Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Klizište zatrpalo radnike u Zemunu  (Pročitano 11107 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Potpisujem, samo od lopova nece dobiti ni soma a kamoli sto puta vise
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
Minimum po 100 000 evra.

Minimum minimuma.

за те паре би пола Земун поља своје ближње потепало и однело на градилиште да их закопа у онај одрон. Није општина била послодавац тим људима па да је дужна да плаћа неко обештећење  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Minimum po 100 000 evra.

Minimum minimuma.

за те паре би пола Земун поља своје ближње потепало и однело на градилиште да их закопа у онај одрон. Није општина била послодавац тим људима па да је дужна да плаћа неко обештећење  Smile

Opstina onda sigurno treba da dozvoli da kopa rupe i gradi ko sta oce, ako oce, mogu da promene i tok Dunava pa da poplave neko selo
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
Minimum po 100 000 evra.

Minimum minimuma.

Opstina onda sigurno treba da dozvoli da kopa rupe i gradi ko sta oce, ako oce, mogu da promene i tok Dunava pa da poplave neko selo

Инспектори које запошљава општина нису дужни нити им је у опису радног места да сваки дан висе на сваком градилишту на територији за коју су задужени. За то свакодневно aкање са извођачима као надзор ангажују се посебне фирме и то је у овом случају био Саобраћајни институт ЦИП.

ЦИП тврди да је пре несреће наложио обуставу радова и о томе обавестио и извођача и инвеститора, што је лако за проверити јер мора постојати траг на папиру, јер се тако нешто не ради само усмено. Тако да око тога вероватно не лажу. А приде ни ЦИП нити општински инспектори не могу физички прислити извођача да прекине са радовима.

У надлежности општине је махом папирологија, они чак нису ни изабрали ову фирму, мислим да је неки градски секретаријат расписивао тендер.

Тако да општина ту ако и сноси део кривице, то је нешто ситно ...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
за те паре би пола Земун поља своје ближње потепало и однело на градилиште да их закопа у онај одрон. Није општина била послодавац тим људима па да је дужна да плаћа неко обештећење  Smile

Ko je sta kome bio, treba da se utvrdi. Evo ti citat:

Е сад ... колико видех ЦИП је опрао руке јер је дан пре трагедије писао неку пријаву ... општинске испекторе не видех негде да су спомињали ... али нешто типа то градилиште је више пута пријављивано и тражена обустава радова.

Али сад ту има друга ствар, мој фаворит иначе ... јебање мајке. Дакле ... ова тројица из фирме ће фасовати фино општење мајке. Али друга ствар ... лик је добио релативно обиман посао, није то неко ситно прчкање а при том је прилично остељив и стручан посао. А радници запослени на црно, од скоро, кажу да мученици нису дочекали прву плату.

Даклем, ко му је дао посао и како ... колико пријављених радника има та фирма, да ли је нека ташна машна варијанта, где лик прво добије посао па онда на црно узима раднике и машине ... и ако јесте такав случај, како је он могао добити тако осетљив посао и ко му га је дао. И онда и тима јебат матер.

Sto se tice gradjevine, izvodjaca radova i te grane da kazemo, nevidjene mahinacije rade sa opstinom, a i sa gradom uopste. Na vozdovcu se ljudi setili da opale po celoj vertikali sedmospratnice terase. Dosli sa zahtevom do opstine, ovi ih oterali, dolazili opet, smarali, nasli neku vezu, nekog lika koji im lepo rekao: "Mi cemo reci da ne moze, cak cemo to i zabraniti. Vi sacekajte koji dan, pa napravite to. Mi moramo da radimo strogo po zakonu jer smo uvek pod lupom, vi cete to napraviti, ako vas neko prijavi inspekciji, oni ce da dodju, napisace izvestaj, zabranice dalju gradnju. Onda vi tu pocnete sa zalbama, sa ljudskim pravima i to se tako oteze na milion godina. A posto je cela vertikala za terase, ne bi trebalo da bude prijava sa strane, mada sve je moguce."

Napeta prica, a? E sad, zamisli prilikom radova pogine neki nesretnik. Opstina ima papir gde je lepo odbila zahteve, dakle nema veze sa tim. I eto, niko nije kriv.

A sem toga, te baje sto grade, vrlo dobro znaju da cuvaju svoju imovinu, odnosno nemaju gotovo nista na svoje ime. Ova trojica ce sada u zatvor, firma ce da se ugasi, radnike ce isplatiti nekako i to je to. Sto se tice odstete, od toga nece biti nista.

Sta bi se recimo desilo da se kliziste samo aktiviralo i ubilo 3-4 ljudi? Ko je tu kriv? Opstina, grad, Drzava? 
« Poslednja izmena: 01. Okt 2011, 17:28:52 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
Zemun: Nemar izvođača kriv za tragediju
B. K. - B. S. | 30. septembar 2011. 12:34 > 20:50 |  Komentara: 5

Stradali Dušan Kadrijević, Vladimir Vasić, Milan Brajenović i Nikola Knežević. Policija pritvorila najodgovornije - vlasnika „Grandig SS“ Stevana Stevanovića i dva menadžera, Nedeljka Ilića i Mileta Svetozarevića

TRAGEDIJA u Zemunu, koja je zauvek odnela Dušana Kadrijevića, Vladimira Vasića, Milana Brajenovića i Nikolu Kneževića, nije prouzrokovana elementarnim prirodnim silama već ljudskim neodgovornošću, tvrde tehnički stručnjaci. Obrušavanje tona zemlje na radnike koji su radili na sanaciji zidova provalije uz zemunski vrtić "Flora" najverovatnije je izazvalo potkopavanje već destabilisane padine teškim građevinskim mašinama, smatra inženjer Dobrica Damnjanović, načelnik odseka inženjerske geologije i hidrogeologije u Geološkom institutu Srbije.

Zbog svega što se dogodilo, policija je odredila meru zadržavalja od 48 sati za troje najodgovornijih rukovodilaca firme "Granding SS". To su vlasnik i direktor Stevan Stevanović, manadžer firme Nedeljko Ilić i tehnomenadžer Mile Svetozarević. Njima se na teret stavlja krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Predrag Peruničić, direktor Republičkog inspektorata za rad, izrazio je veliku žalost zbog nesreće.

- Radovi su bili prijavljeni, ali u elaboratu koji nam je predat, nije bilo realno stanje radova koji su se izvodili na terenu. Ovde se radila sanacija klizišta koja je mnogo kompleksnija, a mi smo uradili sve što spada u delokrug naše nadležnosti, odnosno bezbednosti na radu. Prema informacijama MUP-a, svi koji su zatrpani su izvučeni, a obdanište i desetak ljudi iz kuća koje su ostale na litici su evakuisani. Krivica će se konstatovati na kraju, kada istraga bude sprovedena - kaže Predrag Peruničić, direktor Republičkog inspektorata za rad.

Zbog opasnosti od daljeg odrona iseljene su kuće na vrhu brega i vrtić, a geolozi kažu da tlo treba ponovo ispitati jer je dodatno uzdrmano.

Stručnjaci Geološkog instituta još proletos, pre početka sanacije, upozorili su nadležne da su građevinski radovi na uređenju okoline vrtića destbilizovali opasnu padinu.

- Još u martu desio se odron koji je ugrozio vrtić i utvrdili smo da je izvođač radova napravio težak propust. On je kanale za odvod vode usmerio direktno na ugroženi odsek umesto da ih skrene u kanalizaciju - kaže Dobrica Damnjanović.

Radovi na ruševnoj padini počeli su 18. maja ove godine, a rok završetka je bio 100 dana. Posle tendera gradski Sekretarijat za dečju zaštitu izabrao je firmu "Grading SS" da bude izvođač radova, a za nadzorni organ, koji dnevno prati i beleži sve što se dešava na gradilištu, odabran je Institut CIP.

DAN ŽALOSTI U BEOGRADU

Zbog tragedije u Zemunu, ponedeljak, 3. oktobar, proglašen je Danom žalosti na teritoriji Beograda.

Stručnjaci CIP su na dan nesreće do duboko u noć ostali na mestu tragedije, a Vladimir Simić, zamenik generalnog direktora, rekao nam je da nikad nisu imali ovakav slučaj oglušivanja o naloge. Naime, CIP je dva dana pre nesreće upozorio izvođača da prekine radove, jer je umesto iskopa širokog pet do deset metara, otvorio front od 26 metara i nije postavio podupirače koji sprečavaju obrušavanje.

- To jednostavno nije normalno! I izvođač i investitor bili su obavešteni i upozoreni našim izveštajima, CIP je uradio sve u svojoj moći, nadzorni organ ne može nikome da veže ruke - uzrujano je rekao Simić.

Načelnik gradskog Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove i građevinsku inspekciju, Petar Živanović, kaže da gradilište u Zemunu nije bilo u njegovoj nadležnosti, ali ne smatra odgovornom ni nadležnu građevinsku inspekciju opštine Zemun koja tvrdi da prilikom obilaska gradilišta 5. septembra nisu uočili nepravilnosti.

OTAC DEMIR: DUŠAN JE TEK POČEO DA ŽIVI

Neverica u romskoj porodici Kadrijević u Zemunu. Otac Demir izgubio je sina Dušana (18) koji je tek počeo da živi i da zarađuje kako bi prehranio porodicu. Nažalost, na gradilištu na Kalvariji nije zaradio ni prvu platu. Poginuo je zbog tuđe, a ne svoje greške.

Demir Kadrijević ne krije suze: "Imam tri sina, Dušan je bio srednji. Ali, najodgovorniji i najvredniji od sve dece. Pre šest godina je izgubio majku".

- Vrlo često nismo imali ni za hleb - nastavlja dalje priču otac Demir. - Ja sam invalid i živeli smo od moje socijalne pomoći koja je jedva 7.000 dinara. Zato je moj Dušan odlučio da radi i pristajao na sve poslove koje bi mu ponudili. Govorio je: "Tata nije važno da li mi je teško i da li mogu, važno je da ti i braća imate svaki dan šta da ručate".

Prema Demirovom kazivanju, njegov sin Dušan je na gradilištu na Kalvariji počeo da radi pre dvadesetak dana.

- Ispričao mi je da on i kolege na gradilištu rade bez adekvatne opreme. Zamolio sam ga da ako je tako prestane da ide tamo da radi i da nema tih para koje su vredne nečijeg zdravlja i života.

Dušan nije poslušao oca. Otišao je, ali zauvek. (J. LJ.)

PREŽIVEO RAT, STRADAO NA GRADILIŠTU

Glava izbegličke porodice Milan Brajenović (60), poginuo je sa još trojicom kolega na gradilištu u zemunskoj Kalvariji. U porodičnoj kući u Ovči, muk. Žena Davorka, sinovi Nebojša i Mirko kobnog dana, nisu ni slutili šta se dogodilo. Za tragediju su saznali iz medija. Zvali su policiju, klinike, ali im niko ništa nije mogao reći o njegovoj sudbini.

- Pre dve nedelje počeo je da radi u "Grandingu". Gazda mu je obećao 1.200 dinara dnevnicu, markicu i da će biti prijavljen. Danas je trebalo da dobije tu prvu isplatu - priča supruga Davorka, koja je sa njim i sinovima, "devedesetih", pobegla iz ratnog Siska. (M. T. K.)

POGINUO SPASAVAJUĆI ZATRPANE

Kuća porodice Vasić, u beogradskom prigradskom naselju Ovča, u petak je bila zavijena u crno. Nesreća na gradilištu, ocu Novici i majci Ratki "otela" je jedinog sina Vladimira (26).

Kako saznajemo, mladić je stradao dok je spasavao trojicu zatrpanih kolega. Međutim, on nije znao da će za prvim, krenuti i drugi talas odrona. Stotine kubika zemlje, survale su se i prignječile mlado telo. Ovog puta, spasa nije bilo.

- Bio je pun mladosti, željan života - kroz suze priča Novica, koji je zajedno sa sinom, bez prijave, radio u istoj firmi. - Tog kobnog jutra, imao sam visok pritisak. Vladi sam rekao da sam ide na posao.

Vasići su za nesreću saznali sa televizije. Telefoni su se usijali, a Novica je odmah krenuo u Zemun.

- Na gradilištu me nisu pustili da vidim mog Vladu, a nisu mi ni rekli u kojoj je bolnici. Celu noć sam bdio, zovući sve redom, da saznam sudbinu sina.

Drama, ipak, nije imala srećan kraj. Posle noći bez sna, ujutru, Novici i Ratki su potvrdili da im je dete poginulo.

- Rekli su mi da se posle prvog odrona, vratio nazad. Hteo je da spase kolege. Zemlja se opet odronila i srušila na njega - rukama pokrivajući uplakane oči priča otac.

Prema rečima sestre Valentine, Vladan je početkom sledećeg meseca trebalo da otputuje na rad u Nemačku. Početkom ove nedelje, kod oca u firmi, počeo je da radi, bez prijave, na dnevnicu.

- Tako je kod privatnika, teraju te da radiš po 15 sati dnevno, a onda ti udele po koju crkavicu. Niko od nas nije znao da je CIP stopirao radove. Nisu nam dali ni mrežu da raširimo - razočarano priča otac.

Ipak, roditelje su najviše razočarali rukovodioci i kolege, koje se posle nesreće nisu javile. (M. T. K.)

PORODICA KNEŽEVIĆ

Lelek se razlegao u naselju Konjarnik u kojem je živeo Nikola Knežević (24), koji je poginuo prilikom sanacije klizišta u zemunskom naselju Kalvarija. U stanu u kojem je živeo sa majkom Zorom puno rodbine, Nikolinih drugova. Niko ne može da veruje da ga više nema. Majka Zora nema od boli. Onda, povremeno zakuka. Ne želi, veli, da se slika jer njena slika i dika je otišla u grob.

- Šta da pričam, šta da kažem - pita se majka Zora. - Ono što sam imala i za šta sam živela više nema. Moj sin jedinac, koji mi je bio sve na svetu, više nije živ. Ne verujem, ali znam, gotovo je s njim, a gotovo je i sa mnom. (J. LJ.)

Вечерње Новости

Косач ... то што написа стоји, нисам ја рекао да су по општини непоткупљиве моралне громаде нити да је систем како функционишу савршен ... али и у том примеру који си навео за шта је тачно крив тај општинар? Све и да је дозволио градњу па да нема папир којим се покрио он није крив за смрт радника који је рецимо пао са терасе. Технологија изградње и како се тачно нешто ради није његова брига нити има како да то контролише ил спречи јер би онда морао да буде присутан на градилишту сваки дан цео дан ...

У овом случају у Земуну осим извођача и евентуално надзора може бити крив само још онај ко је дужан да реагује по пријави и пошаље мурију да затвори градилиште ... сад да ли је то општински ил градски ил републички грађевински или инспектор за безбедност на раду ...  бемлига нисам упознат.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
А приде ни ЦИП нити општински инспектори не могу физички прислити извођача да прекине са радовима.

Naravno da mogu. Da pocnes da poktopavas neki most ili zgradu naravno da mogu da te zaustave. U tom slucaju ne ispektori sami nego u pratnji murija ako je potrebno  Smile

A sem toga, te baje sto grade, vrlo dobro znaju da cuvaju svoju imovinu, odnosno nemaju gotovo nista na svoje ime. Ova trojica ce sada u zatvor, firma ce da se ugasi, radnike ce isplatiti nekako i to je to. Sto se tice odstete, od toga nece biti nista.

Istina, dobice uslovno godinu, dve i to je to.  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 18034
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
HTC 
- Tokom saslušanja, sva trojica su bila u šoku, a osumnjičenom Stevanoviću je pozlilo pa je prebačen u bolnicu - kaže izvor blizak istrazi. Iliću i Svetozareviću, posle davanja izjave, određeno je zadržavanje do 48 sati. Sva trojica se terete za teško delo protiv ugrožavanja sigurnosti jer su radnici poslati da saniraju klizište iako je CIP dva dana pre tragedije predložio zabranu nastavka radova.

Izvor: Blic

Dobro je kada nisu nista preduzeli,vec samo predlozili!  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Gde su sada "patrijote", njih interesuje kako sacica gejeva ide u setnju, za ova tri jadnika nikom nista, "nesrecni" slucaj. U Londonu jedan obojeni stradao, razbili po Londona, a ovamo moze da pogine jos ljudi i niko nece mrdnuti. Al glavno da se lupeta o "familiji" i "vrednostima", koje za ovu trojicu vise ne znace nista  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
Kakve veze imaju patriote sa ovim? Daj bre, maradicu, odvoj se na sekundu od televizora i od fesn TV-a.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.