Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kinologija - psi, odgoj, dresura, izložbe, zdravlje, iskustva...  (Pročitano 83230 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kako da znam kada je moj rot spreman za parenje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Hvala je Bogu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1210
Zastava obrenovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
SonyEricsson v 600i
Prvo kazi da li je zenka ili muzjak.Polnu zrelost kod vecih pasmina zenke dobijaju sa 18 meseci muzjaci takodje ali odgajivaci ne preporucuju parenje zenke pre 4. teranja tj pre navrsene druge godine zivota je l tada staje sa rastom i psihofizickim razvojem ako je muzjak nemoj ga pariti pre 18 meseci
IP sačuvana
social share
Au al ima smarača i debila pa to je strasno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 74
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
ja imam maltezera-ima 3 godine
mnnnooooogooooo je svi volimo!
jako je inteligentna,ponekad mislim da razume naš jezik!
nisam tip koji će da muči svog ljubimca dok ne nauči dresuru
učim je samo kroz igru,i ako vidim da nije baš sasvim raspoložena ne mučim je
razume sve stvari,jako je živahnai voli druženje sa ostalim psima
zna osnovne stvar(sedi,dođi,ne,mesto,uz nogu,fuj to...)
nije baš prijateljski raspoložena prema strancima i misli da je strašna,uvek je spremna odbrani tritoriju ili vlasnike
nikako ne voli nasilje i buku-zbog toga što to ne viđa u kući
i vezana je za nas jako-vodili smo je ćčak i na more(cg) i u bosnu....
ima još toga da se piše o njoj al neću sad

samo sam htela da kažem kako je ne bih maltretirala i mučila komplikovanim dresurama,mislim da dovoljno zna  Smile
IP sačuvana
social share
život je dugi proces umiranja x)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

bolje imati tri čiste nego četiri svoje biste

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 717
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
SonyEricsson k310i
имам штене мешанца, јако паметно, само нисам сигурна како да га научим основним стварима: да дође на позив, да стане, крене итд. Једино ми успева чувено "фуј".
Воли поводник али стално покушава да вуче на своју страну. Пуштам је да се истрчи на једном пољанчету, али кад треба да се врати, напросто се сакрије у трави.Не знам који метод да применим!
Има ли неко добар савет, или препоруку за неку литературу о обуци паса, било електронску било штампану? Smile
IP sačuvana
social share
ne možeš reći ništa toliko besmisleno a da to već nije rekao neki filozof.(lat.izr.)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 74
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
ja se pitam da li i ostali psi laju na zvono na vratima.
moj pas nikako da se odvikne od toga.već 3 godine kad god neko pozvoni prvi istrč lajući da vidi ko je.ako je neko koga poznaje ućuti ali ako nije ne prestaje dok mi ne izađemo i vidimo ko je.
pa tako ko god sad hoće da pozvoni prvo se popenje na ogradu pa pozvoni  Smile
IP sačuvana
social share
život je dugi proces umiranja x)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
IMAM STENE ROTVAJLERA IMA 4 MESECI.  PORED NJE IMAM I STARIJU  ROTWAJLERKU  KOJA IMA 10 GOD. CESTO IM BACAM KOSTI  KADA MANJEJ BACIM KOST DA GLODJE I POKUSAD  DA PRIDJEM ONA REZI ILI LAJE NA MENE. STA DA RADIM U NAPRED HVALA.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
PARDON KADA MANJOJ BACIM KOST
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
12 MOLBI JEDNOG PSA:
1) Moj zivot traje 10 do 15 godina. Svaki rastanak od tebe za mene znaci patnju. Razmisli o tome pre nego sto me uzmes.

2) Voli me onakvog kakav sam, jer si me ti birao. Ja nemam tu mogucnost, da biram prijatelja i gospodara.

3) Daj mi vremena da shvatim sta od mene trazis.Pre nego sto me, u toku obuke, izgrdis - preispitaj sebe, mozda ti gresis ili ja ne mogu da shvatim sta ti zelis.

4) Voli me, ja živim od tvoje ljubavi.

5) Ne ljuti se na mene i ne kaznjavaj me.Ti imas svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a ja imam samo tebe.

6) Pricaj sa mnom! I ako ti se cini da te ne razumem, ja ipak znam sta ti mislis i osecas.

7) Znaj da ja ne zaboravljam kako se sa mnom postupa.

Smile Pomisli, pre nego sto me udaris, da te ja sa lakocom mogu ugristi, ali ja to nikada ne radim.

9) Ne uzimaj me kao igracku, dok sam mali i sladak, da bi me kasnije odbacio, jer je moja ljubav prema tebi vecna.

10) Brini o meni kada ostarim, ostanem bez zuba, ogluvim i prestanem da se krecem. I o tebi ce se neko brinuti - starost je ista za sve.

11) Prati me na mom poslednjem putu... Nemoj nikada reci: "Ja to ne mogu da gledam" ili: "Neka se to dogodi u mojoj odsutnosti". S tobom je za mene sve lakse. Neka ti to bude dug za moju vernost i nasu lepu mladost.

12) Kada me vise ne bude bilo, nemoj tugovati, vec usreci nekog novog psa i voli ga kao sto si mene voleo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 15615
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
LG Nexus 4
Na prvom mestu pozdrav za sve vas, ljubitelje ovih prelepih zivotinja... Obozavam pse, posebno Nemacke ovcare, i zelja mi je bila velika da kupim jednog... To nisam ranije uradio, jer nisam imao uslova, a ne zelim da moj pas u bilo cemu oskudeva, ili se ne daj Boze muci... Sad imam dvoriste, imam sve uslove, i verovatno cu ga u nekom narednom periodu kupiti... Da bih izbegao neke stvari, imam pitanja za vas iskusnije... Dosta sam citao o tome, ali jedno je citati, a drugo kada mi neko kaze i pomogne iz iskustva...
Dakle... U samom startu sam u dilemi, uzeti decaka, ili devojcicu?   Smile  Malo me zbunjuje i to sto su zenke jeftinije od muzijaka, zasto je to tako? Razmisljam se o tome, jer sam cuo da su zenke mnogo lakse za sve, jer su miroljubivije, manje su agresivne, neznije su, i tako dalje... Ali zenke imaju teranje, recite mi ko zna nesto i o tome... Ako je budem pario, pretpostavljam da ima posle jako mnogo posla, oko stenaca, i uopsteno oko toga? Zatim, planirao sam da moju kucu odvedem na neki kurs dresure... Pod tim smatram samo one kurseve, jednostavnije, na kojima sam ja prisutan, jer sam cuo da ima mnogo kurseva, i obuka gde ostavis psa kod njih na neki period, pa dodjes po njega... To ne dolazi u obzir, jer ne zelim da mom psu rade bilo sta za sta ja ne znam, i hocu da sve uci samnom, i na moje komande... I sa koliko starosi je vreme da se stene odvede na takvu dresuru?
Jos samo nesto, drugarica je imala muzijaka malog, koji je neprestano skakao na sve koji dolaze kod nje... NE agresivno, vec da se igra, ali je prljao ljude, i mnogi su se plasili, kako ih odvici od skakanja?

Hvala vam uapred svima na pomoci, nadam se da cemo lepo pricati na ovu temu, a kad kupim moju kucu, racunajte i na slikice neke  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
na prvo pitanje, da li da uzmes zenku ili muzjaka, ti niko ne moze odgovoriti sta da uzmes, jer to zavisi od tebe i ti moras sam osjetiti sta bi vise volio da imas...nije tacno da su zenke lakse za odgajati, svaki pas bez obzira na rasu ili pol, zahtijeva pravilan odgoj, paznju i kontrolu nad njim!

muzjaci su skuplji jer su, jednostavno receno, vise cjenjeni!...kontrola porijekla psa uvijek pocinje sa podacima o muzjaku (ocu!)...ne znam, tacno, zasto su muzjaci skuplji...jedan od razloga moze sto vlasnik zenke placa parenje, ako nema muzjaka...ja imam dva muzjaka i kad se pare vlasnik zenke mi nudi ili pare ili prvog muzjaka koji se okoti...za vrijeme parenja ja zahtijevam da zenka bude kod mene!

tvoja drugarica mora uciti psa da bude potpuno smiren prije nego sto gosti udju u kucu...to se lako trenira...kad se cuje zvono narediti psu da legne najmanje 3 m od vrata i da ne smije mrdnuti dok se gosti skinu i sjednu...na svaki trzaj i pokret se mora korigovati i vratiti ga na isto mjesto!...najvaznije je da je pas smiren i da shvati da mu "nece proci" da uradi sta je naumio!...isto tako je vazno da onaj ko ulazi u kucu ne gleda u psa sve dok vlasnik psa ne dadne naredbu da pas moze podraviti goste!...ovdje se zhtijeva treniranje i konsekventnost i rezultat nece izostati!

javi kad kupis psa i sa srecom! Smile
« Poslednja izmena: 06. Nov 2009, 02:09:16 od amelas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.