, Vucic ili ko god. To obavezno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
prica oko otcjepljena crne gore ima i drugu stranu 'svoje medalje'...
nisu se crni gorci odvojili zbog slobe....
za vrijeme slobe milo je bio srbenda veci od slobodana milosevica...

odvojili su se zbog kostunice i njegove invanzivne lopovske bagre...
i njihovog htijenja da upravljaju nekim predvidjenim poslovima u cg-u i nastalim resursima iz tih poslova...
i to radi licnih interesa...a ne nacionalnih....

i kostunica je jedini krivac i za pogroom kosovskih srba cetvrte i za otcjepljenje crne gore...

crna gora se i otcjelpila i dijelom zbog tog pomenutog pogroma....jer se i njima to lako moglo desiti....
i naravno draze im je bilo podrzati nezavisnost kosova nego da imaju 'kosovo' na svom teritoriju....

nista crnogorci nisu krivi..i nek su se otcjepili....
da se bogdom srbija mogla otcjepiti od srbije u to mracno doba necastivog vojisisokitosllava kostunice....i njegovih satelita..
(u usta im upala moja kita  Smile )

sve do aleksandra vucica nije bilo nikavog zvanicnog kontakta izmedju crne gore i srbije...
i suludo je za takve stvari kriviti samo jednu stranu..

inace ja sam misljenja da je davno bilo vrijem da se slobodan milosevic ostavi na miru...ne na njegovu miru  Smile
nego da se ne vode brige i polemike o necemu sto vise nije uopste bitno....

tu postoji veliki jaz izmdju generacija... i nikada nece doci do neke saglasnosti u misljenjima....
vremenom ce te starije genercije izumreti...
i to vise nece ni biti vazno...

Smile
« Poslednja izmena: 17. Jan 2017, 15:30:00 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
to da oni tamo sede pa nesto vecaju pa prave planove ...ne samo geopoliticke nego i svake druge...

u smislu da se time bave timo ljudi...i tako dalje...

to su ciste budalastine...

te odluke se donose na nivou tehnickog personala...

normalno da ce covek to da pomisli...to je prosto njegova psiholoska obrada situacije...

gde on sam se bi kaze da je mnogo bitan i tako dalje...

u praksi to izgleda potpuno drugacije...
« Poslednja izmena: 17. Jan 2017, 15:40:27 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.