Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 00:58:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaznjava li Bog?  (Pročitano 59572 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Pa nisam ni ja sveznalica,mnogo šta učim i od drugih.
Ja te za sad ne bih konkretno pitao ništa,samo me interesuje,na osnovu čega si došao na zaključak da je Isus običan lik iz Jevanđelja,pošto u Jevanđelje jasno piše šta je on.Hoću da znam dali ti hoćeš da diskutuješ iz neznanja, ili nešto znaš pa si pogrešno shvatio.Takođe me interesuje dali si ti siguran da stvarno znaš zašto je propao Rimsko carstvo,ili je isto to lupanje u prazno.Jer koliko ja znam Rimsko carstvo nije propao iz razloga koje si ti naveo.

i mene interesuje sledeće, ako bi kojim slučajem sreo Satanu da li bi mislio da je to Božja kazna ili bi se  od straha ??

IP sačuvana
social share
So "Lucifer" is nothing more than an ancient Latin name for the morning star, the bringer of light. That can be confusing for Christians who identify Christ himself as the morning star
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Kao prvo ja ne verujem u slučajnost.A drugo pošto ja neverujem u Božju kaznu,nemože nikakav događaj da mi bude Božja kazna.Sve posledice koje moram snositi su zbog uzroka koje sam ja počinio.Taj zakon Isus jasno naglasio "ono što poseješ,to ćeš i požnjati"
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Kao prvo ja ne verujem u slučajnost.A drugo pošto ja neverujem u Božju kaznu,nemože nikakav događaj da mi bude Božja kazna.Sve posledice koje moram snositi su zbog uzroka koje sam ja počinio.Taj zakon Isus jasno naglasio "ono što poseješ,to ćeš i požnjati"

Najzad nešto iz "glave", 100% se slažem sa tobom ni ja ne verujem u Božju kaznu.

Da li Nečastivi veruje u Božju kaznu ???  Smile Smile Smile

Nema potrebe da se sumnja u bilo čije "znanje" dobijeno iz knjiga, jer se knjige mogu tumačiti na više načina, pogotovo Biblija
« Poslednja izmena: 10. Avg 2008, 00:44:13 od insomnius »
IP sačuvana
social share
So "Lucifer" is nothing more than an ancient Latin name for the morning star, the bringer of light. That can be confusing for Christians who identify Christ himself as the morning star
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

бубили

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4071
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia c5
Sta ima veze i da te kazni?  Smile bar je tebi bilo dobro dok si greh cinio  Smile
IP sačuvana
social share
''s  ljudima sličnim nama sve je pozitiva
tenzije nema i nema agresiva
jer preko dana od blamta slika mi se manta
a uveče kad se raskantam spavam ko zaklan''
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Pa nije mi baš bilo dobro dok sam greh činio. Šta više bilo mi je loše, iako sam ja mislio i hteo da mi bude dobro. Može da mi priča ko šta hoće, ali neka Inteligencija me je kaznila, a nije to niti jedan čovek, niti Denikenovi vanzemaljci (bogovi) ni slično, a nisam ni ja baš toliko lud da samog sebe kaznim. Ako Bog ne kažnjava, šta je to onda bilo? Neke inteligentne bakterije ili virusi? Ali Bog je svemoguć.Ako ne kažnjava, onda valjda ne bi dozvolio da se bilo kome nešto loše desi. Svi bi radili šta im padne napamet i svi bi se dobro osećali. Zašto bi uspostavljao zakon koji kažnjava ako ne želi da kažnjava? A ako Boga nema, koja me je to Inteligencija kaznila?

Jedini odgovor koji mi se nameće je da Boga ima i da itekako kažnjava one koji rade ono što On ne voli. U stvari, baš tako nam On i objašnjava šta je korisno da radimo, a šta ne. Neko će možda da kaže da je On zbog toga negativan. Ja bi mu/joj poručio da razmisli kako bi se onda uspostavili red i pravda u svemiru. Neko će opet možda reći nema pravde, tj. da je ovaj svet nepravedan. Ali koliko mi uopšte znamo o pravdi? Koliko smo samokritični? Da li se ustvari previše samosažaljevamo, a Bog baš ne voli da budemo takvi?

Kad posle svega pogledam ono što se dešava, nameće mi se zaključak da Bog od nas želi da napravi jaka bića, jer učini da se loše oseća svako ko se samosažaljeva. Samo nemoj da se samosažaljevaš brate/sestro čoveče i nikad se nećeš loše osećati. A to ti odlučuješ, jer je Bog tako hteo da bude. To je jedan od elemenata slobodne volje koju nam je dao Bog. Neki ateisti pod tom slobodnom voljom podrazumevaju potpunu slobodu pa se onda ismevaju da nema Boga, jer je očigledno da čovek nema potpunu slobodu. Kad bi je imao nastao bi haos. Dakle, čovek nema potpunu slobodu, ali ima slobodnu volju da izabere između nekih stvari. Sad će opet neko da kaže da je ta sloboda beznačajna. Međutim, na osnovu tvog izbora između tih stvari se direktno odlučuje kako ćeš da se osećaš, a to je prilično bitno, jer na kraju krajeva šta su raj i pakao? Najjednostavnije rečeno, to su mesta gde se ljudi dobro, odnosno loše osećaju.

Druga stvar, Bog od nas želi da napravi dobra bića pa učini da se loše oseća svako ko radi nešto loše. Sad će neko da kaže da je video nekog ko nešto loše radi,a da se dobro oseća. Ali ko kaže da ti znaš da li on/ona radi nešto dobro ili loše? Možda ti imaš pogrešno shvatanje dobrog i lošeg. Tu postoji veza i sa onom prvom stvari, tj. Bog kažnjava nekog ko se samosažaljeva preko nekog ko čini to što ti misliš da je loše. Ali ti čoveče imaš slobodnu volju da izabereš da li ćeš činiti dobro ili loše.

Treća stvar, Bog želi od nas da napravi bića koja su puna međusobne ljubavi i učini da se loše oseća svako ko nije takav. Ali ti čoveče imaš slobodnu volju da izabereš da li ćeš da voliš ili mrziš.

Neko će da kaže zašto nam je Bog davao slobodnu volju ako nas kažnjava? Nisam Bog da dam odgovor, ali šta bi drugo bilo, nego da nije želeo da stvara robote.

Sto mu gromova sa Stare planine, ima i onih koji kažu da je Isus đavo koji je došao da uništi naše duše. Uh...
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Bog ne kaznjava ,mi smo ti koji sami sebe kaznjavamo,a najvise sebe kaznjavamo time sto cinimo lose drugima.
Potreba za nagradjivanjem i kaznjavanje je toliko jaka u coveku i ona pocinje jos u detinjstvu.Ako si kaznjavan kad si los bio ,a nagradjivan kad si dobar bio ,celog zivota ces imati potrebu da cinis nesto dobro da bi bio nagradjen i obrnuto.A nagrade nema jer je nagrada ona radost iznutra koju osecamo kad cinimo dobro.
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Tačno, ljudi kažnjavaju i nagrađuju kako sebe tako i druge. Tu je takođe i verovanje o raju i paklu, kao krajnjoj Božijoj nagradi, odnosno kazni. Ne verujem ni u te kazne, bar ne na uobičajan način.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja sebe kaznjavam sto citam ovu temu  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Ja sebe kaznjavam sto citam ovu temu Smile

Evo ti jedan cvetic ,to ti je nagrada od mene za lep post na psihologiji  Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Hvala lepo odbor duboko zahvaljuje  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 00:58:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.