Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 22:56:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaznjava li Bog?  (Pročitano 59406 puta)
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Ja bih samo da pojasnim u kakvog Boga verujem pošto mi se čini da nisi to baš dobro predstavio.
Nisam ja izmislio takvog Boga,u Starom Zavetu ima bezbroj citata gde je Bog tako predstavljen,da ne bi sad citirao na stotina stihova.
Samo je reč da neko veruje a neko neveruje u takvog Boga.Jer su sve te osobine suprotni osobini ljubavi.

poshto je bog chista ljubav,on shalje nevernike u vechni pakao  Smile
Tačno tako.U Jevanđelju se govori da Bog isto tako zrači svoju svetlost i na pravednika i na nepravednika,i da je Isus došao zbog grešnika,a u Starom Zavetu Bog iz ljubavi uništava,ubija,gnjevan i kako kažeš šalje nevernike u večni pakao.
Da je tako,valjda bi i Isus tako predtavio svog Oca Boga,pošto on valjda bolje zna od onih pisaca gnjevnog kažnjavajućeg Boga.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Ja bih samo da pojasnim u kakvog Boga verujem pošto mi se čini da nisi to baš dobro predstavio.
Nisam ja izmislio takvog Boga,u Starom Zavetu ima bezbroj citata gde je Bog tako predstavljen,da ne bi sad citirao na stotina stihova.

Ne kažem ja da si ti izmislio takvog Boga,nego da si pogrešno predstavio da ja verujem u takvog negativnog Boga.A što se tiče Starog Zaveta,Isus nije došao da ga poništi,nego da ga ispuni.Da ne tražim sad tačan citat iz jevanđelja,otprilike kada su ga pitali da li je došao da poništi stari zakon,rekao je da nije došao da ga poništi nego da ga ispuni.Stvar je samo u tome što ljudi negativno shvataju Stari Zavet,a Isus je pojašnjavao u jevanđeljima kako ga treba tumačiti,tj. on je propovedao istu veru kao u Starom Zavetu.Bar ja to tako vidim i ovde upravo o tome i pričam.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
To je ono volim samo pozitivno a ne prihvatam negativno, jer ja iz mojeg citanja sam skontao da je bog koliko dobar toliko los ako cemo da tumacimo stvari ispravno. Ako zelite da obmanjujete sebe, onda slobodno.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Ne kažem ja da si ti izmislio takvog Boga,nego da si pogrešno predstavio da ja verujem u takvog negativnog Boga.A što se tiče Starog Zaveta,Isus nije došao da ga poništi,nego da ga ispuni.Da ne tražim sad tačan citat iz jevanđelja,otprilike kada su ga pitali da li je došao da poništi stari zakon,rekao je da nije došao da ga poništi nego da ga ispuni.Stvar je samo u tome što ljudi negativno shvataju Stari Zavet,a Isus je pojašnjavao u jevanđeljima kako ga treba tumačiti,tj. on je propovedao istu veru kao u Starom Zavetu.Bar ja to tako vidim i ovde upravo o tome i pričam.
Da ti pomognem,to ti je Matej 17,5 "Ne mislite da sam došao zakon ili proroke: nisam došao došao da pokvarim,nego da ispunim"
Kao što vidiš Isus nije pominjao stari zavet.A nije ceo stari zavet proroci,o tome sam već pisao.Jer nije bio Jov prorok,niti je Solomon bio prorok,a ima dosta likova iz starog zaveta koji nisu proroci.Stoga Isus nije mogao da govori o starom zavetu.Isusu su zakoni deset Božjih zapovesti od proroka Mojsija,koje zakone Isus produbio i detaljnije objasnio kako primenjivati u životu i sam živeo te zakone kako bi to pokazao u primeru.Zato Isus rekao da nije došao pokvariti zakone,već da ga ispuni.Isto tako proroci su najavili njegov dolazak i njegova dela,a on je u sinagogi jasno pročitao u Talmudu proročanstvo proroka o njemu.Kada je završio čitanje rekao Luka 4,21 "I poče govoriti: danas se izvrši ovo pismo u ušima vašim".Znači  samo to proročanstva se izvršio.Zato je rekao da nije došao pokvariti proroke koji najavljuju njegovi pojavu i njegovo delo,to jest ispunjenje proročanstva o njemu.Daje se sve povezati,jer Isus jasno govorio.
A Isus nikada nigde nije potvrdio da je Bog gnjevan,ubica,ljubomoran i da je osvetnik kako neki likovi opisivali Boga u Bibliji.
Na tebi je dali veruješ Isusu ili običnom liku iz Biblije,koji ni približno nemože da se uporedi sa Isusom.
« Poslednja izmena: 08. Avg 2008, 22:08:37 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
A Isus nikada nigde nije potvrdio da je Bog gnjevan,ubica,ljubomoran i da je osvetnik kako neki likovi opisivali Boga u Bibliji.
Na tebi je dali veruješ Isusu ili običnom liku iz Biblije,koji ni približno nemože da se uporedi sa Isusom.

I Isus je lik iz Biblije, prvo treba da poverujes u Bibliju, a kad poverujes, onda će ispasti i da su se Rimaljni pokajali radi spasenja i gle čuda ostadoše bez carstva, ali i šta će im imaju nebesko    Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
So "Lucifer" is nothing more than an ancient Latin name for the morning star, the bringer of light. That can be confusing for Christians who identify Christ himself as the morning star
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
ma meni jos to trojstvo ne stima do ludila
ima sve da vas kaznim leba vam  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
I Isus je lik iz Biblije, prvo treba da poverujes u Bibliju, a kad poverujes, onda će ispasti i da su se Rimaljni pokajali radi spasenja i gle čuda ostadoše bez carstva, ali i šta će im imaju nebesko    Smile Smile Smile
Jesi siguran da si pročitao Jevanđelje i poznaješ istoriju Rima,pa da ti ne postavljam uzalud  pitanje iz Jevanđelja i istorije?
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Jesi siguran da si pročitao Jevanđelje i poznaješ istoriju Rima,pa da ti ne postavljam uzalud  pitanje iz Jevanđelja i istorije?

Pa ako baš želiš pitaj, ali na osnovu tvog stava očigledno je da ću se pokajati što sam počeo diskusiju sa takvim expertom, moje izvinjenje.
IP sačuvana
social share
So "Lucifer" is nothing more than an ancient Latin name for the morning star, the bringer of light. That can be confusing for Christians who identify Christ himself as the morning star
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Pa nisam ni ja sveznalica,mnogo šta učim i od drugih.
Ja te za sad ne bih konkretno pitao ništa,samo me interesuje,na osnovu čega si došao na zaključak da je Isus običan lik iz Jevanđelja,pošto u Jevanđelje jasno piše šta je on.Hoću da znam dali ti hoćeš da diskutuješ iz neznanja, ili nešto znaš pa si pogrešno shvatio.Takođe me interesuje dali si ti siguran da stvarno znaš zašto je propao Rimsko carstvo,ili je isto to lupanje u prazno.Jer koliko ja znam Rimsko carstvo nije propao iz razloga koje si ti naveo.
« Poslednja izmena: 09. Avg 2008, 15:44:16 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Kao što vidiš Isus nije pominjao stari zavet.

Tako je,jer u Isusovo vreme nije ni postojao ovakav stari zavet kakav je stigao do nas.Stvar je u tome što ja pod Starim Zavetom podrazumevam zakone i proroke.To što je u ovaj stari zavet, koji je došao do nas, ubačena i jevrejska istorija i neke stvari koje su po meni pogrešne,ja ne registrujem  Smile,ali da,onda dolazi do ne razumevanja u mom razgovoru sa drugima,tako da prihvatam da je tu moja greška.

IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 22:56:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.