Beogradski pasaluk jer je to realno! necemo valjda da se zameramo prijateljima tzv. demokratskog bloka!
Nece biti tako. Bice onaj zivotni prostor gde je prisutan srpski element zivota. To ti je u principu Srbija, Vojvodina, Srpska. Zakoni o lokalnim samoupravama ce resiti ta pitanja 'nezavisnosti' od centralnih vlasti. Ali pre toga moras imati drzavu.
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! : Bora Corba. Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Kako je krenulo, republika Srpska biće srpskija od demokratorske Srbije.
Republika Srpska je i bila naprednija zahvaljujuci Karadjicu i njegovom timu (Koljevic, Krajisnik). Prva je uvela obaveznu veroispovest u skole, prva je uvela trziste, iako divlje, to je ipak bilo kontrolisano. Za cas se stvorilo puno pravih privatnih preduzeca sa kojima su srpski preduzimaci veoma dobro saradjivali. Govorim za one efikasne preduzimace u gradjevini i industriji. Stvorene su institucije moderne drzave u ratnim uslovima. Vojska je uzela obelezja stare srpske vojske. U ratnim uslovima to je bilo veoma tesko a to je smetalo i te kako Milosevicu. Onda je dosao zastoj, jer su ljudi optuzeni od strane tribunala, koji je potpisao sam Milosevic, nadajuci se da ce strpati u Hag i Karadjica i ostale. Ljudi su se okrenuli radikalima, a to je bila greska koju su veoma brzo uvideli. Milosevic je stigao da se upokoji u Hag a Karadjic jos ne zna gde je to. Onda su zapadnjaci vise pomagali balije i ostale, dok je Srpska i sada mora da radi vise sama. DSS prepun radikala i socijalista je zaboravio da je SDS bratska stranka. Srpska se politicki vise vezuje za DS. Srpska je stalno ucenjivana i kaznjavana od stranaca kada se priblizava Srbiji. Preti se ukidanjem Dejtona. Ali Kosovo donosi politicke poene a Srpksa nista, jer je samostalna i misli svojom glavom. Nista se ozbiljno ne radi i niko ne govori o nekoj platformi integracije srpskog prostora. To ne donosi funkcije i plen, to trazi napor i rad. Kosovo donosi, bez obzira sto ce sve biti kako 'Solana' kaze. Vrhunac demagogije je Kostunicina platforma, mimo drzavne. Cak se i Toma ogradio toga. Pa vi vidite kako mi radimo na nasim granicama.
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! : Bora Corba. Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
da kako je krenulo bice samo Beogradski pasaluk sa AP Vlaska u Negotinskoj krajini Trebalo bi da bude 1)Srbija(centalna Srbija,Vojvodina,KiM,Crna Gora) 2)Nezavisna RS(sa opstinaa u zapadnoj hercegovini gde su Srbi vecina....) 3)autonomija za Srbe u Srbskoj Krajini (ekvivalentna autonomiji koju ce imati Albanci na KiM)
« Poslednja izmena: 03. Feb 2007, 17:43:21 od Nksamsj »
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“