Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Kina kao svjetska sila broj 1 će biti
ista kao SAD
12.4%  (27)
bolja nego SAD
40.8%  (89)
gora nego SAD
32.6%  (71)
ne znam odgovor
14.2%  (31)
Ukupno glasova: 218
Idi dole
Stranice:
1 ... 74 75 77 78 ... 205
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kina kao svjetska sila broj 1 - kakva će biti ili kakva bi bila?  (Pročitano 385343 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
Citat
Malo da se batale imbecilne tradicije cekanja muske dece

ти ово о црногорцима? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
http://forum.burek.com/ispovest-majki-iz-indije-muce-nas-dok-ne-rodimo-decake-t547343.60.html

Slicno je i u unutrasnjosti Kine.Ne ubijaju ih,ali "cekaju" musku decu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
LG Frizider
Kinezi su postali gamad od kada je britanski imperijalizam gvirnuo na njihovu zemlju. A nisu mnogo srece imali ni sa Japancima. Narod koji ima ogromnu tradiciju i kulturno nasledje.

Tako ti je i sa Indijom, ciganija ziva i gle cuda bili i tamo Britanci. Za Afriku da ti ne pricam.......

Kina ide dobrim putem, ovi nasi cergari sto ih gledas po sedamdesetom bloku svakako nisu ta reprezentativna buducnost koju ta Kina i ima i moze da ponudi Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
ти си стварно ретардиран као и комплетна ти фамилија Smile

http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone

између сваког модела је била пауза око годину дана ретардињо Smile

E, retardirano si bukvalista  Smile

кина: 1,339,724,852
индија: 1,210,193,422

стижу их браћа индијци Smile

него хкј...које је решење? све то побити...преклати...дезинтегрисати? Smile
видиш...концепт јасеновца не би био лош за кинезе Smile

Trebalo bi pitati Borasa  Smile

Kina ide dobrim putem, ovi nasi cergari sto ih gledas po sedamdesetom bloku svakako nisu ta reprezentativna buducnost koju ta Kina i ima i moze da ponudi Smile

Pa nisu neka reprezentacija al su zato prava slika proseka Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
A,dobro,izvini  Smile  Smile ,ja mislio da su Kenjazi najbrojniji narod na planeti i da je Zemlja postala tesna vec i za 7 milijardi ljudi,a kamoli za 10 koliko ce ih uskoro biti  Smile ,ali,eto,ti ocigledno znas bolje.  Smile  Smile
Kinezi nisu brojni da bi napakostili nekome ; recimo da je to skup okolnosti.
Ovdje negdje pise kako radjaju djecu kako bi izljecili svoje frustracije.
Medjutim pogledajmo Kinu i pogledajmo Evropu.Kina je, kako i koliko znamo naseljena u velikoj mjeri, 139 st/km2.
Takva je situacija i u Evropi, zapravo biljeze se i vece gustine u zavisnosti od toga da li se radi o urbanim zajednicama da li se radi o jednostavnom naseljivom terenu kako sa geografskog tako i sa politickog cak aspekta.
Ali postoje i tacke u Evropi koje i nisu naseljene- i te tacke su pojedine drzave je li sa svojim vladama politikama i slicno- dakle te i takve drzave suocavaju se sa problemom rijetke naseljenosti.
Takve zemlje bi mogle biti zemlje Zapadnog Balkana i Bivse Jugoslavije.
I gle cuda u njima se javlja strah, koji sebe naziva racionalnim od prenaseljenosti planete Zemlje. Ali dobro.
Ali sta je to sto je dovelo do demografskog buma u Kini : skup politickih,geografskih potom drustvenih okolnosti za koje mi u Evropi ne znamo odnosno zivimo prakticno u drugoj situaciji,sa sasvim drugacijim gore navedenim faktorima.
Njihove rijeke su prljave ali su velike i imaju potencijal, a kod nas su rijeke ciste brze i relativno jeli male i mi na osnovu toga imamo sasvim drugaciji pogled na okolinu-prirodu koja nas okruzuje i u kojoj zivimo. Da kazem Evropljani su vise romanticni po tim pitanjima u odnosu na Kineze koji su ili racionalni ili jednostavno krpe kraj sa krajem u borbi protiv tih velikih rijeka i planina i pustinja i slicno.
Potom tu su politicke okolnosti: nama Kinezi svi lice kao jedno, kaop jaje jajetu. Pa ipak Kina je em mnogonacionalna em imaju izvjesne frakcije koje se protive komunistickoj partiji postoje i religijski motivirani sukobi sa sistemom i slicno.Medjutim zajednicka visemilenijska sudbina i patnja nacinile se od Kineza na svojevrstan nacin prilicno homogenu drustvenu zajednicu, u kojoj se ne javljaju recimo fenomeni trosenja energije na nacionalistickom ili bilo kakvom drugom nivou..
Sve u svemu, sta god da se desi treba Kineze gledati kao dio jedne te iste vrste-Homo Spiense, ljude koji dolaze u slicna iskusenja kao i ljudi bilo gdje.
Jer sta da se desi suprotno,sta ako dodje do totalnog nazadovanja Kine ono pojavi se neka zaraza prirodna nepogoda ili slicno, vjerovatno bi se stav prema Kini promijenio i postao isti kao i stav prema Africi.
IP sačuvana
social share
Da bi promene uspele većina članova društva koje je ušlo u promene mora da se svakoga jutra buditi sa osećanjem izuzetnog istorijskog trenutka, s osećajem nečeg velikog i vanrednog.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Izvini,ali ja opet ne razumem sta tacno oces da kazes.

Sto se prepopulacije i (ne)naseljenosti tice-vidi,ti grdno gresis ako se vodis logikom da to sto na Zemlji i dalje ima ogromnih nenaseljenih prostranstava,da to znaci da ista nije preopterecena i prenaseljena.
Isto tako grdno gresis ako mislis da to sto Kina ima slicnu gustinu naseljenosti kao i Evropa,da to znaci da nije prenaseljena.

Sto se Kineskog i Evropskog mentaliteta tice-molim te,pusti mene tih prica.Jedno je jednostavnost i racionalnost,za sta su najbolji primer Rusi(koji imaju slicne osobine kao i Evropljani i kao i Azijati,ali opet imaju i gomilu problema),a drugo aljkavost i nemar.
Daj,molim te,pa i drugi narodi Azije imaju iste te probleme sa klimom,terenom,rekama,siromastvom... pa niko nije tolko aljkav i prljav ko Kinezi.

Sto se Kineske brojnosti tice,oni su i ranije pokoravali druge nacije brojnoscu,te ne vidim na osnovu cega mislis da nece i sad.
Istina,nisu gramzivi i ljigavi kao Ameri,ali to ne znaci da nece iskoristiti svoj potencijal.Ne postoji partija,niti drzava,koja je imuna na pohlepu.Na onaj osecaj moci.Pojedinci,cak i citave grupe ljudi,da.Ali drzava... 100% imuna na to... ne.Kina nije izuzetak.Pogotovu ne kada zna da ima dijasporu u skoro svakoj zemlji sveta.Nema gde nisu eksportovali,da bukvalno eksportovali svoje ljude.
Samo sto ovaj put nece osvajati ratovima,nego prostom brojnoscu.Polako ali sigurno.
A onda kada osvoje,onda ce shvatiti kolko su se zajebali,jer scena na koju ce se popeti,svetska scena,tada nece moci sve da ih izdrzi i otici ce u p.m. zajedno sa njom.
Sacekajte i videcete.

Smatrajte me i sovinistom,i rasistom,i licemerom,i cime god ocete... Ovi moji postovi ce ostati zabelezeni ovde,i,ako bude tada postojao Burek forum,videcemo kako ce se ove moje tvrdnje shvatati za 10 godina.  Smile

Tako su se neki smejali kad sam pricao i neke druge stvari,pa se na kraju desilo upravo to.
Da nisam siguran u nesto,i da nisam posvetio tome odredjeno vreme razmisljajuci,istrazivajuci,citajuci i uceci,ne bih ni pricao.Ali jesam.I po svemu sudeci,zbog tih i Indijskih manijaka,svi cemo jednom otici u p.m. ako nastave ovako da se kote.
« Poslednja izmena: 05. Okt 2011, 14:56:12 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
Stopa samoubistava u Kini među najvećim u svetu

| 09. 09. 2011. - 08:02h | Komentara: 2
Svaka dva minuta jedna osoba u Kini pokuša samoubistvo, a ova zemlja ima jednu od najviših stopa samoubistava u svetu, saopštavaju kineski mediji.

U zemlji od 1,3 milijarde stanovnika svake godine samoubistvo izvrši oko 287.000 ljudi, dok ga oko dva miliona pokuša, saopštava kineski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, a prenosi AFP.

Samoubistvo je najčešći uzrok smrti medju Kinezima starosti od 15 do 34 godine, a glavni razlozi za to su izuzetan pritisak da se ima dobar uspeh u školi i nadje posao.

U ruralnim oblastima Kine, stopa samoubistava je tri puta veća nego u urbanim centrima. Seoska područja u ukupnom broju samoubistava u Kini imaju udeo od 75 odsto.

Prema pisanju lista "Guangdžou dejli", učestalost samoubistava u Kini se znatno povećala u periodu reformi i procvata domaće privrede.

Britanski medicinski časopis "Lanset" je pre dve godine objavio da su Litvanija, Finska, Letonija, Madjarska, Kina, Japan i Kazahstan zemlje sa izuzetno visokom stopom samoubistava - preko 20 na 100.000 stanovnika. U Kini stopa samoubistava prema najnovijim podacima iznosi 22,23 na 100.000.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
Recimo da su neke gore navedene bojazni tacne: recimo da Kinezi imaju ''obicaj'' pokoravati druge narode, primjer koji bi mogao posluziti jeste recimo Tibet,koji je upravo kontinentalnom polozaju izolaciji kroz istoriju bio prebrojan, nadglasan od strane Kineza. I tako dalje.
Ali svaka prica ima svoju drugu stranu. Recimo,ja imam osjecaj da jedan broj Kineza mozda cak i svi gledaju na bijele ljude kao na male Bogove; nesto slicno sto se desavalo i americkim indijancima.To je nesto iza cega imam pravo stojati da je tako.
Pogledajmo Japan; iako si gore cini se spomenuo Japan u drugom svijetlu-zajedno sa Rusima i Evropljanima.
Ali bez obzira sto Japanci i Kinezi imaju razlicitosti,mozda je i tacna gore navedena- da Japanci vise nalikuju sta ja znam nekim cistim i radnim Evropljanima. Oni imaju slicnost sa Kinezima u sljedecem:
Oni idealiziraju i na neki nacin su pokorni Zapadu, odnosno bijelim ljudima. Ukoliko procitamo ponesto iz svakodnevnog zivota ili iz modnih tokova u Japanu u posljednjih 50 godina, vidjecemo da se Japanci , bez obzira na svoj vlastiti stil, pale i na Amerikance: u hranu ulaze mesni proizvodi-Mcdonaldsovi,zatim uvozi se moda muzika i sl.- maltene citav Japan pleše u nekom ritmu neke americke diskoteke.
SAD koji su pokorili Japan u II sv. ratu-porazili ga uticali su uveliko na japance,jednostavno postali su,bicu slobodan to reci, ne znam americke lutkice. Bar ja to tako posmatram i takav uvid imam.
Dakle u sustini ja ne ciljam na Kineze i njihov odnos nad pokorenim narodima kroz vijekove a i dan danas, nego akcentiram vise problem Dalekog istoka kao zasebne civilizacijske cijeline.
IP sačuvana
social share
Da bi promene uspele većina članova društva koje je ušlo u promene mora da se svakoga jutra buditi sa osećanjem izuzetnog istorijskog trenutka, s osećajem nečeg velikog i vanrednog.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung XYZ1004
Citat
Ovi moji postovi ce ostati zabelezeni ovde,i,ako bude tada postojao Burek forum,videcemo kako ce se ove moje tvrdnje shvatati za 10 godina.

Burek ce postojati i posle 10 godina, ali pogadjaj dva puta ko ce biti vlasnik  Smile  ...tako da tvoje tvrdnje nece biti dobrodosle  Smile
« Poslednja izmena: 05. Okt 2011, 13:41:18 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
за 10 година неће постојати планета а камоли факинг бурек Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 74 75 77 78 ... 205
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.