Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 18:54:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaznjava li Bog?  (Pročitano 59504 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat (Lolana): A nagrade nema jer je nagrada ona radost iznutra koju osecamo kad cinimo dobro.

Ja:
Lolana, nemoj se ljutiš, ali jel' znaš kako ja tumačim ovu tvoju rečenicu: nagrade nema , nego je ima. Dakle, nagrada postoji i to je upravo ta radost iznutra.
Ali nije mi jasno kako to ljudi sami sebe kažnjavaju? Dakle, jasno je da je čovek kažnjen na osnovu onog što misli i radi, ali da se čovek pita on nikada ne bi bio kažnjen. Čini mi se da neko drugi to radi...
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Citat
Ali nije mi jasno kako to ljudi sami sebe kažnjavaju? Dakle, jasno je da je čovek kažnjen na osnovu onog što misli i radi, ali da se čovek pita on nikada ne bi bio kažnjen. Čini mi se da neko drugi to radi..

Ja kapiram da su ljudi blagosloveni da cine samo dobro i kad tako zivis ti si srecan sam sa sobom,ne treba ti nikakva nagrada od ljudi,dovoljan je taj osecaj koji imas u sebi.
Kad cinis lose ,makar to bila i ruzna rec,ne mozes da se osecas dobro .Pokusaj da se setis kako si se osecao kad si god nekome nesto ruzno rekao ili bio grub.Nema tu nikakve radosti,samo mrznja,stalni pokusaji samoopravdanja i losa volja.E to je ta kazna i mi smo ti koji biramo kako cemo se osecati .

Citat
Lolana, nemoj se ljutiš, ali jel' znaš kako ja tumačim ovu tvoju rečenicu: nagrade nema , nego je ima. Dakle, nagrada postoji i to je upravo ta radost iznutra

Ma necu da se ljutim Smile
Nagrade ima ,ali ne od nekoga drugog ili od Boga nego od nas samih.Sami smo sebe nagradili time sto smo cinili dobro . Time smo i ostali verni Bogu .
« Poslednja izmena: 15. Maj 2009, 08:31:20 od lolana »
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Bog ne kaznjava ,mi smo ti koji sami sebe kaznjavamo,a najvise sebe kaznjavamo time sto cinimo lose drugima.
Potreba za nagradjivanjem i kaznjavanje je toliko jaka u coveku i ona pocinje jos u detinjstvu.Ako si kaznjavan kad si los bio ,a nagradjivan kad si dobar bio ,celog zivota ces imati potrebu da cinis nesto dobro da bi bio nagradjen i obrnuto.A nagrade nema jer je nagrada ona radost iznutra koju osecamo kad cinimo dobro.
Bozija kazna je smrt, i svaki zivot koji se ugasi je bio kazna, posto svi ljudi koji su umrli nisu radili nista za sebe.
Bili su kaznjeni radom za druge.
Bog je kreator svega, dobra i zla. ljudi su samo alat, bas kao sto je to recimo divlja zivotinja ili vremenska nepogoda, uzrok smrti nije bitan, bitno je da li ce neko umreti ili nece.
Isaija 45:7 " Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. "

Sta vredi dobar osecaj danas kad ce smrt da nastupi sutra ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
nema Bog, i dok živimo živimo...i umremo tako da to bude štetno za naše neprijateljima Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Mislio sam i ja da Boga nema, ali kada sam se uverio da kažnjava, promenio sam mišljenje iz korena. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Mislio sam i ja da Boga nema, ali kada sam se uverio da kažnjava, promenio sam mišljenje iz korena. Smile

Ovo je preopsti, da ne budem strog pa kazem pausalni stav.

Ako vec iznosis tvrdnju, potkrepi je, odnosno uputi nas u desavanje. Podeli sa nama zasto je doslo do te promene, i sta te je uverilo u to?

P.S. Ne kazem ja da ti nemas svoje razloge, da ne ispadne da napada tvoju licnost sa ovim "pausalni" stav, vec je takav za diskusiju. Ne mozemo nista iz toga zakljuciti, a kako svi mi ovde okupljeni imamo dobru volju da pricamo o ovim i bliskim temama, detaljnija poruka bi svima bila od koristi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Verovanje u Božiju kaznu je ništa do kažnjavanja samog sebe. Loše stvari se prosto dešavaju. Božija kazna je davno izmišljenji mehanizam za stvaranje straha radi lakše manipulacije religiskih ustanova.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Verovanje u Božiju kaznu je ništa do kažnjavanja samog sebe.
Zašto?
Loše stvari se prosto dešavaju.
Mislim da je ovo nesumnjivo dokazana istina. Smile
Božija kazna je davno izmišljenji mehanizam za stvaranje straha radi lakše manipulacije religiskih ustanova.
Čitao sam i ja o tome. Ali nisam shvatio da je tu nešto izmišljeno, osim da su vladari manipulisali tim terminom da bi lakše vladali.

Ovo je preopsti, da ne budem strog pa kazem pausalni stav.
Dal' je paušalni, videćemo, ali bez sumnje je preopšti. S obzirom da sam u prethodnim postovima detaljnije objašnjavao, ovu rečenicu sam napisao više radi zezanja.
Ako vec iznosis tvrdnju, potkrepi je, odnosno uputi nas u desavanje. Podeli sa nama zasto je doslo do te promene, i sta te je uverilo u to?
Da krenemo od jednostavne situacije u kojoj mislim da je svako bio. Krene čovek da nešto čini misleći da će od tog da se bolje oseća. Kad ono, dešava se sasvim suprotan efekat, on počinje da se loše oseća. To je za mene dokaz da čovek ne određuje kako će da se oseća. On ima samo mogućnost da izabere iz nekog skupa poslova (koji zavisi od njegovih trenutnih sposobnosti) koji će posao da radi. Ako se čovek dobro oseća od tog što radi, onda je dobro to što radi i obrnuto. Tako on bira na osnovu iskustva ili nečije preporuke poslove od kojih će dobro da se oseća. Ali ko određuje kako će čovek da se oseća? Neki drugi čovek? Kako će čovek drugom čoveku da određuje kako će da se oseća kad ni sebi to ne može da određuje? Dakle, tu postoji nešto drugo. Šta? Pojma nemam. Ali čuo sam u školi za tamo neke prirodne zakone i da se sve dešava po njima. Dakle, i ovo se dešava po nekim prirodnim zakonima. Ali čekaj, zakon je mrtvo slovo na papiru ako ga niko ne sprovodi. Ko ga dakle sprovodi? Ne znam ni to. To je neki entitet, koji ne znam šta sve podrazumeva, ali je prisutan u celom svemiru, jer u celom svemiru važe neki prirodni zakoni. Da li je taj entitet inteligentan? Jedini odgovor koji mi se nameće je da jeste. Toliki ljudi pozavršavaše fakultete i postaše doktori nauka proučavajući te prirodne zakone, a mislim da nauka i dalje može da se razvija i proširuje do beskonačnosti. Prema tome, nemam sumnje da je taj entitet inteligentan. Konačno, pošto taj entitet sprovodi prirodne zakone, a to kako će čovek da se oseća je određeno nekim prirodnim zakonom, to onda znači da taj entitet određuje kako će čovek da se oseća. Pa ako taj entitet odredi da se čovek loše oseća, ja kažem da je entitet kaznio tog čoveka, i obrnuto. S obzirom da vidim veliku sličnost tog entiteta sa Bogom iz Biblije, ja taj entitet zovem Bog i zato kažem da Bog kažnjava. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Kažnjavamo sami sebe zbog straha od Boga koji nije nikako prijatan a sami ga stvaramo. Isto tako ako neki događaj prihvatimo kao Božiju kaznu možemo se prepustiti nevolji koja nas je zadesila (jer smo je svojim ponašanjem zaslužili), umesto da se borimo protiv nje. Korišćenje straha od Boga kao vrsta manipulacije, bila je karakteristična za prošla vremena. Ima je i danas ali u manjoj meri. Ako se bojiš kazne radićeš ono što ti verski autoritet kaže. Neuki ljudi u prošlosti bili su lak plen. Nažalost i danas ima takvih, najviše u siromašnim zemljama bliskog istoka.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Kažnjavamo sami sebe zbog straha od Boga koji nije nikako prijatan
A zašto nije nikako prijatan? Ko kaže da Bog samo kažnjava. Bog i nagrađuje. Smile
Isto tako ako neki događaj prihvatimo kao Božiju kaznu možemo se prepustiti nevolji koja nas je zadesila (jer smo je svojim ponašanjem zaslužili), umesto da se borimo protiv nje.
Slažem se da možemo da se prepustimo nevolji, ali ne moramo. Smile Ja sam shvatio da Bog baš i želi da se borimo protiv nje.
Korišćenje straha od Boga kao vrsta manipulacije, bila je karakteristična za prošla vremena. Ima je i danas ali u manjoj meri. Ako se bojiš kazne radićeš ono što ti verski autoritet kaže. Neuki ljudi u prošlosti bili su lak plen. Nažalost i danas ima takvih, najviše u siromašnim zemljama bliskog istoka.
Nekada Bog kažnjava i ako se slušaju verski autoriteti. Smile Nije Bog tek tako ljudima dao mozak, nego i da razmišljaju. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 18:54:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.