Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 13:40:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kasiopejci.  (Pročitano 63914 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
Nisam sve pročitao pa ne znam, jel ovo neka igra, zajebancija ili ozbiljno?
Kako neko može verovati u te sektaške gluposti.
E,pa kakvi ste vi cudni,pa u onom linku samo jedan post pre tvog,covek  citira delove iz Biblije,a ti ni pet ni sest nego sekta....izbegavaj te teske reci ako ne znas o cemu se radi ili opet ako te ovo zanima uzmi malo pa citaj knjige Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Sony xperia
    I ja sam kanda zalutao... :-kCek,zvoni mi komsija Kasiopejac... Smile

Kako se dolazi do kategorizacije da je nesto glupst ?? Na osnovu cega je donesen zakljucak da je to glupost ?? Jel' mozete postaviti definiciju gluposti ?
« Poslednja izmena: 07. Feb 2008, 23:15:34 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Opustimo se. Smile
Da bi neko doneo neku definiciju ili sud (mada po meni nije bas pametno mnogo suditi, znate ono: "ko nema greha neka prvi baci kamen") prvo mora da razume ono sto ima pred sobom.
Razumevanje je proces pri kojem koristimo svoj um, a on je kompleksan i moze biti na razlicitim stepenima razvoja, na kojekakve nacine razgranat. Da bismo dali neki sud, vec imamo sa vlastitim umom i znanjem dovoljno problema, da bismo doneli pravi sud, tj. utvrdili istinu. (Ne ulazim sada u raspravu o tome sta je istina, ali znacenje te reci je sustinsko i jasno).
E, sada, gospodo prosudioci, posto je veoma tesko, cak i kada se um upozna sa nekom materijom, ponekad razumeti je i prosuditi, kako li je onda tesko i neozbiljno dati sud kada se ta materija i ne upozna.

Mislim da svemu treba posvetiti korektnu paznju da bi se moglo diskutovati. Davanje brzih presuda i karakterizacija je kao pucanje corcima - ne moze se nista ni potvrditi niti osporiti.

Ova materija je izuzetno interesantna. Ako imamo sumnji ajde da ih slobodno iskazemo, ali konkretno: to i to. Imajmo neostrascen pristup.

Licno sam tek u fazi upoznavanja ove materije. Kada covek nesto novo saznaje on uci. Ako ucenik odmah sumnja u istinitost onoga sto uci tj. upoznaje, to je gubljenje vremena. Ako sve nauci, onda sa pravom moze sumnjati u ispravnost ucenja i onda svojim tezama i teorijama oboriti, ispraviti, produbiti ili cak obogatiti to ucenje.

Dakle, postovane Burekdzije, budimo dostojanstveniji.
Zamolio bih drage nam Lightsoft-a i Sirkan-a da nastave sa postavljenjem daljih informacija o ovoj materiji.
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
Evo ja cu da postavim jednu knjizicu koja je na Srpskom jeziku i do tancina ulazi u teoriju ove teme...naravno niko ne trazi od bilo koga da veruje ili ne veruje,ovo je samo jos jedan nacin da se malo drugacije sagledaju stvari koje su se dogadjale u daljoj i blizoj istoriji ljudskog roda Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
IstorijaGalaksije.pdf (1186.25 KB)
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Upravo tako Mr. Sirkan. Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Sony xperia
@Papalu svaka cast za rezonovanje. Skidam kapu.  Smile Smile

Pitao sam ono iz razloga sto velika vecina ljudi i ne bi znala odgovor. Vecinom bi se vrteli oko toga, pa tako i vecina misli. ali kada bi seli i razmislili, da su oni u svom svetu vecina, i da utom svetu oni donose zakljucke, zakone ,.. I ovaj forum je svet za sebe. Ali dosta njih koji postuju stvari iz kojih se moze dobiti informacija o necemu, su ipak u manjini, u odnosu na ukupan broj clanova. Da li to onda znaci da su oni glupi ? Samo na ovom delu foruma, Pilot, Papalu, i drugi kliko samo stvari su iznesene i postovane sa njihove strane. Da li je sve to glupost ? A opet, van ovog foruma je jos veci svet koji ima svoja vidjenja i zakljucke. E u tom svetu su mozda glupost stvari sa ovog foruma. Neke jesu, neke nisu. Na osnovu cega se onda donosi sud. Na snovu misljenja vecine ?? Ako bi se to misljenje iz velikog spoljneg sveta projektovalo u ovaj svet foruma, mnoge stvari bi bile glupost.
Na osnovu cega onda donositi zakljucke i sudove ?? Ako nam je nepoznata  informacija o necemu, u vecni slucajeva donosimo pogresan zakljucak. I same vojskovodje u nedostatku informacija donce pogresan zakljucak i izgubiti bitku.
A vecina ljudi, velika vecina, donosi zakljucke skoro bez ikakvih informacija o necemu, samo na osnovu nekih svojih stavova i predubedjenja.

Zamislite ovce na livadi, sveza trava, u izobilju, pasu do mile volje. Sunce ih greje, setaju po poljani i uzivaju. U jednom momentu, jedna od njih se odvazi i odvoji od stada. Krene da malo istrazuje, vidi svet u daljini. Kada nakon nekog vremena i duzeg puta, dodje do ograde. Opa, otkud ona ovde, sigurno bi se zapitala. A ta ograda se iz pozicije stade ne vidi. Ne da se samo ne vidi, vec ni ne nazire njeno postojanje. Naravno u ovoj ovcici proradi znatizelja pa krene u istrazivanje. Krene dalje put ograde. Kada u jednom momentu, vidi nesto kockasto, koje stvara buku i oko kojega se vrzmaju nekakva stvorenja koja idu na dve noge. Sok, zabezeknuta gleda. U tom momentu nekoliko spodoba do one kutije donesose zaklane ovce. Nekakva vrata na toj kutiji se otvorise, kada unutra jos zaklanih ovaca koje vise. Jedna od spodoba udje u prednji deo kutije i ,..... ovca zaprepascena.
Otrci nazad do svog stada, da ih obavesti o sokantoj stvar. O tome da tamo, postoji i drugi svet, i da u tom drugom svetu postoje bica kojima one sluze kao hrana. Stihavsi do stada, ona im sve isprica. Ostale ovce je pogledase zacudjeno, a onda prasnuse u smeh.
Ma ti nisi normalna, to je glupost, kako moze postojati nesto van ove nase livade, nekakav drugi svet, gde smo mi nekome hrana,...

Na osnovu cega su ostale ovce donele zakljucke ??

Da ne bi ste tek tako donosili i Vi zakljucjke, procitajte sa ovog linka, sa prve strane :

- Stvaranje coveka
- Ep o stvaranju

i sa druge :

- Kraj svih bica.

Ne zaboravite da je sve to staro 6-7000 god. Pa se bar zapitajte, otkud su mogli znati ?

Link ka temi na bureku
« Poslednja izmena: 08. Feb 2008, 00:33:57 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Hvala na linku Lighsoft. Smile
Dosta zorna usporedba, jedino sto treba napomenuti da ovce tesko sta mogu da promene, ali coveku je pruzena prilika i ne bi trebalo unapred da je odbacuje. Ta prilika zove se njegov um. Ne bi trebalo zatvarati vrata da um dobije informaciju, pa neka prosudjuje.
Dopustamo umu da prima gomile smeca od informacija, zasto bi smo sada ovoj temi unapred zatvarali vrata?

Mislim da je odgovor na ovo pitanje jedan jedini: strah.
Strah je najgora moguca stvar koja moze da se desi coveku. Pa koliko je ljudi radije poginulo nego da zivi u strahu. Zar je zivot u strahu neki zivot. I to sve od straha od smrti. Smrt nam izgleda kao kraj svega, a to je u stvari varka. Zivot sluzi da se ciovek spremi za smrt tako sto ce duhovno i svesno da se uzdize pomocu uma, a ne da prozivi poput creva kroz koje prolazi i izlazi materija! Smile
Strah?
Ja ne dajem ni prebijene pare za tako nesto. Mozete misliti da sam lud, ali bolje smrt nego necastan zivot u strahu i neslobodi.
Dajte mi monstruma da ga gledam u razljapljene celjusti Smile
Najveci monstrum je u nama samima i zove se strah - mi ga gajimo svojim losim misljenjem. Stvari treba posmatrati pronicljivije i videti ih kakve jesu.
Haug, rekao sam.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
Papalu,odlicno razmisljanje...iz tebe govori iskustvo.Ali tesko je danas mladjima otvoriti oci,oni su zatrpani u svom svetu i biju neke druge bitke pa im mi verovatno zvucimo kao gomila cudnih ljudi koja prica o necemu o cemu oni nikada nisu ni razmisljali ili culi.Nase je da pokusamo da im kazemo da postoje i druge stvari,vaznije i tako promucurno skrivene...pa ko se uhvati za zadnji voz uhvatio se.Ovde se ne radi o tome kako cu da kupim Najke lepse od Perinih,ovo je bitka koju mora da bije celo covecanstvo,jer cemo u kratkom roku postati bas kao one ovce sto je Lightsoft spominjao...samo obicna kontrolisana(u najgorem smislu te reci)gomila Smile
IP sačuvana
social share
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Potpuno si u pravu. Medjutim svako je gospodar svoje sudbine, s tim da je duznost onih koji su svesni svuda baciti seme. Nekada jedna prava rec ostaje zapamcena i kad tad probudi u pojedincu tok koji ide pravim putem u pravom smeru.
Opak da bi i najjaca semenka proklijala potrebno je makar minimalno plodno tlo, voda i sunce. Ako tih stvari nema, semenka ako je jaka moze cekati, cak veoma dugo i kada se steknu uslovi moze proklijati.

Ako ne proklija kada se steknu uslovi ostaje jedino zakljucak da ona vise nije ziva. Da li je vremenom izgubila snagu ili je od pocetka bila neplodna...?

Da li je covecanstvo i koliko zdravo i ocuvano, tj. koliko smenki  u vreci moze da proklija? Smile
Nema te biljke cije je svako pojedino seme zdravo. Mali procenat isklija.

Mislim da sam dovoljno jasan.
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Sony xperia
Geneticko kodiranje, koje Sumeri opisuju, izgleda i nauka potvrdjuje ??

Link
« Poslednja izmena: 08. Feb 2008, 11:24:43 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 13:40:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.134 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.