ja se uvek pitam zasto je neophodno da svi... bas svi... imaju porodicu?
Zato što je to možda neka obaveza prema pretcima koji su nas stvorili.
Naravno to nikako ne sme na silu. Ima ljudi koji jednostavno ili ne žele ili ne mogu da ostvare to. Njihovo pravo.
Sa druge strane imaš patriJote koji tvrde da ljude treba kažnjavati ako ne stvore porodicu sa 5-10 dece. Sami naravno nemaju ni jedno, tako da nemaju pojma kakva je obaveza jedno dete, a ne petoro. Možeš ih prepoznati po tvrdnji : "I nekada se nije imalo, pa su imali 5-10 dece". Većini njih ne pada napamet naravno da stvaraju porodicu u lošim uslovima, licemeri.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2012, 11:35:46 od system_v_r5 »
Ja mislim da je ovo jako dobro shto se deshava, ne treba zene primoravati ni na shta. Svakom njegovo.
Previshe ljudi ima na ovoj planeti vishe od sedam milijardi i svakog dana za 150.000. Dokle da se ova brojka povecava? Dok ne pochne josh jedan svetski rat zato shto nema vishe vode i resursa na ovoj planeti? O zagadjenosti i da ne govorim.
Trebalo bi zene malo ogranichiti da radjaju, recimo ne vishe od dvoje dece i to je to.
Znachi dosta vishe sa prekomernim razmozavanjem i pustite planetu malo da dishe.
Svi kukaju o nekom padu nataliteta. Pre 100 godina u Srbiji je zivelo oko 3.5 miliona ljudi a sada nas ima 7.3 miliona. Znachi stanovnishtvo se dupliralo, oko kakvom padu nataiteta svi kenjaju kada nas ima duplo vishe nego pre sto godina?
Moje mishljenje je da bi zene trebalo malo manje da radjaju i da je jako dobro shto ovo rade jer prostor na kome zivimo i resurse koje koristimo nisu neogranicheni.
Takodje ako toliko volite decu imate ogroman broj napushtene dece, usvojite neko ako ste toliko dobri i altruistichki nastrojeni.
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.
karijera je sad problem što se ne razmnožavamo kao zečevi...
e meni žao što nisam u Africi i Indiji, jer su veće šanse da sam nepismena pa da ne moram da čitam ovakve članke...jer, lično, ja ću da odumrem od ovolike količine mozga oko sebe!